Προς το περιεχόμενο

Dell U2311H - να την πάρω;

otommod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΦΩΝΑΞΑ????????????? :mad: ( :devil: )

Έτσι ένιωσα όμως. =(

Ένιγουει! Οπότε, μια χαρά. Το 16:9, λέτε ότι δε θα με ενοχλήσει, έτσι; Γιατί είμαι σε 16:10 τώρα.

• Απαντ. 456
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχεις δει πολλές ταινίες σε 16:10;

Εγώ 16:9 βλέπω να είναι (οι widescreen), στην καλύτερη μάλιστα, καθώς πολλές από αυτές είναι ~16:7 (π.χ. 1920*800).

Αν θες 16:10, εννοείται ότι θα πας τουλάχιστον για 1920*1200, δηλαδή 24άρα και πάνω, και η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα βρεις πλέον και σε φυσιολογική τιμή.

Εκτός κι αν πας σε 2560*1600, αλλά εκεί ανεβαίνεις πολύ χρηματικά.

Δημοσ.

Έχεις δει πολλές ταινίες σε 16:10;

Εγώ 16:9 βλέπω να είναι (οι widescreen), στην καλύτερη μάλιστα, καθώς πολλές από αυτές είναι ~16:7 (π.χ. 1920*800).

Βρε, σας είπα ότι από οθόνες δε γνωρίζω.

Ό,τι ακούω επαναλαμβάνω το καημένο.

Απλά νόμιζα ότι οι περισσότερες ταινίες παίζουν σε 16:10. Μέγα λάθος μου τότε!

Πάω βόλτα. Έως να γυρίσω να έχετε βγάλει πόρισμα εάν θα την αγοράσω ή όχι, αλλιώς έρχομαι επι τόπου σπίτι σας και σας τα ρίχνω!

Δημοσ.

Λοιπον

το 16:10 ηταν μια μαλακια που το σκεφτηκανε σαν μεταβατικη φαση για να παμε σιγα σιγα απο 4:3 σε 16:9.

οποτε πεθαινει σιγα σιγα αυτη η αναλογια.

ηδη το 16:9 δειχνει μικρο σε σχεση με τις ταινιες που ειναι 2,35:1 και ακομα κι αυτο αφηνει μαυρες γραμμες πανω κατω.

απλα πρεπεπει να νιωσουν λιγο οι κατασκευαστες σελιδων και να τις κανουν πιο wide σιγα σιγα

οσον αφορα το input lag και το ghosting ειχα πριν μια ΤΝ samsung 2232bw που εγραφε οτι ειναι σουπερ ντουπερ γρηγορη με 2ms...

ε η dell εχει καλυτερη αποκριση κι ας γραφει 8ms... :rolleyes:

τα μονα αρνητικα της dell Ειναι οτι το usb hub σβηνει οταν σβησεις την οθονη,και οτι την πηραν ολοι και δεν αισθανομαι τοσο γαματος πλεον.

Δημοσ.

Λοιπον

το 16:10 ηταν μια μαλακια που το σκεφτηκανε σαν μεταβατικη φαση για να παμε σιγα σιγα απο 4:3 σε 16:9.

οποτε πεθαινει σιγα σιγα αυτη η αναλογια.

ηδη το 16:9 δειχνει μικρο σε σχεση με τις ταινιες που ειναι 2,35:1 και ακομα κι αυτο αφηνει μαυρες γραμμες πανω κατω.

απλα πρεπεπει να νιωσουν λιγο οι κατασκευαστες σελιδων και να τις κανουν πιο wide σιγα σιγα

οσον αφορα το input lag και το ghosting ειχα πριν μια ΤΝ samsung 2232bw που εγραφε οτι ειναι σουπερ ντουπερ γρηγορη με 2ms...

ε η dell εχει καλυτερη αποκριση κι ας γραφει 8ms... :rolleyes:

τα μονα αρνητικα της dell Ειναι οτι το usb hub σβηνει οταν σβησεις την οθονη,και οτι την πηραν ολοι και δεν αισθανομαι τοσο γαματος πλεον.

:lol: Και εγώ αυτά έχω βρει μόνο ως αρνητικά!

Δημοσ.

Δεν είναι κακό το 16:10, αρκεί να έχεις μεγάλη ανάλυση στον κάθετο άξονα (1920*1200, 2560*1600) και όλα αυτά για οποιαδήποτε χρήση εκτός από multimedia και gaming ενίοτε.

Ίσα-ίσα που θεωρώ πως σιγά-σιγά θα παραγίνει το κακό με το wide (ήδη υπάρχουν οθόνες με ανάλυση περισσότερο wide από 16:9) και πως θα λέμε τα ίδια για το 16:9 με αυτά που λέμε τώρα για το 16:10.

Δημοσ.

εμένα το μόνο που με πείραξε είναι ότι δεν δούλεψε ο μετατροπέας από dispalyport σε hdmi καλώδιο, από εκεί και πέρα τα ms είναι για να τον κάθε πιτσιρικά που θέλει να τα μετράει με τους φίλους του. Το μεγάλο πλεονέκτημα για μένα είναι η απίθανη βάση που έχει το συγκεκριμένη οθόνη και γενικότερα η Dell, η λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα (είμαι luminosity freak) και τέλος το ips panel.

Δημοσ.

Ε ναι, έχουν χιλιοειπωθεί αυτά σχετικά με την ποιότητα κατασκευής της βάσης και του monitor γενικότερα.

Απλά οι υπόλοιπες (δε μιλάω για ΕΙΖΟ π.χ.) έχουν τέτοια πλαστικά που τις πιέζεις και τρίζουν και γενικότερα φαίνεται ότι είναι φθηνιάρικα, και βάσεις που κουνάς το ποντίκι ξέρω 'γω και κουνιέται και το monitor :Ρ

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι την αγορά της dell αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο στο forum βρήκα αυτήν LG IPS231P-BN http://www.skroutz.gr/s/349190/LG-IPS231P-BN.html επειδή δεν αλλάζω συχνά οθόνη και μιας και είναι στα ίδια χρήματα ποία είναι <<καλύτερη>>? θα βοηθούσε αν αιτιολογούσατε την άποψη σας......

Δημοσ.

Απ' όσο ξέρω πρέπει να φοράνε το ίδιο panel με τη U2311H.

Κατά τ' άλλα οι εμφανείς διαφορές τους είναι η έλλειψη DisplayPort και USB ports στην LG και το after sales support της καθεμιάς.

Και φυσικά ότι η LG χρησιμοποιεί LED Backlit.

Δημοσ.

η χρήση είναι gaming-movies ...... σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση μάλλον πάω για lg

έχει καλό support η lg ή άμα πάθει κάτι θα το κλαίω?

Δημοσ.

Δεν έχω εντρυφήσει πάνω στο θέμα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται το όλο σκηνικό με την τεχνολογία LED είναι marketing.

Η διαφορά στην κατανάλωση και στο βάθος/πάχος δεν είναι τεράστια (τουλάχιστον όχι στις περιπτώσεις που εξετάζουμε πιο πάνω).

Τώρα για την ομοιογένεια του φωτισμού, δυστυχώς δε γνωρίζω.

Πάντως αν σε ψήνει η Dell για διάφορους λόγους και η LG λόγω LED, απλά ν' αναφέρω ότι εντός ολίγων μηνών αναμένουμε τους αντικαταστάτες των U2211H/U2311H και U2410 με LED μοντέλα.

Απλά για ενημέρωση το παραπάνω, όχι για να μην πάρεις την LG.

Δημοσ.

Οκ, με πείσατε. Θα το ξανασκεφτώ σοβαρά!

Ξέρετε τι παίζει με την αντικαταστάτρια της U2311 που αναφέρει και το παιδί παραπάνω; Θα κυμαίνεται στα ίδια χρήματα; Έχουμε κάποιο στοιχείο;

Να'στε καλά.

Δημοσ.

δηλαδή να περιμένω για dell αφού άμα έχει LED Backlit που το βλέπω ως θετικό και καλύτερο support (από ότι ακούω από εδώ) ---------->dell

πόσο μηνών έχεις κάποια πληροφορία?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...