JERONIMO888 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Θελω να μεγαλωσω την τρυπα σε αυτο τον δισκο τι εργαλειο χρειαζομαι?
firewalker Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μεγάλο σταθερό τρυπάνι. Μόνος σου λίγο δύσκολο. Ιδιαίτερα αν είναι από μαντέμι ο δίσκος. Πόσα χιλιοστά είναι η τρύπα και πόσο θέλεις να την κάνεις;
JERONIMO888 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Βασικα εχει σκουριασει το εσωτερικο της τρυπας και σκαλωνει οταν παω να το περασω στην μπαρα και θελω να το λειανω/μεγαλωσω, ειναι περιπου 2 εκατοστα και θελω γυρω στα 2.5 να παει για να περναει ανετα.
firewalker Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ θα το μεγαλώσεις. Δεν χρειάζεται. Πάρε ένα κομμάτι χοντρό σμυριδόπανο αν θέλεις να το κάνεις χειροκίνητα. Θα είναι λίγο επίπονο. Ειδάλλως υπάρχουν ειδικές βούρτσες που μπαίνουν σε κανονικά τρυπάνια χειρός που θα στο καθαρίσουν μια χαρά. Αρκεί να μην είναι τεράστια και δεν χωρά στην υπάρχουσα τρύπα. Πιστεύω πως αν το πας σε ένα σιδηρουργείο θα στο κάνουν δωρεάν. Π.χ. κάτι σαν το παρακάτω.
JERONIMO888 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Φαινεται δυσκολο χειροκινητα με το σμυριδόπανο ξερετε τι βρηκα τωρα που εψαχνα, λιμα αν παρω σαν και αυτη δεν θα κανω δουλεια? στρογγυλη η πλακε ξερω γω...
De@th L0rd Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Φαινεται δυσκολο χειροκινητα με το σμυριδόπανο ξερετε τι βρηκα τωρα που εψαχνα, λιμα αν παρω σαν και αυτη δεν θα κανω δουλεια? στρογγυλη η πλακε ξερω γω... Το ιδανικότερο για χειροκινητο καθαρισμό. Απλά πάρε και κανένα 80ρι γυαλόχαρτο κι ένα μαύρο σπρέι για να βάψεις λίγο εκεί που θα βγάλεις τη σκουριά, για να καθυστερήσεις την οξείδωση. Θέλει υπομονή έτσι για να γίνει σωστά. Μη το κάνεις άγαρμπα και σκαλώνει.Σιγά-σιγά.
gtroza Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 με το χέρι και με σμυριδόπανο καλύτερα με την λίμα μπορεί να χαλάσεις την τρύπα κάνε το σμυριδόπανο ρολό, και τρίβε το χυτό δεν σκουριάζει πολύ αν το κάνεις με λίμα*, ακολουθείς οδηγίες μαγκάιβερ firewalker έχεις τρυπήσει 22χλστ σε τέτοιο τρυπάνι ; *λίμα όμως όχι ράσπα (για ξύλα) .
JERONIMO888 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Επειδη εχω αρκετα που μου εχουν σκουριασει θα δοκιμασω και με τους δυο τροπους ευχαριστω για τις απαντησεις
firewalker Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 με το χέρι και με σμυριδόπανο καλύτερα με την λίμα μπορεί να χαλάσεις την τρύπα Ναι με το πάχος που έχει μάλλον θα την φάει φάλτσα. firewalker έχεις τρυπήσει 22χλστ σε τέτοιο τρυπάνι ; Λίγο μεγαλύτερο από ίντσα είναι το μέγιστο που έχω τρυπήσει εγώ.. Άμα έχεις καλή κεφαλή και μπόλικο σαπονέλαιο... Επειδη εχω αρκετα που μου εχουν σκουριασει θα δοκιμασω και με τους δυο τροπους ευχαριστω για τις απαντησεις Εφόσον θα κάνεις αρκετά και έχει κάποιο επαναφορτιζόμενο τρυπάνι ή τρυπάνι με ρύθμιση ροπής (τα άλλα ίσως είναι και λίγο επικίνδυνα) πάρε μία βούρτσα.
LeoNaXe Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 πάρε μια λίμα κυκλική που είναι για τρίψιμο αλυσίδας αλλυσοπρίονο και βάλτο σε ένα τρυπάνι. βάλτο στην πρίζα να γυρνάει και τρίψτο γερά μπας και κανείς καμία δουλειά. με το χέρι θέλει πολύ δουλεία ενω με την πατέντα με το τρυπάνι που θα γυρνάει θα έχεις καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα
oneofthem Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 τρυπάνι με κάποιο εξάρτημα που να χωράει εκεί μέσα για τρίψιμο όπως είπαν κι άλλα παιδιά είναι η καλύτερη επιλογή ή αλλιώς πας πρωί πρωί σε σιδηρουργείο για να μην ενοχλήσεις και φωνάζεις το μάστορα να στο φτιάξει όπως αυτός νομίζει καλύτερα αλλά είπες πως είναι αρκετοί οι δίσκοι οπότε καταλαβαίνω πως είναι βαβούρα αν δεν έχεις κοντά κάποιον αν θέλεις να το ανοίξεις όσο περιέγραψες αρχικά, και υποθέτωντας πως είναι σκληρό μέταλλο, τότε ξεχνάς τα υπόλοιπα για λίμες και πανιά και πας σε σιδηρουργείο αναγκαστικά πιστεύω αν δεν θες οπωσδήποτε να κάνεις τέτοια απόσταση αλλά απλά να βγάλεις τη σκουριά τότε και με μια σωστή λίμα μπορεί να γίνεται δουλειά και δεν νομίζω να χαλάσεις την τρύπα, έχω πείρα από λιμάρισμα και πιστεύω πως το πιο πιθανό είναι να μην καταλάβει τπτ το κυρίως μέταλλο, αλλά καλού κακού ξεκίνα προσεχτικά επίσης κοίτα μη σε γδύσουν γιατί βαράνε τελευταία πολύ σε κάτι μικροεργαλεία μη σου ζητήσουν τπτ 5 και 10 ευρώ για μια λίμα όσο μεγάλη και αν είναι, 6 ευρώ έχει κανονικά το set με τρεις μεγάλες λίμες μέσα edit: α και πρόσεξε η λαβή να είναι σωστά δεμένη με το μέταλλο γιατί αν δεν είναι θα βγει από την πίεση στο λιμάρισμα και μετά θα είναι άχρηστη τώρα για το πόσο θέλεις να την ανοίξεις υπάρχει ένα θεματάκι αν η μπάρα είναι βιδωτή θα πρέπει να ξέρεις ότι αν η τρύπα του δίσκου είναι μεγαλύτερη από όσο πρέπει, θα ξεβιδώνει διαρκώς δεν πρόκειται να ξεβιδώσει τόσο που να βγει, δεν υπάρχει κανένας φόβος για αυτό απλά θα κάνει θόρυβο όμως και θα παίζει και θα σε ενοχλεί, το έχω δει αρκετές φορές όταν συνδυάζουν τις λεπτές μπάρες με τους χοντρούς δίσκους από λάθος
freedubus Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 · Κρυμμένο από Snoob, 14 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 14 Δεκεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και μεγάλωσα την τρύπα με τον πού**τσο μου. σόρι δεν κρατήθηκα, μου θύμισε αυτό
JERONIMO888 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπε ο μαστορας για μια λιμα 7 ευρω.... ειναι δυναμον? αυτη εδω δεν κανει ρε παιδια ? http://www.plus4u.gr...stAdd=120081998 Επισης μου ειπε οτι το σμυριδοπανο δεν θα κανει τιποτα, του πηγα τον δισκο τον ειδε και μου ειπε οτι μονο σε τορνο αν το λεω σωστα γινεται δουλεια αν δεν θελω να το κανω χειροκινητα με λιμα.
avgou Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπε ο μαστορας για μια λιμα 7 ευρω.... ειναι δυναμον? αυτη εδω δεν κανει ρε παιδια ? http://www.plus4u.gr...stAdd=120081998 Επισης μου ειπε οτι το σμυριδοπανο δεν θα κανει τιποτα, του πηγα τον δισκο τον ειδε και μου ειπε οτι μονο σε τορνο αν το λεω σωστα γινεται δουλεια αν δεν θελω να το κανω χειροκινητα με λιμα. Έγω προτείνω να χρησιμοποιήσεις λίμα αλλά λίγο πιο χοντρή από αυτή που δείχνεις. Θα πρέπει να είναι καμπυλωμένη από την μια πλευρά για να μπορέσεις να τρίψεις τον κύκλο. Με την λίμα μπορείς να το φας σιγά σιγά κάνοντας συχνές δοκιμές για το αν ταιριάζει στην μπάρα είναι ο πιο παραδοσιακός τρόπος αλλά και ο πιο αργός. Ειδικά αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία νομίζω οτι αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να δουλέψεις. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος (γρηγορότερη) έχει μεγάλο κίνδυνο να το τρίψεις περισσότερο από όσο πρέπει με αποτέλεσμα να χάσεις την καλή εφαρμογή. Και ξέρεις οτι αν το τρίψεις περισσότερο από όσο πρέπει μετά δεν υπάρχει undo...
gtroza Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Πηγα σε ενα μαγαζι και μου ειπε ο μαστορας για μια λιμα 7 ευρω.... ειναι δυναμον? αυτη εδω δεν κανει ρε παιδια ? http://www.plus4u.gr...stAdd=120081998 Επισης μου ειπε οτι το σμυριδοπανο δεν θα κανει τιποτα, του πηγα τον δισκο τον ειδε και μου ειπε οτι μονο σε τορνο αν το λεω σωστα γινεται δουλεια αν δεν θελω να το κανω χειροκινητα με λιμα. στα μαγαζιά αυτά συνήθως δεν υπάρχουν μάστορες σε τορναδόρικο υπάρχουν μάστορες εκτός αν εννοείς μάστορα, ένα γύρο με απ' όλα μέσα ! .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.