computer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Γεια σε όλους και καλή χρονιά! Έχω ένα πρόβλημα με την ταχύτητα του υπολογιστή μου. Για παράδειγμα όταν πήγα να εγκαταστήσω το παιχνίδι Dirt 2 η εγκατάσταση ξεκίνησε στις 18:00 και τελείωσε στις 20:00 κάτι που δεν είναι φυσιολογικό διότι δεν μου εχει διαρκέσει καμία άλλη εγκατάσταση τόση πολύ ώρα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης άνοιξα τη διαχείρηση εργασιών των windows και έιδα ότι από τα 2gb ddr2 ram που έχω χρησιμοποιούσε τα 1.7gb περίπου ενώ ο επεξεργαστής ήταν μόλις στο 15-50% της χρήσης του. Προσφάτως άλλαξα την κάρτα γραφικών μου από 9500gt σε ASUS HD5770CUCORE. Επίσης έτρεξα και το 3D MARK 11 και ενώ η κάρτα έτρεχε μια χαρά τα τεστ όταν ήρθε η ώρα για τον επεξεργαστή το benchmark ούτε καν άνοιξε. Φταίει η λίγη ram ή ο επεξεργαστής; Το pc το έχω 1,5 χρόνο περίπου. Το υπόλοιπο σύστημά μου είναι: intel pentium dual-core E5300 2.6Ghz windows 7 ultimate 32bit 420W τροφοδοτικό Σημείωση: Δεν ξέρω αν έβαλα στο σωστό μέρος το θέμα μου γιατί δεν έβρισκα το κατάλληλο για να το βάλω.
MikeAr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Απο προσωπική μου εμπειρία τέτοια θεματάκια με το performance συνήθως οφείλονται σε 3 πράγματα,επεξεργαστή, μνήμες και δίσκο.Σε πρώτη φάση αυτό που μπορείς να κοιτάξεις είναι η συμβατότητα μητρικής και μνημών μέσα απo το vendor list και να τρέξεις ένα memtest.Τέσταρε και τον δίσκο σου και αν όλα είναι οκ τότε μάλλον κάτι παίζει με το setup που τρέχεις ή με το drive που φορτώνεις το CD/DVD αν δεν το τρέχεις από κάποιο iso.
rafail1994 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μόνο στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου παιχνιδιού έκανε τόση ώρα; Αλλά προβλήματα έχεις; π.χ μπλε οθόνες ,κολλήματα που χρειάζεται επανεκκίνηση από το κουμπί;
computer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μόνο στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου παιχνιδιού έκανε τόση ώρα; Αλλά προβλήματα έχεις; π.χ μπλε οθόνες ,κολλήματα που χρειάζεται επανεκκίνηση από το κουμπί; Κοιταξε να δεις. Για πρώτη φορά, ναι, στην εγκατάσταση αυτή μου πήγαινε τόσο αργά. Επίσης 3 φορές κατά την διάρκεια 2-3 εβδομάδων τώρα, μου έχει βγάλει μπλε οθόνη και μου έλεγε ότι «προέκυψε βλάβη και τα windows θα κάνουν επανεκκίνηση ώστε να μην προκληθεί βλάβη στο σύστημα» και έκανε επανεκκίνηση... για κολήματα δεν θυμάμαι ιδιαίτερα. Ξέχασα να πω ότι είχα κάνει o/c και είχα φτάσει τον επεξεργαστή στα 3,4Ghz με ψύκτρα όχι την μαμά του αλλά άλλη. Όταν έβαλα όμως την καινούργια κάρτα έκανα επαναφορά του bios και έτσι έφυγε το o/c. Επίσης μήπως τρέχει τίποτα με το τροφοδοτικό που είναι 420W(λίγα) ή με την μητρική μου(foxconn g31 mxp-k).
provatokamila Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μήπως εγκατέστησες πρόσφατα κάποιο πρόγραμμα προστασίας του υπολογιστή που τρέχει σε πραγματικό χρόνο? Ή ακόμα, μήπως αποσυμπίεζες κάτι εκείνη την ώρα?
computer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Μήπως εγκατέστησες πρόσφατα κάποιο πρόγραμμα προστασίας του υπολογιστή που τρέχει σε πραγματικό χρόνο? Ή ακόμα, μήπως αποσυμπίεζες κάτι εκείνη την ώρα? Πρόγραμμα προστασίας είχα εγκατεστημένο εδω και ένα χρόνο το kaspersky internet security 2010 αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Εκείνη την ώρα, όχι, δεν αποσυμπίεζα κάτι.
rafail1994 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Αφού σου έβγαζε μπλε οθόνες κατέβασε το memtest γραψτο σε ένα cd και κάνε boot από αυτό αστό να τρέξει καμία 5 ώρες και. Αν σου βγάλει error της πας πίσω αν είναι μέσα στην εγγύηση.Αν δεν σου βγάλει συνεχίζουμε παρακάτω.
computer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Αφού σου έβγαζε μπλε οθόνες κατέβασε το memtest γραψτο σε ένα cd και κάνε boot από αυτό αστό να τρέξει καμία 5 ώρες και. Αν σου βγάλει error της πας πίσω αν είναι μέσα στην εγγύηση.Αν δεν σου βγάλει συνεχίζουμε παρακάτω. Έτρεξα το memtest για περίπου 50' λεπτα χωρίς να βγάλει errors. Έφτασε δηλαδή στο 104% και είχα βάλει να ελέγχει τα 1200MB χωρίς όμως να το γράψω σε cd και να το κάνω boot. Τι καλύτερο έχει το να το γραψω σε cd και να το κάνω boot; Μήπως επειδή μπορεί να ελέξει ολόκληρη τη ram; Όσο για την εγγύηση δεν νομίζω να το καλύπτει επέιδη τον έχω πάρει από το Πλαίσιο και όπως είπα έχω κάνει και o/c και άλαξα και κάρτα γραφικών όποτε νομίζω έλυξα την εγγύηση. Θα τρέξω και το memtest με boot για 5 ωρες και θα δούμε. Κατέβασα αυτό που λέει memtest usb installer και εγκατέστησε κατι αρχεία μερικών kbytes στο usb μου και το έκανε bootable ώστε να το τρεξω κάνοντας boot. Μόνο που αυτό θα το κάνω το βράδυ γιατί τώρα δεν έχω χρόνο(έχω να κάνω κάποιες εργασίες στον υπολογιστή). Πειράζει να το βάλω το βράδυ και να το αφήσω ως το πρωί να τεστάρει;
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δεν έχεις χάσει καμία εγγύηση. Άστο το βράδυ να τρέξει. Επίσης δες ποιο σκληρό έχεις και κατέβασε από το site του κατασκευαστή του το αντίστοιχο διαγνωστικό utility.
rafail1994 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Για να δεις αν έχει 100% πρόβλημα η μνήμη ram θα τρέχεις το Bootable προγράμματα .Λοιπόν θα κατεβάσεις το iso αρχείο από εδω θα το γράψεις σε ένα cd και θα κάνεις boot από αυτό αστό αρκετές ώρες. Δεν νομίζω να έλιξε η εγγύηση επειδή άνοιξες το κουτί παρτους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους
computer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δεν έχεις χάσει καμία εγγύηση. Άστο το βράδυ να τρέξει. Επίσης δες ποιο σκληρό έχεις και κατέβασε από το site του κατασκευαστή του το αντίστοιχο διαγνωστικό utility. Πως μπορώ να δω ποιον ακριβώς σκληρό έχω; Ξερω οτί είναι απλα western digital και 320gb. Για να δεις αν έχει 100% πρόβλημα η μνήμη ram θα τρέχεις το Bootable προγράμματα .Λοιπόν θα κατεβάσεις το iso αρχείο από εδω θα το γράψεις σε ένα cd και θα κάνεις boot από αυτό αστό αρκετές ώρες. Δεν νομίζω να έλιξε η εγγύηση επειδή άνοιξες το κουτί παρτους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους Εγώ κατέβασα το usb installer και μου το εγκατέστησε στο usb μου. Θα βάλω το usb και θα κάνω boot από εκεί. Έτσι όπως είπα δεν γίνεται;
liopyr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Τσέκαρε με κάποιο software (everest - hwinfo - crystaldiskinfo) ποιο είναι το ακριβές μοντέλο του.
computer Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Κατέβασα ενα utility και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα στον δίσκο.
computer Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν έκανα memtest για 9 ώρες και 15 λεπτά και δεν βρήκε κανένα error. Τώρα τι άλλο μένει να κάνω;
rafail1994 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Τον test του δίσκου το έτρεξες σε Bootable;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.