Προς το περιεχόμενο

Διαγωνισμός Porsche Cayman

FrankGambale

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν το δούμε λίγο πιο ψυχρά όμως, αυτό που έχει σημασία είναι αν τα στρατιωτικά οχήματα της εταιρείας κάναν καλά την δουλειά τους, άσχετα ποιά ήταν αυτή.

Δεν το ξέρω, αλλά θα ποντάριζα ότι μια χαρά την κάνανε :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται: τα ελαφρά οχήματα πήγαν από αρκετά έως πολύ καλά. Τα άρματα μάχης, γενικά, όχι. Βέβαια, εκεί υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όχι άμεσα συνδεδεμένοι με τη σχεδιαστική ικανότητα του F. Porsche. Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει: είναι σκόπιμο να θυμίζεις σε κάποιον κάτι που θα προτιμούσε να μη θυμάται;

Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω πόσο υπερήφανη είναι η εταιρία για τη συμμετοχή της στην πολεμική μηχανή των Ναζί. Αν πει κάποιος πως η Porsche είναι άκρως υπερήφανη για το Elefant, ας πούμε, το ερώτημά μου απαντάται, εφόσον υπάρχει και κάποια πηγή. Διαφορετικά, ως πλασάρισμα υποψηφιότητας (ασχέτως της όποιας σχεδιαστικής αξίας) είναι προβληματική η προσέγγιση.

Δημοσ.

οκ. Απλά δεν κατάλαβα για ποιόν λόγο ίσως η πόρσε να μην είναι περήφανη για την συμμετοχή της στην πολεμική μηχανή των ναζι: επειδή αυτή η μηχανή ήταν των ναζί, ή επειδή τα οχήματά της ήταν γτπ. Αν ισχύει το 2ο, σαφώς και ο φίλος μας έκανε γκάφα :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω, ρωτάω αν είναι. Δε νομίζω ότι κάποια από τις εταιρίες που συμμετείχαν στις πολεμικές βιομηχανίες του Άξονα να τονίζει αυτή τη σελίδα της ιστορίας της. Η Μitsubishi, λόγου χάρη, που κατασκεύαζε το θρυλικό A6M Zero, δεν βλέπω να το τονίζει πουθενά (λογικό το βρίσκω) και μιλάμε για ένα αεροσκάφος που ελάχιστοι αμφισβητούν την επιχειρησιακή του αξία (σε αντίθεση, ας πούμε, με το Elefant/Ferdinand, που παρότι διέθετε εντυπωσιακή θωράκιση και δύναμη πυρός, έπασχε στον τομέα του κινητήρα/μετάδοσης).

Και πάλι, μπορεί η Porsche να είναι σούπερ περήφανη για εκείνα τα οχήματα, οπότε όλες οι ενστάσεις μου να μην έχουν βάση.

Δημοσ.

Αν κρίνω από εδώ:

http://www.porsche.com/uk/aboutporsche/porschehistory/milestones/

που το κάνουνε γαργάρα, μάλλον δεν είναι περήφανοι.

Κακώς όμως... Η porsche δεν θα μπορούσε να είχε πει στον Χιτλερ "όχι δεν στα φτιάχνω", ούτε ευθύνεται για την χρήση τους.

Από άποψη κατασκευής, μαγκιά της που έφτιαξε μηχανήματα που κόντεψαν να κατακτήσουν όλο τον κόσμο.

Δημοσ.

καλημέρα και πάλι,

ανεβάζω κάποιες παραλλαγές της πρότασής μου. αν σας αρέσει, μπείτε και ψηφίστε με... ο διαγωνισμός λήγει αύριο.

σας ευχαριστώ όλους.

κωστής

γραφόμαστε εδώ

http://www.designboom.com/users/insert_contest.php?contest_pk=39

ψηφίζουμε εδώ

http://www.designboom.com/contest/most_voted.php?contest_pk=39

camo1.jpg

camo2.jpg

camo3.jpg

camo4.jpg

camo5.jpg

camo6.jpg

camo7.jpg

camo8.jpg

camo9.jpg

Δημοσ.

Μηπως θα μπορουσε καποιος(γιατι εγω ειμαι ασχετος)και εχει το χρονο και την θεληση,να φτιαξει μια,ωστε να φενεται ολοχρυση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...