vaggos37 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Σκεφτόμαστε οικογενειακώς να χτίσουμε το πρώτο μας σπίτι, πρώτα ο Θεός, μέσα στους προσεχείς μήνες. Bρήκα μια μέρα, τυχαία, στο διαδίκτυο για τη δόμηση με Quad-Lock και ομολογώ πως με ενθουσίασε η ταχύτητα ανέγερσης, η μειωμένη τιμή του σε σχέση με τη συμβατική κατασκευή και η ελλειψη περιορισμού στο σχεδιασμό του σπιτιού. Μίλησα και με μια κατασκευαστική εταιρεία εδώ στην Κέρκυρα, που χτίζει σπίτια με αυτή τη μέθοδο, αλλά θέλω να ακούσω και άλλες απόψεις. Αν ξέρετε κάτι επι του θέματος πείτε μου λίγο θετικά - αρνητικά, τι να προσέξω και γενικά τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο τα λεφτά του? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
klainmaingr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Σου βγαίνει πιο οικονομικά απο τον παραδοσιακό τρόπο; Αν ναι πόσο...%; *Με τα δοκάρια τι γίνεται; Αυτό είναι μόνο για τοιχοποιείες και μονολιθικά; *Αν θέλεις να κάνεις δεύτερο όροφο, απλά θα τον στηρίξεις στην πρώτη κατασκευή; *Το φελιζόλ (γιατί αυτό ακριβώς είναι η διογκωμένη πολυστερίνη) είσαι σίγουρος οτι το θέλεις έξω έξω κάτω απο το σοβά στους τοίχους του σπιτιού σου(άσχετα με το τι γράφει το faq); *Καμπύλες μπορεί να δημιουργηθούν με τα καλούπια ή θέλει κόψε ράψε όπως και με τα ξύλινα; *Με τον οπλισμό τι γίνεται; Δεν βλέπω να αναφέρεται συχνότητα οπλισμού. Δεν πιστεύω να κάνεις ένα σπίτι μόνο μπετό *Σε συμφέρει να απορρίψεις τα κλασσικά τούβλα για τους τοίχους και να πληρώσεις ++ κυβικά μπετό για όλο το σπίτι; *Στατικά τι θα γίνεται με όλο αυτό το βάρος. Ιδιαίτερα αν θέλεις 2-3 ορόφους θα κάνεις μπετά jenga? Το σπίτι φαντάζομαι θα το αναθέσεις σε μηχανικό. Αυτός τι λέει; Το "πιο οικονομικά" θα το καταλάβαινα αν αναλάμβανες εσύ την κατασκευή. Τώρα έγκειται στο ποιος θα την αναλάβει, αν θα χρησιμοποιήσει τον τρόπο που λές και αν σε συμφέρει όλο αυτό. Πάνω απο όλα με προβληματίζει το έξτρα κόστος γιατί τα καλούπια "μένουν" και επίσης το φελιζόλ. Not a good idea.. Μερικές σκέψεις.. όχι οτι είναι απαραίτητα σωστές ή στοχευμένες..
vaggos37 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Σου βγαίνει πιο οικονομικά απο τον παραδοσιακό τρόπο; Αν ναι πόσο...%; *Με τα δοκάρια τι γίνεται; Αυτό είναι μόνο για τοιχοποιείες και μονολιθικά; *Αν θέλεις να κάνεις δεύτερο όροφο, απλά θα τον στηρίξεις στην πρώτη κατασκευή; *Το φελιζόλ (γιατί αυτό ακριβώς είναι η διογκωμένη πολυστερίνη) είσαι σίγουρος οτι το θέλεις έξω έξω κάτω απο το σοβά στους τοίχους του σπιτιού σου(άσχετα με το τι γράφει το faq); *Καμπύλες μπορεί να δημιουργηθούν με τα καλούπια ή θέλει κόψε ράψε όπως και με τα ξύλινα; *Με τον οπλισμό τι γίνεται; Δεν βλέπω να αναφέρεται συχνότητα οπλισμού. Δεν πιστεύω να κάνεις ένα σπίτι μόνο μπετό *Σε συμφέρει να απορρίψεις τα κλασσικά τούβλα για τους τοίχους και να πληρώσεις ++ κυβικά μπετό για όλο το σπίτι; *Στατικά τι θα γίνεται με όλο αυτό το βάρος. Ιδιαίτερα αν θέλεις 2-3 ορόφους θα κάνεις μπετά jenga? Το σπίτι φαντάζομαι θα το αναθέσεις σε μηχανικό. Αυτός τι λέει; Το "πιο οικονομικά" θα το καταλάβαινα αν αναλάμβανες εσύ την κατασκευή. Τώρα έγκειται στο ποιος θα την αναλάβει, αν θα χρησιμοποιήσει τον τρόπο που λές και αν σε συμφέρει όλο αυτό. Πάνω απο όλα με προβληματίζει το έξτρα κόστος γιατί τα καλούπια "μένουν" και επίσης το φελιζόλ. Not a good idea.. Μερικές σκέψεις.. όχι οτι είναι απαραίτητα σωστές ή στοχευμένες.. Ναι βγαίνει πιο οικονομικό το σπίτι με Quad-Lock, δηλαδή γύρω στα 850-900€/τ.μ., σε αντίθεση με μια συμβατική κατασκευή που ξεκινάει από 1000€/τ.μ. και αυξάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Εκτός αυτού με αυτό τον τρόπο το σπίτι είναι έτοιμο σε 5 με 6 μήνες με το κλειδί στο χέρι (αφού έχει βγει η άδεια οικοδόμησης πρώτα φυσικά). Οι καμπύλες γίνονται λιγίζοντας το φελιζόλ, δεν σπάει, εκτός αυτού έρχεται από το εργοστάσιο σε μικρά κομμάτια. Κολώνες δεν υπάρχουν, αφού όλο το σπίτι είναι ένα κομμάτι μπετόν-σίδερο. Βέβαια μας είπαν ότι γίνεται μελέτη και αν χρειαστεί αυξάνεται το πάχος του τοίχου. Η μέθοδος του Quad-Lock λίγο που το έψαξα χρησιμοποιείται διεθνώς! Και μπορούν να χτιστούν άνετα και πολυκατοικίες! Επιπλέον το φελιζόλ δεν υπάρχει μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά! Μας εξήγησε ένας ειδικός ότι βγαίνει πιο φτηνά σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο, για τον εξής λόγο: Παρόλο που τα υλικά για την κατασκευή ενός σπιτιού με τη μέθοδο του Quad-Lock είναι πιο ακριβά από τα τούβλα...κτλ, τα μεροκάματα που έχουν να πληρώσουν είναι λιγότερα. Π.χ. Ο ηλεκτρολόγος και ο υδραυλικός χρειάζονται μόνο 2 8ωρα ο καθένας για να τελειώσουν! Μπες και λίγο εδώ: http://www.buildit-green.gr/
gtroza Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 καλά ερωτήματα βάζει ο κλάιν δες και κτισμένα, για να έχεις ίδια αντίληψη μερικές απαντήσεις στο faq είναι έμμεσες ρώτα και κάποιο μηχανικό έτσι κι αλλιώς αυτός θα βγάλει την οικοδομική άδεια και θα "χρεωθεί" την κατασκευή, σύμφωνα με τον νόμο καλή χρονιά Ναι βγαίνει πιο οικονομικό το σπίτι με Quad-Lock, δηλαδή γύρω στα 850-900€/τ.μ., σε αντίθεση με μια συμβατική κατασκευή που ξεκινάει από 1000€/τ.μ. και αυξάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Εκτός αυτού με αυτό τον τρόπο το σπίτι είναι έτοιμο σε 5 με 6 μήνες με το κλειδί στο χέρι (αφού έχει βγει η άδεια οικοδόμησης πρώτα φυσικά). Οι καμπύλες γίνονται λιγίζοντας το φελιζόλ, δεν σπάει, εκτός αυτού έρχεται από το εργοστάσιο σε μικρά κομμάτια. Κολώνες δεν υπάρχουν, αφού όλο το σπίτι είναι ένα κομμάτι μπετόν-σίδερο. Βέβαια μας είπαν ότι γίνεται μελέτη και αν χρειαστεί αυξάνεται το πάχος του τοίχου. Η μέθοδος του Quad-Lock λίγο που το έψαξα χρησιμοποιείται διεθνώς! Και μπορούν να χτιστούν άνετα και πολυκατοικίες! Επιπλέον το φελιζόλ δεν υπάρχει μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά! Μας εξήγησε ένας ειδικός ότι βγαίνει πιο φτηνά σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο, για τον εξής λόγο: Παρόλο που τα υλικά για την κατασκευή ενός σπιτιού με τη μέθοδο του Quad-Lock είναι πιο ακριβά από τα τούβλα...κτλ, τα μεροκάματα που έχουν να πληρώσουν είναι λιγότερα. Π.χ. Ο ηλεκτρολόγος και ο υδραυλικός χρειάζονται μόνο 2 8ωρα ο καθένας για να τελειώσουν! αυτά τα λέει η εταιρία να αποφασίσει πρώτα, τι σπίτι θέλει και μετά πως θα το φτιάξει τα νούμερα που γράφεις δεν απέχουν πολύ και η "ποιότητα" του "παραδοσιακού" τρόπου δόμησης δεν είναι "ίδια" με μιά τέτοια κατασκευή μιλάμε για διαφορετικά πράγματα ψάξτο νεαρέ τα κείμενα παρουσιάζουν τις "αναγκαστικές" επιλογές της λύσεις ως προτερήματα πχ δεν μπορεί να μήν έχει κι απ' τις 2 πλευρές μονωτικό, γιατί επειδή είναι απο μπετόν δεν θα "έβγαινε" η θερμομόνωσή του, εκτός αυτού είναι και μέρος του "καλουπιού" δεν είναι το ίδιο ο σοβάς με την γυψοσανίδα και επίσης .... θα "παντρευτείς" την τεχνολογία τώρα καταλαβαίνω γιατι υπερθερμαίνεται ο πλανήτης για να μείνουμε άνεργοι! .
kage Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 http://www.oikodomikoskosmos.gr/ektheseis.htm εγω θα ελεγα να περιμενεις καμμια εκθεση και να πας να δεις τι παιζει τωρα πια απο τιμες και νεα προιοντα
ferongr Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2010 Αν θες να κανεις καποια ανακαινιση σε καμμια 20-30αρια χρονια και να αλλαξεις ηλεκτρικα και υδραυλικα, θα το μετανοιωσεις. Ακομα και κατι μικρο να θες να κανεις θα χρειαστουν πολλαπλασιες εργατωρες.
klainmaingr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Ναι βγαίνει πιο οικονομικό το σπίτι με Quad-Lock, δηλαδή γύρω στα 850-900€/τ.μ., σε αντίθεση με μια συμβατική κατασκευή που ξεκινάει από 1000€/τ.μ. και αυξάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός. Εκτός αυτού με αυτό τον τρόπο το σπίτι είναι έτοιμο σε 5 με 6 μήνες με το κλειδί στο χέρι (αφού έχει βγει η άδεια οικοδόμησης πρώτα φυσικά). Οι καμπύλες γίνονται λιγίζοντας το φελιζόλ, δεν σπάει, εκτός αυτού έρχεται από το εργοστάσιο σε μικρά κομμάτια. Κολώνες δεν υπάρχουν, αφού όλο το σπίτι είναι ένα κομμάτι μπετόν-σίδερο. Βέβαια μας είπαν ότι γίνεται μελέτη και αν χρειαστεί αυξάνεται το πάχος του τοίχου. Η μέθοδος του Quad-Lock λίγο που το έψαξα χρησιμοποιείται διεθνώς! Και μπορούν να χτιστούν άνετα και πολυκατοικίες! Επιπλέον το φελιζόλ δεν υπάρχει μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά! Μας εξήγησε ένας ειδικός ότι βγαίνει πιο φτηνά σε σχέση με τη συμβατική μέθοδο, για τον εξής λόγο: Παρόλο που τα υλικά για την κατασκευή ενός σπιτιού με τη μέθοδο του Quad-Lock είναι πιο ακριβά από τα τούβλα...κτλ, τα μεροκάματα που έχουν να πληρώσουν είναι λιγότερα. Π.χ. Ο ηλεκτρολόγος και ο υδραυλικός χρειάζονται μόνο 2 8ωρα ο καθένας για να τελειώσουν! Μπες και λίγο εδώ: http://www.buildit-green.gr/ Καλά όχι οτι δεν φάνηκε το σπάμ απο την αρχή αλλα συνεχίζω απο περιέργεια. Το 1000€/τμ είναι πολύ σχετικό. Δεν ξέρω αν σας $#@$ επειδή είναι νησί εκεί αλλα τόσο (και πολύ λές) βγαίνει σύνολο το τμ με σοβάδες κτλ.. όχι μόνο τα μπετά :\ Για μια μεζονέτα που φαντάζομαι θέλεις μην νομίζεις οτι θα κάνει πολύ παραπάνω απο 6-7 μήνες αν ο εργολάβος είναι της προκοπής. Οπότε ο χρόνος δεν είναι αμάν και πώς. Σίγουρα βοηθάει στο καλούπωμα αλλα γενικά δεν είναι τεράστια η διαφορά απο ότι καταλαβαίνω. Ενδιαφέρον αυτό με τις καμπύλες. Ξέρεις μήπως πόσο είναι η μικρότερη εσωτερική ακτίνα που μπορούν να κάνουν με αυτά; Δεν σε προβληματίζει αυτό με τις κολώνες; Θεμέλια δεν; Τι διάολο προκάτ αποθήκη θα φτιάξεις ή σπίτι για να μείνεις; Νομίζω είναι λίγο υπερβολή σε κατοικία για οικογένεια να το κάνεις χωρίς καμία στήριξη ενώ μπορείς με τα ίδια $$ να είσαι λίγο πιο σίγουρος. Αντισεισμικό είναι γιατί ακριβώς είναι φτερό στον άνεμο. +1000 για μικρές κατασκευές αποθήκες κτλ.. Αλλα σπίτι; Επίσης στην πολυκατοικία τι κάνουν; Lego? Δεν λέω οτι είναι απαραίτητα κακό αλλα κάτι δεν μου ακούγεται καλά. Για τον οπλισμό δεν σου είπανε; Άλλο να έχει πλέγμα ανα 20 εκατοστά και άλλο ανα 1 μέτρο. Ψάξτο αυτό. Τέλος ναι. Σαν πάζλ φαντάζομαι τα βάζουν και γλυτώνουν αρκετό χρόνο. Αλλιώς θα ήταν εντελώς ασύμφορα. Το θέμα είναι αν υπάρχει λόγος να θυσιάσεις σταθερότητα ασφάλεια κτλ.. χωρίς να έχεις ιδιαίτερο οικονομικό όφελος. Αυτό βολεύει γενικά τον κατασκευαστή αν και δεν ξέρω κατα πόσο τον συμφέρει οικονομικά.. εσένα δεν νομίζω να σε αφορά.. Εσένα που υποτίθεται είσαι πελάτης θα έπρεπε να σε νοιάζει ότι καλύτερο γιατην ασφάλεια και την κατασκευή του σπιτιού σου που έχω την εντύπωση οτι κάτι τέτοιο δεν σου το παρέχει ακόμα. Πολύ βάρος και κόστος για το μπετό. Ελάχιστος οπλισμός. Μηδενική θεμελίωση. Γιατί;
gtroza Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Γιατί; γιατί είναι μιά εισαγόμενη λύση, "παντός καιρου" μπορεί όμως να τους βολεύει για την περίπτωση .
vaggos37 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Καλά όχι οτι δεν φάνηκε το σπάμ απο την αρχή αλλα συνεχίζω απο περιέργεια. Το 1000€/τμ είναι πολύ σχετικό. Δεν ξέρω αν σας $#@$ επειδή είναι νησί εκεί αλλα τόσο (και πολύ λές) βγαίνει σύνολο το τμ με σοβάδες κτλ.. όχι μόνο τα μπετά :\ Για μια μεζονέτα που φαντάζομαι θέλεις μην νομίζεις οτι θα κάνει πολύ παραπάνω απο 6-7 μήνες αν ο εργολάβος είναι της προκοπής. Οπότε ο χρόνος δεν είναι αμάν και πώς. Σίγουρα βοηθάει στο καλούπωμα αλλα γενικά δεν είναι τεράστια η διαφορά απο ότι καταλαβαίνω. Ενδιαφέρον αυτό με τις καμπύλες. Ξέρεις μήπως πόσο είναι η μικρότερη εσωτερική ακτίνα που μπορούν να κάνουν με αυτά; Δεν σε προβληματίζει αυτό με τις κολώνες; Θεμέλια δεν; Τι διάολο προκάτ αποθήκη θα φτιάξεις ή σπίτι για να μείνεις; Νομίζω είναι λίγο υπερβολή σε κατοικία για οικογένεια να το κάνεις χωρίς καμία στήριξη ενώ μπορείς με τα ίδια $$ να είσαι λίγο πιο σίγουρος. Αντισεισμικό είναι γιατί ακριβώς είναι φτερό στον άνεμο. +1000 για μικρές κατασκευές αποθήκες κτλ.. Αλλα σπίτι; Επίσης στην πολυκατοικία τι κάνουν; Lego? Δεν λέω οτι είναι απαραίτητα κακό αλλα κάτι δεν μου ακούγεται καλά. Για τον οπλισμό δεν σου είπανε; Άλλο να έχει πλέγμα ανα 20 εκατοστά και άλλο ανα 1 μέτρο. Ψάξτο αυτό. Τέλος ναι. Σαν πάζλ φαντάζομαι τα βάζουν και γλυτώνουν αρκετό χρόνο. Αλλιώς θα ήταν εντελώς ασύμφορα. Το θέμα είναι αν υπάρχει λόγος να θυσιάσεις σταθερότητα ασφάλεια κτλ.. χωρίς να έχεις ιδιαίτερο οικονομικό όφελος. Αυτό βολεύει γενικά τον κατασκευαστή αν και δεν ξέρω κατα πόσο τον συμφέρει οικονομικά.. εσένα δεν νομίζω να σε αφορά.. Εσένα που υποτίθεται είσαι πελάτης θα έπρεπε να σε νοιάζει ότι καλύτερο γιατην ασφάλεια και την κατασκευή του σπιτιού σου που έχω την εντύπωση οτι κάτι τέτοιο δεν σου το παρέχει ακόμα. Πολύ βάρος και κόστος για το μπετό. Ελάχιστος οπλισμός. Μηδενική θεμελίωση. Γιατί; Ναι μια μεζονέτα σκεφτόμαστε να χτίσουμε γύρω στα 110 με 120τ.μ. . Η τιμή 1000τ.μ. αφοά έτοιμη μεζονέτα με σοβάδες, ντουλάπες, πόρτες, παράθυρα... το ίδιο ισχύει και για τα 850-900τ.μ. του Quad-Lock. Δυστυχώς δεν ξέρω μέχρι τι κλίση μπορούν να έχουν οι καμπύλες, δεν το έχουμε ρωτήσει, γιατί ο οικισμός που είναι το οικόπεδο είναι παραδοσιακός, άρα το σπίτι πρέπει να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο... Σε ότι αφορά τις κολώνες, ο μηχάνικός θα κάνει μελέτη πριν, εκτός αυτού μας είπαν ότι οι εξωτερικοί τοίχοι θα έχουν πάχος τουλάχιστον 20 εκατοστά(το μπετόν, χωρίς φελιζόλ, σοβά, πετροβάμβακα, γυψοσανίδες). Μας είπαν από την κατασκευαστική όποτε θέλουμε να πάμε να δούμε σπίτια που κατασκευάζουν σε όποιο στάδιο θέλουμε (μας το είπε αυτό επειδή χτίζουν πάνω από 2 σπίτια αυτή την περίοδο. Τέλος μου αρέσει πολύ η ιδέα λόγω της μεγάλης υγρασίας που έχουμε εδώ στην Κέρκυρα. Δεν ξέρω πραγματικά.. Ααα, και ότι άλλο μάθετε, εδώ είμαι εγώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.