Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σύνδεσης σε ασύρματο δικτυο ΕΠΕΙΓΟΝ

routsounmanman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες!

Έκανα εγκατάσταση software σε νέο laptop υπολογιστή πελάτη μου και γενικά συντήρηση, και του το παρέδωσα. Στα σχόλια μου είχε γράψει "έλεγχο wireless". Παρόλα αυτά, στο δικό μου δίκτυο όλα λειτουργούσαν κανονικά και δεν ασχολήθηκα περεταίρω.

Με παίρνει τηλέφωνο λοιπόν, ότι δεν μπορεί να συνδεθεί στο ασύρματό του. Εδώ και 3 μέρες πάω εκεί και βγάζω τα μάτια μου αλλά άκρη δεν έχω βγάλει. Ακούστε πως έχει το θέμα:

Το laptop συνδέεται κανονικά με το router δίνοντας κωδικό WEP (σωστός, έλεγξα μέσω του admin του router), μπορώ να μπώ στη διαχείρηση, κάνω ping στο 192.168.1.1 (gateway) αλλά δεν έχω internet!

1. Mac filtering off

2. έχω κάνει reset τα TCP/IP stacks

3. NAT off

4. Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω το wireless security τελείως

5. ΔΕΝ εχω δοκιμάσει να κάνω reset το router ή να το επαναφέρω στα factory defaults καθώς ο πελάτης είναι πολύ μίζερος και δεν είμαι σίγουρος για το αν έχει τους κωδικούς πρόσβασης του internet κάπου φυλαγμένους!

6. Σε δικό μου wireless όλα δουλεύουν άψογα!

PLZ help!!! Τι μπορεί να φταίει ρε παίδες; Έχω δεί πολλά σχόλια σε forum για reset του router, να το επιχειρήσω;

ΥΓ: Το μοντέλο του laptop A52J ASUS και του router Linksys WAG200G

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Την εχεις δει, εχει μπει μονη της, η την εχεις βαλει χειροποιητα; Εμενα καποιες φορες μου κολλαει και αντι της 192,168,1,1 παιρνει την 169.χχχ.χχχ.χχχ οποτε εχει δικτυο, αλλα δεν μπορει να βγει στον εξω κοσμο, και αναγκαζομαι να τη βαλω χειροποιητα.

Α επισης dns παιρνει; και ποια;

Δημοσ.

Δεν είδα να το αναφέρεις. Με static ip δοκίμασες; Άλλαξε και κανάλι απο το ρουτερ του επίσης.

Πάντως αν είναι να κάνεις reset στο ρουτερ φρόντισε από πριν να έχεις τους κωδικούς του πελάτη σου (από τη στιγμή μάλιστα που λες ότι είναι και περίεργος) ή να πάρεις νέο κωδικό από τον ISP του.

Δημοσ.

Το βλέπω μέσα από το ipconfig, και έχω δοκιμάσει να τα βάλω όλα χειροκίνητα, με DNS του google. Επίσης, να σημειώσω ότι τα υπόλοιπα 3 laptop συνδέονται κανονικά με windows XP, το συγκεκριμένο έχει 7.

internet δεν έχω καθόλου πάντως, δεν μπορώ να κάνω ping πχ στο google.gr

Δημοσ.

dns βαλε του provider.β.με καλωδιο το ιδιο λαπτοπ παιζει η οχι?για να ξερουμε αν φταιει κατι με την ασυρματη η οχι?χωρις wep/?ξεκλειδωτο αμα το εχεις?

Δημοσ.

dns οτενετ μου θυμιζει η κανω λαθος?αν δεν εχει οτενετ....

επισης το nat στο ρουτερ δεν το κανουμε ποτε off εκτος αν εχει πραγματικο δικτυο(public ip's ) Ο αλλος.

Δημοσ.

dns οτενετ μου θυμιζει η κανω λαθος?αν δεν εχει οτενετ....

επισης το nat στο ρουτερ δεν το κανουμε ποτε off εκτος αν εχει πραγματικο δικτυο(public ip's ) Ο αλλος.

Ναι, αυτό ήταν πιο πολύ απέλπιδα προσπάθεια πάνω στην απελπισία μου, τα απενεργοποίησα όλα :-)

Καμμιά άλλη ιδέα κανείς παιδιά; Πιστεύετε το router reset θα βοηθήσει;

Δημοσ.

αυτα που ειπαμε πιο πανω?με καλωδιο αν παιζει με αυτοματες Ip?τι εταιρεια εχει να βαλει εκεινα τα dns κτλ κτλ?

Εννοείς DHCP, έτσι; Ναί, έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα! Ποιά DNS ακριβώς εννοείς; μόνο όταν του βάλω χειροκίνητες ρυθμίσεις εγώ ο ίδιος του βάζω DNS του Google (8.8.8.8 & 8.8.4.4)

Όσο για το Ethernet, μέχρι χθές το απόγευμα συνδεόταν κανονικά. Χθές που πήγα πάλι εκεί όμως, δεν συνδεόταν ούτε με Ethernet! Μου έλεγε ότι είχε συνδεθεί στο router, οτι είχα πρόσβαση στο internet, αλλά μόλις άνοιγα browser ή έκανα ping αμέσως έβγαινε θαυμαστικό στο εικονίδιο του δικτύου και αποσυνδεόταν τελείως το router από το internet!!! Έχω απελπιστεί, μάλλον θα επιχειρίσω σήμερα να επαναφέρω το router στα factory defaults (αφού βέβαια βεβαιωθώ ότι έχω κωδικούς internet) :cry:

Δημοσ.

Τώρα δεν μπορεί ούτε με ethernet;! Ενώ οι άλλοι που έχει μπαίνουν κανονικά; Κάνε το reset στο ρουτερ αν και δεν νομίζω να σε βοηθήσει. Δεν μας λες τι ακριβώς έκανες όταν γράφεις συντήρηση; Να δούμε μήπως είναι κάτι από εκεί.

Δημοσ.

Τώρα δεν μπορεί ούτε με ethernet;! Ενώ οι άλλοι που έχει μπαίνουν κανονικά; Κάνε το reset στο ρουτερ αν και δεν νομίζω να σε βοηθήσει. Δεν μας λες τι ακριβώς έκανες όταν γράφεις συντήρηση; Να δούμε μήπως είναι κάτι από εκεί.

Ναι κανονικότατα, και μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο! Και ειδικά το ότι ρίχνει όλη τη σύνδεση μόλις πάει να βγει στο Internet! Αναλυτικά έκανα τα εξής:

1. Ο πελάτης μου ζήτησε να του βάλω τα XP και να βγάλω τα 7, πράγνα που φυσικά αρνήθηκα, εξηγώντας ότι το laptop θα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, δεν θα έβλεπε 4GB μνήμη, κτλ. Έτσι, του έβαλα ένα theme των 7 ώστε να μοιάζει με XP.

2. Είχε περάσει το Office από μόνος του πάνω από ήδη υπάρχον, νεότερο Office, και αφού τα ξεκαθάρισα, επιδιόρθωσα και το Outlook που δεν δούλευε

3. Του πέρασα το Photoshop

4. Έβαλα το 3-month trial του Norton

Απ'ότι βλέπεις, μικρές αλλαγές και καμμία σχέση με δίκτυο, κάρτες δικτύου και Internet γενικότερα! Μου είχε σημειώσει το "wireless" στο χαρτάκι αλλά στο δικό μου συνδέθηκε χωρίς πρόβλημα και δεν έδωσα σημασία. Μου είπε ότι από πριν δεν συνδεόταν στο internet οπότε νομίζω το πρόβλημα προϋπήρχε.

Έχω διαβάσει για ipconfig /release και renew, ξέρει κανείς τι γίνεται με αυτά και αν μπορεί να βοηθήσουν;

ΥΓ: ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας παιδιά!!! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...