achilleas_f Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Σκέφτομαι να παραγγείλω από Αμερική κάποια φυτά που θέλω. Πρόκειται για 300 τεμάχια. Το βάρος τους υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 100 γραμμάρια το καθένα, άρα μιλάμε για 30 κιλά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα για τα έξοδα αποστολής και μεταφοράς καθώς μεσολαβεί και τελωνείο. Ξέρει κανείς να μου πει πόσο περίπου θα είναι το κόστος γι'αυτά βάσει ποσότητας ή βάρους;;; Ευχαριστώ
Timour21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Η χρέωση μεταφορικών δεν υπολογίζεται μόνο βάση του βάρους, αλλά και του όγκου. Αν είναι βαρύ και μικρό το δέμα , τιμολογείται το βάρος του, αν είναι ελαφρύ και ογκώδες τιμολογείται ο όγκος του, εσένα σε βλέπω να εμπίπτεις στην δεύτερη κατηγορία. Μάθε λοιπον τον όγκο αυτών που θες να πάρεις συσκευασμένα και μετά μίλα με την εταιρεία που σκοπεύεις να το φέρεις για να σου πει την χρέωση.
achilleas_f Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση. Φαντάζομαι λοιπόν ότι πρόκειται για ένα κουτί 1χ1 περίπου, βάρους 30 κιλών. Μήπως τυχαίνει να γνωρίζει κάποιος από ανάλογη περίπτωση πόσο στο περίπου κοστολογείται ενα τέτοιο δέμα; Έτσι, για να έχω μια γενική ιδέα αν συμφέρει...
Timour21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε μου αν είναι να στο στείλει ο ίδιος με δική του συνεργαζόμενη εταιρεία courier είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα στοιχίσει αρκετά λιγότερο, απο το να κανόνιζες εσύ απο εδώ (μέσω κάποιας μεταφορικής να τα φέρεις). Ο λόγος είναι γιατί αυτός αν κάνει αρκετές αποστολές τον μήνα θα έχει ένα πολύ φθηνότερο τιμοκατάλογο απο εσένα που θα κανονίσεις μια one-off αποστολή. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί του (μέσω email που είναι και τσάμπα) και να ρωτήσεις τον ίδιο πόσο θα σε χρεώσει για την παραγγελία που θες να του κάνεις. Ανάλογη περίπτωση δύσκολα να βρεις, άλλη τιμή θα σου δώσουν αν είναι απο Ν. Υόρκη, άλλη απο Λος Άντζελες που είναι στην άλλη άκρη. Έχει επίσης να κάνει και με την εταιρεία που θα έρθει, υποθέτω πως θα είναι ή FEDEX ή UPS ή USPS (η τρίτη είναι συνήθως και η φθηνότερη - κάτι σαν τα ΕΛΤΑ τα δικά μας, και η ποιο πιθανή να μην περάσει απο τελωνείο). DHL και TNT τις ξεχνάς γιατί στην περισσότερες πολιτείες της αμερικής δουλεύουν με αντιπροσώπους (και άρα το κόστος αυξάνεται).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.