metanei Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 πρωτα απο ολα,χρονια πολλα σε ολους ! λοιπον εκλεισα τον υπολογιστη χθες ολα ωραια κ μια χαρα,πηγα σημερα να τον ανοιξω κ βλεπω οτι δεν ειχε τουσ 2 υπολογιστες κατω δεξια που σου δειχνει αν εχεις internet κτλ.εψαξα παντου να δω αν ειχα πειραξει κατι αλλα τπτ. κοιταω απο πισω απο τον υπολογιστη να δω αν δουλευει το led απο το Lan κ βλεπω οτι ειναι μονιμα ανοιχτα ενα κιτρινο κ ενα πορτοκαλι<διαβασα το μανουαλ τησ μητρικης κ δεν αναφερει κατι για τον συγκεκριμενο τροπο οπως εχουν μεινει ετσι τα λαμπακια> αφου εψαξα απο εδω κ εκει<δεν θυμαμαι ποσα πραγματα εψαξα γτ δεν θυμαμαι καθολου αν με ρωτισει καποιος>αποφασισα να τον κανω format.τον κανω format εγκατεστησα τουσ drivers απο cpu/vga...πουθενα τπτ δεν δουλευε παλι. 1 προσπαθισα να δηλωσω το λειτουργικο τπτ. 2 πηρα το καλωδιο κ το συνδεσα σε ενα αλλο pc κ δουλευε. 3 κοιταξα το router μηπως επαθε κατι,δουλευε κ το router. το λειτουργικο ειναι windows xp professional μητρικη asus iv formula κοιταω ενα αλλο pc τισ ρυθμισεις που ειχε κ ειδα οτι στο δικο μου ελειπαν καποια πραγματα σχετικα με εικονιδια απο Internet π.χ να μια εικονα απο αλλο pc με professional παλι http://img291.imageshack.us/i/pc2h.png/ κ το μονο που υπαρχει στο δικο μου pc ειναι η συνδεση 1394 κτιποτα αλλο<εξαιρουμε την bluetooth συνδεση που δειχνει η εικονα απο πανω> απο μια αποψη πιστευω οτι καηκε...τωρα ακουω γνωμες για το τι αλλο μπορει να επαθα
ice25 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 χρόνια πολλά!! όταν λες ότι δεν δουλεύει? το ότι τα Led ανάβουν δεν μας λέει και πολλά(εκτός και αν ανάβουν και με το καλώδιο εκτός) καταρχήν δες αν υπάρχει η συσκευή στο διαχείριση συσκευών(πίνακας ελέγχου-σύστημα-διαχείριση συσκευών)
cosmos000 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Ρίξε και μια ματιά στο Bios ότι είναι ενεργοποιημένο το Lan.
metanei Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 χρόνια πολλά!! όταν λες ότι δεν δουλεύει? το ότι τα Led ανάβουν δεν μας λέει και πολλά(εκτός και αν ανάβουν και με το καλώδιο εκτός) καταρχήν δες αν υπάρχει η συσκευή στο διαχείριση συσκευών(πίνακας ελέγχου-σύστημα-διαχείριση συσκευών) δεν βρηκα πουθενα να λει οπως η μητρικη την συσκευη gigabyte marvel 8059 κτλ και ναι ειναι αναμενα κ οταν εχω βγαλει το καλωδιο. Ρίξε και μια ματιά στο Bios ότι είναι ενεργοποιημένο το Lan. εψαξα λιγο bios αλλα δεν βρηκα τπτ για lan πουθενα.ξερεις που μπορω να ψαξω συγκεκριμενα?
cosmos000 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Ακριβώς δεν ξέρω που θα το βρεις...κοίτα για Lan ή Ethernet να είναι στο "enabled" (ίσως να χρειαστεί να περάσεις και drivers) δες και στο manual της μητρικής σου.
spiounos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Κάνε ένα boot με ubuntu live cd για να δεις αν σου βλέπει το lan (αν συνδέεται με internet δηλαδή). Έτσι μπορείς γρήγορα και απλά να δεις αν παίζει hw ή sw πρόβλημα.
metanei Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2010 βασικα βρηκα κατι στο bios αλλα παπαλα.οπως ειναι ι εικονα στο manual ετσι ειναι κ στο bios... για να δοκιμασω αυτο με το ubuntu live θα αργησω λιγο να το κατεβασω και να το κανω αλλα θα το προσπαθησω αν κ φιλε μου δεν το βλεπω να το σωζω ετσι.το βλεπω να το στελνω πακετο την μητρικη στα e-shop για αντικατασταση... edit-> επειδη εδω που ειμαι σε μια περιοχη αυτη την στιγμη εχω 56kbs γραμμη κ δεν το βλεπω να κατεβαινει για σημερα με 6...κατι mb που ειναι το ubuntu.το εχω βαλει να κατεβαινει κ θα το δοκιμασω αυριο το μεσημερι μηπως κ βοηθησει σε κατι.
spiounos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Απλά αν σου δουλεύει στο ubuntu τότε ξέρεις ότι κάτι παίζει με τα XP και ξέρεις πού να εστιάσεις (στη χειρότερη να κάνεις επανεγκατάσταση λειτουργικού). Αν δε σου δουλεύει το lan ούτε στο ubuntu, τότε έχεις hardware πρόβλημα.
z@xos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Drivers μητρικης εχεις βαλει? Αν οχι,τοτε κατεβασε τους απο αλλο μηχανημα και περασε τους. Ειναι απαραίτητοι για να δουλεψει σε winXP. Ριξε μια ματια στο site της asus για να κατεβασεις τους σωστους οδηγους για τα ΧΡ. Αλλιως μπορεις να κανεις μια αναζητηση στο google με το μοντελο της μητρικης ακολουθουμενο απο την εκφραση "Lan Driver".
ss13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Εδώ είσαι http://support.asus.com/download/download.aspx αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της μητρικής σου ASUS Crosshair IV Formula - Socket AM3 - Chipset 890FX και κατέβασε του οδηγούς !!
metanei Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2010 Απλά αν σου δουλεύει στο ubuntu τότε ξέρεις ότι κάτι παίζει με τα XP και ξέρεις πού να εστιάσεις (στη χειρότερη να κάνεις επανεγκατάσταση λειτουργικού). Αν δε σου δουλεύει το lan ούτε στο ubuntu, τότε έχεις hardware πρόβλημα. φιλε μου ευχαριστω το δοκιμασα αλλα παλι παπαλα,δεν βρηκα πουθενα κ τπτ οτι εχει σχεση με λαν... Drivers μητρικης εχεις βαλει? Αν οχι,τοτε κατεβασε τους απο αλλο μηχανημα και περασε τους. Ειναι απαραίτητοι για να δουλεψει σε winXP. Ριξε μια ματια στο site της asus για να κατεβασεις τους σωστους οδηγους για τα ΧΡ. Αλλιως μπορεις να κανεις μια αναζητηση στο google με το μοντελο της μητρικης ακολουθουμενο απο την εκφραση "Lan Driver". Εδώ είσαι http://support.asus.com/download/download.aspx αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της μητρικής σου ASUS Crosshair IV Formula - Socket AM3 - Chipset 890FX και κατέβασε του οδηγούς !! εκανε οτι με συμβουλεψε ο σπιουνος το πρωι,αλλα φαινεται η μεγαλη γαντεμια με τριγυρναει μιας κ που τα λαμπακια στην μητρικη δεν αναβουν πλεον...κ αφου ειδα κ αυτο πριν κανα δυο ωρες ειχα ξεστισει τον υπολογιστη κ τωρα την εχω πακεταρει να την παω σε ενα καταστημα e-shop που υπαρχει εδω κοντα στην πολη. αφου πρωτα ειχα προβλεψει κανοντας το πρωι ενα τηλεφωνημα στα κεντρικα του e-shop σε περιπτωση που καπουτ η μητρικη<παλι καλα κιολας μπας κ μου την στειλουν νωριτερα αν κ δεν νομιζω>.βεβαια κατι μου ειπε κ ο τεχνικος που μιλαγα για αντικατασταση με αλλη μητρικη κ θελω να πιστευω με μια αλλη καινουργια κ ιδιο μοντελο,γτ με βλεπω να παιρνω ολη μερα καθε μερα τα e-shop τηλεφωνο.... α!και αυριο το πρωι θα την στειλω... ευχαριστω τον σσ13 κ τον ζαχο αλλα δεν προλαβα τελικα να δοκιμασω αυτα που λεγατε,κ ολους τους αλλους για τις συμβουλες.... κ παλι χρονια πολλα ! π.ς θα ενημερωσω στο thread τι θα γινει τελικα με την μητρικη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.