tsifotis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Χαιρεται, γνωριζει κανεις (ισως φαρμακοποιος) τι ισχυει για φαρμακα ADHD στην Ελλαδα; ποια πωλουνται στα φαρμακια - υπαρχει καποιο μη αναγνωρισμενο αλλα ατυπα ερχεται ας πουμε; οσοι γνωριζετε σχετικα δωστε το φως σας παρακαλω. Δεν γνωριζω απο φαρμακεια τι παιζει με νομοθεσιες κλπ. παραδειγμα το concerta κυκλοφορει; χρειαζεται συνταγη γιατρου ή μπορω να το αγορασει καποιος οπως παυσιπονα / αντιβιοτικα κλπ; στο δικτυο δεν βρηκα πολλα, στο λινκ του Φαρμακευτικου Συλλογου Αττικης δεν πολυκαταλαβα http://www.fsa.gr/Φάρμακα/Ν172987/tabid/168/language/en-US/default.aspx "3.- ΠΙΝΑΚΑΣ Γ Χορηγούνται με ειδική συνταγή Ναρκωτικών (δίγραμμη) θεωρημένη από την Νομαρχία, φυλασσόμενη για τρία χρόνια (σε συνεχιζόμενη θεραπεία με Νομαρχιακή Απόφαση). Οι συνταγές αυτές αριθμούνται και περνιούνται στο συνταγολόγιο, αυθημερόν. - Τα φάρμακα που περιέχουν την ουσία μεθυλοφαινιδάτη εξαιρούνται από την υποχρέωση έκδοσης Νομαρχιακής απόφασης (μέχρι στιγμής τα φάρμακα που περιέχουν αυτήν την ουσία έχουν τις εμπορικές ονομασίες : CONCERTA, METHYLOPHENIDATE, RUBIO, RITALIN)." Παρακαλω ας μην κανιβαλιστει το θεμα, ειναι εγκυκλοπαιδικη απορια - για να σας προλαβω θα εκτιμησω την ελλειψη των ακολουθων φρασεων ή λεξεων-κλειδια ντοπα / παιδικο χαπακωμα / εξεταστικη / αμερικανακια / διαιτα αστραπη / ενας γνωστος μου / κοκες / διαβασμα / ξενυχτι / μαστουρα / φημες λενε / ...
kage Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2011 δεν το χω το θεμα αλλα ειναι παρομοια με αμφεταμινες? http://www.studystimulants.com/
tsifotis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Ουτε εγω ειμαι γνωστης γι αυτο θελω καποιον να ξερει καπως υπευθυνα. Στην ερωτηση σου, ανοιξα βιαστικα το site σου και πηρε το ματι μου τα aderall και ritalin - ιδιου τυπου ας πουμε με concerta.
Toufas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Για τους ελληνες "γιατρους" δεν υπαρχει καν το a.d.d. σαν παθηση, ποσο μαλλον για ενηλικες. Δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις φαρμακο απο γιατρο, ποσο μαλλον οταν ειναι 2γραμμο που ειναι ακομα πιο δυσκολο. Στην ευρωπη υπαρχουν τα ritalin,concerta & dexedrine. Το strattera ειναι σχετικα ευκολο να το παρεις, αλλα δεν θα το συνιστουσα μιας και εμενα μου ειχε βγαλει μεγαλο προβλημα. Κοιταξε για modafinil και provigil, ή ακομα και για nootropics. Ενα ψαξιμο στο google θα σου δειξει τι ειναι το καθενα απο αυτα. Sorry.
xpapias Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω ότι χρειάζεται ένα απλό χειρόγραφο σημείωμα από το γιατρό που να λέει ότι το φάρμακο είναι αναντικατάστατο για τον ασθενή. Χωρίς να είμαι σίγουρος. Αν θες μπορώ να ρωτήσω.
tsifotis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Τελικα απο reserch βρεθηκε οτι απαιτειται διγραμμη συνταγη γιατρου. Γνωριζει κανεις τι ειναι αυτο; Επισης, θα ηθελα να ρωτησω, τι ισχυει με νομοθεσια περι φαρμακων απο εξωτερικο; πχ μπορω να παραγγειλει κανεις απο νετ;
cb_papi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Τελικα απο reserch βρεθηκε οτι απαιτειται διγραμμη συνταγη γιατρου. Γνωριζει κανεις τι ειναι αυτο; Είναι ειδική συνταγή, που ονομάζεται έτσι εξ’ αιτίας της διπλής κόκκινης γραμμής σε μία γωνία του χαρτιού (ο γιατρός πρέπει να έχει τουλάχιστον το βαθμό του επιμελητή για να μπορεί να τη χορηγήσει) και είναι για ναρκωτικά-ηρεμιστικά φάρμακα. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
fireflies Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Στην ευρωπη υπαρχουν τα ritalin,concerta & dexedrine. Αdderall όχι? Ή είναι το ίδιο με dexedrine στην ουσία?
Toufas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Το dexedrine ειναι η μια μερια του μοριου της αμφεταμινης (dextroamphetamine) και το adderall ειναι κατα 72% απο αυτο και κατα 28% levoamphetamine Απο το νετ ισως βρεις ritalin, αλλα το θεωρω χαμενο κοπο, κυριως γιατι η ποιοτητα θα ειναι αμφιβολη μιας και ακομα και απο την novartis να βρεις, δεν ξερεις αν θα ειναι απο αυτην (ο κατασκευαστης του ritalin, υπαρχουν και generics αλλα τιθεται το θεμα ποιοτητας και παλι) Κανε ενα search για adderall και θα δεις αλλα 2 θεματα στο forum.
ZELDA Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 παιδιά , έχω Add και Δεπ για οσους γνωρίζουν και άρχισα πρόσφατα να κάνω χρήση ρίταλιν , να ενημερώσω οτι κυκλοφορεί κανονικά στην ελλάδα μέσω ifet και όχι εόφ επίσεις χρειάζεται ειδική συνταγή πάντως απο ότι έχω δεί βρίσκεις και στο ίντερνετ άλλα γιατί να μπεις σε τέτοια διαδικασία , επίσεις υπάγεται στο κώδικα περί ναρκωτικών (διπλή κοκκινη) είναι διεγερτικό κτλ θα ήθελα να ρωτήσω πως κάνετε χρήση ριταλίνης , έχω δοκιμάσει μέσω ρινικής οδού , δυαλιμένο σε νερό , να το μασουλήσω και να το καταπιώ , πριν και μετά το φαγητό με χρήση αλκοολ , κτλ και άλλα διάφορα , κυρίως για να δώ την ένταση του φαρμάκου άλλα και την εφορία που μπορεί να σου προσφέρει, δεν θα περιαυτολογίσω πάνω σε αυτό , αν υπάρχει κάποιος έμπειρος χρήστης αυτού του φαρμάκου ας πεί 2 κουβέντες ρε παιδιά π.χ μέχρι πόσα mg είναι ανεκτό το φάρμακο / αν πρέπει να κάνουμε κάποιο τσεκ απ και αν πρέπει και κάθε πότε να σταματάμε το φάρμακο πόσες φορές την μέρα κτλ .Είναι η δεύτερη μέρα που το παίρνω και απο παρενέργιες αντιμετώπισα αυξημένη πίεση ,ρίγος , παλμοί 70 - 75 και ίσως μερικές αρυθμίες , αυπνίες , στομαχικές αναγούλες , εξάντληση πόνος στα πόδια αυτά κυρίως όταν συνδιαζεται με άλλες ουσίες η μεθυλφαινιδάτη πίθανον λόγο overdose γιατί ψάχνομαι με τις δόσεις του φαρμάκου επίσεις θα ήταν φρόνιμο να συνδιαστεί με κάποιο σύμπλεγμα Β + Μg και κάτι πολύ σοβαρό που θέλω να λάβω υπόψην αν όντος έχεις απωλια όρεξης και βάρος με το ριταλίν , είμαι 29 χρονων και 65 kg 1 80 και δε θα ήθελα με τίποτα να χάσω και άλλο βάρος θα μπορούσε να μου πεί κάπιος πόσες θερμίδες θα πρέπει να καταναλώνω και πώς θα διατηρίσω το τωρινό βάρος μου παίρνωντας αμφεταμίνες θα παρακαλέσω άσχετους με το πρόβλημα και το θέμα να μην χαλάσουν το ποστ με τύπου πρεζάκια του ρίταλιν και άλλα τέτοια ωραία . Ευχαριστώ
linkin Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Γνωστος με adhd την εβγαζε με adderall παντως...
ZELDA Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 δεν νομιζω οτι κυκλοφορεί στην Ελλάδα adderall παντως
ZELDA Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 μέχρι 30 mg και να βρώ μόνος μου την δόση 3 φορές την μέρα , κάποια στιγμή θα τον πάρω τηλ να του πω πως πάει , είναι ακόμα νωρις όμως 3 μέρα
Toufas Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Με ποιο τροπο σου γραψανε παντως το ritalin? Οσο για το 3 την μερα, ειναι απολυτα λογικο, αλλα οχι με την δοσολογια που σου ειπε μιας και ξεκινας απο πολυ χαμηλα, και μετα βλεπεις πως και τι. Πως και δεν σε εβαλε στο extended release μιας και εκει πανε ολοι πρωτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις