Προς το περιεχόμενο

CPU FAN Error !!!!

horse1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα. Στον υπολογιστή ενός φίλου που ανέλαβα να φορμάρω, κάθε φορά που κάνει εκκίνηση, εμφανίζεται το μήνυμα "CPU FAN ERROR. PRESS F1 TO CONTINUE". Μόλις πατήσω F1 συνεχίζει κανονικά. Έλεγξα το ανεμιστηράκι κάτω από την ψύκτρα του επεξεργαστή και πραγματικά ήταν καμμένο. Έτσι αγόρασα ένα αλλο και το αντικατέστησα. Το θέμα είναι ότι το μήνυμα εξακολουθεί να εμφανίζεται. Μήπως σχετίζεται με το ότι το κανινούργιο ανεμιστηράκι δεν συνδέεται πάνω στην μητρική με 3πινο ή 4πινο, αλλά παίρνει ρεύμα απευθείας από το τροφοδοτικό; Μήπως γι'αυτόν τον λόγο να πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση στο BIOS; Κατά τα άλλα το νέο ανεμιστηράκι λειτουργεί κανονικά και μόλις πατήσω F1 συνεχίζω χωρίς πρόβλημα, αλλά θέλω να κάνω να εξαφανιστεί αυτό το ενοχλητικό μήνυμα.

Δημοσ.

Το είπες και μόνος σου. Πρέπει να το συνδέσεις πάνω στην μητρική αλλιώς πώς θα το εντοπίσει; Αλλά αναρωτιέμαι γιατί να το συνδέσεις με το τροφοδοτικό όταν η μητρική έχει ειδική θύρα:huh:

Δημοσ.

Αν δεν παίρνει από τη μητρική, δεν θα μπορεί να ρυθμίζεται από την θερμοκρασία και να λειτουργεί ανάλογα, με αποτέλεσμα να μην έχει σωστές θερμοκρασίες ο επεξεργαστής. Θα σου έλεγα πως είναι λάθος η συνδεσμολογία σου και πιθανόν είναι να δημιουργήσεις μεγαλύτερη βλάβη.

Πρέπει να βρεις ανεμιστήρα με 3 ή 4 πιν όπως του επεξεργαστή (από το ebay θα έλεγα εγώ) και να χρησιμοποιήσεις την καλωδίωση από το παλιό ανεμιστηράκι για να το συνδέσεις.

Δημοσ.

Ο λόγος που χρησιμοποίησα αυτό το ανεμιστηράκι με σύνδεση απευθείας στο τροφοδοτικό είναι γιατί αυτό μου έδωσαν από το κατάστημα (μιλάμε για μικρή επαρχιακή πόλη). Άρα πρέπει να κοιτάξω να το αλλάξω και να πάρω άλλο με 3πινη ή 4πινη σύνδεση;

Δημοσ.

Το fan απλά θα δουλεύει στο full. Δεν νομίζω πως μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα όπως «λάθος θερμοκρασίες». Απεναντίας, ίσως ο TS δει μικρότερες θερμοκρασίες σε idle καταστάσεις, με τίμημα τον αυξημένο θόρυβο. Μοναδική περίπτωση ελλειπούς ψύξης είναι να είναι «μάπα» το fan που χρησιμοποιείται και να μην έχει την αναγκαία δύναμη.

Μέσα στο BIOS θα έχει λογικά επιλογή για απενεργοποίηση του CPU FAN error (warning).

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ ακριβώς με ότι λέει ο @macabre_sunsets.

Ψάξε στο BIOS για κάποια ρύθμιση "alarm cpu fan" ή "alarm fan rpm" (κάπως έτσι) και γύρνα την στο "disable".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...