nikos00000 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Ξέρει κανείς πώς μπορώ να αποκτήσω αμερικανικό Α.Φ.Μ ? Το χρειάζομαι για να ανοίξω λογαριασμό σε αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρεία, επειδή οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες είναι ακριβές στις προμήθειες.
frenzy Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 http://www.irs.gov/businesses/small/international/article/0,,id=96696,00.html κάπου εκεί πρέπει να είναι.
dreamercon Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Αν διαμένεις εκτος ΗΠΑ και δεν εισαι πολίτης ΗΠΑ δεν δικαιούσαι social security number - μπορεις όμως να κάνεις αίτηση για ITIN που κάνει την ίδια δουλειά στο http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw7.pdf Ξέρει κανείς πώς μπορώ να αποκτήσω αμερικανικό Α.Φ.Μ ? Το χρειάζομαι για να ανοίξω λογαριασμό σε αμερικανική χρηματιστηριακή εταιρία.
greekmule Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 απο οτι ξερω το ITIN ειναι μονο για taxes και μπορεις να το βγαλεις μονο αν εισαι non-resident alien (η εισαι παντρεμενος με non-resident alien). το θεωρω απιθανο να μπορεις να το βγαλεις χωρις να μενεις αμερικη (μπορει να κανω λαθος βεβαια) Social Security Number αποκλειεται να μπορεις να βγαλεις, πρεπει να δουλευεις αμερικη PS το θελεις για να πληρωνεις federal taxes στις ΗΠΑ? Τι ακριβως σου ζητανε (στα αγγλικα)?
kage Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 και γιατι δεν συνεργαζεσε με ελληνικη που ασχολειτε με nasdaq?
nikos00000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 και γιατι δεν συνεργαζεσε με ελληνικη που ασχολειτε με nasdaq? Επειδή οι ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες είναι ακριβές στις προμήθειες.
nikos00000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Αν διαμένεις εκτος ΗΠΑ και δεν εισαι πολίτης ΗΠΑ δεν δικαιούσαι social security number - μπορεις όμως να κάνεις αίτηση για ITIN που κάνει την ίδια δουλειά στο http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw7.pdf Μένω στην Ελλάδα και είμαι Έλληνας πολίτης οπότε θα κάνω αίτηση για ITIN Για την έκδοση του ITIN χρειάζεται να έχω διαβατήριο ?
greekmule Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 σου ξαναλεω πως το ITIN ειναι για να πληρωνεις federal taxes (αμερικανικους φορους), αν δεν εχεις Social Security number. Και για να πληρωνεις φορους θελεις αριθμο διαβατηριου. Οπως βλεπεις για να κανεις αιτηση για ΙΤΙΝ πρεπει να επισυναψεις "a valid income tax return" καθως και "certified proof of identity" (δηλαδη διαβατηριο). κοιτα εδω Link How do I apply for an ITIN?Use the latest revision of Form W-7, Application for IRS Individual Taxpayer Identification Number to apply. Attach a valid federal income tax return, unless you qualify for an exception, and include your original, notarized, or certified proof of identity and foreign status documents. Because you are filing your tax return as an attachment to your ITIN application, you should not mail your return to the address listed in the Form 1040, 1040A or 1040EZ instructions. Instead, send your return, Form W-7 and proof of identity and foreign status documents to: επισης το ΙΤΙΝ (οπως και το Social Security Number) αφου κανεις την αιτηση στο στελνουν τυπωμενο σε χαρτι σε διευθυνση στην αμερικη. Εχεις καποιον να το παραλαβει? Στη θεση σου θα επαιρνα ενα τηλεφωνο στην αμερικανικη πρεσβεια (η πες μας τι ακριβως σου ζητανε στα αγγλικα μπας και μπορουμε να βοηθησουμε)
nikos00000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 απο οτι ξερω το ITIN ειναι μονο για taxes και μπορεις να το βγαλεις μονο αν εισαι non-resident alien (η εισαι παντρεμενος με non-resident alien). το θεωρω απιθανο να μπορεις να το βγαλεις χωρις να μενεις αμερικη (μπορει να κανω λαθος βεβαια) Social Security Number αποκλειεται να μπορεις να βγαλεις, πρεπει να δουλευεις αμερικη PS το θελεις για να πληρωνεις federal taxes στις ΗΠΑ? Τι ακριβως σου ζητανε (στα αγγλικα)? Η χρηματιστηριακή εταιρεία μου ζήτα International Tax ID (ITIN)
greekmule Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 νομιζω ειναι διαφορετικο το international tax ID και το individual tax ID (ΙΤΙΝ). international tax ID φανταζομαι εννοουν το ελληνικο ΑΦΜ σου. εγω θα εστελνα διεκρινιστικο email στην εταιρια εξηγωντας τους την κατασταση (ειμαι ελληνας πολιτης etc) ζητωντας τους να μου εξηγησουν αναλυτικα τα βηματα που πρεπει να ακολουθησω. και ενα τηλεφωνο στην αμερικανικη πρεσβεια δεν θα εβλαπτε επισης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.