sdim Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Έκανα μια ανβάθμιση πρόσφατα, αγοράζοντας mobo (MSI 770-C45), CPU (AMD Quad Core 3.00 GHz) και δύο μνήμες RAM (σύνολο 4 GB/2+2). Είπα να τα εγκαταστήσω εγώ, μια που είναι δύσκολες εποχές και τα πενηντάρια δεν βρίσκονται εύκολα. Όντως, Mobo, CPU και RAM τοποθετήθηκαν, σύνδεσα CPU Fan, το δωδεκάρι ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος, και τα άλλα καλώδια που έρχονται από το Power Button (κάτι χρωματιστά). Δεν είχα προσπαθήσει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά τελικά πήρε μπρος το μηχάνημα (), κι όχι μόνο αυτό, αλλά μπήκα κανονικά στο Linux Mint που έχω στον ένα δίσκο, και όλα ήταν άψογα. Με τα Windows, φυσικά, πρέπει να κάνω επανεγκατάσταση, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Πήγα να κλείσω το pc πατώντας Shut Down από το μενού του Mint, το pc έκλεισε, αλλά το κουμπί Power ήταν ακόμα αναμμένο. Επίσης, ο οπίσθιος ανεμιστήρας δεν δούλεψε καθόλου. Ούτε και το Reset δούλευε. Καταλήγω, λοιπόν, ότι κάτι παίζει με τα καλώδια του Power. Παραθέτω τι λέει το manual της μητρικής, γι' αυτό: Uploaded with ImageShack.us Πιστεύω ότι τα έκανα όπως τα λέει, αλλά παραθέτω και τι λένε τα ίδια τα καλώδια επάνω: Πορτοκαλί/Άσπρο POWER SW (2 οπές) Κόκκινο/Άσπρο HDD LED (2 οπές) Μπλε/Άσπρο RESET SW (2 οπές) Άσπρο POW LED- (1 οπή) Πράσινο POW LED+ (1 οπή) Να πω ότι στο JFP2 σύνδεσα μόνο το SPEAKER, αφού τα άλλα μπήκαν στο JFP1. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη, παιδιά. Μόνο αυτό έμεινε, κι είναι ΟΚ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 στα 2-4 βάζεις το led λειτουργίας (αν δεις και δεν αναβει αντεστρεψε το καλωδιο πολικοτητα) στα 6-8 βάζεις το διακόπτη power στα 1-3 βάζεις το led του σκληρου (όμοιως αν δεν αναβει αντιστρέφεις) στα 5-7 βάζεις το ρεσετ και για το ηχειο δε θεωρω οτι εχει probl... στο 2-8 μπαίνει και συνήθως ειναι τετραπλο αρα καθετραι απευθείας...
sdim Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Φίλε paylidis, χίλια ευχαριστώ. Τώρα δουλεύει το RESET, και το ωραίο είναι ότι δουλεύει και το HDD indicator light, δηλαδή δείχνει όταν φορτώνει ο δίσκος, κάτι που δεν γινόταν όταν το είχα πάρει από γνωστό μαγαζί, και μου έκανε εντύπωση, τότε. Το ανεμιστηράκι το άλλαξα βάζοντας αυτό που είχα στο εμπρόσθιο μέρος, και είναι ΟΚ. Το μόνο που μένει αναμμένο ακόμα κι όταν κλείσω το pc είναι το φωτάκι του Power Button. Μόνο όταν κλείνω το διακόπτη του τροφοδοτικού, κλείνει. Υποθέτω πως δεν πειράζει, οπότε το αφήνω έτσι.
paylidis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2011 Φίλε paylidis, χίλια ευχαριστώ. Τώρα δουλεύει το RESET, και το ωραίο είναι ότι δουλεύει και το HDD indicator light, δηλαδή δείχνει όταν φορτώνει ο δίσκος, κάτι που δεν γινόταν όταν το είχα πάρει από γνωστό μαγαζί, και μου έκανε εντύπωση, τότε. Το ανεμιστηράκι το άλλαξα βάζοντας αυτό που είχα στο εμπρόσθιο μέρος, και είναι ΟΚ. Το μόνο που μένει αναμμένο ακόμα κι όταν κλείσω το pc είναι το φωτάκι του Power Button. Μόνο όταν κλείνω το διακόπτη του τροφοδοτικού, κλείνει. Υποθέτω πως δεν πειράζει, οπότε το αφήνω έτσι. ΤΠΤ. Για το φωτακι, ίσως ειναι κάποιο πρόβλημα της τροφοδοσίας αυτό. Εμενε και σε ενα δικο μου μηχανημα παλια αναμένο μεχρι που άλλαξα τροφοδοτικό... Εφόσον δουλεύει αστο ως έχει... Να βλέπεις κ που ειναι το κουμπι στο σκοταδι...
blashyrkh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Η αν σε ενοχλει, μπορεις να γυρισεις τουμπα την πριζα με τα δυο καλωδια του power button. Ετσι ομως δεν θα αναβει ποτε το λεντακι. Το κουμπι θα δουλευει κανονικα (εμενα εχει ενα πολυ δυνατο μπλε λεντ που μου τα εσπαγε οταν εβλεπα ταινια οποτε εκανα αυτο.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.