koulouri Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Αυτες που κανουν ροφηματα και εσπρεσο κλπ κλπ.. Γιατι εδω που μενω μονο μπρυκια για Ελληνικο καφε μπορω να βρω. και ξερει κανεις αν υπαρχει καμια που τα ανταλλακτικα ( τα "πιατακια" που βαζεις για να βγει το ροφημα )της να μην εινια ακριβα;; Δηλαδη καλυτερα να ειναι πιο ακριβη η συσκευη και πιο φθηνα τα ροφηματα.. παρα το αντιστροφο!
leonidas_fs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 H αδερφή μου εχει την Tassimo και ειναι πραγματικά πολυ ωράια..Νομίζω ομως οτι τα ανταλλακτικα ( Καφέδες) Είναι ψιλο ακριβουτσικα..Ψάξτο λίγο..Ειναι πολύ καλή καφετιέρα..!! ΝΑ προσέξεις το τι καφέδες θα παίρνει η καφετιέρα σου..Άλλο να παίρνει καφέ noname και άλλο να παίρνει Jacobs.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Προτιπ: καφετιερες και συνεργα για να κανεις espresso υπηρχανε πολυ πριν απο τα tassimo και nespresso...
athlios Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Για πες τουφα?Γιαι στο ελλαντα δεν ειχα ξαναδει "καψουλες" καφε.
arxaggelos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Υποθέτω ότι ο τούφας δεν μιλάει για τις καινούριες πλήρως αυτοματοποιημένες, αλλά για τις κλασικές εσπρεσσιέρες με τον χύμα καφέ.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Για οσους θελουν απλα να κανουν ενα μικρο/φτηνο βημα υπαρχουν 2+1 λυσεις για μενα: 1: καφετιερα με εμβολο/πρεσσα 2: Moka +1: aeropress και τα 3 πολυ μικρο κοστος για αγορα, με το 3ο να ειναι το πιο "δυσκολο" (απλα θελει πειραματισμο γιατι δεν ειναι ολοι οι καφεδες ιδιοι. Μαζι με εναν καλο grinder για τον καφε αν εχετε μερακι και σας αρεσει ο καλος καφες (φρεσκοκομμενος) edit: και ναι αυτο λεω, και σε μηχανη espresso να πατε (εχει 3-4 threads εδω μεσα) δεν σημαινει οτι θα δωσετε πολλα λεφτα (πχ τα χριστουγεννα ειχε μια πολυ καλη μηχανη το lidl με 50 ευρω)
koulouri Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Απλα η κοπελα μου μου πηρε ~300€ ρολοϊ.. Και εγω της πηρα 1 σφουγγαρακι μπανιου, αυτα που εχουν οι γυναικες, που εχουν απειρες τρυπες και μοιαζουν με δικτυ ψαρεματος... Οποτε μαλλον πρεπει να της παρω και εγω κατι καλο! και επειδη γενικα θελει ενα τετοιο μηχανημα για ροφηματα ζηταω καμια συμβουλη! Αν επινα εγω καφε και ηταν για μενα θα ακολουθουσα τη συμβουλη του Toufa Αλλα νομιζω οτι η tassimo που λεει ο leonidas_fs ειναι φθηνη και εχει ακριβες καψουλες!
dermitzos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Απλα η κοπελα μου μου πηρε ~300€ ρολοϊ.. Και εγω της πηρα 1 σφουγγαρακι μπανιου Φίλε την πάτησες...
Hamurabi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Εγω με tassimo ειμαι πληρως καλυμενος. Εξαρταται βεβαια τι θελει ο καθενας.
klainmaingr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Αυτες που κανουν ροφηματα και εσπρεσο κλπ κλπ.. Γιατι εδω που μενω μονο μπρυκια για Ελληνικο καφε μπορω να βρω. και ξερει κανεις αν υπαρχει καμια που τα ανταλλακτικα ( τα "πιατακια" που βαζεις για να βγει το ροφημα )της να μην εινια ακριβα;; Δηλαδη καλυτερα να ειναι πιο ακριβη η συσκευη και πιο φθηνα τα ροφηματα.. παρα το αντιστροφο! Τι εννοείς τα "πιατάκια" Όσες εσπρεσιέρες έχω χρησιμοποιήσει παίρνουν κανονικά εκτός φυσικά απο χύμα espresso, οποιοδήποτε ESE pod. Ο μόνο λόγος για να τα προτιμήσει κανείς είναι το καθάρισμα στη μηχανή μετά. Κατα τα άλλα και με τον χύμα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Pods μπορείς να βρείς απο οποιαδήποτε μάρκα και σε φυσιολογικές τιμές. Δεν γνωρίζω αν αυτές της νεσκαφέ κτλ θέλουν ντε και καλά τα δικά τους αλλα αν πάρεις μια μηχανή-μηχανή δεν θα έχει πρόβλημα με αυτά που σε λέω. Δες το budget σου και ανάλογα παίρνεις. Οποιαδήποτε "μη τυποποιημένη" εσπρεσιέρα θα κάνει τη δουλειά που θέλεις. Προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση την krups γενικά αλλα η πικρή αλήθεια είναι οτι κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και με μία απλή του 50ρικου. Μόνο στον αέρα θα έχεις πρόβλημα με τις κλαινμαιν γιατί συνήθως είναι ψόφιες και μπουκώνουν με το παραμικρό. Βέβαια αν νιώθεις λίγο παραπάνω large και σου περισσεύουν 10κ μπορείς να τις πάρεις κάτι τέτοιο
YiN Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Για οσους θελουν απλα να κανουν ενα μικρο/φτηνο βημα υπαρχουν 2+1 λυσεις για μενα: 1: καφετιερα με εμβολο/πρεσσα 2: Moka +1: aeropress Εγώ έχω το 1 και το 2. Οι καφετιέρες με έμβολο κάνουν πολύ πιο ευγευστο γαλλικό κατά την ταπεινή μου γνώμη, γίνεται και πιο γρήγορα, δεν έχεις να αγοράζει φίλτρα και δεν πιάνει χώρο στην κουζίνα. Η 2η για εσπρέσσο κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2011 από YiN
evabb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Απλα η κοπελα μου μου πηρε ~300€ ρολοϊ.. Και εγω της πηρα 1 σφουγγαρακι μπανιου, αυτα που εχουν οι γυναικες, που εχουν απειρες τρυπες και μοιαζουν με δικτυ ψαρεματος... και δεν σε χωρισε ακομα;
evabb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 lefta αισθηματα. κατς ρε τουφα το σφουγγαρακι κανει 50σεντς και τα πουλανε σε 3δες στο ικεα. χειροτερα κι απο το ανεκδοτο που λεει "της πηρα ενα ζευγαρι παντοφλες κι ενα δονητη, κι αμα δεν της αρεσει να πα να ..."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα