g_alkis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Αν δεν χαρακώνεται η γκόμενα, πες του να το προχωρήσει
professor chaos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Η πρώην είναι ακόμα πρώην? Διότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και κακώς αντιμετωπίζει δύο καταστάσεις φαινομενικά παρόμοιες με τον ίδιο τρόπο. Ρώτησα αν η πρώην είναι πρώην γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολείται με αυτά που έγιναν κάποτε και πρέπει να αφοσιωθεί σε αυτά που συμβαίνουν τώρα. Τα προβλήματα έχουν λύση και προφανώς και ο φίλος σου αγχώνεται γι'αυτό. Εκείνη το λύνει το πρόβλημά της. Πρέπει να το λύσει όμως κι εκείνος το δικό του στη στάση του απέναντί της, και πάλι, μόνο αν θέλει να προχωρήσει σε υγιή βάση. Αν δε θέλει και φοβάται, δεν είναι σωστό να παίζει με τα συναισθήματα της κοπέλας. είναι πρώην αλλά τον ταλαιπώρησε πολύ ψυχολογικά και κέινον μάλλον..Την αγαπούσε πολύ πιστεύω αλλά ειχε γίνει impossible to live with. Αν δεν χαρακώνεται η γκόμενα, πες του να το προχωρήσει αμα χαρακώνεται δεν ξέρω...αλλά εγώ του λέω να το προχωρήσει..Δλδ έλεος δεν κλέβει καμια εκκλησία η κοπέλα,την ψυχική της υγεία φροντίζει
bluesattack Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 ...Τι νομίζετε?Έχει δίκιο? Νομιζουμε οτι μονο αυτος ειναι αρμοδιος να απαντησει.Αν εχει τις αντοχες , την θεληση να μπει σε μια ισως δυσκολη σχεση.Βασικα αν ειναι και ο ιδιος αρκετα ισορροπημενος ωστε να δει με μια σχετικη ευαισθησια τα οποια προβληματα εχει ο αλλος και να μην του γιγαντωσει.Αν ξερει να κραταει τις ισορροπιες ωστε να μην αφησει να αποδειχθει και για τον ιδιο εξαιρετικα ψυχοφθορο .Πιανουμε την χειροτερη περιπτωση ετσι.. Οσο για τον αν ειναι ταμπου, θεωρω οτι ακομα ειναι.Και αυτο γιατι υπαρχουν (ειδικα σε κλειστες μικρες κοινωνιες ) ουκ ολιγοι που ειναι τουλαχιστον μια δωδεκαδα εξελικτικα σταδια πισω απο τα βοδια.Το χειροτερο ειναι οτι μερικοι προτιμουν να δινουν τοση αξια στην δικη τους γνωμη που προτιμουν να κλεινουν τα ματια στα προβληματα καποιου αγαπημενου τους προσωπου η να υποβιβαζουν το προβλημα , συμβουλευοντας αναλογα (αυτο δειχνει και την δικια τους κατασταση).
The_Judas Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Πιστεύω ότι όλοι έχουμε θέματα και πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να βοηθηθούμε από κάποιον ειδικό.Και πολλοί δεν είναι ευτυχισμένοι για διάφορους λόγους.Αλλά πως στο καλό γίνεται και όταν ακούσουμε ότι ο τάδε κάνει κάτι για να ξεπεράσει τη "δυστυχία" του σκεφτόμαστε κάτι περίεργο για αυτον?Στο εξωτερικό σχεδόν όλοι βλέπουν ψυχολόγο.Μάλιστα εκεί υπάρχει και ο τίτλοσ life coach.Είναι πλήρως Normal μη σου πω το περίεργο είναι να μην έχεις.Εδω όμως... Αυτές οι "καινοτομίες" τύπου life coach είναι αμερικανικά καραγκιοζιλίκια κατ' εμέ. Υπάρχουν πιο αρμόδιοι για τέτοια θέματα. Ψυχολόγοι ή ακόμη καλύτερα ψυχαναλυτές, δηλαδή άνθρωποι που έχουν γνώσεις στο αντικείμενο. Ο life coach είναι αυτός που θα σου πει πως να γίνει επιτυχημένος, να αποκτήσεις πολλά χρήματα και πολλές γυναίκες. Δηλαδή στόχοι που αποτελούν την πηγή όλων των νευρώσεων της σύγχρονης εποχής. Αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι ψυχολόγοι-ψυχίατροι. Αυτοί προσπαθούν να σε πείσουν να είσαι ευτυχισμένος χωρίς να ακολουθείς τα στερεότυπα περί επιτυχίας και γενικά να βρουν την πηγή του προβλήματος. είναι πρώην αλλά τον ταλαιπώρησε πολύ ψυχολογικά και κέινον μάλλον..Την αγαπούσε πολύ πιστεύω αλλά ειχε γίνει impossible to live with. αμα χαρακώνεται δεν ξέρω...αλλά εγώ του λέω να το προχωρήσει..Δλδ έλεος δεν κλέβει καμια εκκλησία η κοπέλα,την ψυχική της υγεία φροντίζει Σαφώς, αλλά ας κοιτάξει και την δική του ψυχική υγεία, η οποία σίγουρα μπορεί να κλονιστεί αν κάνει σχέση συνεχώς με τέτοιες περιπτώσεις.
provatokamila Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ψυχολογικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις που αφορούν άτομα που αγαπούν. Και δεν έβαλε κανένας σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό, να παραμείνει αιώνια με κάποιον επειδή έτσι. Γι αυτό και σου είπα, ότι μόνον αν ο ίδιος επιθυμεί να μείνει μαζί της, και να αισθάνεται άνετα, τότε και μόνο τότε να βοηθήσει τον εαυτό του απέναντί της. Δεν λέω με κάθε συναχάκι να τρέχουμε σε ψυχολόγο, λέω όμως να το κάνουμε στην περίπτωση που κάποια δεδομένη κατάσταση μας προκαλεί τόσο άγχος, που να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πιθανόν να θέλαμε.
professor chaos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Νομιζουμε οτι μονο αυτος ειναι αρμοδιος να απαντησει.Αν εχει τις αντοχες , την θεληση να μπει σε μια ισως δυσκολη σχεση.Βασικα αν ειναι και ο ιδιος αρκετα ισορροπημενος ωστε να δει με μια σχετικη ευαισθησια τα οποια προβληματα εχει ο αλλος και να μην του γιγαντωσει.Αν ξερει να κραταει τις ισορροπιες ωστε να μην αφησει να αποδειχθει και για τον ιδιο εξαιρετικα ψυχοφθορο .Πιανουμε την χειροτερη περιπτωση ετσι.. Οσο για τον αν ειναι ταμπου, θεωρω οτι ακομα ειναι.Και αυτο γιατι υπαρχουν (ειδικα σε κλειστες μικρες κοινωνιες ) ουκ ολιγοι που ειναι τουλαχιστον μια δωδεκαδα εξελικτικα σταδια πισω απο τα βοδια.Το χειροτερο ειναι οτι μερικοι προτιμουν να δινουν τοση αξια στην δικη τους γνωμη που προτιμουν να κλεινουν τα ματια στα προβληματα καποιου αγαπημενου τους προσωπου η να υποβιβαζουν το προβλημα , συμβουλευοντας αναλογα (αυτο δειχνει και την δικια τους κατασταση). Διακρίνω έναν φόβο στον φίλο μου.Δλδ άμα δεν του το'χε πει όλα καλά.Τη γούσταρε με 1000.Αλλά του τοπε.Δν ξέρω γιατί αλλά το είπε.Και από τότε έχει μπερδευτεί Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ψυχολογικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις που αφορούν άτομα που αγαπούν. Και δεν έβαλε κανένας σε κανέναν το μαχαίρι στο λαιμό, να παραμείνει αιώνια με κάποιον επειδή έτσι. Γι αυτό και σου είπα, ότι μόνον αν ο ίδιος επιθυμεί να μείνει μαζί της, και να αισθάνεται άνετα, τότε και μόνο τότε να βοηθήσει τον εαυτό του απέναντί της. Δεν λέω με κάθε συναχάκι να τρέχουμε σε ψυχολόγο, λέω όμως να το κάνουμε στην περίπτωση που κάποια δεδομένη κατάσταση μας προκαλεί τόσο άγχος, που να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε όπως πιθανόν να θέλαμε. Ξέρεις τι συμβαίνει?Είναι πολύ φρέσκια η σχέση και αυτό τον μπλοκάρει.Αυτό εκλαμβάνω εγω γτ δν μιλάει και πολυ...
Pantelwolf Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μακάρι αρκετές πρωην μου να έβλεπαν ψυχολόγο αντί να τα βγάζαν πάνω μου. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Είναι ψυχικά υγιές να αποδέχεσαι οτι έχεις θέμα και να ζητάς βοήθεια. Στο τέλος θα πρεπει ο ίδιος να βοηθήσεις τον εαυτό σου βέβαια όπως είπε και ο Σιντάρτα, αλλά πρέπει να σου ανοίξουν τα μάτια.
professor chaos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Στο τέλος θα πρεπει ο ίδιος να βοηθήσεις τον εαυτό σου βέβαια όπως είπε και ο Σιντάρτα, αλλά πρέπει να σου ανοίξουν τα μάτια. Πάνω σε αυτό εκέινος πιστεύει ότι οι φίλοι είναι οι ψυχαναλυτές σου η ο εαυτός σου .Δεν αναγνωρίζει την χρησιμότητα των ψυχολόγων
little loulou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 για μενα η αποφαση της κοπελας να αναφερει στο αγορι οτι παει σε ψυχολογο,υποδηλωνει δυο πραγματα: α)για τον χ,ψ λογο της,δεν ειναι καλα οποτε δεν μπορει να μπλεκει-δεν θελει να μπλεξει σε μια σχεση,οποτε εμμεσως πλην σαφως του λεει να κοψει περα β)τον προιδεαζει πως μια σχεση μαζι της,δεν θα ειναι και οτι καλυτερο καθως δεν νιωθει καλα,δεν ειναι ευτυχισμενη και κτλ. το καλυτερο πιστευω ειναι να το συζητησει μαζι της,αν οντως θελει να μπει σε μια σχεση η κοπελα. αν θελει τοτε αναφερει και τι περασε με την πρωην και αποφασιζουν. τωρα αν ειναι ταμπου η οχι,δυστυχως πιστευω πως ειναι,μεχρι στιγμης. θα αλλαξει ομως,θαρρω,γιατι ολο και πιο νεα παιδια αντιμετωπιζουν προβληματα σημερα και ο ψυχολογος θα γινει μερος της καθημερινης μας ζωης.
professor chaos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 για μενα η αποφαση της κοπελας να αναφερει στο αγορι οτι παει σε ψυχολογο,υποδηλωνει δυο πραγματα: α)για τον χ,ψ λογο της,δεν ειναι καλα οποτε δεν μπορει να μπλεκει-δεν θελει να μπλεξει σε μια σχεση,οποτε εμμεσως πλην σαφως του λεει να κοψει περα Λες να είναι αυτό? Δν το είχα σκεφτει...
provatokamila Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ας ηρεμήσει ο φίλος σου και ας απολαύσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την κοπέλα εξαρχής. Μια χαρά είναι το κορίτσι. Όλοι προβληματιζόμαστε με κάθε νέα σχέση. Καλά έκανε και το είπε η κοπέλα το πρόβλημα στον φίλο της. Δεν έχει τίποτα κακό. Είναι όλα υπο έλεγχο. Εφόσον επισκέπτεται και έναν σύμβουλο ακόμα καλύτερα. Ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι αύριο. Ας πάνε μια εκδρομή να περάσουνε και καλά. Ο φίλος αγχώνεται υπερβολικά. Δεν τρέχει τίποτα κακό.
little loulou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μακάρι αρκετές πρωην μου να έβλεπαν ψυχολόγο αντί να τα βγάζαν πάνω μου. ειδες αγορι να σου πετυχει...ου ρα!! η υποθεση ειναι να μοιραζεσαι!
professor chaos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 ειδες αγορι να σου πετυχει...ου ρα!! η υποθεση ειναι να μοιραζεσαι! ποσο sharing είναι too much sharing όμως?Άμα δν του το είχε πει δν θα είχε λειτουργήσει το ταμπού "Α πάει σε ψυχολογο who knows wtf is wrong with her"
little loulou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Λες να είναι αυτό? Δν το είχα σκεφτει... ειναι μια περιπτωση κι αυτη.. αν δεν το συζητησει μαζι της,δεν θα το μαθει ποτε και τσαμπα χαλιεται σκεπτομενος την πρωην ποσο sharing είναι too much sharing όμως?Άμα δν του το είχε πει δν θα είχε λειτουργήσει το ταμπού "Α πάει σε ψυχολογο who knows wtf is wrong with her" αρα για να του το πει κατι αλλο θελει να του πει,που δεν θα το μαθει αν δεν το συζητησουν!!
FilipposMD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2011 Ξέρω τουλάχιστον 5-6 άτομα που πηγαίνουν σε ψυχολόγο και είναι μια χαρά άτομα. Αυτό με τους φίλους-ψυχαναλυτές είναι μια διαδεδομένη άποψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Άλλο πράγμα ο φίλος, άλλο ο επιστήμονας που έχει σπουδάσει το θέμα και δεν εμπλέκεται συναισθηματικά μαζί σου. Αν πχ έχεις κάποια φοβία, ο φίλος πώς θα σε βοηθήσει; Επίσης, βοήθησε τον φίλο σου να καταλάβει ότι άλλο ψυχολόγος, άλλο ψυχίατρος. Μια κοπέλα με ψυχιατρικό πρόβλημα, εντάξει, μπορεί να είναι δύσκολη για σχέση (π.χ. μανια-κατάθλιψη, σχιζοφρένεια κτλ). Αλλά το συμπέρασμα ότι επειδή πάει σε ψυχολόγο, είναι ακατάλληλη για σχέση, είναι ανόητο. Εκτός αν ρε παιδί μου ο φίλος σου θέλει μια σχέση αχαχουχου αυτή την περίοδο, οπότε δε θέλει να ασχολείται, οπότε οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.