cribensiis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα, σημερα εγκατεστησα στον υπολογιστη μου ενα ζευγαρι 2gb μνημες(1+1).Ειχα 2gb και τωρα 4gb. Το λειτουργικο συστημα που εχω ειναι windows 7 home premium 32bit.Τα windows μου λενε οτι εχω εγκαταστησει 4gb και οτι μονο στα 2gb ειναι δυνατη η χρηση!!! Τι ακριβως συμβαινει????
ss13 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Καλησπερα, σημερα εγκατεστησα στον υπολογιστη μου ενα ζευγαρι 2gb μνημες(1+1).Ειχα 2gb και τωρα 4gb. Το λειτουργικο συστημα που εχω ειναι windows 7 home premium 32bit.Τα windows μου λενε οτι εχω εγκαταστησει 4gb και οτι μονο στα 2gb ειναι δυνατη η χρηση!!! Τι ακριβως συμβαινει???? Απλά τα 32 bit βλέπουν 2 gb ram και κάτι , για να εκμεταλευτείς όλη την μνήμη πρέπει να βάλεις 64 bit λειτουργικό !!
fanisatt Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Τα windows xp (που είναι παλαιότερα από τα δικά σου και είναι 32bit) βλέπουν μέχρι 3,5 GB. Κάτι συμβαίνει είτε με τις μνήμες σου (το πιο πιθανό) είτε με τη μητρική. Είναι ίδιες ή τέλος πάντως απόλυτα συμβατές οι μνήμες ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Τα windows xp (που είναι παλαιότερα από τα δικά σου και είναι 32bit) βλέπουν μέχρι 3,5 GB. Κάτι συμβαίνει είτε με τις μνήμες σου (το πιο πιθανό) είτε με τη μητρική. Είναι ίδιες ή τέλος πάντως απόλυτα συμβατές οι μνήμες ; βλέπουν 3.5GB ανάλογα με την κάρτα γραφικών που έχεις πάνω, αν έχεις κάρτα με 2GB μνήμη τότε και αυτά θα βλέπουν κάτω από 2gb ram...
fanisatt Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 βλέπουν 3.5GB ανάλογα με την κάρτα γραφικών που έχεις πάνω, αν έχεις κάρτα με 2GB μνήμη τότε και αυτά θα βλέπουν κάτω από 2gb ram... Αυτό δεν ισχύει ! Δεν έχει καμμία δουλειά η μνήμη της κάρτας γραφικών με αυτήν που φοράει η motherboard και την οποία εκμεταλλεύονται τα windows. Ίσως κάποιες φορές το σύστημα να διαθέτει μνήμη υπέρ της κάρτας γραφικών , αλλά αυτό είναι άσχετο με αυτό που λες. Ψάξτο κι αλλού για να πεισθείς. Κατά τη γνώμη μου, είτε υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των μνημών που έχεις , είτε κάτι δεν "αρέσει" στη motherboard, είτε έχουμε καμμένη μνήμη , είτε πρόβλημα στη μητρική. Αφαίρεσε εναλλάξ μία - μία τις μνήμες σου. Άλλαξέ τους θέσεις. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κάποια καμμένη και ότι κάθονται καλά στη μητρική. Διάβασε το εγχειρίδιο της μητρικής σου. Τι ταχύτητες σηκώνει και μέχρι πόσα GB κατά περίπτωση. Είχα μια παλιά Gigabyte η οποία αν έβαζες μνήμη DDR2 333 ΜΗΖ σήκωνε μέχρι 3 GB συνολικά, αλλά αν έβαζες μνήμες των 400 MHZ , τότε σήκωνε μέχρι 2 GB !!!!!
TheELF Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό δεν ισχύει ! Δεν έχει καμμία δουλειά η μνήμη της κάρτας γραφικών με αυτήν που φοράει η motherboard και την οποία εκμεταλλεύονται τα windows. Ψάξτο κι αλλού για να πεισθείς. Κατά τη γνώμη μου, είτε υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των μνημών που έχεις , είτε κάτι δεν έχει κάτσει καλά στη motherboard. Τι λέει η Microsoft(τίποτα εναντίον σου αλλά κάτι παραπάνω πρέπει να γνωρίζουν) How graphics cards and other devices affect memory limits Devices have to map their memory below 4 GB for compatibility with non-PAE-aware Windows releases. Therefore, if the system has 4GB of RAM, some of it is either disabled or is remapped above 4GB by the BIOS. If the memory is remapped, X64 Windows can use this memory. X86 client versions of Windows don’t support physical memory above the 4GB mark, so they can’t access these remapped regions. Any X64 Windows or X86 Server release can. X86 client versions with PAE enabled do have a usable 37-bit (128 GB) physical address space. The limit that these versions impose is the highest permitted physical RAM address, not the size of the IO space. That means PAE-aware drivers can actually use physical space above 4 GB if they want. For example, drivers could map the “lost” memory regions located above 4 GB and expose this memory as a RAM disk. Πού σημαίνει τα χ86(32bit) βλέπουν 4GB σύνολο και, ο,τι πιάνει η κάρτα γραφικών πρέπει να αφαιρείτε από αυτό το ποσό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό δεν ισχύει ! Δεν έχει καμμία δουλειά η μνήμη της κάρτας γραφικών με αυτήν που φοράει η motherboard και την οποία εκμεταλλεύονται τα windows. Ίσως κάποιες φορές το σύστημα να διαθέτει μνήμη υπέρ της κάρτας γραφικών , αλλά αυτό είναι άσχετο με αυτό που λες. Ψάξτο κι αλλού για να πεισθείς. sorry αλλά ισχύει και ευτυχώς που το quotαρε ο TheElf πιο πάνω για να μην χρειαστεί να το ψάξουμε για να πεισθείς...
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Το αγγλικό κείμενο λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που μου λέτε, κατά τη γνώμη μου..... Προσωπικά κατάλαβα ότι αναφέρεται στη φυσική μνήμη που υπερβαίνει τα 3.5 GB τα οποία βλέπει και μπορεί να εκμεταλλευθεί ένα 32μπιτο σύστημα. Δηλαδή .... αν κατάλαβα καλά ..... εσείς μου λέτε ότι, όταν το σύστημα φοράει μόλις 4 GB μνήμης πάνω στη motherboard, θα έρθουν τα σύγχρονα windows να αχρηστεύσουν τα ΜΙΣΑ από αυτά υπέρ μιας κάρτας γραφικών η οποία μάλιστα έχει ήδη δικά της (τοποθετημένα πάνω της) άλλα 2 GB μνήμης ;;;;;!!!!! Ρε παιδιά , θα με τρελλάνετε ; Δεν θα έπρεπε τα πιο σύγχρονα Windows να δίνουν κάποιες επιλογές και να ρωτάνε το χρήστη που γουστάρει να την αξιοποιήσει τη μνήμη που ΠΛΗΡΩΣΕ ΧΡΥΣΗ ; Δηλαδή τι νομίζετε , ότι όλοι παίζουμε super games και αγοράσαμε υπολογιστή για αυτό το λόγο και μόνον ; Προσωπικά φοράω στον υπολογιστή τα παλαιά Windows XP Professional (εννοείται 32 bit) κι άλλα 2 λειτουργικά Linux 64 bit. Η κάρτα γραφικών μου έχει μόλις 512 ΜΒ μνήμη και δόξα τω Θεώ τα καταφέρνει με πολλά παιγνίδια. Έχω δοκιμάσει πάνω από 30 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα LINUX από το 2007 και εντεύθεν, παρακολουθώντας στενά την κατανάλωση πόρων της μηχανής και της μνήμης. ΠΟΤΕ των ποτών δεν είδα να γίνεται αυτό που λέτε. Ξέρετε κάτι ; Αν πράγματι γίνεται , τότε να τα χαιρόσαστε τα νέα Windows ....... ! Πάντως σας παρακαλώ πολύ να το ξαναδείτε το θέμα κι αν μάθετε κάτι γράψτε το εδώ να το δω κι εγώ. Έτσι από περιέργεια δηλαδή.....καθόσον δεν προτίθεμαι να ξαναπληρώσω διόδια στον Gates και σ' όλους εκείνους που υπηρετούν το καθιερωμένο από αυτόν σύστημα άμεσα ή έμμεσα. Άντε να 'στε καλά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 για αυτό λέμε να βάζουμε 64bit Windows και όχι 32bit σε μηχανήματα με τέτοιο hardware, απλό, να πεις ότι είχαν διαφορετική τιμή να πάει στα κομμάτια... όχι δεν παίζουν όλοι games, αλλά αυτοί που δεν παίζουν δεν αγοράζουν κάρτα γραφικών με 1-2GB μνήμη, επιπλέον σε περίπτωση που έχουμε 4GB και πάνω RAM είναι γνωστό ότι για να την δουν ΚΑΙ να την αξιοποιούν τα Windows πρέπει να είναι 64bit, οπότε ποιος ο λόγος να βάζουμε 32bit?
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δηλαδή .... αν κατάλαβα καλά ..... εσείς μου λέτε ότι, όταν το σύστημα φοράει μόλις 4 GB μνήμης πάνω στη motherboard, θα έρθουν τα σύγχρονα windows να αχρηστεύσουν τα ΜΙΣΑ από αυτά υπέρ μιας κάρτας γραφικών η οποία μάλιστα έχει ήδη δικά της (τοποθετημένα πάνω της) άλλα 2 GB μνήμης ;;;;;!!!!! Windows 7 basic Εδώ έρχονται τα σύγχρονα λειτουργικά και σε περιορίζουν στα 2GB ο,τι και να κάνεις. Ρε παιδιά , θα με τρελλάνετε ; Δεν θα έπρεπε τα πιο σύγχρονα Windows να δίνουν κάποιες επιλογές και να ρωτάνε το χρήστη που γουστάρει να την αξιοποιήσει τη μνήμη που ΠΛΗΡΩΣΕ ΧΡΥΣΗ ; Δηλαδή τι νομίζετε , ότι όλοι παίζουμε super games και αγοράσαμε υπολογιστή για αυτό το λόγο και μόνον ; Σου δίνουν πολλές επιλογές Version Limit on X86 Limit on X64 Windows 7 Ultimatε 4 GB 192 GB Windows 7 Enterprise 4 GB 192 GB Windows 7 Professional 4 GB 192 GB Windows 7 Home Premium 4 GB 16 GB Windows 7 Home Basic 4 GB 8 GB Windows 7 Starter 2 GB 2 GB χόρια όπως είπες τα άλλα λειτουργικά. Προσωπικά φοράω στον υπολογιστή τα παλαιά Windows XP Professional (εννοείται 32 bit) κι άλλα 2 λειτουργικά Linux 64 bit. Η κάρτα γραφικών μου έχει μόλις 512 ΜΒ μνήμη και δόξα τω Θεώ τα καταφέρνει με πολλά παιγνίδια.Έχω δοκιμάσει πάνω από 30 διαφορετικά λειτουργικά συστήματα LINUX από το 2007 και εντεύθεν, παρακολουθώντας στενά την κατανάλωση πόρων της μηχανής και της μνήμης. ΠΟΤΕ των ποτών δεν είδα να γίνεται αυτό που λέτε. Δηλαδή πόση μνήμη έχεις κεντρική;έχεις 4GB και σου αναφέρει 4GB; Το αγγλικό κείμενο λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που μου λέτε, κατά τη γνώμη μου..... Προσωπικά κατάλαβα ότι αναφέρεται στη φυσική μνήμη που υπερβαίνει τα 3.5 GB τα οποία βλέπει και μπορεί να εκμεταλλευθεί ένα 32μπιτο σύστημα. Που είδες εσύ να λέει για 3.5GB;;;;;;; Devices have to map their memory below 4 GB for compatibility with non-PAE-aware Windows releases. Οι συσκευές πρέπει να χαρτογραφήσουν την μνήμη τους(να δώσουν διευθύνσεις)κάτω από τα 4GB για λόγους συμβατότητας. Therefore, if the system has 4GB of RAM, some of it is either disabled or is remapped above 4GB by the BIOS. Για αυτό αν το σύστημα έχει 4GB μνήμης ,ένα μέρος του ή αχρηστεύεται ή μεταφέρεται(οι διευθύνσεις του) πάνω από το όριο των 4GB. If the memory is remapped, X64 Windows can use this memory. Αν έχει μεταφερθεί η μνήμη τα X64(64μπίτ) μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. X86 client versions of Windows don’t support physical memory above the 4GB mark, so they can’t access these remapped regions. Τα Χ86 δεν υποστηρίζουν φυσική μνήμη πάνω από το όριο των 4GB οπότε δεν μπορούν να προσπελάσουν αυτές την μεταφερόμενες διευθύνσεις. Φυσική μνήμη είναι η όποια μνήμη στην οποία πρέπει να έχει πρόσβαση το σύστημα(κεντρική,κάρτας γραφικών/ήχου κ.λ.) Που είδες εσύ να λέει για 3.5GB;;;;;;;
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 για αυτό λέμε να βάζουμε 64bit Windows και όχι 32bit σε μηχανήματα με τέτοιο hardware, απλό, να πεις ότι είχαν διαφορετική τιμή να πάει στα κομμάτια... όχι δεν παίζουν όλοι games, αλλά αυτοί που δεν παίζουν δεν αγοράζουν κάρτα γραφικών με 1-2GB μνήμη, επιπλέον σε περίπτωση που έχουμε 4GB και πάνω RAM είναι γνωστό ότι για να την δουν ΚΑΙ να την αξιοποιούν τα Windows πρέπει να είναι 64bit, οπότε ποιος ο λόγος να βάζουμε 32bit? Οπωσδήποτε συμφωνώ μαζί σου για την αξία των 64bit. Απλά προβληματίζομαι διότι, ο άνθρωπος είχε 2 GB μνήμη εξ'αρχής και την ίδια κάρτα γραφικών. Το PC όμως δούλευε κανονικά και χρησιμοποιούσε την μνήμη των 2 GB ολόκληρη για τα windows. Έρχεται λοιπόν ο φίλος μας και βάζει άλλα 2 GB μνήμης. Ποιος είπε στα windows να "βουτήξουν" όλη αυτή τη νέα μνήμη και να τη διαθέσουν αποκλειστικά υπέρ της κάρτας γραφικών, η οποία στο φινάλε δούλευε και πριν ;;;!!! Ποιος ; Η Τρόικα ή η Γερμανίδα καγκελάριος ; Αν πράγματι γίνεται αυτό ερήμην του χρήστη , τότε πρόκειται για ένα αξιολύπητο λειτουργικό σύστημα ! Επέτρεψέ μου να σου πω τι θα είχε λογική από προσωπικό μου παράδειγμα. Το σύστημά μου είναι 64bit και προς το παρόν φοράει 8GB μνήμης. Σηκώνει κι άλλη. Πριν από κάποια χρόνια όμως είχα 32bit σύστημα στο οποίο είχα φορτώσει τα XP. Επειδή είχα και έχω το hobby της μουσικής δημιουργίας, είχα προμηθευτεί από τότε αρκετό εξειδικευμένο - εμπορικό software 32bit για δημιουργία μουσικής. Κατά την τσέπη μου θεωρείται πολύ ακριβό το software αυτό κι έκανα θυσίες για να το αποκτήσω. Αλλάζοντας υπολογιστή δεν ήθελα ούτε κατά διάνοια να ρισκάρω αλλαγή λειτουργικού (π.χ. windows vista ή windows 7) διότι κάποιες μουσικές εφαρμογές που έχω είναι αρκετά ..... ευαίσθητες στις αλλαγές. Σ' αυτό το νέο 64bit PC που έστησα φυσικά έβαλα σε έναν από τους σκληρούς δίσκους τα XP που είχα και το μουσικό software. Όπως είπαμε το σύστημα φοράει 8GB μνήμης. Ξέρεις τι θα ήθελα πάρα πολύ ; Να μπορούσα να αξιοποιήσω με οποιονδήποτε τρόπο τη μνήμη πάνω από τα 3.5 GB, τα οποία 3.5GB δηλώνω κατηγορηματικά ότι βλέπουν και αξιοποιούν τα windows XP χωρίς ούτε καν να τους περάσει από το μυαλό να την κάνουν κάτι άλλο !!!! Θα ήθελα πράγματι να αξιοποιηθεί το περίσσεμα της μνήμης είτε υπέρ της κάρτας γραφικών , είτε υπέρ των καρτών ήχου είτε υπέρ κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής , είτε οπουδήποτε ρε αδερφέ. Φαντάστηκα λοιπόν ότι αυτά τα νέα windows 32 bit ίσως να είχαν αυτό το χαρακτηριστικό , το οποίο φυσικά και θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Θα με ενδιέφερε , διότι υποχρεωτικά χρειάζομαι 32μπιτα windows, όσο δεν έχω τα χρήματα να αγοράσω νέο μουσικό λογισμικό κατάλληλο για λειτουργικό 64 bit. Κι έτσι που πάμε φίλε, ΠΟΤΕ δεν θα έχω τα χρήματα ......! ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΝΕΑ 32μπιτα WINDOWS ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ για μένα προσωπικά είναι ΑΧΡΗΣΤΑ. Διότι όταν φορτώνω τα μουσικά προγράμματα , η μνήμη των 3,5 GB πολλές φορές με καλύπτει απλά με το ΖΟΡΙ.
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 · Κρυμμένο από parsifal, 2 Φεβρουαρίου 2011 - Διπλό μήνυμα ή θέμα Κρυμμένο από parsifal, 2 Φεβρουαρίου 2011 - Διπλό μήνυμα ή θέμα -
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ποιός είπε στα windows να "βουτήξουν" όλη αυτή τη νέα μνήμη και να τη διαθέσουν αποκλειστικά υπέρ της κάρτας γραφικών, η οποία στο φινάλε δούλευε και πριν ;;; Αν πράγματι γίνεται αυτό ερήμην του χρήστη , τότε πρόκειται για ένα αξιολύπητο λειτουργικό σύστημα. δεν την βουτάνε και την διαθέτουν υπέρ της κάρτας γραφικών, απλά "δεν χωράει"... δεν ξέρω αν δουλεύουν το ίδιο το 32bit linux (disabled PAE), αλλά λογικά υποθέτω ότι θα έχει τους ίδιους περιορισμούς... Φαντάστηκα λοιπόν ότι αυτά τα νέα windows 32 bit ίσως να είχαν αυτό το χαρακτηριστικό , το οποίο φυσικά και θα με ενδιέφερε πάρα πολύ. Θα με ενδιέφερε , διότι υποχρεωτικά χρειάζομαι 32μπιτα windows, όσο δεν έχω τα χρήματα να αγοράσω νέο μουσικό λογισμικό κατάλληλο για λειτουργικό 64 bit. γιατί δεν μπαίνουν 32bit programs σε 64bit Windows?
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Οπωσδήποτε συμφωνώ μαζί σου για την αξία των 64bit. Απλά προβληματίζομαι διότι, ο άνθρωπος είχε 2 GB μνήμη εξ'αρχής και την ίδια κάρτα γραφικών. Το PC όμως δούλευε κανονικά και χρησιμοποιούσε την μνήμη των 2 GB ολόκληρη για τα windows. Αν και εξαφανίστηκε το παιδί,αν είχε κάρτα γραφικών με 2GB τότε είχε σύνολο ήδη 4GB πριν βάλει την νέα 2GB μνήμη. Πρέπει να καταλάβεις τη σημαίνει 32bit σε ένα δυαδικό σύστημα 32bit, 2^32=4,294,967,295 bits αυτά είναι τα όρια αυτού του κόσμου απλά δεν μπορεί να δει περισσότερα. Εσύ έχει κάρτα γραφικών 512MB οπότε βλέπεις 3.5GB άλλος που έχει 1GB κάρτα γραφικών θα βλέπει 3GB και πάει λέγοντας. (Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον δεν φταίνε τα Windows.) Για αυτό το λόγο δεν μπορείς να γράψεις και αρχεία πάνω από 4GB σε ένα usb που είναι φορμαρισμένο σε παλαιότερα συστήματα από το NTFS επειδή είναι 32bit το προηγούμενο(fat32).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.