Προς το περιεχόμενο

Αγορα νεου laptop

gRegor86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γεια σας ειναι το πρωτο μου μήνυμα στο forum αν και το παρακολουθω καιρο...

Εχω αποφασισει να αγορασω αυτο http://www.skroutz.gr/s/287928/Dell-XPS-1647-i5-450M.html το Laptop..Eχει κανεiς αποψη?

ο κυριως λογος που θελω να αγορασω το συγκεκριμενο ειναι για την αναλυση της οθονης του ..θα εχει αισθητη διαφορα απο εναν 1360*768?

Λετε να εχω προβλημα στο browsing?

Επισης θελω να παιζω και κανα game και οπως εψαξα λιγο η καρτα γραφικων του δεν ειναι και πολυ ισχυρή..

Λετε να εχω προβλημα στο gaming?

Δημοσ.

Απο μια απλη οθονη με 1366x768 σιγουρα θα δεις αισθητη διαφορα.

Πολυ καλο το συγκεκριμενο dell και η xps σειρα βγαζει κορυφαια λαπτοπ.

Οσον αφορα την καρτα γραφικων δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ασχημη οσο την παρουσιαζεις.

Σιγουρα δεν ειναι ΤΟΠ καρτα αλλα ειναι αρκετα καλη.

Ειναι πιο πανω απο μια GT240m και λιγο πιο κατω απο μια 5650m.

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ειναι τοσο κακη η 565V απλα δεν ειναι και οτι το καλυτερο..(και σκεψου την σε σύγκριση και με την αναλυση του laptop,το βλεπω πολυ δυσκολο ως απιθανο να μπορει να ανταποκριθει σε game σε αναλυση ιση του συγκεκριμενη laptop)

Αν και εχω και το σταθερο για πιο απαιτητικά games..Απλα θα ηθελα να χαλαρωνω και να παιζω ξαπλωμενος(χαλαρουιτα :shifty: ) στο κρεβατι κανα game.. B)

Δημοσ.

Στο σταθερο αυτο τον καιρο παιζω απο games οχι οnline το amnesia και το fallout 3..Online κυριως war3 Και starcraft 2..

Γενικα οταν εχω χρονο παιζω κανα καινουργιο game κυριως adventure και rpg..

Δημοσ.

Το ξερω θα σε παω παραπανω αλλα ειναι κατι που πιστευω θα σου μεινει κ θα το εχεις καιρο αν εχεις λιγα παραπανω δωστα αξιζει νομιζω....

http://www.skroutz.gr/s/281143/Alienware-M15x-i5-430M.html

Μην μου βαζεις μαχαιρι στην πληγη!Το κοιταω καιρο το alienware αλλα δεν..Γιατι για 1000 ξεκινησα και ανεβηκα λιγο για το dell λογω της καλης του οθονης και της ποιοτητας του..

Δημοσ.

Μην μου βαζεις μαχαιρι στην πληγη!Το κοιταω καιρο το alienware αλλα δεν..Γιατι για 1000 ξεκινησα και ανεβηκα λιγο για το dell λογω της καλης του οθονης και της ποιοτητας του..

χαχαχα καταλαβα οκ δεν σε πιεζω αλλο.....

( παρε το με δοσεις αν ειναι )

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι ειναι τοσο κακη η 565V απλα δεν ειναι και οτι το καλυτερο..(και σκεψου την σε σύγκριση και με την αναλυση του laptop,το βλεπω πολυ δυσκολο ως απιθανο να μπορει να ανταποκριθει σε game σε αναλυση ιση του συγκεκριμενη laptop)

Αν και εχω και το σταθερο για πιο απαιτητικά games..Απλα θα ηθελα να χαλαρωνω και να παιζω ξαπλωμενος(χαλαρουιτα :shifty: ) στο κρεβατι κανα game.. B)

Τις αναλυσεις τις ανεβαζεις και τις κατεβαζεις,απο το παιχνδι!

Δεν ειναι καθολου απιθανο!

Στα περισσοτερα παιχνιδια μπορει να ανταποκριθει αρκετα καλα σ'αυτες τις αναλυσεις και σε αλλα μπορεις να το ριξεις στα 1600χ900(που για το μεγεθος τις οθονης,δεν θα δεις καμια οπτικη διαφορα,απο 1920χ1080) ή να παιξεις λιγο με τις λεπτομεριες/efects!

Δημοσ.

το εχει η κοπελα μου.η οθονη του απλα δεν παιζεται,απο αναλυση,απο φωτεινοτητα απο χρωματα,ειναι πολυ μπορστα.

ποιοτητα κατασκευης 10/10

αυτονομια μετρια.για παιχνιδια ομως δεν ξερω αν κανει,γενικα ζοριζεται λιγο με τα γραφικα, καποιο θεμα που εχουν τα dell με την μη επαρκη παροχη ρευματος λογω φορτιστη.

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19306277.aspx

και καλα εχει διορθωθει με τους ι7 και το τελευταιο bios.Ομως παρομοια προβληματα εμφανισε και το μοντελο με ι5,οχι τοσο εντονα ομως.

γενικα ειναι ικανοποιημενη,αλλα τρεχει μαθηματικα προγραμματα και οχι εφαρμογες που απαιτουν γραφικα,οποτε για παιχνιδια ψαξε το λιγο καλυτερα

Δημοσ.

πολυ καλη παρεμβαση,γιατι σαν καρτα ειναι δυνατη και ομως στη τελικη με το συγκεκριμενο θεμα,να μην μπορεσει να αποδωσει αυτα που πρεπει!

Δημοσ.

πολυ καλη παρεμβαση,γιατι σαν καρτα ειναι δυνατη και ομως στη τελικη με το συγκεκριμενο θεμα,να μην μπορεσει να αποδωσει αυτα που πρεπει!

Έχω το DELL XPS 16 της υπογραφής μου εδώ και 10 ημέρες, οπότε ίσως μπορώ να δώσω κάποιες απαντήσεις στα θέματα που συζητούνται.

Αναφορικά με το λεγόμενο throttling, υπήρχε θέμα στο παρελθόν αλλά εδώ και καιρό έχει κυκλοφορήσει νέο bios που έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα. Οι εκδόσεις με i5 λειτουργούν πλέον ΑΨΟΓΑ με το τροφοδοτικό των 90w, το οποίο να σημειωθεί ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ λεπτό και ελαφρύ (βλ.photo 2). Στις εκδόσεις με i7 και ανάλογα με το configuration υπάρχει δυνατότητα για αντικατάσταση του τροφοδοτικού των 90w με 120-130watt. Πάντως ακόμη και στις εκδόσεις με i7 δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς το trottling εμφανίζει μόνο σε ακραία σενάρια μετροπρογραμμάτων ή πολύ βαρύ gaming.

Από εκεί και πέρα οι εντυπώσεις μου από το μηχάνημα είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Η οθόνη είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ και το ίδιο μπορώ να πώ για τα ηχεία τα οποία διαθέτουν και subwoofer. Προσωπικά δεν θυμάμαι να είχα μηχάνημα το οποίο να διαθέτει ταυτόχρονα τόσο καλή οθόνη και τόσο καλά ηχεία. Το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο, δεν έχει την παραμικρή βύθιση και θυμίζει πάρα πολύ το πληκτρολόγιο των παλιών vaio σε υλικά, αίσθηση και σχήμα. Το touchpad της synaptics έχει πάρα πολύ καλή απόκριση και μου κάνει εντύπωση ότι ανταποκρίνεται πολύ καλά στις multitouch λειτουργίες του (ως macbook user έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από το touchpad). Απο συνδεσιμότητα το μηχάνημα διαθέτει πραγματικά τα πάντα (πλην usb 3.0) ενώ πολύ εύκολα έχεις πρόσβαση σε όλα τα parts του μηχανήματος καθώς me 5-6 βίδες ανοίγει εξ'ολοκλήρου το κάτω μέρος. (βλ.photo 1)

Η κάρτα γραφικών του μοντέλου που προτείνεται παραπάνω (ATI 565) νομίζω είναι πάρα πολύ καλή. Πρέπει να βγάζει 7.000+ στο 3dmark06 σε 1280χ1024 καθώς στην ουσία πρόκειται για την ΑΤΙ 4670 με διαφορετικούς χρονισμούς.

Για την μπαταρία δεν έχω να πώ και πολλά καθώς δεν την έχω τεστάρει προσεχτικά ακόμη. Αν θυμάμαι καλά μου έβγαλε 2.30 ώρες με wifi. Στα θετικά ότι έχει κουμπί με ενδείξεις led που σου δείχνει to επίπεδο φόρτισης ακόμη και με κλειστό το λαπτοπ.

Σε γενικές γραμμές το μηχάνημα είναι άριστο-στιβαρό, σχεδιαστικά όμορφο (κατά την γνώμη μου) και ως μοναδική παραφωνία μπορώ να αναφέρω τα γυαλιστερά πλαστικά στα palmrest τα οποία αν και είναι φτιαγμένα από καλά υλικά, παρόλο αυτά αφήνουν αρκετές δαχτυλιές. Επιπλέον ο ανεμιστήρας όταν λειτουργεί σε υψηλές στροφές (αρκετά συχνά σε games, ταινίες, youtube videos) παράγει αρκετό θόρυβο και αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς είμαι συνηθισμένος στην απόλυτη ησυχία των MAC.

H εγγύηση της DELL για όλα τα xps είναι next bussiness day και περιλαμβάνει εργασία και ανταλλακτικά για όλα τα χρόνια.

Ότι άλλο θέλετε ευχαρίστως να απαντήσω αν το ξέρω.

(photo 1)

dellstudioxps16disassem.jpg

(photo 2)

dellpa3e2.jpg

Δημοσ.

ποσα το πηρες και απο που?

i5&i7,fullhd,hd 5730m και μονο 90w!?

me 5-6 βίδες ανοίγει εξ'ολοκλήρου το κάτω μέρος.

Αυτο ειναι ευλογια!!!

Δημοσ.

ποσα το πηρες και απο που?

i7,fullhd,hd 5730m και μονο 90w!?

Sorry... ΑΤΙ 4670 είναι...καλά που το είπες και το διόρθωσα και στην υπογραφή μου! Μπερδεύτηκα με το Y560 που είχα πάρει επισης την προηγούμενη εβδομάδα από τον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ (σ.σ.: το επέστρεψα...δεν μου άρεσε καθόλου).

Από εκεί και πέρα όμως έχω την εντύπωση ότι και η ΑΤΙ 4670 την ίδια κατανάλωση έχει και περίπου ίδιου επιπέδου κάρτες είναι. (θα κάνω ένα 3dmark test και θα ανεβάσω φωτο αργότερα). Ο i5 πάντως max καίει 35watt, ενώ ορισμένες εκδόσεις των i7 35watt και κάποιες άλλες 45watt. Πιστεύω ότι το 90αρι είναι επαρκές ακόμη και για τα ακραία σενάρια. Πάντως και το lenovo με ι3 (35watt) και ΑΤΙ 5730 90αρι τροφοδοτικό είχε από όσο θυμάμαι.

Είναι αγορασμένο από Multirama και σε τιμή έκπληξη (δεν θέλω να πω για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με άλλα καταστήματα Multirama και μη). Για όσους θέλουν πρέπει να έχει και άλλα κομμάτια, παρόλο που δεν αναφέρεται στο site καθόλου σαν μοντέλο. Να πάτε από κοντά σε κάποιο κατάστημα και να το ζητήσετε. Απλά να διευκρινήσω ότι ο δίσκος στα μοντέλα του multirama ερχεται με 320gb scorpio black και όχι με τον 500αρι που έχω βάλει εγώ. (65 ευρώ περίπου κόστος από ΠΛΑΙΣΙΟ και 5 χρόνια εγγύηση).

Update:

Μόλις έκανα και το 3dmark06 τεστ. Το αποτέλεσμα είναι με τους εργοστασιακούς drivers που έρχεται το μηχάνημα και χωρίς κανένα update ή ρύθμιση της κάρτας. Είμαι σίγουρος ότι στο πολύ χαλαρό θα πιάσει 7.000 σε 1280χ1024 με λίγο tuning.

http://img835.imageshack.us/img835/8047/40246386.png

Δημοσ.

Φιλε μου μπορεις να μου απαντησεις σε καποιες ερωτησεις..

1)Η μεγαλη αναλυση δεν σου δημιουργει προβλημα στο εργασιακο περιβαλλον?browsing office κλπ?

2)Αν στα παιχνιδια ριξεις την αναλυση απο την native παρατηρεις πολυ κακο αποτελεσμα λόγω downscaling?(γαιτι το βλεπω χλωμο να παιξει ικανοποιητικα η 4670 σε τοσο υψηλη αναλυση)

3)Το lenovo το ειχα και εγω στις επιλογες μου αλλα δεν μου αρεσε καθολου η κατασκευη του και η οθονη του..Το xps εχει πολυ καλθτερη οθονη?

4)Απο θερμοκρασιες πως παει σε browsing και σε gamew ? Ακούγεται εντονα?

5)Για το throtling που υπηρχε δεν ειχα ακουσει κατι και ευτυχώς το επισημάνατε. Εχει λυθει σιγουρα το προβλημα ετσι?Γιατι διαβασα στο link ποιο πανω και πολλοι εχουν προβλημα ακομη και τωρα..

AN μπορεις απαντησε μου σε αυτα και μπορει να εχω και αλλες μιας και ειναι και αρκετα τα χρηματα ...

PS η 565V ειναι μια rename 4670 ακριβως ιδια specs

Ps2 Μια εναλλακτική λυση που εχω δει ειναι ο συγκεκριμενος vaio http://www.skroutz.gr/s/284649/Sony-Vaio-VPC-F13E1E-H.html (με ποιο δυνατη gpu και μεγαλυτερη οθονη (ποιοτητα ομως??))

EDit: Εχεις απαντησει για τον θορυβο.. Αν και δεν μου αρεσε η απαντηση σου.. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...