Προς το περιεχόμενο

αντλια βενζινης

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξερει κανεις πως λειτουργουν οι αντλιες βενζινης;

οταν πατας το κουμπι που αντιστοιχεί στο ποσο η αντλια δινει καυσιμο μεχρι να φτασει στο ποσο και σταματαει απο μονη της ή μπορει αν το ξεπερασει ( το ποσο ) αν δεν την σταματησει καποιος;

• αν δεν σταματαει απο μονη της , γιατι το βαζει τοτε;
  • αν παλι σταματαει μονη της , γιατι μετα απο καποιο διαστημα πιανει στα χερια του την αντλια και "παιζει" με τη σκανδαλη της ;

??????

Δημοσ.

σταματάει από μόνη της.

απλά υπάρχει το περιθώριο να χωρέσει λίγο ακόμα τις περισσότερες φορές.

θα σου πατήσει την αντλία αν του πεις να στο γεμίσει.διότι αν δείξει πχ 58,64€ θα προσπαθήσει να βάλει λίγο ακόμα να το πάει στα 60 για στρογγυλοποίηση. θα έχεις παρατηρήσει ότι όποτε βάζεις καύσιμα δίνεις πάντα στρογγυλό ποσό.

Δημοσ.

λοιπον του λεω 40 ευρω. σε ρεζερβουαρ με "ρεζερβα"...

παταει δυο φορες τα 20 ευρω

βαζει την αντλια

στα 26,50 ευρω παει την σκανδαλη, αλλαζει ο ηχος* της αντλιας και παει ετσι μεχρι το τελος.

αν ηταν γεματο το ρεζερβουαρ και δεν το ηξερε απλα θα σταματουσε νωριτερα η αντλια, σωστα;

και τοτε θα ηταν λογικο να τη πατησει ξανα για να στρογγυλεψει.

αν δεν σταματησει-φρεναρει απο μονη της γιατι να την πατησει;

*ο ηχος αλλαξε μαλλον γιατι βαζει λιγοτερη βενζινη, βαζει στο ντεποζιτο λιγοτερη βενζινη ανα δευτερολετο;;;;

• αν ναι, δεν θα επρεπε να αλλαξει και ο ρυθμος μεταβολης της αναγραφομενης τιμης ανα δευτερολεπτο στη αντλια;

( ο ρυθμος μεταβολης για την ωρα ειναι με το ματι, απο μεθαυριο καμερα και επεξεργασια του βιντεο ωστε να βγει με μαθηματικο τροπο αν αλλαζει και κατα ποσο )

αλλα γιατι να πατησει σκανδαλη αφου σταματαει απο μονη της; να σταματησει και μετα ΝΑΙ το στρογγυλεψει το ποσο.

για πειτε που ειναι λαθος ο συλλογισμο μου ;;;

Δημοσ.

Δε ξερω , βρες εναν τροπο να μετρησεις ακριβως ποσα λιτρα σου εβαλε! Σε εμενα παντως εχει τυχει σε βενζιναδικο να γραψει παραπανω λιτρα απο οτι χωραει το τεποζιτο απο το scooteraki μου ! Και οχι δεν ηταν "κενο" που εχει και δε το υπολογιζουν γιατι η εταιρια αν θυμαμαι καλα δινει χωρητικοτητα 8,7 και μου ειχε βαλει 9l+ και το εχω κανει αρκετες φορες ωστε να γνωριζω οτι παιρνει οντως περιπου 8-8μιση λιτρα. :devil:

Δημοσ.

πες οτι του λες 20 ευρω.

παταει 20 ευρω στο μηχανημα.

αν το αφησει θα σου βαλει αυτοματα 20 ευρω. το θεμα ειναι οτι γυρω στα 18 πχ ευρω το μηχανημα για καποιους λογους (ισως ασφαλειας;) θα μειωσει λιγο τον αυτοματο ρυθμο και θα φτασει πιο αργα απο τα 18 στα 20.

για να αποφευχθει αυτη η καθυστερηση ο βενζινας πιανει την αντλια και τελειωνει χειροκινητα.

Δημοσ.

Και στο πρατήριο της γειτονιάς το έχω δεί,άλλα όχι με τέτοια απόκλιση.

Συνήθως η σκανδάλη αποδεσμεύεται μερικές δεκάδες cent απο το ποσό που ζήτησες (πχ. βάζεις 20,σταματάει στα 19,50~19,70).

Στην περίπτωση του sam sam που ζήτησε 40 και στα 26,50 άρχισε τα δικά του,δεν ξέρω,κάτι ύποπτο παίζει.

Δημοσ.

για να αποφευχθει αυτη η καθυστερηση ο βενζινας πιανει την αντλια και τελειωνει χειροκινητα.

Ενημερωτικά, αυτό το κάνουμε και σε άλλες περιπτώσεις, προκειμένου

να αποφύγουμε καθυστερήσεις, πιάνουμε την αντλία και τελειώνουμε χειροκίνητα.

Απλά εκεί δεν έχει σημασία αν είσαι βενζινάς, φούρναρης ή ο,τιδήποτε άλλο.

:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...