flogerakos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει αθορυβος (η ελαχιστου θορυβου) ανεμιστηρας 120 mm. Αν υπαρχει παιζει να εχει μπλε λεντακια η βισρμα ωστε να κουμπωνει στην μητρικη...???
tsakirtas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans.htm?Manufacturer=NoiseBlocker&FAN_SIZE=120%20mm έβαλα τον φθηνότερο απο αυτούς προχθές αρκετά καλός σε επίπεδο θορύβου σε σύγκριση όμως με ο,τι είχα εγώ πριν.
Heatspreader Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Απο εμένα δες για Nexus πχ αυτόν Και εγώ αυτούς πήρα πριν λίγο καιρό. Πολύ αθόρυβοι.
PCharon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Κάποιος θόρυβος πάντα δημιουργείται από τη ροή του αέρα. Όσο περισσότερο "στριμώχνεται" ή "κόβεται" η ροή του αέρα τόσο περισσότερο θόρυβο παράγει, άσχετα με το πόσο καλός είναι ο ανεμιστήρας. Συνήθως αυτοί που περνιούνται γι αθόρυβοι, δουλεύουν και σε χαμηλές στροφές, άρα μετακινούν μικρότερες ποσότητες αέρα (όπως ο Nexus που σου πρότειναν παραπάνω). Έτσι όσο κερδίζεις σε ησυχία το χάνεις σε απόδοση, όπου αυτό μετράει. Αυτό δε σημαίνει πως κάποιος άλλος ανεμιστήρας είναι κατώτερης ποιότητας, διότι μπορεί να μετακινεί πχ διπλάσιο όγκο αέρα, άρα είναι αναμενόμενο να παράγεται περισσότερος θόρυβος από τον ίδιο τον αέρα. Αν μετράει κάτι στη ποιότητα κατασκευής του ανεμιστήρα είναι το να είναι τέλεια ζυγισμένος και να μη παράγει κραδασμούς. Αυτό το ανακαλύπτεις με τη δοκιμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.