Προς το περιεχόμενο

Είναι ταμπού να πηγαίνεις σε ψυχολόγο?

professor chaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω τουλάχιστον 5-6 άτομα που πηγαίνουν σε ψυχολόγο και είναι μια χαρά άτομα. Αυτό με τους φίλους-ψυχαναλυτές είναι μια διαδεδομένη άποψη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή. Άλλο πράγμα ο φίλος, άλλο ο επιστήμονας που έχει σπουδάσει το θέμα και δεν εμπλέκεται συναισθηματικά μαζί σου. Αν πχ έχεις κάποια φοβία, ο φίλος πώς θα σε βοηθήσει;

Επίσης, βοήθησε τον φίλο σου να καταλάβει ότι άλλο ψυχολόγος, άλλο ψυχίατρος. Μια κοπέλα με ψυχιατρικό πρόβλημα, εντάξει, μπορεί να είναι δύσκολη για σχέση (π.χ. μανια-κατάθλιψη, σχιζοφρένεια κτλ). Αλλά το συμπέρασμα ότι επειδή πάει σε ψυχολόγο, είναι ακατάλληλη για σχέση, είναι ανόητο. Εκτός αν ρε παιδί μου ο φίλος σου θέλει μια σχέση αχαχουχου αυτή την περίοδο, οπότε δε θέλει να ασχολείται, οπότε οκ.

Έχει μια περιφρόνηση προς οποιαδήποτε μορφή "αδυναμίας" εκ φύσεως.Δν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί και αυτό στην όλη φάση...

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπόν θα την πάρεις τηλ και θα της πεις σε στυλ γιατρού (του γνωστού)...

«Λοιπόν κούκλα μου, θέλω να μου πίνεις σε παρακαλώ κάθε μέρα 8-10 ποτήρια νερό με όζον.

Θέλω να μου παίρνεις 6 ταμπλέτες την ημέρα, 1 κάθε μία ώρα από τις 6 το πρωΐ μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Θέλω να μου τρως μία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι.

Και θέλω να μου πας στο απέναντι γυμναστήριο να μου γυμναστείς».

Και έλα μετά για ριπόρτ εδώ. B)

Δημοσ.

Πάνω σε αυτό εκέινος πιστεύει ότι οι φίλοι είναι οι ψυχαναλυτές σου η ο εαυτός σου .Δεν αναγνωρίζει την χρησιμότητα των ψυχολόγων

Έχει διαφορά. Στον ψυχολόγο λές την αλήθεια, γιατι

α)δε θα σε κρινει

β)δε φοβασαι μην τον χασεις.

Δημοσ.

κατι μου λεει οτι ο OP ειναι ο φιλος.

όχι όχι.η κολλητή του φίλου είμαι!Απλά με νοιάζει μάλλον πολύ να στεριώσει κάπου και αυτός γτ όλο προβλήματα αυτός ο άνθρωπος

Δημοσ.

Πες του οτι και εσυ αρχησες να βλεπεις ψυχολογο να δεις αντιδραση

να σου πω κάτι την ξέρω τη γνώμη του πάνω σε αυτό.Ξενερώνει γτ όπως προανέφερα το θεωρεί αδυναμία.Αλλά άλλο εγώ και άλλο το πρόσωπο ε? :rolleyes: Εκεί θα είναι σίγουρα πιο διαλλακτικός και θα μαλακώσει I guess

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!Στο ψητό:Ένας φίλος βγαίνει με μια κοπέλα-φίλος γουστάρει κοπέλα-αποκαλύπτεται ότι κοπέλα πάει σε ψυχολόγο-φίλος κιοτεύει να προχωρήσει-φίλος θεωρεί κοπέλα έχει θέματα...Τι νομίζετε?Έχει δίκιο?Για την ιστορία εγώ διαφωνώ με τον φίλο.Who doesn't have issues these days?

Τα θέματα τα έχει ο φίλος. Να πάει σε ψυχολόγο.

plz&thx

Δημοσ.

Τα θέματα τα έχει ο φίλος. Να πάει σε ψυχολόγο.

plz&thx

...Γτ το λες αυτο?

Μηπως ο φιλος σου ειναι λιγο... βλακαμας? Just sayin'

όχι μωρέ καλό παιδί είναι αλλά λειτουργεί μάλλον με την προκατάληψη περί ψυχολόγου...

Δημοσ.

Παιδια ο ψυχολογος ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο και ιδιειτερα διαδεδομενο στο εξωτερικο.

Μπορει να σε βοηθησει σε πολλα θεματα,οπως π.χ. πως να διαχειριζεσαι το ανχος σου και αλλα πολλα που μας απασχολουν ολους καθημερινα. Δεν ειναι κατι που αφορα μονο τους τρελους και ανωμαλους.

Δεν εχω παει αλλα θα το θελα!

Δημοσ.

...Γτ το λες αυτο?

Γιατί το κόλλημα που αναφέρεις μας πάει σε εποχές που ο ψυχίατρος/ψυχολόγος ήταν βούλα στο μέτωπο και το τρελόχαρτο σε στιγμάτιζε για μια ζωή. Έλεος.

Δημοσ.

...Γτ το λες αυτο?

Γιατί είναι σαφές πως δεν έχει ιδέα τι έτος διανύουμε, τι αφορά η ψυχολογία και το επάγγελμα του ψυχολόγου και παρ' όλα αυτά θεωρεί πως είναι σε θέση να εξάγει συμπεράσματα και μάλιστα αρνητικά για το ποιόν του ψυχισμού της κοπέλας. Ημιμαθής κριτική για μια ώριμη αντιμετώπιση ενός άγνωστου (και μάλλον ακατανόητου γι αυτόν) προβλήματος εκ μέρους της κοπέλας. Το είδος του ανθρώπου που θα του πεις "διαβάζω γιουνγκ" και αφού μάθει τι ήταν ο γιουνγκ, θα σε ρωτήσει "γιατί ασχολείσαι με τους τρελούς". Καιάδας.

Δημοσ.

Παιδια ο ψυχολογος ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο και ιδιειτερα διαδεδομενο στο εξωτερικο.

Μπορει να σε βοηθησει σε πολλα θεματα,οπως π.χ. πως να διαχειριζεσαι το ανχος σου και αλλα πολλα που μας απασχολουν ολους καθημερινα. Δεν ειναι κατι που αφορα μονο τους τρελους και ανωμαλους.

Δεν εχω παει αλλα θα το θελα!

και γω θαθελα να σου πω την αλήθεια...μόνο καλό θα μου έκανε πιστεύω

Δημοσ.

Αυτο που ειπε ο luci λεω και εγω, οτι το προβλημα το εχει αυτος με τις παραδοπιστες αποψεις του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...