Προς το περιεχόμενο

Είναι ταμπού να πηγαίνεις σε ψυχολόγο?

professor chaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί είναι σαφές πως δεν έχει ιδέα τι έτος διανύουμε, τι αφορά η ψυχολογία και το επάγγελμα του ψυχολόγου και παρ' όλα αυτά θεωρεί πως είναι σε θέση να εξάγει συμπεράσματα και μάλιστα αρνητικά για το ποιόν του ψυχισμού της κοπέλας. Ημιμαθής κριτική για μια ώριμη αντιμετώπιση ενός άγνωστου (και μάλλον ακατανόητου γι αυτόν) προβλήματος εκ μέρους της κοπέλας. Το είδος του ανθρώπου που θα του πεις "διαβάζω γιουνγκ" και αφού μάθει τι ήταν ο γιουνγκ, θα σε ρωτήσει "γιατί ασχολείσαι με τους τρελούς". Καιάδας.

Εντάξει τελείως μεταξύ μας ο γιούνγκ μια τρέλα την είχε =ρ

Τούφα όταν λές "παραδόπιστες απόψεις" τι ακριβώς εννοείς;

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί είναι σαφές πως δεν έχει ιδέα τι έτος διανύουμε, τι αφορά η ψυχολογία και το επάγγελμα του ψυχολόγου και παρ' όλα αυτά θεωρεί πως είναι σε θέση να εξάγει συμπεράσματα και μάλιστα αρνητικά για το ποιόν του ψυχισμού της κοπέλας. Ημιμαθής κριτική για μια ώριμη αντιμετώπιση ενός άγνωστου (και μάλλον ακατανόητου γι αυτόν) προβλήματος εκ μέρους της κοπέλας. Το είδος του ανθρώπου που θα του πεις "διαβάζω γιουνγκ" και αφού μάθει τι ήταν ο γιουνγκ, θα σε ρωτήσει "γιατί ασχολείσαι με τους τρελούς". Καιάδας.

κοίτα είναι απόλυτος με κάτι τέτοια θέματα.Αυτό του το λέω και γω συνέχεια .Ότι θα πρέπει να δείχνει μια επιείκια με τα προβλήμτα του κόσμου.Σήμερα ο άλλοςαύριο μπορεί εσυ.Και δεν θα του αρέσει να σκέφτονται για αυτόν περίεργα.Αλλά ξέρεις του δίνω μερικά ελαφρυντικά λόγω τησ προηγούμενης σχέσης που είχε και η κοπέλα ήταν μέσα στη μιζέρια προς το τέλος

Δημοσ.

Δεν είναι ζήτημα άποψης για να είναι απόλυτος. Κι εγώ μπορεί να είμαι απόλυτος ως προς το ότι οι τηγανιτές πατάτες προκαλούν κατάγματα στις φτέρνες, δε σημαίνει ότι δεν είμαι βλάκας.

Δημοσ.

Εντάξει τελείως μεταξύ μας ο γιούνγκ μια τρέλα την είχε =ρ

Τούφα όταν λές "παραδόπιστες απόψεις" τι ακριβώς εννοείς;

Τα πε ο λουσης για μενα!

Δημοσ.

Προσωπικά δεν έχω πάει ποτε σε ψυχολόγο αλλα αν ένιωθα ότι έχω κάποιο πρόβλημα που ήθελα με κάποιο τρόπο να το λύσω θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να σκεφτώ τι θα πει κάποιος αν το μάθει. Τα προβλήματα είναι για να τα λύνουμε. Εντύπωση μου κάνει πως οι περισσότεροι όταν μαθαίνουν ότι κάποιος επισκέπτεται ψυχολόγο το μυαλό τους πάει στο χειρότερο. Ψυχολόγο θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος/κάποια ακόμα για μια φοβία επειδή θα ήθελε να την λύσει , όλοι φοβόμαστε και από κάτι. Παράδειγμα κάποιος που φοβάται την θάλασσα και οι περιστάσεις της ζωής τον υποχρεώνουν να έρχεται συχνά σε επαφή με την θάλασσα τι θα πρέπει να κάνει ; να μείνει με το πρόβλημα; Και το χειρότερο και πιο θλιβερό δείγμα ημιμάθειας .. οι πιο πολλοί μπερδεύουν τον ψυχολόγο με τον ψυχίατρο. :shifty:

Δημοσ.

Δεν είναι ζήτημα άποψης για να είναι απόλυτος. Κι εγώ μπορεί να είμαι απόλυτος ως προς το ότι οι τηγανιτές πατάτες προκαλούν κατάγματα στις φτέρνες, δε σημαίνει ότι δεν είμαι βλάκας.

Ίσως δεν μπορώ να είμαι πλήρως αντικειμενική μαζί του καθότι φίλη του,αλλά βλάκα δεν τον θεωρώ.Εγώ πιστεύω ότι πλέον θα πρέπει όλες αυτές οι αντιλήψεις να μην υφίστανται και ειδικά στα μυαλά νέων ανθρώπων.Μου έκανε εντύπωση ο δισταγμός του μόλις έμαθε τα περι ψυχολόγου και ήθελα να δω τι γνώμη μπορεί να έχουν και άλλα παιδιά της ηλικίας μας

Δημοσ.

Για ποια ηλικια λες ?

ε γύρω στα 25.εννοώ οι μεγαλύτερες ηλικίες πχ γονείς πολλές φορες-τις περισσότερες-έχουν γαλουχηθεί με αυτές τις αντιλήψεις και οκ.αλλά εμείς?

Δημοσ.

Γιατί το κόλλημα που αναφέρεις μας πάει σε εποχές που ο ψυχίατρος/ψυχολόγος ήταν βούλα στο μέτωπο και το τρελόχαρτο σε στιγμάτιζε για μια ζωή. Έλεος.

Παντως ξερω αρκετους, γνωστους και συγγενεις, που σε τετοιες εποχες ζουνε ακομη.

Δημοσ.

η κοπέλα έχει έτοιμο επαγγελματία να ακούει την γκρίνια της και αυτός το σκέφτεται? νεοπας θα είναι :P

Την ίδια απορία έχω και εγώ ως μετρ του είδους ( της γκρίνιας εννοώ ) :mrgreen:

Δημοσ.

1.σε αυτη την συζητηση πρεπει να ψαχτουν οι οροι ψυχολογος,ψυχιατρος,ψυχαναλυτης .

2.αν καποιος πηγαινε σε ψυχιατρο και ειχε προβλημα σχιζοφρενεια,μανια καταδιωξης ,χ καταθλιψη κτλ λετε να το λεγε?Ξερω απο διαφορες περιπτωσεις οτι ακομη και με επισημο χαρτι οδηγουν κανονικα.

3.λετε συνεχεια για αμερικη και ψυχολογους,ψυχαναλυτες κτλ.Ειναι η χωρα που νομιμοποιησαν το χορτο(μαγαζια=κλινικες που πουλανε κανονικα) σαν θεραπευτικο εφοσον εχουν ενα τετοιο χαρτι απο αυτους ή π.χ.χαρτι για πονους,νευρα,αγχος, κτλ..Συντομα και στην Ελλαδα:)

4.για να πω την καφριλα μου αλλα αληθεια.καποια προβληματα(οχι σοβαρα π.χ. απαισιοδοξια,ελλειψη παρεων,οικογενειακα προβληματα κτλ.) συνηθως κρατανε τον εναν "εξαρτημενο" απο τον αλλο και αμεσως ο αλλος εχει το "πανω χερι" στην σχεση με οτι και να σημαινει αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...