Critter Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Προσωπικα, δεν θα απαντησω στα παραπανω με quotes κτλ, καθως τα εχουμε εμπεδώσει και τα εχουμε ποτίσει στο μυαλό μας απο τους δοσυλογους δημοσιογράφους. Δυστυχώς κάποιοι τα μασάνε με τι μία αλλα ευτυχως υπάρχουν και καποιοι λίγοι που τα επεξεργάζονται. Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η καταστροφη της χώρας που επέρχεται με μαθηματικη ακριβεια, απο αυτες τις λογικές προήλθε. Δυστυχως δεν ξερω τι πρεπει να συμβει για να αλλάξει αυτός ο τρόπος σκέψης. Το μονο που έχει αποδειχτεί περίτρανα στα τόσα χρόνια της καπιταλιστικής ιστορίας είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις (στα πάντα) οδηγουν σε ανάπτυξη για λίγους και οι υπόλοιποι πεινάνε (αλλα που να βρει χρόνο να το ψάξει κανεις. Επομενως, ο μόνος τρόπος να επιτευχθει κοινωνικη ισορροπία και ευημερία είναι ενα σύστημα καπιταλιστικοσοσιαλισμου (my term...totaly general) στο οποίο όλα τα δημόσια αγαθά (όπως αυτα ορίζονται) θα παρέχονται απο δημόσιες υπηρεσίες, με το κράτος αυτη τη φορά να επιτυγχάνει ως επιχειρηματίας και να διαχειρίζεται αρτιοτερα, και με βάση την αποτυχημένη εμπειρία του παρελθόντος, το δημόσιο. 1. Το οτι δεν επηρρεάζεται ο ιδιωτικός τομέας απο τους μισθούς του δημοσίου, προφανως είναι κάποιου νέου τύπου ανέκδοτο... 2. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν κατέβαιναν ποτέ στις πορείες γιατι ήταν λάκηδες και φοβοντουσαν την απολυση (not me), επομενως μάλλον ειναι εκ νέου αστειο το οτι δεν κατέβηκαν στην πορεία (ποιοι ήταν όλοι αυτοι που κατέβηκαν δλδ? οι άνεργοι? γιατι εγω 2-3 που ξέρω, βλεπανε μενεγάκη εκείνη την ώρα). 3. Οι δημοσιοι υπάλληλοι γιατι να σου συμπαρασταθούν στην απόλυση σου, όταν συνεχίζουν και παίρνουν το μισθό τους; Αντιθετα εσυ αν έχεις κατάστημα θα πρεπει να τους συμπαρασταθεις γιατι δεν θα έχεις δουλειά και θα κλείσεις. Τα πράγματα δεν είναι συναισθηματικά αλλα μαθηματικά. Ο μαγαζάτορας που χαιρεται για τους μισθους των δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς έχει τούβλο στο μυαλό. Ο απλος ιδιωτικός υπάλληλος (π.χ ο πωλητης ρουχων) θα απολυθει γιατι ο δημόσιος δεν θα ψωνίσει (3 δις όπως είπα παραπάνω) και το αφεντικο θα κάνει περικοπες. 4. Το οτι η κατανάλωση πέθανε ως μέτρο αναπτυξης, το αφήνω τελευταίο γιατι είναι το καλύτερο : Αν δεν υπάρχει κατανάλωση, δεν υπάρχει και παραγωγή. Αν δεν υπάρχει παραγωγη, δεν υπάρχουν επιχειρήσεις. Αν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν κέρδη και δεν υπάρχει καπιταλισμος. Ένα λοιπον είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει : επιστροφη στη φυση είναι η μόνη λύση.Ντοινγκ. Επίσης καλο θα είναι να λειτουργουμε με βάση το ευρύτερο συμφέρον και όχι το ΕΓΩ μας (το ξαναγραφω). Ο πατέρας μου έχει μαγαζί το οποιο σίγουρα δεν πάει όπως πήγαινε αλλα είναι έτσι δομημένο και είναι τέτοιο το αντικείμενο που δεν θα κλείσει. Παρόλα αυτα, προχθες άφησε τον υπάλληλο στο μαγαζί και κατεβηκε αυτός στην πορεία. Δηλαδη ο υπαλληλος δουλευε και το αφεντικό ήταν στην πορεία. Γιατι το έκανε? Για την πάρτη του? Για τα παιδιά του και για την κοινωνική αδικία που βλέπει γύρω του και τον εκνευρίζει.
gtroza Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 επιστροφη στη φυση είναι η μόνη λύση.Ντοινγκ. δεν θα ήταν και άσχημα.Ντοινγκ. .
pournaras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 αρα με τη λογικη σου ενας δημ. υπαλληλος αυτη τη στιγμη πρεπει να πει: εμενα μου μειωσαν τον μισθο αρα τωρα που θα μειωθει και σους ιδιωτικους δε με νοιαζει καλα τους κανουν αφου και αυτοι χαιρονταν για τη δικια μας μειωση, ε?βλεπω η κυβερνηση εκανε καλα τη δουλεια της.χωρισε τον κοσμο σε δημ. και ιδιωτ. και λεει αστους να μαλωνουν μεταξυ τους να κανω οτι γουσταρω εγω. Ευχαριστως, μπορει κι εμενα να μου "μειωθει" ο μισθος και να παει οσο ενος δημ. υπαλληλου που δουλευει 15 χρονια, γιατι εγω στον ιδ. μετα απο τοσα και παλι καταφερα να βρω με προγραμμα απο τον οαεδ και απολαβες 700 στο χερι. Να παμε στα ισα ρε παιδακι μου, να μην εχουμε φαγωμαρες. Το προβλημα με τον καθε δημοσιο υπαλληλο που μπηκε τα τελευταια χρονια, ειτε μεσω ασεπ, ειτε απο το οποιο παραθυρακι, ειναι οτι πιστεψε το παραμυθι του κρατους, για το σταθερο εισοδημα βρεξει χιονισει, και ισοσταθμισε αναλογα τη ζωη και την οικογενεια του. Δεν μπορουσε να δει παραπερα, οτι καποια στιγμη θα ερθει η ωρα που θα ειπωθουν τα πραγματα με το ονομα τους, και θα δουν οτι δεν υπαρχει δεντρο που να βγαζει 500ευρα ωστε αυτοι να πληρωνονται. Ολα ειναι ενας κυκλος, απο την ωρα που οι μικρομεσαιες επιχειρησεις πανε κατα διαολου, οποτε ουτε τις εισφορες τους πληρωνουν, και καποιους υπαλληους θα απολυσουν, καποια στιγμη θα στερεψει και η κανουλα που τροφοδοτουσε τον δημ. υπαλληλο. Αλληλενδετα ειναι. Και αφου θελετε να μην λεμε για την κατσικα του γειτονα, επρεπε και ο γειτονας απο πριν, να μην αφησει στο ελεος τη δικη μας κατσικα, και καπου καπου να συμπαραστεκοταν, οταν χριεαζοταν ο ιδ. υπαλληλος να τρεξει και να απεργησει για να την ταισει. Τωρα η δικη μας κατσικα ψοφησε προ πολλου, και οσο και να μην το θελουμε θα ψοφησει και των δημ. υπαλληλων, και μετα θα φαμε ο ενας τον αλλον. Απλα πραγματα.
suspiria Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστως, μπορει κι εμενα να μου "μειωθει" ο μισθος και να παει οσο ενος δημ. υπαλληλου που δουλευει 15 χρονια, γιατι εγω στον ιδ. μετα απο τοσα και παλι καταφερα να βρω με προγραμμα απο τον οαεδ και απολαβες 700 στο χερι. Να παμε στα ισα ρε παιδακι μου, να μην εχουμε φαγωμαρες. το ανεκδοτο με την κατσικα σε ολο του το μεγαλειο.ετσι δεν παει μπροστα κανενας.αντι να κοιτας με αγωνες κλπ να αυξησεις τον μισθο σου ωστε να φτανει τους ευρωπαικους κοιτας να μειωθει του αλλου ωστε να ισοσταθμιστει με τον δικο σου που ειναι μικρος. κατα τα αλλα το βατοπεδι η ζιμενς και τα 1002 σκανδαλα τα εχουμε ξεχασει.τους μισθους των βουλευτων και τα προνομια τους τα εχουμε ξεχασει.την σπαταλη στην υγεια την εχουμε ξεχασει.τους στρατιωτικους εξοπλισμους τους εχουμε ξεχασει. ο αλλος που παιρνει 300 και 400 ευρω παραπανω απο σενα σου φταιει.ε μαλωσε μαζι του και ασε τα αφεντικα και την πλουτοκρατια να γελανε σε βαρος σου εργαζομενε!
sugata Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 το ανεκδοτο με την κατσικα σε ολο του το μεγαλειο.ετσι δεν παει μπροστα κανενας.αντι να κοιτας με αγωνες κλπ να αυξησεις τον μισθο σου ωστε να φτανει τους ευρωπαικους κοιτας να μειωθει του αλλου ωστε να ισοσταθμιστει με τον δικο σου που ειναι μικρος. κατα τα αλλα το βατοπεδι η ζιμενς και τα 1002 σκανδαλα τα εχουμε ξεχασει.τους μισθους των βουλευτων και τα προνομια τους τα εχουμε ξεχασει.την σπαταλη στην υγεια την εχουμε ξεχασει.τους στρατιωτικους εξοπλισμους τους εχουμε ξεχασει. ο αλλος που παιρνει 300 και 400 ευρω παραπανω απο σενα σου φταιει.ε μαλωσε μαζι του και ασε τα αφεντικα και την πλουτοκρατια να γελανε σε βαρος σου εργαζομενε! Κατσίκα updated version: Και γιατί να κοιτάμε πώς θα φτάσουμε τους μισθούς του εξωτερικού. Αντ' αυτού, να μειώσουν εκείνοι τους δικούς τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.