PavelX Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 http://www.wingchun-gungfu.eu/ Στην Καλαμαριά που πηγαίνω είναι 50€/μήνα και πηγαίνεις σε όσες προπονήσεις θέλεις (Δευτέρα με Παρασκευή έχει 2 προπονήσεις τη μέρα, και το Σάββατο έχει μια. Αν αντέχεις, πήγαινε και στις 11)
freedubus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αυτό δεν θα το σχολιάσω γιατί δεν με ξέρεις οποτε δεν έχει καμια σημασία να πω τι θα μου έκαναν οι ρωσοπόντιοι στην συγκεκριμένη περίπτωση.. Τι πιστεύεις οτι θα έκαναν οι ρωσοπόντιοι σε κάποιον που είναι και μοντερέητορ και πούστης; Είναι ήδη σπασμένη . Θα προτιμούσα να μου την είχαν σπάσει στην πυγμαχία βέβαια γιατί όταν στην σπάνε σε καβγά είναι χειρότερα για εσένα δεν ξέρω αν με πιάνεις Καλύτερα να με σκοτώσουν σε καβγά παρά να μου σπάσει τη μύτη ο κάθε γύφτος μαλάκας κάφρος προπονητής χωρίς να με ρωτήσει, γιατί "έτσι πρέπει".
msgstr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αυτά ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Κανείς δεν σπάει τη μύτη κανενός από την πρώτη μέρα. Τουλάχιστον σε σοβαρές σχολές. Αυτή η παπαριά που διαδίδεται το μόνο που κάνει είναι να αποθαρρύνει τον κόσμο από την πυγμαχία. Ο καλός εκπαιδευτής θα σε ρωτήσει τι θες να κάνεις, αθληση η πρωταθλιτισμό. Εγώ που είμαι 30 σε γραφείο πρέπει να μου σπάσει η μύτη? Όχι βέβαια. Και πάλι αυτοί που πάνε για πιο σοβαρά κάνουν μια επέμβαση. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ. Και επειδή είμαι ενάντια στη βλακεία και στην παπαριά δεν αντέχω να τα διαβάζω και να αναπαράγονται. Πυγμαχία και Kickboxing κάνεις και για την άθληση και την τεχνική και το sparring. Οπότε Νίκο , δεν ξέρω αν ασχολείσαι και που στα είπαν αυτά , αλλά τα ξέρεις λάθος. Εγώ έχω περάσει από Okinawa Karate, Aikido , Ninjutsu, Πυγμαχία. Πέραν του ότι δεν πήγα σε κανένα για να μου σπάσουν τη μύτη και δεν έγινε βέβαια, διασκέδασα πολύ στο Karate και στο μποξ γιατί γούσταρα την άθληση και το να ιδρώνω. Ειδικά στο μποξ που μετράει πολύ η φυσική κατάσταση , πέρα της αυτοάμυνας θα αθληθείς κιόλας και θα βελτιώσεις και την εμφανισή σου. Όσο για το κοπάνημα και άλλα τέτοια γλαφυρά , έχει κάτι ρωσοπόντιους που θα στα μάθουν καλά αν τους πεις κάτι για τη μάνα τους. με 10-15 φορές επίσκεψη , τζάμπα δηλαδή, θα στα μάθουν θα γίνετε και φιλαράκια. εγω παντως ψηφιζω kickboxing!
nicoc89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Καλύτερα να με σκοτώσουν σε καβγά παρά να μου σπάσει τη μύτη ο κάθε γύφτος μαλάκας κάφρος προπονητής χωρίς να με ρωτήσει, γιατί "έτσι πρέπει". Δεν στην σπάει χωρίς να σε ρωτήσει (τουλάχιστον αυτούς που ξέρω). Κάνει συζήτηση μαζί σου σε κοζαρει αν όντως το αγαπάς και γιατί θες να ξεκινήσεις και μονο τότε. Αλλιώς σου λέει ότι δεν κάνεις γιαυτό και πας αλλου. Είναι περιπτώσεις που ξέρω δεν μιλάω για το σύνολο και δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλου αλλα αν το κάνει έτσι επειδή είναι κάφρος , βλάκας κλπ τότε ναι συμφωνώ μαζί σου.
Vancas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Off topic Ρε αφήστε τις παπάτζες περί σπασίματος μύτης. Κανένας σοβαρός προπονητής δε σπάει τη μύτη ενός αθλητή του, ειδικά αν αυτός του πεί ότι τον ενδιαφέρει να κάνει ερασιτεχνικά και μόνο για την άθληση. Ο ερασιτέχνης αθλητής μπορεί να πάρει και μία κάσκα για να προστατευθεί καλύτερα. Ατυχήματα συμβαίνουν πάντα, αλλά δεν είναι τόσο συχνά. Η πυγμαχία δεν είναι πολεμική τέχνη, είναι άθλημα. Επίσης άλλο η ερασιτεχνική πυγμαχία, και άλλο η επαγγελματική. Δείτε έναν αγώνα επαγγελματικό και έναν αγώνα από τους ολυμπιακούς για να καταλάβετε διαφορά. Απλά επειδή αναφέρθηκαν οι ρωσοπόντιοι να πούμε ότι αν κάποιος ασχολείται με Kickboxing-πυγμαχία, θα ξέρει ότι στην ελλάδα οι ρωσοπόντιοι (ομογενείς κλπ) είναι από τους καλύτερους αθλητές. Έχουν πολλές διακρίσεις και είναι πάρα πολύ τεχνικοί και σκληροί αθλητές. Η ρωσσία θεωρείτε από τις μεγάλες σχολές πυγμαχίας. On topic Σχετικά με αυτό που ρωτάει ο topic starter. Επειδή είδα ότι αναφέρθηκαν καταστάσεις δρόμου κλπ θα πώ φυσικά αυτά που λένε όλοι. Οι πολεμικές τέχνες σου δίνουν κάποια πλεονεκτήματα σε ένα τσακωμό δρόμου (π.χ. ανοίγει το μάτι σου και εκτιμάς καλύτερα την κατάσταση, αντιδράς πιο γρήγορα κλπ κλπ), αλλά όταν θα σου έρθει το κοτρώνι ή η μαδεριά στο κεφάλι θα τα ξεχάσεις όλα... Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γνωστών αθλητών που μπλέξαν σε φασαρίες με τον αέρα του πρωταθλητή που μαμαει και δέρνει και κατέληξαν στο νοσοκομείο! Πάντως αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου ο καλύτεροσ συνδυασμός για ολοκληρωμένο μαχητικό στύλ είναι mma με brazilian jiu jitsu για μάχη εδάφους, λαβές, πνιγμούς κλπ και Muay Thai ή Kick Boxing για όρθια μάχη με λακτίσματα, γροθιές κλπ.
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Off topic Ρε αφήστε τις παπάτζες περί σπασίματος μύτης. Κανένας σοβαρός προπονητής δε σπάει τη μύτη ενός αθλητή του, ειδικά αν αυτός του πεί ότι τον ενδιαφέρει να κάνει ερασιτεχνικά και μόνο για την άθληση. Ο ασόβαρος όμως;
Vancas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Ο ασόβαρος όμως; Εντάξει ρε συ. Αν πας σε κάνα προπονητή να κάνεις ξιφασκία και σου πει οτι επειδή υπάρχει κίνδυνος να σε τρυπήσουν κάτσε να σε κάνω σουρωτήρι τότε τι να πω...
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αυτόν που μου έσπασε τη μύτη επίτηδες πώς θα τον χαρακτήριζες;
gamanos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 "η τέχνη κάνει τον μαχητή" . Αν είσαι καλός και αγαπάς αυτό που κάνεις, το στυλ είναι δευτερεύων, αρκεί να είναι ολοκληρωμένο ως προς αποστάσεις, εφαρμογές, λαβές. Δεν υπάρχει "το kick boxing νικάει το καράτε", υπάρχει ο καλός kick boxer (που μάλλον θα γινόταν καλός καρατέκα) . Από κει και πέρα, αν σε ενδιαφέρει η σωστή αυτοάμυνα, θα σου πω τους βασικούς κανόνες που διδάχτηκα: Κανόνας πρώτος: φεύγουμε Κανόνας δεύτερος: Φεύγουμε Αν δεν μπορούμε να φύγουμε, προσπαθούμε να φύγουμε Αν παρόλα αυτά δεν μπορούμε να φύγουμε, τότε εμπλεκόμαστε, πάντα με απώτερο σκοπό να φύγουμε. Αφού τους τουλουμιάσουμε, τους κάνουμε μήνυση για επίθεση, ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Τα χτυπήματα που απαγορεύονται στον αθλητισμό, εδώ επιτρέπονται. Μάτια , γεννητικά, γόνατα και σπασίματα. Ότι υπάρχει εύκαιρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο. Ποτέ μην βγάλεις μαχαίρι, αν δεν είσαι έτοιμος να σου μπει στον κώλ... Όταν στην πέφτουν πάνω από ένας και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν μπορείς να φύγεις, τα βάζεις με τον πιο "δυνατό" ή τον "αρχηγό" , ώστε να εκφοβίσεις ει δυνατόν τους υπόλοιπους.
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αφού τους τουλουμιάσουμε, τους κάνουμε μήνυση για επίθεση, ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Να μη ρωτήσω τι γίνεται άμα μας τουλουμιάσουν αυτοί ε;
gamanos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Κοίτα, αν έχεις μυαλό στο κεφάλι, που σημαίνει ότι δεν πας γυρεύοντας, την μήνυση θα την κάνεις όπως και να'χει, γιατί κάποιος σου επιτέθηκε. Επειδή όμως οι ψευτονταήδες και οι θρασύδειλοι άμα φάνε ξύλο γίνονται κοτούλες (κάποιοι οργανώνουν "παρέες", κάποιοι πάνε στην Αστυνομία) , πρέπει να είσαι καλυμμένος για κάθε ενδεχόμενο.
Kotel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 "η τέχνη κάνει τον μαχητή" . Αν είσαι καλός και αγαπάς αυτό που κάνεις, το στυλ είναι δευτερεύων, αρκεί να είναι ολοκληρωμένο ως προς αποστάσεις, εφαρμογές, λαβές. Δεν υπάρχει "το kick boxing νικάει το καράτε", υπάρχει ο καλός kick boxer (που μάλλον θα γινόταν καλός καρατέκα) . Από κει και πέρα, αν σε ενδιαφέρει η σωστή αυτοάμυνα, θα σου πω τους βασικούς κανόνες που διδάχτηκα: Κανόνας πρώτος: φεύγουμε Κανόνας δεύτερος: Φεύγουμε Αν δεν μπορούμε να φύγουμε, προσπαθούμε να φύγουμε Αν παρόλα αυτά δεν μπορούμε να φύγουμε, τότε εμπλεκόμαστε, πάντα με απώτερο σκοπό να φύγουμε. Αφού τους τουλουμιάσουμε, τους κάνουμε μήνυση για επίθεση, ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Τα χτυπήματα που απαγορεύονται στον αθλητισμό, εδώ επιτρέπονται. Μάτια , γεννητικά, γόνατα και σπασίματα. Ότι υπάρχει εύκαιρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο. Ποτέ μην βγάλεις μαχαίρι, αν δεν είσαι έτοιμος να σου μπει στον κώλ... Όταν στην πέφτουν πάνω από ένας και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν μπορείς να φύγεις, τα βάζεις με τον πιο "δυνατό" ή τον "αρχηγό" , ώστε να εκφοβίσεις ει δυνατόν τους υπόλοιπους. Βαζελα εισαι;
Tenshi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Βαζελα εισαι; Αν αντικαθιστούσε το "φεύγουμε" με το "βαράμε",τι θα τον έκανε;Μπάοκ;Γαύρο;Άλλο χουλιγκάνο;
Kotel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αν αντικαθιστούσε το "φεύγουμε" με το "βαράμε",τι θα τον έκανε;Μπάοκ;Γαύρο;Άλλο χουλιγκάνο; Οχι αλλα εγω παντα και οταν δεν ασχολιομουνα με γηπεδα ακομα και οταν εβλεπα οτι δεν με περνει καθομουνα και να τις φαω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.