Προς το περιεχόμενο

Σωστό rendering σε FF, Chrome ΚΑΙ IE7, πρόβλημα στον IE8!

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ανεβάσει προσωρινά τη σελίδα εδώ, για όποιον θέλει να τσεκάρει.

Όπως γράφω και στον τίτλο, αν προσέξετε τα list items της λίστας-μενού που χρησιμοποιώ βγαίνουν στη σωστή θέση σε FF, Chrome και IE7:

post-43041-0-67557600-1293059536_thumb.png

Σε IE8 όμως:

post-43041-0-32915000-1293059541_thumb.png

Ανοίγοντας τα Developers Tools του IE8 και κάνοντας force το Browser Mode είτε σε IE7 είτε σε IE8 Compatibility View, παίζει σωστά. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Λύνεται και αν ναι, πώς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πρόβλημα διορθώνεται αν βγάλεις ολα τα a tags απο την λιστα. Δεν ξερω γιατι, το ψαχνω τωρα.

edit: Την λαδιά την εκανε το εξής CSS border-bottom: 1px dotted;. Προφανώς αφου ειναι link τα κατεβαζει κατα 1px λογω του border.

Δημοσ.

Μήπως επειδή το telefone δεν έχει href link;

Όλα τα άλλα βλέπω ότι έχουν. Βάλτου ένα μήπως και...

Με πρόλαβες, γιατί δεν το σκέφτηκα απλά, το δοκίμασα κιόλας κι έχω τον ΙΕ8 σε VM και άργησα. :P

Αυτό είναι, αλλά μετά πρέπει να διορθώσεις και το background το πράσινο. Θέλει λίγο καλύτερη τεχνική προφανώς.

Δημοσ.

edit: Την λαδιά την εκανε το εξής CSS border-bottom: 1px dotted;. Προφανώς αφου ειναι link τα κατεβαζει κατα 1px λογω του border.

Ευχαριστώ, αυτό ήταν! Μηδένισα τα borders όλων των απογόνων της λίστας και έπαιξε μια χάρα:

>
ul#orderMethods * {
   border: none;
}

Το τραγικό είναι ότι το είχα κάνει πιο πάνω ξανά στο .css μου, για άλλο container element όμως... :P

Δημοσ.

Ευχαριστώ, αυτό ήταν! Μηδένισα τα borders όλων των απογόνων της λίστας και έπαιξε μια χάρα:

>
ul#orderMethods * {
   border: none;
}

Το τραγικό είναι ότι το είχα κάνει πιο πάνω ξανά στο .css μου, για άλλο container element όμως... :P

πάντως σε ότι "σοβαρό." template έχω σκαλίσει νομίζω ότι το ul είναι από τα πρώτα πράματα που κάνουν reset (μηδενισμός margin paddding κτλ)

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Για layouts που έχουν "pixel-perfect" λογική, είναι μονόδρομος. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έφταιγαν margins/paddings, πρώτος κανόνας στο .css μου ήταν ο ακόλουθος:

>
* {
   margin: 0px;
   padding: 0px;
}

Τί έγινε τελικά: Διορθώθηκε σε πρώτη φάση με το fix που πρότεινε ο bnvdarklord. Αλλά παίζοντας με τα sprites και τις διαστάσεις του menu box, μου ξαναπαρουσιάστηκε! Οπότε, έβαλα και στο τελευταίο listitem ένα link element και έστρωσε για τα καλά. :lol:

Όταν τελειώσω το site, θα ήθελα και μία γενικότερη κριτική από όλους σας. Θα ενημερώσω όταν είναι έτοιμο. Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Όταν τελειώσω το site, θα ήθελα και μία γενικότερη κριτική από όλους σας. Θα ενημερώσω όταν είναι έτοιμο. Ευχαριστώ και πάλι!

Καλησπέρα και πάλι. Το ιστορικό:

Παρέλαβα αυτό: http://ellinongefsis.com/old'>http://ellinongefsis.com/old

Προσπαθώντας να κρατήσω τους χρωματισμούς περίπου ίδιους και χωρίς να κάνω χρήση PHP, έφτιαξα αρχικά αυτό: http://ellinongefsis.com/new1

Βάζοντας PHP μέσα, κρατώντας σταθερό το navigation menu και αλλάζοντας χρωματισμούς + layout σε fixed width, κατέληξα σε αυτό: http://ellinongefsis.com/new2

Μου ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να προσαρμοστούν στο new2 οι αρχικοί χρωματισμοί, οπότε το τελικό αποτέλεσμα (που είναι up αυτήν τη στιγμή): http://ellinongefsis.com

Βλέπετε κάποιο εξόφθαλμο λάθος στο τελικό; Ευχαριστώ όσους κάνουν τον κόπο να τσεκάρουν. :)

Δημοσ.

Γίνεται ένα άκυρο scroll που εξαφανίζει περιεχόμενο.

Τα χρώματα μεταφέρθηκαν ΟΚ, πάντως θα ήθελα περισσότερο contrast στα χρώματα ή τουλάχιστον πιο μεγάλη ή/και πιο έντονη γραμματοσειρά, δε χρειάζεται τόσο μικρά γράμματα όταν το περιεχόμενο είναι τύπου επικεφαλίδας και όχι κείμενο.

Δημοσ.

Καλό είναι, μ αρέσει. Πολλά level πάνω από το αρχικό δεν το συζητώ.

Θα μπορούσες στις σελίδες που φαίνονται οι τιμές (που έχει σειρές προϊόντα - τιμές) από σειρά σε σειρά να άλλαζε λίγο ο τόνος του πορτοκαλί για να ξεχωρίζουν οι σειρές μεταξύ τους.. Όπως όταν βλέπεις ένα forum στο ινσόμνια, που το ένα τοπικ είναι ασπρουλιάρικο και το από κάτω λίγο πιο γκρίζο..

+ ότι λέει ο pcharon

Δημοσ.

Θα προτιμούσα ένα πιο απαλό / ανοιχτό χρώμα για background, τουλάχιστον για το κείμενο. Η σελίδα έχει πολύ πορτοκαλί (είναι κουραστικό στα μάτια) και θα προσωπικά θα το έβαζα μόνο στα χρώματα του background του body και του header. Αυτό δηλαδή που έκανες με το http://ellinongefsis.com/new2/.

Υ.Γ. Όταν ήμουν φοιτητής στα Γιάννενα ήταν από τις πρώτες επιλογές το συγκεκριμένο delivery. Οι μερίδες του ήταν πολύ γενναίες σε μέγεθος...

Δημοσ.

Εμένα πάλι μου φαίνεται αρκετά φτωχό... :unsure:

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

1. Θα ήθελα μια πιο μοντέρνα γραμματοσειρά και σίγουρα μεγαλύτερη. Επίσης, θα άλλαζα και το χρώμα της γραμματοσειράς, καθότι αυτό το μωβ κουράζει στο κίτρινο background. Βέβαια, δεδομένου του λογότυπου, ή θα προσπαθούσα να τον πείσω να αλλάξει λογότυπο (μάλλον αδύνατον αυτό) ή θα άλλαζα τελείως το χρώμα του background.

2. Δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό του navigation σε αρχική vs προσφορές/επικοινωνία. Επίσης, δεν φαίνεται καθόλου το navigation, με αποτέλεσμα να "χάνεται" ένα πολύ σημαντικό μέρος της σελίδας (οι προσφορές).

3. Το δευτερεύον navigation (για τις παραγγελίες) μοιάζει πιο πολύ με κύριο navigation και το αντίστροφο.

4. Θα ήθελα στην αρχική 2-3 λογάκια για το καλωσόρισμα (πιο πολύ για να γίνει λίγο πιο balanced το design, τώρα "βουλιάζει" πάνω, και κάτω είναι έρημος - δες πόσο πιο ωραία δένει η σελίδα των προσφορών)

5. Θα ήθελα κάνα γραφικό παραπάνω. Όχι σπουδαία πράγματα, καμιά φωτογραφία (του καταστήματος εσωτερικές-εξωτερικές), λίγο πιο έντονα border, λίγο διαφορετική γραμματοσειρά στην επικεφαλίδα κλπ

6. Φτιάξε με .htaccess redirection από το http://ellinon... στο http://www.ellinon...

7. Μου φαίνεται πολύ άσχημο (και σίγουρα μεγάλο) το εικονίδιο του extremetracking.

8. Με safari βλέπω radius στο container, ενώ στον Firefox όχι (σε mac αυτό).

Μια έκδοση που έφτιαξα στα πεταχτά χρησιμοποιώντας τον firebug...

Picture%203.png

ΥΓ> Πάντα καλοπροαίρετα αυτά που λέω, και με σκοπό τη βελτίωση της σελίδας, έτσι; ;)

EDIT:

Μια δεύτερη (ακόμα καλύτερη κατά τη γνώμη μου) έκδοση, αλλά εδώ σίγουρα πρέπει να αλλάξουν τα χρώματα (ιδίως το κίτρινο)

Picture%201.png

Δημοσ.
Εμένα πάλι μου φαίνεται αρκετά φτωχό... :unsure:

Δε ξέρουμε όμως τί του ζητήθηκε, διότι μερικές φορές αν σου ζητηθεί κάτι κι εσύ το υπερβείς ο άλλος δε μένει ευχαριστημένος, άσχετα αν εσύ θεωρείς πως έφτιαξες κάτι καλύτερο. ;)

Επίσης είναι προφανές πως το site αυτό απλά αντικαθιστά ένα μενού παραγγελίας σαν αυτά που μοιράζουν (έχει και τα ίδια ακριβώς χρώματα με τέτοιο που έχω δει τυπωμένο) και αφορά αυτούς που ήδη γνωρίζουν το μαγαζί και θέλουν μερικούς εναλλακτικούς τρόπους να παραγγείλουν. Θα λένε δηλαδή στους πελάτες "έχουμε και site". Αυτό καταλαβαίνω εγώ.

Δημοσ.

Δε ξέρουμε όμως τί του ζητήθηκε, διότι μερικές φορές αν σου ζητηθεί κάτι κι εσύ το υπερβείς ο άλλος δε μένει ευχαριστημένος, άσχετα αν εσύ θεωρείς πως έφτιαξες κάτι καλύτερο. ;)

Επίσης είναι προφανές πως το site αυτό απλά αντικαθιστά ένα μενού παραγγελίας σαν αυτά που μοιράζουν (έχει και τα ίδια ακριβώς χρώματα με τέτοιο που έχω δει τυπωμένο) και αφορά αυτούς που ήδη γνωρίζουν το μαγαζί και θέλουν μερικούς εναλλακτικούς τρόπους να παραγγείλουν. Θα λένε δηλαδή στους πελάτες "έχουμε και site". Αυτό καταλαβαίνω εγώ.

Ναι ρε συ, δεν πάω να το παίξω "εξυπνακίδης", απλά είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ξεκινάς να γράψεις 2 πραγματάκια και παρασύρεσαι. Επειδή έχω δει πολλές μακέτες μου να πετσοκόβονται λόγω των "ιδιαιτεροτήτων" του πελάτη, γνωρίζω τις παραμέτρους που σε οδηγούν στο αποτέλεσμα ("θέλω site με 200 ευρω", "το θέλω τα χριστούγεννα πάνω, έχεις 4 μέρες, δεν είναι αρκετές;", "θέλω κάτι σαν κι αυτό στο πιο χαρούμενο" κλπ).

Εμένα όμως ρωτήθηκε η γνώμη μου, χωρίς να μου πούνε να λάβω υπ' όψιν αυτά τα πράγματα. Άλλωστε, ο OP ξέρει τί ζητάει ο πελάτης και θα φιλτράρει ό,τι αηδία του γράψουμε και θα κρατήσει ότι του κάνει. Τα υπόλοιπα είναι απλά stimulation για τους υπόλοιπους, ώστε να κάνουμε μια ωραιότατη κουβέντα για το πώς θα επεμβαίναμε με το προσωπικό μας γούστο σε αυτό το context. ;)

ΥΓ> Γράφω άλλη μια φορά πως όλα όσα γράφω είναι καλοπροαίρετα. B)

Δημοσ.
Βλέπετε κάποιο εξόφθαλμο λάθος στο τελικό; Ευχαριστώ όσους κάνουν τον κόπο να τσεκάρουν.

Γειά σας κύριε parsifal

συμφωνώ με Pcharon και dark_banishing

μ'ενοχλούν τα εικονίδια στην "χρωματική σύνθεση" της κατά τα άλλα "σοφιστικέ" παρουσίας

η γενική εντύπωση είναι ωραία

καλές δουλειές !

τα άλλα αφορούν τον εργοδότη ! :mrgreen:

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...