dimsag Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 (Για αρχή, δεν ξέρω αν το θέμα μου είναι στη σωστή κατηγορία) Λοιπόν, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι (ΔΩΡΕΑΝ) το οποίο να τσεκάρει το κατά πόσον η μπαταρία του BIOS είναι ζωντανή.. Έχω ένα laptop το HP Pavillion dv9700 και Windows 7 Pro 32bit. Ίσως να υπάρχει ήδη κάποιο στα windows, αλλά δεν ξέρω που..... ! Το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω, είναι ότι το ρολόι όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου είναι αποσυγχρονισμένο (πχ, x/x/2007) και 2 φορές έχει κλείσει ο υπολογιστής λίγο μετά την φόρτωση των windows, και απ' ότι διάβασα, φταίει η μπαταρία.. οπότε.. Ευχαριστώ..
micos000 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Για το ρολόι ίσως φταίει η μπαταρία του cmos όπως το φαντάστηκες. Για το ότι κλείνει το pc δεν το νομίζω όμως. Τον λαπτοπ τον δουλεύεις με την μπαταρία πάνω ή μόνο με το ρεύμα; Μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό σου. Βάλε και την μπαταρία πάνω και δες αν φορτίζει ή όχι. Αν σου κλείνει και με την μπαταρία τότε μπορεί να είναι και θέμα τροφοδοσίας.
dimsag Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Έχω την εντύπωση οτι την μια φορά που έκλεισε ήταν στο ρεύμα. Νομίζω και την δεύτερη (μέσα σε 3 μέρες). Δεν κλείνει συνέχεια.. Για την μπαταρία του BIOS δεν υπάρχει κάτι;; εκτός από πολύμετρο το οποίο δεν έχω κια βαριέμαι να πάρω...
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Έχω την εντύπωση οτι την μια φορά που έκλεισε ήταν στο ρεύμα. Νομίζω και την δεύτερη (μέσα σε 3 μέρες). Δεν κλείνει συνέχεια.. Για την μπαταρία του BIOS δεν υπάρχει κάτι;; εκτός από πολύμετρο το οποίο δεν έχω κια βαριέμαι να πάρω... Το κόλλημα δεν είναι να βρεις πολύμετρο αλλά το μέχρι να φτάσεις εκεί δηλαδή να ξηλώσεις την μπαταρία από την μητρική,αν το καταφέρεις αυτό απλά την αλλάζεις 2€ υπόθεση είναι τώρα αν τα λυπάσαι και αυτά...
dimsag Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Μιας και το ανέφερες, απο που μπορώ να προμιθευτώ μια τέτοια μπαταρία;; Έχω ψάξει για την συγκεκριμένη της ΗΡ αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει και πρέπει να την παραγγείλω από εξωτερικό! Είναι 3V λιθίου. Έχει διαφορά αν πχ πάρω μια οποιαδήποτε;; Όσο για να την αλλάξω δεν νομίζω να είναι δύσκολο! Άνοιξα το laptop και φαίνεται αμέσως η μπαταρία! Τί προβλήματα μπορεί να έχω;
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2010 Τώρα δεν ξέρω αν έχει καμιά περίεργη μπαταρία η HP αλλά λογικά θα είναι μια απλή μπαταρία "κουμπί" πού αναλόγως με το νούμερο που γράφει πας και παίρνεις μέχρι και από περίπτερο,αλλά καλλίτερα από κάποιο germanos ή κάτι παρόμοιο.
micos000 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μην το λες. Οι κατασκευαστές laptop έχουν πολύ μεγαλύτερη φαντασία από τους κατασκευαστές μητρικών για desktop. http://shopping.microbattery.com/s.nl/sc.2/category.763/.f?mbcat=laptp17 http://www.laptopparts101.com/cmos-rtc-battery/
_Anonymous_ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Αν ηθελε αλλαγη μπαταριας θα σου εβγαζε μηνυμα. Αλλο προβλημα εχεις εσυ.
dimsag Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2010 Αν ηθελε αλλαγη μπαταριας θα σου εβγαζε μηνυμα. Αλλο προβλημα εχεις εσυ. Δεν ξέρω και πολλά από υπολογιστές και γι αυτό έψαξα το θέμα πριν το στείλω για service και εκτός εγγύησης και να τον πάρω πίσω του χρόνου (στην κυριολεξία) και αυτό που βρήκα, ήταν αυτό Απ'ότι λέει, δεν βγάζει κάποιο μήνυμα αλλά παρουσιάζει κάποια συμπτώματα όμοια με τα δικά μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.