Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το λειτουργικό!

Albert Wesker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αντιμετωπίζω ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθειά σας.Πριν από λίγες εβδομάδες απόφάσισα να εξερευνήσω ένα νέο λειτουργικό,το Linux.Στην πραγματικότητα έχω Windows Vista.Κατέβασα λοιπόν ένα είδος λειτουργικού του Linux,το Backtrack 4 και μου είπαν να το ανοίξω/εγκαταστήσω με το Vmware Player.Χωρίς να με ειδοποιήσουν για τους κινδύνους και εγώ σαν εντελώς άσχετος από Linux,πάνω στην εγκατάσταση έβαλα να πιάσει χώρο 40 GB.Η εγκατάσταση έδειχνε να ολοκληρώθηκε με επιτυχία.'Ομως στην πραγματικότητα ξεκίνησε η αρχή του τέλους του υπολογιστή μου.

Ούτε ήξερα τι εγκατάσταση έγινε και κάθε φορά που άνοιγα τον Vmware Player μειώνονταν κάποια GB από τον σκληρό δίσκο.Μετά από λίγες ώρες αυξάνονταν αυτόματα.Την τελευταία εβδομάδα άρχισαν να μειώνονται κατά 1 GB αυτή την φορά,ώσπου διαγράφτηκαν οι drivers της κάρτας γραφικών.

Έτσι,φτάσαμε στο φορμάρισμα του δίσκου.O τεχνικός μου,έβαλε το Linux Ubuntu σε δεύτερο δίσκο,όμως αυτή την φορά το πρόβλημα επέστρεψε και με διαφορετικό τρόπο! Τα Windows Vista ζήτησαν 3 φορές να κάνουν ενημέρωση και τώρα θέλει να κάνει πάλι ενημέρωση! Είναι φυσιολογικό αυτό; Έκανα τις 3 ενημερώσεις και μετά έκανα τον έλεγχο που είχα κάνει πριν το φορμάρισμα:έμπαινα στον υπολογιστή ανά τακτικά διαλείμματα και παρατήρησα ότι μείωσε πάλι κάποια GB κατά 1! Τι συμβαίνει; Κοντεύω να τρελαθώ και ταυτοχρόνως είμαι πάρα πολύ θυμωμένος!!! :angry:

Επίσης δεν μπορώ ούτε να εγκαταστήσω κάποιο βιντεοπαιχνίδι καθώς κολλάει η εγκατάσταση και γενικά το σύστημα είναι λίγο αργό!

Το Linux κάνει όλη αυτή την ζημιά; Η έπαθε κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά ο δίσκος εξαιτίας του Βacktrack/Vmware Player;

Δημοσ.
Την τελευταία εβδομάδα άρχισαν να μειώνονται κατά 1 GB αυτή την φορά,ώσπου διαγράφτηκαν οι drivers της κάρτας γραφικών.
:confused:

Τα Windows Vista ζήτησαν 3 φορές να κάνουν ενημέρωση και τώρα θέλει να κάνει πάλι ενημέρωση! Είναι φυσιολογικό αυτό; Έκανα τις 3 ενημερώσεις και μετά έκανα τον έλεγχο που είχα κάνει πριν το φορμάρισμα:έμπαινα στον υπολογιστή ανά τακτικά διαλείμματα και παρατήρησα ότι μείωσε πάλι κάποια GB κατά 1! Τι συμβαίνει; Κοντεύω να τρελαθώ και ταυτοχρόνως είμαι πάρα πολύ θυμωμένος!!! :angry:

Έκανες format, επομένως πρέπει να ξαναπεραστούν όλες οι προηγούμενες ενημερώσεις. Κάποιες ενημερώσεις απαιτούν να εγκατασταθούν κάποιες άλλες πρώτα. Λογικό μου φαίνεται να στο κάνει αυτό

και μετά έκανα τον έλεγχο που είχα κάνει πριν το φορμάρισμα:έμπαινα στον υπολογιστή ανά τακτικά διαλείμματα και παρατήρησα ότι μείωσε πάλι κάποια GB κατά 1! Τι συμβαίνει; Κοντεύω να τρελαθώ και ταυτοχρόνως είμαι πάρα πολύ θυμωμένος!!! :angry:

Που γίνεται αυτό; Στον σκληρό που είναι εγκατεστημένα τα windows; Αν ναι, και πάλι λογικό είναι: όλες αυτές οι ενημερώσεις αποθηκεύονται πρώτα στον υπολογιστή σου και μετά εγκαθίστανται. Κάθε εγκατάσταση επίσης δημιουργεί και ένα σημείο για system restore. Μήπως γι' αυτό μειώνεται ο χώρος;

Επίσης δεν μπορώ ούτε να εγκαταστήσω κάποιο βιντεοπαιχνίδι καθώς κολλάει η εγκατάσταση και γενικά το σύστημα είναι λίγο αργό!

Το Linux κάνει όλη αυτή την ζημιά; Η έπαθε κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά ο δίσκος εξαιτίας του Βacktrack/Vmware Player;

Αφού στα εγκατέστησε σε διαφορετικό δίσκο δεν επηρεάζουν το ένα το άλλο. Άσε να γίνουν πρώτα όλες οι ενημερώσεις, βάλε και τους σωστούς drivers, προχώρα σε defrag και έναν σχετικό καθαρισμό από temporary files και μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα!

Δημοσ.

Έκανες format, επομένως πρέπει να ξαναπεραστούν όλες οι προηγούμενες ενημερώσεις. Κάποιες ενημερώσεις απαιτούν να εγκατασταθούν κάποιες άλλες πρώτα. Λογικό μου φαίνεται να στο κάνει αυτό

Θέλω να δω πόσες θέλει ακόμα! Μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις 100!

---------------------------------------------------------------------------------------

Που γίνεται αυτό; Στον σκληρό που είναι εγκατεστημένα τα windows; Αν ναι, και πάλι λογικό είναι: όλες αυτές οι ενημερώσεις αποθηκεύονται πρώτα στον υπολογιστή σου και μετά εγκαθίστανται. Κάθε εγκατάσταση επίσης δημιουργεί και ένα σημείο για system restore. Μήπως γι' αυτό μειώνεται ο χώρος;

Ναι,εκεί γίνεται το όλο θέμα.Δεν ξέρω,ίσως.Φαίνεται ότι εσύ ξέρεις καλύτερα.

Αλλά γιατί δεν μπορώ να εγκαταστήσω ούτε ένα παιχνίδι; Αυτό είναι το χειρότερο που συμβαίνει,γιατί έκανα και αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών,οπότε πρέπει να εγκαινιάσω αυτή την κάρτα με ένα φοβερό παιχνίδι! Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχω τελειώσει ακόμη με τις ενημερώσεις; Όπως βλέπω ότι λες παρακάτω.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Αφού στα εγκατέστησε σε διαφορετικό δίσκο δεν επηρεάζουν το ένα το άλλο. Άσε να γίνουν πρώτα όλες οι ενημερώσεις, βάλε και τους σωστούς drivers, προχώρα σε defrag και έναν σχετικό καθαρισμό από temporary files και μπορεί να φτιάξουν τα πράγματα!

Αυτό ήθελα να διαβάσω! Δεν θέλω να συσχετιστούν ξανά αυτά τα 2 λειτουργικά μεταξύ τους.Οι drivers της νέας κάρτας είναι ήδη μέσα οπότε είμαστε εντάξει.

Υποθέτω πως πρέπει να σε ευχαριστήσω.(Γουέσκερ στο Resident Evil 5) Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν!

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω με μια αναφορά.

Γιατί ξανα πέρασες (s)Vista και όχι 7ρια...?

Εκεί να δεις διαφορά στις επιδώσεις του ενός με του άλλου...!

Δεν αμφιβάλλω γι'αυτό φίλτατε.Όμως,όλα μια συνήθεια είναι.Τα 7 θα τα βάλω κάποια στιγμή στο μέλλον.Προς το παρόν,τα Vista παραμένουν "ζωντανά" και θέλω να δω μέχρι πόσο ακόμη θα είναι! :D

Δημοσ.

Χωρις να διαβασω τι εχει ηδη ειπωθει.

- Για το bt αρκουν 10GB για κανονικη εγκατασταση, μιας και συνηθως η εγκατασταση ειναι "αποσυμπιεση" των περιεχομενων του dvd και εχει 2-2,5 φορες το μεγεθος που θα ειχε στο δισκακι.

- Το vmware, και η καθε παρομοια εφαρμογη virtualization, λεει ξεκαθαρα για fixed size ή dynamically expanding σκληρο οταν στησεις το vpc σου.

Αν ορισεις πχ 10GB fixed size το vmware θα πιασει 10GB χωρου απο το σκληρο σου και ουτε byte παραπανω.

Αν ορισεις 10GB dynamically expanding, το vmware θα αναφερει στο vpc οτι εχει 10GB σκληρο και απο αυτα θα πιανει οσα του χρειαζονται καθε φορα.

- Σαβουροϋπηρεσιες των windows, πχ system restore, τρωνε τζαμπα χωρο καθε τοσο κανοντας restore points "για το καλο του λειτουργικου". Ενας φιλος μου ειχε καταναλωσει τα 3/4 του partition των windows σε restore points μεχρι που εμεινε απο χωρο και το καταλαβε.

Βεβαια, ποτε δεν σβηνουν πραγματα του συστηματος.

- Αν νομιζετε οτι το λινουξ (ubuntu, bt, δεν εχει σημασια η διανομη) σας κανει ζημια ή δεν κανει αυτο που επρεπε να κανει, ανοιξτε ενα τερματικο και δωστε ενα "sudo rm -rf /" να απαλλαγειτε απο αυτο αφου δεν ξερετε πως λειτουργουν μερικα βασικα πραγματα.

Δημοσ.
- Σαβουροϋπηρεσιες των windows, πχ system restore, τρωνε τζαμπα χωρο καθε τοσο κανοντας restore points "για το καλο του λειτουργικου". Ενας φιλος μου ειχε καταναλωσει τα 3/4 του partition των windows σε restore points μεχρι που εμεινε απο χωρο και το καταλαβε.

Δεν θα συμφωνήσω για την συγκεκριμένη υπηρεσία...

Είναι από τις καλύτερες που έχουν τα windows, έχει σώσει πολύ κόσμο από format...

Βέβαια να θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, βάζεις linux πάνω και ξεμπερδεύεις.

• Moderators
Δημοσ.

Και γω θα διαφωνησω.Καθε αλλο παρα σαβουρουπηρεσια ειναι η συγκεκριμενη.Εαν θελεις να ελεγχεις ποσο χωρο θα πιανουν τα restore points ωστε να μην εχεις παρομοιο προβλημα με το φιλο σου, μπορεις με λιγα κλικ απο το System Protection να ορισεις το μεγιστο χωρο που θελεις να εχουν (My computer-->Properties-->System Protection-->επιλεγεις το δισκο που θελεις-->Configure)

Δημοσ.

- Αν νομιζετε οτι το λινουξ (ubuntu, bt, δεν εχει σημασια η διανομη) σας κανει ζημια ή δεν κανει αυτο που επρεπε να κανει, ανοιξτε ενα τερματικο και δωστε ενα "sudo rm -rf /" να απαλλαγειτε απο αυτο αφου δεν ξερετε πως λειτουργουν μερικα βασικα πραγματα.

Σε έτρωγαν τα δάχτυλά σου για να προτείνεις αυτή την εντολή, ε; :P

Σε όλα καλά πάντως τα είπες εκτός από τα της "Σαβουροϋπηρεσίας" που θα συμφωνήσω με τους από πάνω μου.

Δημοσ.

Αν με παρακολουθεις, ειπα στο προηγουμενο ποστ μου σε θεμα με bt και επιδοξο hacker, οτι θα την πω καποια στιγμη.

Αν δεν ελεγα αυτο, θα ελεγα το παραδειγμα με τη βιδα για πολλοστη φορα, αλλα εδω δεν κολλαει.

Δημοσ.

Αν με παρακολουθεις, ειπα στο προηγουμενο ποστ μου σε θεμα με bt και επιδοξο hacker, οτι θα την πω καποια στιγμη.

Αν δεν ελεγα αυτο, θα ελεγα το παραδειγμα με τι βιδα για πολλοστη φορα, αλλα εδω δεν κολλαει.

Σε παρακολουθώ! :devil: :ph34r:

Και να σου πω την αμαρτία μου, το περίμενα πως και πως! :P

Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι ένα άρθρο που είχα πετύχει: "dtsomp on the keyboard: Being an arse"

google it, είναι απολαυστικό!!

Δημοσ.

Χωρις να διαβασω τι εχει ηδη ειπωθει.

- Για το bt αρκουν 10GB για κανονικη εγκατασταση, μιας και συνηθως η εγκατασταση ειναι "αποσυμπιεση" των περιεχομενων του dvd και εχει 2-2,5 φορες το μεγεθος που θα ειχε στο δισκακι.

- Το vmware, και η καθε παρομοια εφαρμογη virtualization, λεει ξεκαθαρα για fixed size ή dynamically expanding σκληρο οταν στησεις το vpc σου.

Αν ορισεις πχ 10GB fixed size το vmware θα πιασει 10GB χωρου απο το σκληρο σου και ουτε byte παραπανω.

Αν ορισεις 10GB dynamically expanding, το vmware θα αναφερει στο vpc οτι εχει 10GB σκληρο και απο αυτα θα πιανει οσα του χρειαζονται καθε φορα.

Σιγά μην το διαγράψω! Είχα ακούσει πολλά πράγματα για το Linux και αποφάσισα να το βάλω από περιέργεια και μόνο.Τελικά είχαν δίκιο,είναι αρκετά καλό! Το τραγικό λάθος έγινε που πήγα να περάσω σε έναν δίσκο και άλλο λειτουργικό και μάλιστα χωρίς να ξέρω από εγκαταστάσεις.Τέλος καλό,όλα καλά τώρα. ;)

Η αναφορά του Γουέσκερ:

Όσον αφορά τα Windows Vista τελικά ανακάλυψα το πρόβλημα όπου κολλούσε η εγκατάσταση κάποιου παιχνιδιού.Έφταιγε το incd nero essentials! Αν είναι δυνατόν! Το διέγραψα και τέλος καλό όλα καλά όσον αφορά και τα Windows. B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...