Προς το περιεχόμενο

Ποια είναι η καλύτερη τεχνική (CSS)

sarakinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...ξεκίνησα να φτιάχνω μια σελίδα αυτό τον καιρό..

Το θέμα μου είναι ότι θέλω να βάλω ένα μπαρμπαδέλι σαν αυτό του insomnia στο header το οποίο όμως στην ουσία θα κάθεται πάνω στην αρχή του content μου..ξέρω ότι κανένας δεν κατάλαβε μέχρι τώρα τι θέλω :)...screenshot παρακάτω..

Ποιά είναι η καλύτερη,ή αν θέλετε η ποιο διαδεδομένη τεχνική για να γίνει αυτό..

Η σελίδα γενικά αποτελείται μέχρι τώρα από ένα wrapper που θα περιέχει μέσα τα πάντα,ενα header και ένα footer .Όλα αυτά σε divs...o κενός χώρος στο κέντρο θα χωριστεί με divs για το περιεχόμενο..

post-59095-0-15892800-1292971782_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσωπικά θα έστελνα το wrapper από εκεί που ήρθε. Έπειτα θα έβαζα για background την εικόνα τόσο στο header όσο και στο αποκάτω div χρησιμοποιώντας sprites. ;)

Δημοσ.

sarakinos να σε ρωτήσω κάτι όχι πολύ σχετικό;

Εγώ θέλω να μάθω πως έκανες αυτό το ανθρωπάκι να κρέμονται τα πόδια του έξω από την εικόνα. Αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμη. Εγώ ξέρω τις εικόνες σαν σχήματα με 4 γωνίες και δεν έχω ιδέα αν μπορείς να κάνεις δικό σου σχήμα εικόνας... :blink:

Δημοσ.

Δεν κρέμονται έξω από την εικόνα,απλά βάζεις bakground-transparency στο μπάρμπα διαφορετικά χρώματα στο header και στο body και εφόσον τοποθετηθεί στο σωστό ύψος δημιουργείτε αυτή η ψευδαίσθηση.

Δημοσ.

Το έκανα με z-index και δούλεψε...δεν ξέρω αν αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα στην συνέχεια...μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο τι παίζει με τα sprites?

Δημοσ.

Ακριβώς. Στην περίπτωση του topic starter όμως, προτείνω χρήση αυτής της τεχνικής ώστε να γλυτώσει από το επιπλέον div. Για απλούστερο και πιο ξεκάθαρο markup. Πρόκειται για μία εικόνα, οπότε κέρδος σε HTTP requests (άρα και στο χρόνο φόρτωσης της σελίδας) δεν θα έχουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...