Προς το περιεχόμενο

win 98 Θέμα

stellw

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλλους. Δουλεύω σε ένα γραφείο και μου ανέθεσαν να μεταφέρω κάποια αρχεία από ενα pc με win 98 σε καινούριο με vista. κατέβασα drivers για USB και κατάφερα μόνο να μου αναγνωρίσει το flashaki μου(χωρίς να μπορώ να μεταφέρω σε αυτό αρχεία) και να διαβάσει τον εξωτερικό σκληρό μου αλλά μου ζητούσε να του κάνει διαμόρφωση πράγμα που θα μου έσβηνε ολα μου τα αρχεία. Ξέρει κανείς αν του κουμπώσω εξωτερικό χωρίς τροφοδοσία αν θα τον σηκώσει? Έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο??

Δημοσ.

Αν το φλασάκι και ο δίσκος είναι σε NTFS/exFat δε πρόκειται να τα δει.

Πιο απλή και γρήγορη λύση να αδειάσεις το φλασάκι σου και να αφήσεις τα 98 να κάνουν διαμόρφωση και να πάρεις τα αρχεία σου, τέλος.

Αν είναι σε δίκτυο, μπορείς απλά να κάνεις ένα κοινόχρηστο φάκελο και να τα πάρεις μέσω του δικτύου.

Θεωρητικά τον δίσκο θα τον σηκώσει, αλλά και πάλι αν είναι σε ΝTFS/exFat δε πρόκειται να τον δει.

Δημοσ.

Μήπως ο εξωτερικός είναι διαμορφωμένος σε NTFS (πράγμα που για τα win98 είναι κάτι το εξωγήινο);

Το flashaki είναι FAT. Πατάω να μου κάνει διαμόρφωση και μου λέει οτι δεν υπάρχει η συσκευή. Ρωτάω αν θα σηκώσει εξ. σκληρό χωρίς τροφοδοσία γιατί προφανώς το pc θα έχει usb 1 και δεν νομίζω να την παλέψει. Έχετε να μου προτείνετε τίποτα?

Δημοσ.

Εάν είναι δυνατόν, πάρε τον σκληρό από τον παλιό υπολογιστή και σύνδεσέ τον στον καινούριο (λογικά ο παλιός θα είναι IDE και, πιθανόν, ο καινούριος να έχει υποδοχές για IDE). Ή εναλλακτικά πάρε τον παλιό και βάλ' τον σε μια θήκη USB να κάνεις την δουλειά σου...

(Α και προσοχή εάν τελικά μεταφέρεις τον παλιό σκληρό, πρόσεξε μήπως αλλάξει η σειρά εκκίνησης στον καινούριο σκληρό, καμιά φορά οι μητρικές μόλις μπει καινούριος σκληρός, αλλάζουν την σειρά εκκίνησης σε ότι να΄ναι.)

• Moderators
Δημοσ.

Αποκλειεται να εχει μια USB.

ή 2 θα εχει ή καθολου.

Εναλλακτικα μπορεις να βαλεις καποιο linux live cd που αναγνωριζει ntfs φλασακια και να κανεις τη δουλεια σου. Αρκει να εχει εστω 128ΜΒ ram.

Παιζει και αυτο με τον δισκο που ειπε ο GCMH.

Δημοσ.

Αποκλειεται να εχει μια USB.

ή 2 θα εχει ή καθολου.

Οχι 1 USB. USB 1.0 (η 1.1). Στα 98 αποκλειεται να υποστηριζοταν κατι παραπανω. Αρα οτι και να βαλει πανω θα ειναι πολυ αργο. Ελπιζω να μην ειναι πολλα τα αρχεια

• Moderators
Δημοσ.

Αργο ξεαργο, τη δουλεια του θα την κανει τοτε.

Δε νομιζω να ειναι τοσα πολλα τ αρχεια πια, τοτε με 6-15GB σκληρους εβγαιναν οι υπολογιστες.

Δημοσ.

Τα αρχεία παιδιά είναι γύρω στα 2 gigabytes. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν drivers για USB flashaki ή USB σκληρό για win 98? Έχω βάλει εγώ κάποιους αλλα ίσως να μην είναι σωστοί.

Δημοσ.

Τα αρχεία παιδιά είναι γύρω στα 2 gigabytes. Ξέρει κανείς αν υπάρχουν drivers για USB flashaki ή USB σκληρό για win 98? Έχω βάλει εγώ κάποιους αλλα ίσως να μην είναι σωστοί.

drivers για USB stick έβγαζαν την εποχή των 98 οι ίδιες οι εταιρίες κατασκευής τους μόνο. Αν έχεις κανένα USB stick <512MB υπάρχει πιθανότητα να βρεις στην ιστοσελίδα της εταιρίας του, για μεγαλύτερης χωρητικότητας ξέχνα το. Έχουν πάψει να τα υποστηρίζουν περισσότερο από 5 χρόνια.

Δημοσ.

Κατέβασε κανένα Iso από linux να κάνεις την δουλειά σου και μην παιδεύεσαι με τα 98άρια.

Ένα απλό και μικρό με καλή υποστήριξη είναι το lupu linux.

Είναι 126ΜΒ (lupu-520.iso) κάψτο με το δωρεάν image burner ή το nero σαν εγγραφή αρχείου εικόνας. Μπουτάρησε από το cd και αντέγραψε ότι θέλεις στο στικάκι σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...