katerina_a_86 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Οι γνωστοι κλέφτες άγγλοι θέλουν να με ληστέψουν για ακόμα μια φορά. Μου ζητάνε να πληρώσω 270 λίρες δημοτικό φόρο για 3,5 μήνες παραμονής στην κολοχώρα τους. Επίσης μου λένε πως δεν δικαιούμαι φοιτητική εξαίρεση γιατί έμεινα λιγότερο από ένα χρόνο. Εγώ τι να κάνω? Να τα σκάσω στους κλέφτες ή να την κάνω και ας ψάξουν να με βρουν?
Chinaski Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Εξαρταται αν θελεις να παραμεινεις στην χωρα η οχι. Αν δεν θελεις τοτε μην τα δωσεις. Αν παλι θελεις μαζευε 40 λιρες το μηνα και πηγαινε καποια στιγμη να τα δωσεις. θα παρει 2-3 μηνες μεχρι να αναθεσουν την υποθεση σου σε debt collector οι οποιοι θα σου στελνουν γραμματια υπενθυμισης του χρεους σου για μερικους μηνες. Μπορει να σου ερθει και γραμμα για συμβιβασμο εκτος δικαστηριου μετα απο αρκετους μηνες να δινεις 10 λιρε ασ πουμε το μηνα. Σε καθε περιπτωση δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα . αν ειναι να μεινεις δωστα, αλλα οχι μαζεμενα.
katerina_a_86 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Να παραμείνω περισσότερο τώρα στην χώρα δεν παίζει, όμως μπορεί να χρειαστεί να ξαναβρεθώ στο μέλλον (μεταπτυχιακό, δουλειά, ποιος ξέρει). Πιο πολύ νευριάζω που είναι κλέφτες. Υπάρχει περίπτωση σε άλλη χώρα να ζητήσουν φόρο από φοιτητή erasmus?
Alxnks Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Να παραμείνω περισσότερο τώρα στην χώρα δεν παίζει, όμως μπορεί να χρειαστεί να ξαναβρεθώ στο μέλλον (μεταπτυχιακό, δουλειά, ποιος ξέρει). Πιο πολύ νευριάζω που είναι κλέφτες. Υπάρχει περίπτωση σε άλλη χώρα να ζητήσουν φόρο από φοιτητή erasmus? εννοεις μαλλον το council tax ε; κι εγω οσο ημουν φοιτητης (full time) αυτο δεν το πληρωνα καθως σου δινει βεβαιωση το πανεπιστημιο. οταν ομως παρεμεινα χωρις να ειμαι φοιτητης, εννοειται οτι το πληρωσα οπως πρεπει. δεν ηξερες...δεν ρωταγες (που ελεγε κι ο σεφερλης!);
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 εννοεις μαλλον το council tax ε; κι εγω οσο ημουν φοιτητης (full time) αυτο δεν το πληρωνα καθως σου δινει βεβαιωση το πανεπιστημιο. οταν ομως παρεμεινα χωρις να ειμαι φοιτητης, εννοειται οτι το πληρωσα οπως πρεπει. δεν ηξερες...δεν ρωταγες (που ελεγε κι ο σεφερλης!); Ναι αυτό εννοώ, μόνο που εγώ σπουδάζω υποτιτθεται εδώ αλλά πρέπει να το πληρώσω λόγω διάρκειας σπουδών.
Cue Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Με το Πανεπιστήμιο έχεις μιλήσει? Student services να σε συμβουλέψουν? Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με αυτούς. Μάθε και με ποια αρχή πρέπει να μιλήσεις για το tax και μίλησε σε αυτούς επίσης, εξήγησέ τους γιατί αρνήσε να πληρώσεις κτλ.
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Με το Πανεπιστήμιο έχεις μιλήσει? Student services να σε συμβουλέψουν? Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με αυτούς. Μάθε και με ποια αρχή πρέπει να μιλήσεις για το tax και μίλησε σε αυτούς επίσης, εξήγησέ τους γιατί αρνήσε να πληρώσεις κτλ. Το πανεπιστημιο μολις μου απαντησε οτι χεστηκε και οτι έτσι λεει ο νομος. Έστειλα ενα mail που κράζω με πολλες κοινοποιήσεις από το council μέχρι το υπουργείο τους αλλά σιγά μην μου δώσουν σημασία. Θα πούνε έτσι λέει ο νόμος και δεν μας νοιάζει και σκάσε.
Alxnks Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Ναι αυτό εννοώ, μόνο που εγώ σπουδάζω υποτιτθεται εδώ αλλά πρέπει να το πληρώσω λόγω διάρκειας σπουδών. κοιτα το..ισως να πρεπει να πληρωσεις αναλογια κι οχι ολοκληρο. αλλα οτι πρεπει να πληρωσεις..πρεπει, αφου δεν εισαι full time student.- Sent with my HTC Desire using Tapatalk
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τώρα, να κάνω μια ερώτηση, χωρίς να θέλω να γίνω κακός: εφόσον "το λέει ο νόμος" και υποθέτωντας ότι ο νόμος προϋπήρχε της άφιξής σου, ποια, ακριβώς, είναι η βάση της διαμαρτυρίας;
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 κοιτα το..ισως να πρεπει να πληρωσεις αναλογια κι οχι ολοκληρο. αλλα οτι πρεπει να πληρωσεις..πρεπει, αφου δεν εισαι full time student.- Sent with my HTC Desire using Tapatalk Αν το δεις λογικά κανονικά δεν θα έπρεπε. Νομικά ναι πρέπει. Το θέμα είναι ότι νιώθω να με κλέβουν ΞΑΝΑ οι κολοάγγλοι και τα λεφτά δεν είναι και λίγα. Γι αυτό ακόμα κι αν τα δώσω θα στείλω mail κραξίματος παντού, μέχρι και στον ομπάμα που λέει ο λόγος, έτσι για την τιμή των όπλων.
Alxnks Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Τώρα, να κάνω μια ερώτηση, χωρίς να θέλω να γίνω κακός: εφόσον "το λέει ο νόμος" και υποθέτωντας ότι ο νόμος προϋπήρχε της άφιξής σου, ποια, ακριβώς, είναι η βάση της διαμαρτυρίας; στην ελληνικη εμπειρια που οι νομοι ειναι απλα διακοσμητικοι. δεν ειναι ευκολη η μεταβαση σε ενα συστημα που οι νομοι οχι απλα υπαρχουν αλλα ακολουθουνται. εμενα να δεις ποσο δυσκολη ηταν η μεταβαση (καθως εμεινα 6 χρονια εκει), να συνηθισω λιγο παλι στα ελληνικα δεδομενα του απολυτου μπαχαλου. αλλα δεν το βλεπω ακομα για πολυ...για πολυ λιγο μαλλον, γιατι με βλεπω να ξαναγυρναω αγγλια πολυ συντομα. Αν το δεις λογικά κανονικά δεν θα έπρεπε. Νομικά ναι πρέπει. Το θέμα είναι ότι νιώθω να με κλέβουν ΞΑΝΑ οι κολοάγγλοι και τα λεφτά δεν είναι και λίγα. Γι αυτό ακόμα κι αν τα δώσω θα στείλω mail κραξίματος παντού, μέχρι και στον ομπάμα που λέει ο λόγος, έτσι για την τιμή των όπλων. μα...εφοσον υπαρχει νομος...αυτο ειναι και το λογικο. οτιδηποτε αλλο ειναι το παραλογο φιλικα παντα στα λεω ε;! κοιτα μην παρεξηγηθεις!
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 στην ελληνικη εμπειρια που οι νομοι ειναι απλα διακοσμητικοι. δεν ειναι ευκολη η μεταβαση σε ενα συστημα που οι νομοι οχι απλα υπαρχουν αλλα ακολουθουνται. εμενα να δεις ποσο δυσκολη ηταν η μεταβαση (καθως εμεινα 6 χρονια εκει), να συνηθισω λιγο παλι στα ελληνικα δεδομενα του απολυτου μπαχαλου. αλλα δεν το βλεπω ακομα για πολυ...για πολυ λιγο μαλλον, γιατι με βλεπω να ξαναγυρναω αγγλια πολυ συντομα. Δεν τους κατηγορώ που εφαρμόζουν τον νόμο αλλά για τον ίδιο τον νόμο που τον θεωρώ λάθος για την περίπτωσή μου. Υποτίθεται πως το πρόγραμμα erasmus προωθεί την φοιτητική κινητικότητα στην ευρώπη, με στόχο την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων κτλ και την ευρωπαική ολοκλήρωση. Για τον λόγο αυτό δίνονται κίνητρα γενικά μέχρι και υποτροφίες για να πας έξω. Από την θέση της η αγγλία πάει και τους βάζει φόρο και μάλιστα πολύ μεγάλο. Το άλλο παράλογο είναι πως τελικά δίνει exemption στους ερασμίτες όμως μόνο στους ετήσιους. Δηλαδή η διαφορά με αυτούς που έρχονται για 6 μήνες ποία είναι? μα...εφοσον υπαρχει νομος...αυτο ειναι και το λογικο. οτιδηποτε αλλο ειναι το παραλογο φιλικα παντα στα λεω ε;! κοιτα μην παρεξηγηθεις! Ναι ρε cool, ξέρω, ο νόμος είναι το λογικό, αλλά όταν σου φαίνεται άδικος καλό είναι να κράξεις λίγο μήπως και σε ακούσουν ακόμα κι αν μετά τον ακολουθήσεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 στην ελληνικη εμπειρια που οι νομοι ειναι απλα διακοσμητικοι. δεν ειναι ευκολη η μεταβαση σε ενα συστημα που οι νομοι οχι απλα υπαρχουν αλλα ακολουθουνται. εμενα να δεις ποσο δυσκολη ηταν η μεταβαση (καθως εμεινα 6 χρονια εκει), να συνηθισω λιγο παλι στα ελληνικα δεδομενα του απολυτου μπαχαλου. αλλα δεν το βλεπω ακομα για πολυ...για πολυ λιγο μαλλον, γιατι με βλεπω να ξαναγυρναω αγγλια πολυ συντομα. Κι εγώ έχω ζήσει δύο χρόνια στην Αγγλία, καταλαβαίνω τι εννοείς, απλά προσπαθώ να δω ποιο είναι το σκεπτικό της διαμαρτυρίας, να δω δηλαδή ποια είναι η "κλοπή". Να κληθεί κάποιος να πληρώσει κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά, το καταλαβαίνω, να κληθεί να πληρώσει κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά ότι το χρησιμοποιεί (λ.χ. την ΕΡΤ στα καθ' ημάς, αντί του TV license στην Αγγλία), επίσης. Εδώ, όμως; Το ποσό είναι σημαντικό, δεν το παραβλέπω, περισσότερο ίσως για ένα φοιτητή, αλλά επειδή διάβασα κάποιους χαρακτηρισμούς στην αρχή, προσπαθώ να δω κατά πόσο είναι βάσιμοι.
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Κι εγώ έχω ζήσει δύο χρόνια στην Αγγλία, καταλαβαίνω τι εννοείς, απλά προσπαθώ να δω ποιο είναι το σκεπτικό της διαμαρτυρίας, να δω δηλαδή ποια είναι η "κλοπή". Να κληθεί κάποιος να πληρώσει κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά, το καταλαβαίνω, να κληθεί να πληρώσει κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά ότι το χρησιμοποιεί (λ.χ. την ΕΡΤ στα καθ' ημάς, αντί του TV license στην Αγγλία), επίσης. Εδώ, όμως; Το ποσό είναι σημαντικό, δεν το παραβλέπω, περισσότερο ίσως για ένα φοιτητή, αλλά επειδή διάβασα κάποιους χαρακτηρισμούς στην αρχή, προσπαθώ να δω κατά πόσο είναι βάσιμοι. Το σκεπτικό είναι πως ζητάνε φόρο από φοιτητές erasmus κάτι που πρώτη φορά ακούω και δεν συμβαίνει πουθενά αλλού. Για την ακρίβεια είναι αστείο αν ασχοληθεί κανείς λίγο με τα ερασμίτικα. Υποτίθεται πως παντού τους διευκολύνουν οικονομικά επειδή η νοοτροπία είναι να προωθήσουν την ιδέα. Δεν νομίζω σε άλλη χώρα να αναγκάζονται να πληρώσουν φόρο. Αν το πω σε κανέναν θα με κοροιδεύει κιολας. Κατά τα άλλα ναι δεν είναι κλοπή, εξάλλου τι είναι κλοπή και τι όχι το ορίζει ο νομοθέτης. πχ θα μπορούσαν να με βάλουν να πληρώσω και για άλλα πράματα και πάλι θεωρητικά κλοπή δεν θα ήταν.
Alxnks Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 κατερινα...δεν ξερω αν εχει ανεβει το council tax. εγω καπου τοσα ειχα (ισως λιγο παραπανω) πληρωσει για ολοκληρο χρονο. γι αυτο σου λεω, κοιτα να δεις αν μπορεις να πληρωσεις αναλογικα για τους 3.5 μηνες..τουλαχιστον κυνηγησε αυτο που ισως υπαρχουν πιθανοτητες να κερδισεις. οποιαδηποτε αλλη μαχη, μη πληρωμης, ειναι εξαρχης χαμενη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.