Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με ραδιοφωνικό σταθμό στα FM

angpapv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά! :rolleyes: Τι κάνετε? Λοιπόν, με έναν φίλο μου είχαμε την ιδέα για ένα web radio, το web radio δημιουργήθηκε και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ύστερα μας γεννήθηκε η απορία, ποιες είναι οι διαδικασίες για να εκπέμπουμε στα FM, δηλαδή τι εξοπλισμό θα πρέπει να έχουμε, ποιο είναι το κεφάλαιο που πρέπει να διαθέσουμε, τι πρέπει να γνωρίζουμε κ.τ.λ. Όποιος ξέρει μπορεί να μου εξηγήσει αυτά τα θέματα? Γιατί το σκεφτόμαστε σοβαρά. :unsure:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ.

Παγκράτι βρισκόμαστε. :rolleyes: Ναι, ότι είναι να κάνουμε, θέλουμε να είναι νόμιμο και να μην έχουμε στο μέλλον προβλήματα... Ε τώρα για την κάλυψη δεν ξέρω... :huh: Αττική?

Δημοσ.

δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά στα fm στην αττική και νόμιμα δε θα μεταδώσετε ποτέ, εκτός κι αν κάνετε τεράστια επένδυση.

Χρειάζεστε άδεια, που ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος και νομίζω πως η κάθε άδεια διαρκεί 3 χρόνια. Επομένως μιλάμε για πάρα πολύ χρήμα.

Για να καλύψετε την αττική, πάτε για κεραία πομπό στον Υμηττό με τεράστια ισχύ. Χρειάζεστε λινκ από το στούντιο στην κεραία, εξοπλισμό στούντιο κλπ κλπ. Το θέμα είναι πως για όλα αυτά υπάρχουν φτηνές υλοποιήσεις και ποιοτικές υλοποιήσεις. Το αναφέρω αυτό διότι το να έχεις 10 αλλαγές μέσου, μικρόφωνο-ενισχυτής-πομπός λινκ-δέκτης λινκ-προενισχυτής πομπού-πομπός-εκπομπή-ραδιοφωνάκι κουζίνας κα Λίτσας, η ποιότητα πέφτει πολύ και αισθητά.

Μέχρι εδώ μιλάμε για ποσά της τάξης των 5-6 μηδενικών πίσω από το νούμερο σε ευρώ.

Αν θέλετε να κάνετε την γκάβλα σας, χρειάζεστε μία (1)κονσόλα με προενισχυτή από όπου θα φεύγει το σήμα για τον (2) πομπό για AM (για να μη σας πιάσουν στα πρώτα 10 λεπτά), (3) ένα μονόπολο, (4) 25 μέτρα καλώδιο και μια ψηλή ταράτσα.

Και εδώ το ποσό είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων ευρώ, αν το ψάξετε αρκετά και δουλέψετε και μόνοι σας για να στηθεί.

ΥΓ Είμαι σίγουρος πως τo radiofono.gr έχει κάπου μαζεμένους τους νόμους και άλλα στοιχεία.

Και ξέχασα:

1. Καλή η προσπάθεια σας για το webradio

2. Χρειάζεστε άδεια για τα τραγούδια.

Δημοσ.

ειναι κλασσικο wannabe οταν ξεκινας web radio(αληθεια υπαρχει καποιο πετυχημενο gr web ραδιο?).

ΔΕΝ γινεται με τιποτα νομμιμα (ΠΙΑ) στην Αθηνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...