Προς το περιεχόμενο

Διπλωμα οδηγησης

Giorgos09

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το διπλωμα οδηγησης στην Ελλαδα ειναι αδικαιολογητα ακριβο. Στις ΗΠΑ το περνεις με περιπου 200 δολλαρια. Υπαρχει καποια χωρα στην Ευρωπαιιη Ενωση που το εκδιδει φθηνοτερα? Ετσι με τα ιδια λεφτα κανω κι ενα ταξιδι. Αξιζει?

Δημοσ.

Αλλά και πάλι,πόσες μέρες θα κάτσεις έξω για να το βγάλεις?Θα έχεις μόνο ένα πήγαινέλα?Δεν βγαίνουν σε 1 μέρα τα διπλώματα..

Οπότε δε ξέρω αν συμφέρει για έξω!

Κατά την άποψη μου,είναι λίγο χαζό αυτό που σκέφτεσαι...

Δημοσ.

Το διπλωμα οδηγησης στην Ελλαδα ειναι αδικαιολογητα ακριβο. Στις ΗΠΑ το περνεις με περιπου 200 δολλαρια. Υπαρχει καποια χωρα στην Ευρωπαιιη Ενωση που το εκδιδει φθηνοτερα? Ετσι με τα ιδια λεφτα κανω κι ενα ταξιδι. Αξιζει?

το παράβολο στην Ελλάδα είναι 120 ευρώ αν θυμαμαι καλά , τα δίδακτρα είναι στάνταρ- συνεννοημένα με το σωματείο τους ... υπαρχουν βέβαια κ εξαιρέσεις ... στην επαρχία - Κομοτηνή - Διδυμότειχο είναι αρκετα φτηνα σε σχέση με αθήνα-700ευρώ... εγω αθήνα το εβγαλα 670 ευρω (550ευρώ διδακτρα +120ευρώ παραβολα )σε εναν που μοιράζει καρτες στο mall , μ είπε πως υπήρχε κ αλλος στο μαρούσι με 500 ευρω διδακτρα :angry: Πάντα όμως πρεπει να ρωτάτε αν στην τιμή περιλαμβάνουν τα παράβολα (ειναι κουτοπονηροι..μιλαγε στο τηλ για την τιμή κ μετα του τα έχωνα που είπε τελική τιμή χωρίς να αναφέρει παράβολα κ χαζογέλαγε ) κ τελευταίο ζητάνε χρήματα 20ΕΥΡΏ για να πάρουν ημ/νία εξετασης !!! ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΙΣΧΎΕΙ !!! ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ 15ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ! - ΞΑΝΑ ΨΕΜΑΤΑ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟΣ Μ!!!ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΗΛ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ''ΜΗ ΣΕ ΚΟΨΟΥΝ'' ΛΕΝΕ ΞΑΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΦΟΥ Ο ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ...

συμπέρασμα: τους βλέπεται όλους με καχυποψία κ ψάχνετε πάντα αν αυτό που λενε ισχύει - σε όλους τς κλαδους

φαντάζομαι όμως πως μετα απο τόσο καιρο θα εχεις ήδη βγαλει δίπλωμα :P

• Moderators
Δημοσ.

Παντος ο δικος μου καθηγητης, τη μερα της εξετασης, μας ειχε βγαλει ολους που διναμε εκεινη τη μερα για αναψυκτικο κατα τις 12 το μεσημερι για τις τελικες οδηγιες, βασικες απαντησεις σε ερωτησεις κτλ. Οσοι ηθελαν να λαδωσουν τοτε του εδωσαν τα χρηματα.

Μετα απο κανα 2ωρο "ολως τυχαιως" σκασανε μυτη στην ιδια καφετερια οι εξεταστες, κατσανε μονοι τους, ηπιαν κι αυτοι το καφεδακι τους, και μετα απο λιγο πηγε "και συνεννοηθηκε" μαζι τους.

Καπως ετσι ειναι η διαδικασια λαδωματος και οντως παιδια ισχυει. Ηταν 2 κοπελες που εδιναν μαζι μου και πραγματικα ακουσα ιστοριες κι εφρηξα. Μεχρι και ο δασκαλος να παταει τα πενταλ κι αυτες μονο το τιμονι να γυριζουν - με τους εξεταστες φυσικα να σφυριζουν αδιαφοροι.

Εγω δεν δεχτηκα να δωσω. Με εκοψαν φυσικα με το παραμικρο.

Δεν πειραζει, ξαναεδωσα την επομενη εβδομαδα και το πηρα.

Κοστος επανεξετασης (2008): 100 ευρω.

Κοστος λαδωματος (2008): 250 ευρω.

Μου εμειναν και 150 ευρω στην τσεπη λοιπον. :)

Δημοσ.

Ωραίος! Εγώ που δεν λάδωσα και το πήρα με την πρώτη πρέπει να ήμουν πολύ τυχερός και να 'πεσα σε σωστούς ανθρώπους. B)

Δημοσ.

Από πολύ πρόσφατη συνομιλία με φίλο που έβγαλε δίπλωμα στο Dallas, τα παράβολα ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 30 κάτι δολαρίων, δηλαδή αν ξέρεις ήδη να οδηγείς είναι παράδεισος.

Επίσης μου μετέφερε και τον τρόπο λειτουργίας των "σχολών οδήγησης" που είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας. Λειτουργούν κάπως σαν κέντρα ασφαλούς οδήγησης, σου μαθαίνουν περισσότερα πράματα από το απλό "πώς να μην κοπείς στην εξέταση" και στο τέλος αν τα πας καλά σου δίνουν μια βεβαίωση την οποία καταθέτεις στο DMV και μετατρέπεται σε δίπλωμα, χωρίς άλλες εξετάσεις. Κόστος βέβαια δεν έμαθα γιατί δεν πήγε σε τέτοια σχολή.

Δημοσ.

Δηλαδή ουσιαστικά μέσω εκμάθησης σε "εξετάζουν" οι ίδιοι και από αυτούς βγάζεις δίπλωμα;

Imagine that here...

Δημοσ.

Δηλαδή ουσιαστικά μέσω εκμάθησης σε "εξετάζουν" οι ίδιοι και από αυτούς βγάζεις δίπλωμα;

Imagine that here...

Η πεμπτουσία του λαδώματος..

Δημοσ.

Από πολύ πρόσφατη συνομιλία με φίλο που έβγαλε δίπλωμα στο Dallas, τα παράβολα ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 30 κάτι δολαρίων, δηλαδή αν ξέρεις ήδη να οδηγείς είναι παράδεισος.

Επίσης μου μετέφερε και τον τρόπο λειτουργίας των "σχολών οδήγησης" που είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας. Λειτουργούν κάπως σαν κέντρα ασφαλούς οδήγησης, σου μαθαίνουν περισσότερα πράματα από το απλό "πώς να μην κοπείς στην εξέταση" και στο τέλος αν τα πας καλά σου δίνουν μια βεβαίωση την οποία καταθέτεις στο DMV και μετατρέπεται σε δίπλωμα, χωρίς άλλες εξετάσεις. Κόστος βέβαια δεν έμαθα γιατί δεν πήγε σε τέτοια σχολή.

αυτός που μοιράζει καρτες στο μαλλ με 550ευρώ παραδίδει μαθηματα ασφαλους/γρηγορης οδήγησης με 1000ευρώ :blink: κ ρωταω : ποιος θα δώσει 500ευρώ επιπλέον για να τρέχει με 200χλμ με subaru impreza μεσα στην εθνική οδό ? :lol: εγώ του το είπα στα ίσια ''λαθος επένδυση έκανες'' τον πίκρανα γιατι ήξερε πως ειχα δικαιο :D

Δημοσ.

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στην Αττική Οδό, με ιμπρέζα και με 200χαω; Αυτά μόνο ασφαλής οδήγηση δεν είναι. Μαθήματα γρήγορης οδήγησης τώρα... δεκτό. Αλλά σε μη ελεγχόμενο χώρο; What's next, μαθήματα drift στα λιμανάκια; :blink:

Ο τύπος είναι επικίνδυνος. Αν κάποιος θέλει να μάθει τεχνικές ασφαλούς οδήγησης θα πρέπει να ξεκινήσει από ελεγχόμενο χώρο, και μάλιστα με το δικό του αυτοκίνητο. Το να σου λέει έλα άνοιξε το ιμπρέζα στην ΑΟ δεν είναι μάθημα ασφαλούς οδήγησης, είναι αυτοκινητιστικό μασάζ με εκτόνωση. Η εκπαίδευση αυτού του είδους δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα αλλά με τις συνθήκες στο δρόμο, συνεπώς όποιος βγεί με το καλημέρα να ανοίξει το αγωνιστικό στην καλύτερη θα εκπαιδευτεί στο βιολογικό καθαρισμό του ταμπλώ. Όποιος θέλει πραγματικά να μάθει πέντε πράγματα υπάρχουν αρκετές σχολές όπως αυτή του Ιαβέρη και του Παπαπάσχου, με τιμές που ξεκινούν από €140.

έντιτ: Ο Ελευθεράτος είναι; Αν ναι, δεν βλέπω να διαφημίζει τίποτα τέτοιο στην σελίδα του, άλλο η εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες και άλλο η αγωνιστική οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες. Δεν αναφέρει και τίποτε για πίστα βέβαια, εκτός αν το θέμα Αττικής Οδού είναι καθαρά θέμα marketing... ελπίζω να ισχύει το δεύτερο μιας και τον βλέπω πολύ σωστό στην φιλοσοφία του.

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...