Προς το περιεχόμενο

Κατασκευή σύνθετου site από μη-προγραμματιστή !

belb0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας !

Έχω μία ιδέα για τη κατασκευή ενός website και θέλω να δω αν υλοποιείται. Γνώσεις προγραμματισμού έχω μόνο τις βασικές (html,css, javascript)για αυτό προφανώς πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό... Η σελίδα που σκέφτομαι (δεν είναι τύπου facebook) θέλω να έχει προφιλ χρηστών και να είναι διαδραστική άρα η κατασκευή είναι πιο σύνθετη από τη σελίδα μίας επιχείρησης ή κάποιου eshop. To ερώτημα είναι που βρίσκω αντίστοιχες εταιρείες απλά για να ρωτήσω λεπτομέρειες καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστες έχουν στο portfolio τους απλά sτε... Γενικά τι διαδικασία μου προτείνετε να ακολουθήσω ;

Ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ.

Γράψε ένα κείμενο που θα λέει το σκοπό της σελίδας, τι θες να έχει μέσα ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ μπορείς. Φτιάξε αν μπορείς έναν χάρτη για την ιστοσελίδα (πως θα είναι το μενού, ποιες σελίδες θα υπάρχουν, τι θα έχει μέσα η κάθε σελίδα). Και μετά στείλτα όλα στις εταιρείες και τους freelaunchers που θες.

Θα δεις πόσοι μπορούν να υλοποιήσουν αυτό που θες, μαθαίνεις (στο περίπου πάντα) πόσο θα στοιχίσει και αν τα διαθέτεις προχωράς.

Από αυτά που λες για την σελίδα, θα σε συμβούλευα να συναντηθείς από κοντά με αυτόν που θα επιλέξεις πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την σελίδα, για να συζητήσετε από κοντά τις λεπτομέρεις.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ..

Με τι κριτήρια επιλέγω και πως βρίσκω προγραμματιστή/εταιρεία όταν στο portfolio στις σελίδες τους έχουν μόνο απλές εφαρμογές; Φαντάζομαι μου διαφεύγουν πράγματα ε; Θέλω να πω πέρα από κάποια portal που έχουν δημιουργηθεί σε joomla δεν έχω βρει κάτι άλλο..

Επίσης πως κατοχυρώνεται η ιδέα κάποιου από τη στιγμή που ρωτάει την άποψη κάποιας εταιρείας;

Δημοσ.

Δεν γίνεται όλες οι εταιρείες να έχουν μόνο απλές ιστοσελίδες ή site με joomla.. πχ. οι γνωστές Atcom, Atnet, elled και πολλές άλλες που δεν αναφέρω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

Η ιδέα δεν μπορεί να κατοχυρωθεί, αλλά καμία σοβαρή εταιρεία δεν θα σου "έκλεβε" την ιδέα. Μπορείς να απευθυνθείς σε όποιες εταιρείες σου φαίνονται έμπιστες ή έχεις ακούσει καλές κριτικές. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις τους πελάτες τους πως ήταν η συνεργασία, αν είχαν προβλήματα κτλ.

Δημοσ.

Λογικό είναι να βλέπεις απλές εφαρμογές, αφού αυτές είναι που έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση. Μόλις μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς που διαλέξεις, θα σου δείξουν και τυχόν customized δουλειές που έχουν κάνει. Θα μπορούσες ίσως να μιλήσεις και απευθείας με τους πελάτες τους και να ζητήσεις τη δική τους γνώμη σχετικά με τον χρόνο παράδοσης, το support κτλ. Τώρα, για το δεύτερο που ρωτάς, το "μια ιδέα" είναι εξαιρετικά γενικό κι αόριστο για να το κατοχυρώσεις - ή όπως είχε γραφτεί και σε μια αντίστοιχη ερώτηση:

Έλα πες μας τι θες να κάνεις. Αμα είναι κάτι καλό, μόνο 2-3 θα το αντιγράψουν και σε μια μέρα θα το έχουν Online. ...

(http://www.insomnia.gr/topic/345238-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%cf%89-%cf%84%ce%bf-site-%ce%bc%ce%bf%cf%85/page__view__findpost__p__3227267)

Δημοσ.
Επίσης πως κατοχυρώνεται η ιδέα κάποιου από τη στιγμή που ρωτάει την άποψη κάποιας εταιρείας;

μην την καταγράφεις ακόμα την ιδέα σου δημόσια

καλή χρονιά και τύχη

.

Δημοσ.

Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους !

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ! Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα... σχετικά με το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας. Καταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι πολύ θεωρητική και εξαρτάται από το τι θέλω να κάνω αλλά επειδή δεν έχω ιδέα τι παίζει (όσον αφορά τις πιο σύνθετες εφαρμογές) μπορείτε να μου πείτε στο περίπου το κόστος κάποιων ελληνικών website πχ skroutz, in.gr ή άλλων που έχουν αρκετή δουλειά για να φτιαχτούν;

Όχι τπτ άλλο, αλλά να μην ελπίζω άδικα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...