Προς το περιεχόμενο

Σωστό rendering σε FF, Chrome ΚΑΙ IE7, πρόβλημα στον IE8!

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

άποψη μου ότι καλό είναι, το 100% height with header and footer πρέπει να το διορθώσεις για αυτό γίνεται το λάθος scroll.

κάπου εκεί πάνω πάντως είναι λίγο "βρώμικος" ο κώδικας στην κεφαλίδα αν και δεν το ψαξα και τόσο( νομίζω πάντως ότι μια μέθοδος που λειτουργεί για 100% height with header and footer είναι

>ένας wrapper 100% relative. absolute header top:5px; (για το κενό). absolute content top: header.height + header.top bottom: footer.height + footer.bottom. τέλος absolute-footer με bottom: 5px;

, αυτά σε περίπτωση που δεν διορθώσεις το υπάρχον και δεν είμαι σίγουρος απλά τελευταία φορά ίσως κάτι τέτοιο να χα κάνει αν βρω χρόνο ίσως το τσεκάρω αύριο)

από κει και πέρα όντως η δεύτερη πρόταση του Thanocaster χτυπάει λίγο καλύτερα. Βέβαια από design δεν σκαμπάζω μία οπότε ίσως θα πρεπε να πω στον γραφίστα μου να μπει να μιλήσει αυτός πιο σωστά. Συμφωνώ και εγώ πάντως ότι είναι δεδομένο ότι μπορεί εσύ να ήθελες κάτι καλύτερο και αυτόν να ταν το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με τον πελάτη(που και πάλι μια χαρά μου φαίνεται).

πάντως bravo thanocaster + parsifal γιατί έχετε αίσθηση του design που σημαίνει ότι μπορείς να δουλεύεις μόνος σου σε project με μικρό έως ελάχιστο budget αλλά ποιο σημαντικά για κάποιο cms να μπορείτε να φτιάξετε ένα design το οποίο θα συμβαδίζει με τις δυνατότητες του καθώς και την πιο εύκολη υλοποίηση του

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ή ban ή επί bus ? :mrgreen:

συμφωνώ με Pcharon

κάποτε ο στρατηγός Thanocaster, του άλλου Αλέξανδρου

του είπε οτι την τάδε εκστρατεία έπρεπε να την κάνουν αλλιώς

αν ήμουν ο Thanocaster, έτσι θα την έκανα κι εγώ

αλλά είμαι ο άλλος Αλέξανδρος

Γράφω μια φορά πως όλα όσα γράφω είναι καλοπροαίρετα. :mrgreen:

καλές γιορτές

.

Δημοσ.

ή ban ή επί bus ? :mrgreen:

συμφωνώ με Pcharon

κάποτε ο στρατηγός Thanocaster, του άλλου Αλέξανδρου

του είπε οτι την τάδε εκστρατεία έπρεπε να την κάνουν αλλιώς

αν ήμουν ο Thanocaster, έτσι θα την έκανα κι εγώ

αλλά είμαι ο άλλος Αλέξανδρος

Γράφω μια φορά πως όλα όσα γράφω είναι καλοπροαίρετα. :mrgreen:

καλές γιορτές

.

Ρε gtroza, κάθε φορά που διαβάζω τα post σου νοιώθω λες και έχω πιει 2 καράβια χόρτο!

καλοπροαίρετα! :P

[...] αλλά ποιο σημαντικά για κάποιο cms να μπορείτε να φτιάξετε ένα design το οποίο θα συμβαδίζει με τις δυνατότητες του καθώς και την πιο εύκολη υλοποίηση του

Τί εννοείς εδώ ρε 'συ; :huh:

:)

Δημοσ.

Thanocaster*

εξαρτάται που απευθύνεται

και τι εικόνα θέλει να δείξει

το μαγαζί εννοώ

*πχ θα έλεγα ότι συμφωνώ με την λεκτική περιγραφή σου

οχι όμως με την εικόνα

Ρε gtroza, κάθε φορά που διαβάζω τα post σου νοιώθω λες και έχω πιει 2 καράβια χόρτο!

εγώ πάντως, καφέ πίνω! :mrgreen:

καλοπροαίρετα!

κανένα πρόβλημα, εννοείται

η λέξη, επίσημο, είναι κάπως

.

Δημοσ.

Τί εννοείς εδώ ρε 'συ; :huh:

είναι λίγο περασμένη η ώρα ίσως θα πρεπε να μην γράφω. τέσπα εννοώ ότι εσύ από κάποιον γραφίστα/web designer όπως θες πεστον που δεν ξέρει πως λειτουργεί το drupal πχ, μπορείς να φτιάξεις άμεσα άμεσα κάτι που να μην πλησιάζει στους "περιορισμούς" του drupal να εκμεταλεύετε τα προτερήματα του και να συμβαδίζει με τη λογική του

//εννοώντας ότι ο designer θα φτιάξεις "μακέτες" για κάποιον προγραμματιστή να περάσει το design

Δημοσ.

Και νόμιζα οτι μόνο εγώ είχα τέτοιες παρενέργειες :P

parsi.. very nice job! Σημαντικά καλύτερο απο το αρχικό. Γραφιστικά μου αρέσει και η δεύτερη πρόταση του Θάνου. Τουλάχιστον, αν δεν υιοθετήσεις όλη την προσέγγισή του, κάνε το navigation έτσι. Είναι πιο ξεκάθαρο, πιο χρηστικό και αναδεικνύει τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ (πολύ σημαντικό).

Τα χρώματα θα έλεγα να μείνουν έτσι. Είναι οκ.. και το πορτοκαλί είναι χρώμα που ανοίγει την όρεξη, είναι ενεργητικό (με λογικό αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλει κάποιος, ακόμη και αν δεν ξέρει το κατάστημα, εγώ πάντως μόλις πήγα στα κρεατικά ψήθηκα :P).

Επίσης θα μου άρεσε να έχεις διαφορετική γραμματοσειρά για το κυρίως κείμενο (του μενού, των προσφορών κτλ). Κράτα αυτή τη γραμματοσειρά για το λογότυπο και τα headers και βάλε μια sans serif για το υπόλοιπο κείμενο. Θα δεις πως θα ξεχωρίσει αμέσως..

Ellines Kala Christoygenna!

Δημοσ.
Kudos και στους δυο!

http://el.wiktionary.org/wiki/κῦδος

Και νόμιζα οτι μόνο εγώ είχα τέτοιες παρενέργειες :P

δύσκολο θέμα το workshop! :mrgreen:

καταλαβαίνετε grep και παρόμοια και δεν καταλαβαίνετε παρομοιώσεις; :mrgreen:

το τεχνικό μέρος της σελίδας είναι σχετικά εύκολο να αξιολογηθεί, όπως θα γνωρίζετε εσείς οι ειδικοί

το αισθητικό όμως μέρος, σηκώνει ατέλειωτες συζητήσεις

οπότε ανάμεσα στο δεν μ' αρέσει παρσιφαλ και μ' αρέσει παρσιφαλ,

μπαίνει σφήνα η "ιστορία*" με τον παρσιφαλ και τον Κλείτο ή τον Νέαρχο, δεν θυμάμαι, που ήθελαν να γίνει το δικό τους, δια χειρών παρσιφαλ

*ελλήνων ιστορία.κεφάλαιο συνωστισμός :mrgreen:

καλές γιορτές

parsi.. very nice job!

.

Δημοσ.

screenshot από ένα asus eeepc (Chrome)

δεν ξέρω αν το διόρθωσες parsifal

αλλα τώρα μ' αρέσει πιο πολύ! :mrgreen:

χθες το κοιτούσα από ένα mac (safari)

.

post-74848-0-77685100-1293241597_thumb.jpg

post-74848-0-15131300-1293242072_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τα σχόλιά σας. Άργησα να απαντήσω γιατί ταξίδευα και στο ενδιάμεσο είδα ότι έγιναν ένα σωρό posts, οπότε το τρέναρα λίγο μέχρι να βρω αρκετό χρόνο να σχολιάσω τα μηνύματα. Θα απαντώ σταδιακά! :P Γι' αυτό ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τα πολλά στη σειρά posts μου που θα ακολουθήσουν.

Γίνεται ένα άκυρο scroll που εξαφανίζει περιεχόμενο.

Με προβλημάτισε αρκετά αυτό το σημείο. Προσπάθησα να βρω έναν συνδυασμό CSS που να δίνει σωστό αποτέλεσμα με τα ελάχιστα απαιτούμενα div elements (χωρίς πολλά wrapper divs), αλλά έπεφτα από τη μία λούμπα στην άλλη. Τελευταίο πρόβλημα π.χ. ήταν πριν οριστεί min-height: 100% στο content div: Δεν εμφανιζόταν scrollbar όταν δεν ήταν απαραίτητο, αλλά εκεί που εμφανιζόταν, το background color του off-screen τμήματος που ερχόταν on-screen με το scrolling είχε διαφορετικό background color! :P Είδα ότι άλλος συμφορουμίτης πρότεινε μία λύση πιο κάτω, όποτε θα ελέγξω μήπως μπορεί να γίνει κάτι έτσι.

Τα χρώματα μεταφέρθηκαν ΟΚ, πάντως θα ήθελα περισσότερο contrast στα χρώματα ή τουλάχιστον πιο μεγάλη ή/και πιο έντονη γραμματοσειρά, δε χρειάζεται τόσο μικρά γράμματα όταν το περιεχόμενο είναι τύπου επικεφαλίδας και όχι κείμενο.

Κι εμένα δε μου αρέσει ο τρέχων χρωματικός συνδυασμός των backgrounds + font. Τί να κάνεις! Ίσως υλοποιήσω επιλέξιμο από τον χρήστη theme, νομίζω ότι ένας καλός τρόπος να μείνει και ο πελάτης ευχαριστημένος και η ματαιοδοξία του δημιουργού ικανοποιημένη. :-)

Δημοσ.
Καλό είναι, μ αρέσει. Πολλά level πάνω από το αρχικό δεν το συζητώ.

Δεδομένου ότι το αρχικό ήταν φτιαγμένο ως HTML document exported από το Word του Microsoft Office, θα ήμουν για μπάτσες αν δεν ήταν καλύτερο από το αρχικό! :lol:

Θα μπορούσες στις σελίδες που φαίνονται οι τιμές (που έχει σειρές προϊόντα - τιμές) από σειρά σε σειρά να άλλαζε λίγο ο τόνος του πορτοκαλί για να ξεχωρίζουν οι σειρές μεταξύ τους.. Όπως όταν βλέπεις ένα forum στο ινσόμνια, που το ένα τοπικ είναι ασπρουλιάρικο και το από κάτω λίγο πιο γκρίζο..

Έχει μπει ένα border-bottom το οποίο είχα ξεχάσει να μεταφέρω από το new1. Νομίζω πως αυτό βελτιώνει κάπως την αναγνωσιμότητα σε σχέση με πριν.

Δημοσ.
Θα προτιμούσα ένα πιο απαλό / ανοιχτό χρώμα για background, τουλάχιστον για το κείμενο. Η σελίδα έχει πολύ πορτοκαλί (είναι κουραστικό στα μάτια) και θα προσωπικά θα το έβαζα μόνο στα χρώματα του background του body και του header. Αυτό δηλαδή που έκανες με το http://ellinongefsis.com/new2/.

Τάσο, συμφωνώ μαζί σου. Είπαμε, ας όψεται που...

Υ.Γ. Όταν ήμουν φοιτητής στα Γιάννενα ήταν από τις πρώτες επιλογές το συγκεκριμένο delivery. Οι μερίδες του ήταν πολύ γενναίες σε μέγεθος...

Κάπου εδώ γύρω θα είναι κι ο antonl, κάτι μου λέει ότι κι αυτός ήταν πελάτης! :lol:

Δημοσ.
1. Θα ήθελα μια πιο μοντέρνα γραμματοσειρά και σίγουρα μεγαλύτερη. Επίσης, θα άλλαζα και το χρώμα της γραμματοσειράς, καθότι αυτό το μωβ κουράζει στο κίτρινο background. Βέβαια, δεδομένου του λογότυπου, ή θα προσπαθούσα να τον πείσω να αλλάξει λογότυπο (μάλλον αδύνατον αυτό) ή θα άλλαζα τελείως το χρώμα του background.

Για τα χρώματα, τα έχουμε πει πιο πάνω. Με το λογότυπο υπάρχει περίεργο σκηνικό: το κατάστημα έχει κανονικό λογότυπο, πιο καλοσχεδιασμένο και το οποίο υπάρχει στη μαρκίζα αλλά και στους τυπωμένους καταλόγους του. Δεν ξέρω αν υπάρχει σε ψηφιακή μορφή και τί συμφωνία υπάρχει με τον γραφίστα που το έκανε, αλλά σίγουρα το θέμα χρήζει περισσότερης διερεύνησης.

2. Δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό του navigation σε αρχική vs προσφορές/επικοινωνία. Επίσης, δεν φαίνεται καθόλου το navigation, με αποτέλεσμα να "χάνεται" ένα πολύ σημαντικό μέρος της σελίδας (οι προσφορές).

Ναι, έχεις απόλτυο δίκιο για τις προσφορές, είναι σημαντικό content και πρέπει να βρω κάποιον τρόπο να το αναδείξω περισσότερο.

3. Το δευτερεύον navigation (για τις παραγγελίες) μοιάζει πιο πολύ με κύριο navigation και το αντίστροφο.

Εδώ δε σε κατάλαβα ακριβώς. Εννοείς ότι το αριστερό navigation «ξεχωρίζει»/stand out περισσότερο από όσο πρέπει;

4. Θα ήθελα στην αρχική 2-3 λογάκια για το καλωσόρισμα (πιο πολύ για να γίνει λίγο πιο balanced το design, τώρα "βουλιάζει" πάνω, και κάτω είναι έρημος - δες πόσο πιο ωραία δένει η σελίδα των προσφορών)

Δεν έχω πολύ περιεχόμενο να παίξω, δυστυχώς. Θα μιλήσω με τον ιδιοκτήτη σχετικά, γιατί συμφωνώ κι εγώ ότι το κείμενο καλωσορίσματος είναι «λίγο».

5. Θα ήθελα κάνα γραφικό παραπάνω. Όχι σπουδαία πράγματα, καμιά φωτογραφία (του καταστήματος εσωτερικές-εξωτερικές), λίγο πιο έντονα border, λίγο διαφορετική γραμματοσειρά στην επικεφαλίδα κλπ

Πολύ καλή πρόταση αυτή για τις φωτογραφίες του καταστήματος, ευχαριστώ!

6. Φτιάξε με .htaccess redirection από το http://ellinon... στο http://www.ellinon...

Το έχω ξεχάσει αυτό, ευχαριστώ για την υπενθύμιση.

7. Μου φαίνεται πολύ άσχημο (και σίγουρα μεγάλο) το εικονίδιο του extremetracking.

Κι αυτό «κληρονομιά» του αρχικού site. Αλλά έψησα τον ιδιοκτήτη να γραφτεί στο Analytics (ήδη ενσωμάτωσα τον tracking κώδικα), οπότε σε επόμενο revision θα αφαιρεθεί εντελώς ο,τι σχετικό με Extremetracking (το οποίο ούτως ή άλλως στην free εκδοχή του είναι "joke" σε σχέση με το Analytics).

8. Με safari βλέπω radius στο container, ενώ στον Firefox όχι (σε mac αυτό).

Ναι, εν γνώσει μου. Δεν ήθελα να φορτώσω με Javascript το site (π.χ. jQuery + σχετικό plugin) μόνο και μόνο για rounded borders effect. Προς το παρόν, οι στρογγυλεμένες γωνίες είναι added bonus/eye-candy για τους χρήστες Google Chrome, Safari, Firefox 4 beta και IE9 beta (+ τις stable εκδόσεις τους, όταν βγουν).

Μια έκδοση που έφτιαξα στα πεταχτά χρησιμοποιώντας τον firebug...

Picture%203.png

ΥΓ> Πάντα καλοπροαίρετα αυτά που λέω, και με σκοπό τη βελτίωση της σελίδας, έτσι; ;)

EDIT:

Μια δεύτερη (ακόμα καλύτερη κατά τη γνώμη μου) έκδοση, αλλά εδώ σίγουρα πρέπει να αλλάξουν τα χρώματα (ιδίως το κίτρινο)

Picture%201.png

Δεν το συζητώ, έχεις καλύτερο ένστικτο περί design από το δικό μου. :-) Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις, αμφότερες.

Δημοσ.

Δε ξέρουμε όμως τί του ζητήθηκε, διότι μερικές φορές αν σου ζητηθεί κάτι κι εσύ το υπερβείς ο άλλος δε μένει ευχαριστημένος, άσχετα αν εσύ θεωρείς πως έφτιαξες κάτι καλύτερο. ;)

Επίσης είναι προφανές πως το site αυτό απλά αντικαθιστά ένα μενού παραγγελίας σαν αυτά που μοιράζουν (έχει και τα ίδια ακριβώς χρώματα με τέτοιο που έχω δει τυπωμένο) και αφορά αυτούς που ήδη γνωρίζουν το μαγαζί και θέλουν μερικούς εναλλακτικούς τρόπους να παραγγείλουν. Θα λένε δηλαδή στους πελάτες "έχουμε και site". Αυτό καταλαβαίνω εγώ.

Ναι ρε συ, δεν πάω να το παίξω "εξυπνακίδης", απλά είναι από αυτές τις περιπτώσεις που ξεκινάς να γράψεις 2 πραγματάκια και παρασύρεσαι. Επειδή έχω δει πολλές μακέτες μου να πετσοκόβονται λόγω των "ιδιαιτεροτήτων" του πελάτη, γνωρίζω τις παραμέτρους που σε οδηγούν στο αποτέλεσμα ("θέλω site με 200 ευρω", "το θέλω τα χριστούγεννα πάνω, έχεις 4 μέρες, δεν είναι αρκετές;", "θέλω κάτι σαν κι αυτό στο πιο χαρούμενο" κλπ).

Εμένα όμως ρωτήθηκε η γνώμη μου, χωρίς να μου πούνε να λάβω υπ' όψιν αυτά τα πράγματα. Άλλωστε, ο OP ξέρει τί ζητάει ο πελάτης και θα φιλτράρει ό,τι αηδία του γράψουμε και θα κρατήσει ότι του κάνει. Τα υπόλοιπα είναι απλά stimulation για τους υπόλοιπους, ώστε να κάνουμε μια ωραιότατη κουβέντα για το πώς θα επεμβαίναμε με το προσωπικό μας γούστο σε αυτό το context. ;)

ΥΓ> Γράφω άλλη μια φορά πως όλα όσα γράφω είναι καλοπροαίρετα. B)

Παίδες, και οι 2 έχετε δίκιο. Χαίρομαι πάντως που το topic στάθηκε αφορμή για stimulation και ενδιαφέρουσα κουβέντα, όπως λέει ο Thanocaster! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...