Προς το περιεχόμενο

Παναθηναϊκός (2011-2012)


The_Edge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε μάγκες, αν και δεν υπάρχει πιο άσχετος από μένα στο μπάσκετ, ιδέα μου είναι, ή σας παίζει 25-75 ο διαιτητής με τον άρη ;;;

 

Λίγο που είδα στο τέλος (2~3 λεπτά) καλή μου φάνηκε η διαιτησία. Σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ας πούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο μια φαουλάρα που έκαναν σε έναν μαύρο του άρη και ένα άουτ υπέρ του παναθηναϊκού που έδωσε ενώ εγώ είδα ότι την πρόλαβε (ο μαυραειδής αν θυμάμαι καλά)... Ντάξει μπορεί να κάνω και λάθος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας πούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο μια φαουλάρα που έκαναν σε έναν μαύρο του άρη

Δεν θυμαμαι/δεν καταλαβαινω για ποια φαση λες. Αν μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος, με ονομα επιτιθεμενου η εστω αμυνομενου.

και ένα άουτ υπέρ του παναθηναϊκού που έδωσε ενώ εγώ είδα ότι την πρόλαβε (ο μαυραειδής αν θυμάμαι καλά)... Ντάξει μπορεί να κάνω και λάθος...

Παλι δε φαινεται καθαρα απτο ριπλει αν εχει πατησει η οχι γραμμη ο Μαυραειδης. Ναι μεν την προλαβε, αλλα σημασια εχει πού παταει πριν το αλμα. Αουτ δοθηκε ως οτι πατησε τη γραμμη.

 

ΥΓ. Ηταν φαουλ το 5ο του Σατο πχ? Ουτε αυτο ειναι καθαρη φαση αλλα δε σηκωθηκε ο Ζοτς να τα σπασει, οπως εκανε ο Αλεξανδρης επιδεικτικα σε καθε φαουλ, αφηνοντας τελικως την εντυπωση οτι σφαξανε τον Αρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηταν δυσκολο παιχνιδι για τους διαιτητες. Μικρολαθη γινανε εκατερωθεν, απλα ο Αλεξανδρης σε καθε φαση ουρλιαζε.

 

Λογου χαρη, αλλη φαση στην οποια ο Αλεξανδρης χαλαει τον κοσμο ειναι η προτελευταια επιθεση του ΠΑΟ με το σουτ του Σαρας. Η μπαλα ακουμπαει στεφανι ο χρονος σωστα ανανεωνεται και ο Αλεξανδρης χτυπιεται στους διαιτητες που ανανεωσανε τον χρονο. Στο 5ο φαουλ του Τζειμς που ειναι ορισμος αντιαθλητικου αλλα δοθηκε ως απλο φαουλ, παλι διαμαρτυρονται.

 

Α, και ενα σχολιο. Ο Μπογρινιο, με τις σημερινες του αντιδρασεις απεναντι στους μεντορες του που τον μαζεψανε απτα χωραφια και τον καναν μπασκετμπολιστα (λεμε τωρα...) και ΚΥΡΙΩΣ ονομα που του εξασφαλιζει την συμετοχη του σε ομαδες οπως ο Αρης, περαν της ανωριμοτητας, δειχνει να εχει πολλα απωθημενα με τον ΠΑΟ. Φανταζομαι θα ηταν ευχαριστημενος αν εμενε στην ομαδα με αυξηση συμβολαιου κι αν ο Ζοτς μετετρεπε τις προπονησεις σε live show με Κιαμο κλπ.

 

Βεβαια νταξει, μιλαμε για ατομο που δηλωσε οτι ο Καλαθης ο Μπραμος και ο Κουφος δεν θα πρεπε να φορανε τη φανελα της Εθνικης επειδη ειναι ομογενεις, και απο αυτην την "παρατυπια" του τρωνε τη δικη του θεση στην Εθνικη Ελλαδος ( :mrgreen: ), οποτε πιασ' τ'αυγο και κουρευτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκιναω από τελος, Midi o Ομπραντοβιτς στο τελος μιλησε με Μπογρη και του ειπε οτι εκανε καλο παιχνιδι, φιληθηκαν μαλιστα (σταυρωτα :P).

2ον το 5ο φαουλ του Τζειμς δεν ειναι σε καμια περιπτωση αντιαθλητικο. Καμια ομως.

3ον σαφως και υπάρχει πικρια για τη διαιτησια, ειδικά στην αρχη του 4ου δεκαλέπτου που η ομαδα συμπληρωσε στο 31' 5 ομαδικα φαουλ και στο 35' ηταν 7-2 τη στιγμη μαλιστα που ο παο πίεζε σε ολο το γηπεδο. Το ιδιο πραγμα εγινε και με τον ολυμπιακο στη 2η περιοδο τοτε όταν και γυρισε το -10. Δυστηχως αυτό συμβαινει συνεχεια σε οποια ομαδα παιζει με παο κ οσφπ που παιρνουν ολα τα μικροσφυριγματα, ειδικα στη συμπληρωση των ομαδικων φαουλ.

Τεσπα αν ο Αρης ειχε ενα πλειμεικερ περα από τον Τζειμς δεν θα εχανε αλλά πληρωσε την απειρία του Μαυραειδη. Δεν παιζει καθοριστικό ρολο η διαιτησια αλλά ειναι κριμα να γινετια αυτό το πραγμα καθε φορα που πας να κερδισεις παο ή οσφπ.

Ποσο θα πληγωνόταν το Ελληνικο πρωταθλημα αν έχανε την προηγουμενη ο Οσφπ από τον Ηλυσιακο και σημερα ο Παο; Καθολου, αντιθετα θα εφερνε λίγο κοσμο στο γηπεδο.

 

** Και btw αντιπαθώ πολύ τον Μπογρη. Παρα πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 5ο του Τζειμς επιμενω οτι ειναι αντιαθλητικο. Ο παιχτης απτην αρχη της κινησης του ως το τελειωμα της φασης εχει βαλει στοχο το χερι του αντιπαλου και τελικως αυτο χτυπαει (δεν μιλαμε για επαφη, μιλαμε οτι παει να τον πιασει, τον πιανει και τον κραταει κατω).

 

Για το φαουλ στην αρχη της 4ης περιοδου, διευκρινησε αν θεωρεις οτι δεν ηταν φαουλ οσα δοθηκαν, η αν μιλας για φαουλ που απλως θα μπορουσαν να μην σφυριχτουν (?).

 

Και στο λεω γιατι παρατηρησα προσεκτικα τα ριπλει, (βλεποντας τις συνεχεις διαμαρτυριες των ανθρωπων του Αρη) και με οση αντικειμενικοτητα μπορω να εχω σε ενα βραδυ που η ομαδα μου δεν βλεποταν και οσο κατεχω απο κανονισμους, δεν βλεπω ουσιαστικα λαθη, ουτε ταση των διαιτητων να καθορισουν νικητη. Απλα σφυριζαν φασεις που αν ΗΘΕΛΑΝ θα περνουσανε στο ντουκου λογω εδρας. Δεν ηθελαν, αλλα αυτο απεχει απτο οτι αδικηθηκε ο Αρης.

 

Συμφωνω, στο οτι ο ΠΑΟ μπορουσε να ειχε χρεωθει 1-2 φαουλ παραπανω στην αρχη της περιοδου που πιεσε πολυ και ΕΙΧΑΝ επαφες οι παικτες. Συμφωνω επισης αν μου πεις οτι οι διαιτητες αγνοησαν την εδρα. Και συμφωνω στο τελευταιο σχολιο σου περι κοσμου στα γηπεδα αν "βοηθουσαν" τον ΟΣΦΠ/ΠΑΟ να χασουν σε αυτα τα παιχνιδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπαρχει ταση διαιτητων να καθορισουν νικητη, υπαρχει ταση να σφυριζουν τα κουκουτσια σε παο κ οσφπ ή αν θελεις να προσεχουν-προστατευουν-κανουν τα στραβα ματια σε διεθνεις ή ακριβους παιχτες μερικες φορες, θελεις λόγω ονοματος, θελεις λόγω φανέλας, θελεις λόγω αγχους μην αδικησουν παο κ οσφπ; γινεται ομως.

 

Για τις διαμαρτυριες δεν εχει να κανει μονο με τις φωνες αλλά και με το τι λες. 4-5 τεχνικες εχει φαει φετος ο Αλεξανδρης και μεταξυ μας ομπραντοβιτς κ Ιτουδης δεν ειναι παναγιες. Το οτι ο Αλεξανδρης αντιδραει εντονα αλλά ο Ομπραντοβιτς ανοιγει ψιλη κουβεντουλα με ενα διαιτητη δε σημαινει οτι λενε διαφορετικά πραγματα. Επίσης φανταζομαι ότι οσο σηκωνόταν ο Ιτουδης αλλο τοσο σηκωνόταν και ο Μανολοπουλος.

 

Το μπασκετ ειναι απλο αθλημα αλλά εχει πολλες επαφες, καποιες σφυριζονται, αλλες οχι, αλλες φορες οι διαιτητες σφυριζουν τα παντα αλλες αφηνουν το ξυλο. Οταν για 1-2' σφυριζεις τα παντα στη μια πλευρα και στην αλλη αφηνεις το παιχνιδι ή δεν γινεται κατι αξιοσημειωτο και μετά αλλαζεις παλι τροπο που σφυριζεις εχεις επηρεασει τον αγωνα με τον τροπο σου, όχι απαραιτητα καθοριστικα αλλά τα κουκουτσια (που λεει κ ο Μπεος) δεν τα εχεις μοιρασει σωστα.

 

Ο αγωνας λογικα μεχρι αυριο θα ειναι στο youtube, δεν χρειαζεται να αναλυσουμε φαση - φαση γιατι χανουμε την ουσια αλλά μπορεις να δεις το "αντιαθλητικο" του Τζειμς.

 

* Αυτο που λεω ειναι οτι σε εναν αγώνα θα γινουν 100 φαουλ, θα σφυριχτουν τα 60, αδικημενοι θα υπαρχουν και από τις 2 πλευρες όπως και αμφισβητουμενες φασεις, το επιλεκτικο σφυριγμα ή μη σφυριγμα σε καποιες φασεις ειναι κατι που δεν χρειαζεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος ειναι ο αθεοφοβος ΑΡΔ που ρωτησε τον Ζοτς στη συνεντευξη τυπου αν τον ενδιαφέρει η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ ή τα αποτελέσματα της ομάδας του?

 

(και πηρε πληρωμενη απαντηση).

 

Ειμαι περιεργος αν αρθογραφει για το ελληνικο μπασκετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι κανενα Τζειμς. Το παλικαρι που κατεβαζει τα χερια του Βουγιουκα ενω θα καρφωνε ειναι απλο φαουλ? Συμφωνα με τους κανονισμους πλεον οχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι κανενα Τζειμς. Το παλικαρι που κατεβαζει τα χερια του Βουγιουκα ενω θα καρφωνε ειναι απλο φαουλ? Συμφωνα με τους κανονισμους πλεον οχι.

Nαι για αυτη τη φαση λεμε.

 

Συνεχιζουν να μην αναφερουν πουθενα το ονομα του ΑΡΔ που εκανε την εμπρηστικη ερωτηση στον Ζοτς στη συνεντευξη τυπου. Για ποιο λογο τετοια καλυψη?

Ετσι για να ξερουμε με ποιον εχουμε να κανουμε οταν τυχει στο μελλον να διαβασουμε τιποτα αρθρα-αμπελοφιλοσοφιες του για το ελληνικο μπασκετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά την εμπρηστική ερώτηση...

 

Αυτό ήθελε να ρωτήσει, αυτό ρώτησε ο δημοσιογράφος του Άρη και καλά έκανε. Και πολύ καλά του απάντησε ο Ζοτς.

 

Και ο Μαριδάκης όταν τον ρωτούσαν για τις κασέτες για εμπρηστικές έκανε λόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λες στον ανθρωπο που εχει αναδειξει τους μεγαλυτερους Ελληνες παικτες την τελευταια 15ετια μεσα απο τη ΔΟΥΛΕΙΑ του, που εχουν στελεωσει την πιο επιτυχημενη Εθνικη Ελλαδος, οτι κοιταει την ομαδα του και οχι το ελληνικο μπασκετ? Προφανως η ομαδα του ειναι η προτεραιοτητα (αρα η ερωτηση σε πρωτη φαση ειναι χαζη και σε δευτερη φαση πονηρη/εκ του ασφαλους) αλλα δεν μπορει να πετας υπονοουμενα οτι η παρουσια του κανει ΚΑΚΟ στο ελληνικο μπασκετ.

 

Ο ΑΡΔ ηξερε πολυ καλα σε ποιον απευθυνεται και στο τι εχει κανει στο ελληνικο μπασκετ. Επισης δεν ηταν αφελης, ουτε "του ηρθε του ΑΡΔ να ρωτησει αυτο το πραγμα και το ρωτησε". Σκοπιμη ηταν, περνουσε "μηνυμα" προς τον Ζοτς και εκει κολλαει το "εμπρηστικη".

 

Το point ειναι οτι καποιους ανθρωπους που θα επρεπε να τους σεβομαστε συνολικα οσοι ασχολουμαστε και αγαπαμε(?) το ελληνικο μπασκετ, ανεξαρτητως οπαδικης προτιμησης, κοιταμε να τους βγαλουμε ατιμους και ζημιογονους για το αθλημα επειδη ειμαστε υπαλληλοι και εξυπηρετουμε συμφεροντα.

 

Οταν με το καλο σε λιγους μηνες φυγουν Ζοτς, Ιφκοβιτς κλπ και χασει αυτος ο ΑΡΔ και το συναφι του τη δουλεια του, τοτε ισως εκτιμησει την προσφορα η ΕΣΤΩ την παρουσια ορισμενων ανθρωπων στο ελληνικο μπασκετ. Και ισως καταλαβει οτι το ψωμι που ετρωγε ως ΑΡΔ, το ετρωγε (εμεσως) χαρη και σε αυτους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Ερωτηση ηταν χαζη γιατι δεν ειναι δουλεια του Ομπραντοβιτς να ασχοληθει με το ΕΛληνικο μπασκετ αλλά ποιους Ελληνες έχει αναδειξει εγω θα ελεγα σχεδον κανενα οι περισσοτεροι έχουν διαγραψει την πορεια που τους επιτρεπει το ταλεντο τους, καποιοι ουτε καν αυτο.

Ποιον ανεδειξε δηλαδη; Τον Διαμαντιδη που πηγε στον Παο σαν mvp του Ελληνικου πρωταθληματος στα 25 του; Τον Τσαρτσαρη που πηγε στα 24 του μετα από 2 χρονιες στην Ευρωλίγκα με το Περιστερι με μ.ο. 10-11π και 6 ριμπ.; Τον Φωτση που από τα 17 του επαιζε σε μικτες κοσμου με Κιριλενκο κ Γκασολ;

Ολοι αυτοι ακολουθησαν την προδιαγεγραμμένη πορεία που τους επετρεπε το ταλεντο τους να εχουν. Αλλοι οφεληθηκαν διπλα στον Ομπραντοβιτς, αλλοι χαντακώθηκαν αλλοι περασαν και δεν ακουμπησαν. Δουλεια του Ομπραντοβιτς ήταν να κανει ενα καλό συνολο, δουλεια των παιχτων να βελτιωθουν μην τα μπλεκουμε.

Οι μονοι προπονητες που μπορουν να λενε ότι εβγαλαν ένα ταλέντο ειναι αυτοι που ασχοληθηκαν μαζι του σε μικρη ηλικία και αυτοι που του εδωσαν μια ευκαιρια στην πρωτη ομαδα.

Οι Καβς δεν εβγαλαν τον Λε Μπρον, οπου και να πηγαινε ιδια πορεια θα ειχε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...