Προς το περιεχόμενο

Απορία για άσκηση Matlab

dimitra_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

έχω μια εργασία σε Matlab και έχω μια απορία. ένα απο τα ερωτήματα της άσκησης ειναι το παρακάτω:

Ο χρήστης θα μπορεί να εισάγει τρία διαφορετικά ημιτονοειδή ή συνημιτονοειδή σήματα και

Θα εμφανίζονται στό χρήστη τόσο η κυματομορφή των επιμέρους σημάτων όσο και το αποτέλεσμα της σύνθεσης τους (υπέρθεσης).

Δημιούργησα τα πεδία(Edit Text) με την βοήθεια του GUI. Από εκεί και πέρα πως μπορώ να πάρω τα ημιτονοειδή/συνημιτονοειδή σήματα που θα εισάγει ο χρήστης και να τα βάζω στο Axes??

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

έχω μια εργασία σε Matlab και έχω μια απορία. ένα απο τα ερωτήματα της άσκησης ειναι το παρακάτω:

Ο χρήστης θα μπορεί να εισάγει τρία διαφορετικά ημιτονοειδή ή συνημιτονοειδή σήματα και

Θα εμφανίζονται στό χρήστη τόσο η κυματομορφή των επιμέρους σημάτων όσο και το αποτέλεσμα της σύνθεσης τους (υπέρθεσης).

Δημιούργησα τα πεδία(Edit Text) με την βοήθεια του GUI. Από εκεί και πέρα πως μπορώ να πάρω τα ημιτονοειδή/συνημιτονοειδή σήματα που θα εισάγει ο χρήστης και να τα βάζω στο Axes??

Όταν λέει ότι ο χρήστης θα εισάγει... μήπως εννοεί να σου δίνει την συχνότητα και να τα φτιάχνεις εσύ;

Δημοσ.

Όταν λέει ότι ο χρήστης θα εισάγει... μήπως εννοεί να σου δίνει την συχνότητα και να τα φτιάχνεις εσύ;

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι:

"Στη συνέχεια θα καθορίζει τη συχνότητα δειγματοληψίας και το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας τοσο για το συνολικό σήμα όσο και για τα επιμέρους σήματα θα παρουσιάζεται γραφικά στο χρήστη."

οπότε δεν νομίζω να είναι αυτό. Αλλά από την άλλη πως να πάρω το σήμα που θα εισάγει ο χρήστης; :S

Δημοσ.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι:

"Στη συνέχεια θα καθορίζει τη συχνότητα δειγματοληψίας και το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας τοσο για το συνολικό σήμα όσο και για τα επιμέρους σήματα θα παρουσιάζεται γραφικά στο χρήστη."

οπότε δεν νομίζω να είναι αυτό. Αλλά από την άλλη πως να πάρω το σήμα που θα εισάγει ο χρήστης; :S

Τελικά το βρήκα πως γίνεται, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει και πως γίνεται η σύνθεση σημάτων(αφού έχουν διαφορετική συχνότητα);;

Δημοσ.

μιά ιδέα

στις συχνότητες γίνεται "πρόσθεση" του πλάτους

μάλλον τα δείγματά σου πρέπει να έχουν ίδιο αριθμό "βημάτων"

είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα ! :-D

.

Δημοσ.

Τελικά το βρήκα πως γίνεται, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει και πως γίνεται η σύνθεση σημάτων(αφού έχουν διαφορετική συχνότητα);;

Κοίτα... αυτά που λες γίνονται πολύ απλά με την input, όπου θα εισάγει ο χρήστης τα δεδομένα και εσύ θα δημιουργείς τα σήματα.

Το MATLAB είναι μανούλα στο να σου κάνει σειρές....

Για να έχεις "πρόσθεση" στο πεδίο του χρόνου, απλά προσθέτεις τα σήματα. ΟΜΩΣ εάν δημιουργείς εσύ τα σήματα, θα πρέπει να σταθμίσεις τις τιμές τους έτσι ώστε όλα να έχουν το ίδιο "εύρος". Επίσης, εάν δεν έχουν το ίδιο μήκος, τότε θα πρέπει να προσθέτεις μηδενικά (γίνεται πολύ εύκολα με συνδυασμό των size και zeros) στο "κοντότερο" και μετά να κάνεις μία απλή πρόσθεση..

Αν και εάν δημιουργείς εσύ τα σήματα τότε θα μπορείς να τα κάνεις όλα ίδια στο μάκρος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...