bathory1000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να μεταφέρει κάποιος τα χρήματα του από Ελληνική τράπεζα σε μια τράπεζα του εξωτερικού, είτε Ευρώπη είτε Αμερική Υ.Σ. κάπου υπήρχε αντίστοιχο θέμα αλλά δεν μπορεσα να το βρω με search, αν καποιος moderator το δει ας το μεταφέρει εκει, ευχαριστώ
dreamercon Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Με wire transfer. Αν θες επίσης μπορείς να χρησιμοποιείσεις το xe.com - παρέχει τις χαμηλότερες τιμές τις αγοράς. Καλησπέρα , θα ήθελα να μου πείτε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να μεταφέρει κάποιος τα χρήματα του από Ελληνική τράπεζα σε μια τράπεζα του εξωτερικού, είτε Ευρώπη είτε Αμερική Υ.Σ. κάπου υπήρχε αντίστοιχο θέμα αλλά δεν μπορεσα να το βρω με search, αν καποιος moderator το δει ας το μεταφέρει εκει, ευχαριστώ
jpaokx Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Θες να ανοίξεις λογαριασμό σε ξένη και μετά να τα μεταφέρεις ή απλά να μεταφέρεις αυτά τα χρήματα σε λογαριασμό που ήδη έχεις? Δεν κατάλαβα ακριβως την περίπτωση σου
bathory1000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχω λογαριασμό σε ξένη τράπεζα. Απλά σκέφτομαι ένα αρκετά μεγάλο ποσό να το «βγάλω έξω» σε μια Ευρωπαϊκή ή Αμερικάνικη τράπεζα
kage Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 σχεδον καθε gr τραπεζα εχει θυγατρικη οποτε τα κανονιζουν αυτοι... ΑΛΛΑ το θεμα ειναι οταν θα τα ξαναφερεις ή βγαλεις(νομιζω το 1ο) θα πληρωσεις καποιο ποσοστο συνολου σε φορο+οτι πρεπει να δηλωνεις τον τοκο...(ή offshore..) http://www.insomnia.gr/topic/348277-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf/
steveee Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. 1) Αν μεταφέρω τα χρήματα μου στη τράπεζα Κύπρου της Κύπρου ας πούμε και πτωχεύσουμε εδω. Θα μπορεί το ελληνικό κράτος να κάνει δέσμευση των καταθέσεων μου (εφόσον η τράπεζα Κύπρου έχει και δω υποκαταστήματα και γνωρίζουν πως έχω χρήματα στη Κύπρο)? 2) Η τράπεζα Κύπρου (στη Κύπρο) έχει εγγύηση καταθέσεων από το κυπριακό κράτος ? Ρωταω διότι έχω ακούσει διαφορές απόψεις πάνω στο θέμα. 3) Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πως μπορώ να ανοίξω λογαριασμό ? Γερμανία ας πούμε. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει. Όποιος δεν θέλει απλά ας μην απαντήσει. Διότι ηθικολογίες και απόψεις πως δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε, ξαναγυρίσουμε στο ευρώ…, τις έχουμε ακούσει πολλάκις και τις γνωρίζουμε. Ευχαριστώ πολύ.
dreamercon Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 1) Όχι - εξάλλου η Κύπρου έχει θυγατρική στην Ελλάδα, όχι υποκατάστημα 2) Βέβαια και έχει. 3) Στις πιο πολλές χώρες πρέπει να διαμένεις εκεί για να ανοίξεις λογαριασμό - εκτός από τραπεζικούς παραδείσους όπως Κύπρος, Ελβετία, Λουξεμβούργο. Επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. 1) Αν μεταφέρω τα χρήματα μου στη τράπεζα Κύπρου της Κύπρου ας πούμε και πτωχεύσουμε εδω. Θα μπορεί το ελληνικό κράτος να κάνει δέσμευση των καταθέσεων μου (εφόσον η τράπεζα Κύπρου έχει και δω υποκαταστήματα και γνωρίζουν πως έχω χρήματα στη Κύπρο)? 2) Η τράπεζα Κύπρου (στη Κύπρο) έχει εγγύηση καταθέσεων από το κυπριακό κράτος ? Ρωταω διότι έχω ακούσει διαφορές απόψεις πάνω στο θέμα. 3) Σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα πως μπορώ να ανοίξω λογαριασμό ? Γερμανία ας πούμε. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει. Όποιος δεν θέλει απλά ας μην απαντήσει. Διότι ηθικολογίες και απόψεις πως δεν πρόκειται να πτωχεύσουμε, ξαναγυρίσουμε στο ευρώ…, τις έχουμε ακούσει πολλάκις και τις γνωρίζουμε. Ευχαριστώ πολύ.
bathory1000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2010 Αν ανοίξω λογαριασμό εδώ στην Citibank μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα στην Αμερική ?
dreamercon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μπορείς να μεταφέρεις χρήματα στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε τράπεζα, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα ανοίξεις λογαριασμό στις ΗΠΑ. Θεωρώ ότι είναι βλακεία για κάτοικο ελλάδας να επιλέξει τις ΗΠΑ για τα λεφτά του - οι ΗΠΑ έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες για το ξέπλυμα και μεγάλα ποσά μπορεί να δεσμευτούν μέχρι να αποδείξεις πως τα απέκτησες. Τέλος, ο καθένας μπορεί να σε κυνηγάει εύκολα στα αμερικανικά δικαστήρια και να σου πάρει τα λεφτά. Καλύτερη η Κύπρος. Αν ανοίξω λογαριασμό εδώ στην Citibank μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα στην Αμερική ?
tarantules Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μου αρέσει που κάθε φορά που τα παπαγαλάκια αναφέρουν περί χρεωκοπίας,εξόδου από την ΕΕ κλπ , ξεθάβετε πάλι τα topic.... Λες και στην Κύπρο είναι ασφαλή τα χρήματα εαν γίνει το μπαμ...Έχετε την εντύπωση οτι μόνο εμάς θα πάρει η μπάλα...
dreamercon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά. Αλλά έχει αποδειχθεί άπειρες φορές ότι το ελληνικό κράτος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, δεν σε πληρώνει όταν σου χρωστάει λεφτά ή σε πληρώνει δεκαετίες αργότερα. Αντίθετα, το κυπριακό και σχεδόν όλα άλλα αναπτυγμένα κράτη τηρούν τις υποχρεώσεις τους. Συνεπώς, ενώ η κρατική εγγύηση στην Ελλάδα σημαίνει πολύ λίγα, η αντίστοιχη κρατική εγγύηση της Κύπρου σημαίνει πολύ περισσότερα. Αυτό από μόνο του είναι καλός λόγος για να μην εμπιστεύεται κανείς οτιδήποτε είναι κάτω από την εποπτεία του ελληνικού κράτους. (Βλέπε Ασπίς...) Μου αρέσει που κάθε φορά που τα παπαγαλάκια αναφέρουν περί χρεωκοπίας,εξόδου από την ΕΕ κλπ , ξεθάβετε πάλι τα topic.... Λες και στην Κύπρο είναι ασφαλή τα χρήματα εαν γίνει το μπαμ...Έχετε την εντύπωση οτι μόνο εμάς θα πάρει η μπάλα...
kage Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μου αρέσει που κάθε φορά που τα παπαγαλάκια αναφέρουν περί χρεωκοπίας,εξόδου από την ΕΕ κλπ , ξεθάβετε πάλι τα topic.... Λες και στην Κύπρο είναι ασφαλή τα χρήματα εαν γίνει το μπαμ...Έχετε την εντύπωση οτι μόνο εμάς θα πάρει η μπάλα... χρωσταει και η κυπρος?εγινε φτωχη χωρα η κυπρος? απλα ηταν τυχερη που εμεινε ανεξαρτητο κρατος απο την Ελλαδα
steveee Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Λέτε για φορολόγηση στην επαναφορά χρημάτων στην Ελλάδα. Αν εγώ έχω χρήματα στη τράπεζα Κύπρου και θέλω να τα φέρω κάποια στιγμή πίσω στην Ελλάδα, πάρω μια μέρα το αεροπλανάκι και πάω Κύπρο και σηκώσω ένα χρηματικό ποσό και το κουβαλήσω μαζί μου καθώς επιστρέφω Ελλάδα. Όταν πάω να καταθέσω κάποιο ποσό σε ελληνική τράπεζα θα με ρωτήσουν που βρήκα τα χρήματα ? πως θα με φορολογήσουν ?
kage Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 υπαρχει οριο στα ποσα χρηματα μπορεις να εχεις πανω σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.