Προς το περιεχόμενο

Επίδομα ανεργίας και τοκετος

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά κάποια φίλη μου έχει σύμβαση ενός έτους με εταιρεία. Όταν λήξει η σύμβαση θα πάρει επίδομα ανεργίας. Σωστά; Αν μείνει έγκυος προς τη λήξη της σύμβασης θα δικαιούται επιπλέον παροχές απο το ΙΚΑ ή ΟΑΕΔ; Δηλαδή κατα τη διάρκεια της ανεργίας ο ΟΑΕΔ παρέχει κάτι επιπλέον στις ανεργες εγκυμονουσες πριν και μετά τον τοκετο ή μόνο το επίδομα ανεργίας;;

Δημοσ.

Με μία επιφύλαξη,

Απο την στιγμή που μιλάμε για σύμβαση ορισμένου χρόνου, στην λήξη αυτής, δεν δικαιούται ταμείο ανεργίας, εκτός αν προηγηθεί απόλυση. Δεν είμαι 100% σίγουρος όμως, ρωτήστε στον ΟΑΕΔ.

Edit: Άκυρο, με βάση αυτό http://www.oaed.gr/Pages/SN_58.pg η φίλη σου δικαιούται κανονικά επίδομα. Για το άλλο που ρωτάς δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!!

1) Αν απολυθώ σήμερα και βρω δουλειά που ξεκινάω σε ένα μήνα, μπορώ να πάω στον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας ή θα έχω θέμα με το νέο εργοδότη μου όταν αυτός με δηλώσει στο ΙΚΑ?

2) Ο ΟΑΕΔ πως θα ξέρει ότι ξεκίνησα να δουλεύω ώστε να διακόψει το επίδομα?

3) Ο νέος εργοδότης μπορεί να δει ότι απολύθηκα με κάποιο τρόπο?

Δημοσ.

1,2)Οταν προσλαμβανομαστε με συμβαση εργασιας γινεται αναγγελια στον OAEΔ απο τον εργοδοτη, και δεν ειμαστε ανεργοι, αρα δεν δικαιουμαστε πλεον επιδομα ανεργιας, για το διαστημα της εργασιας.

3)αν του πας την απολυση.

Δημοσ.

Kαι aντίστροφα με το άνωθεν 1-2) αν δουλέψεις χωρίς σύμβαση/πρόσληψη (και άρα ούτε ασφάλιση-δήλωση στο IKA) είναι η γνωστή εργασία με μαύρα που εκεί συνεχίζεις να παίρνεις και το επίδομα και ο οαεδ δεν έχει χαμπάρι ΕΚΤΟΣ ΑΝ σας πάει κάποιος καρφωτούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...