fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 32bit Linux δούλεψα 1-2 φορές μόνο. Πάντα έβλεπαν 3.5 GB μνήμης από τα 8 , όπως ακριβώς και τα XP. Οι 64μπιτες διανομές Linux, εννοείται ότι βλέπουν όλη τη μνήμη που έχω. Δοκίμασα στο μηχάνημα ενός φίλου μου , ο οποίος είχε 64bit windows να εγκαταστήσω μουσικό λογισμικό 32 bit. Κάποια προγράμματα δούλευαν όπως πρώτα και κάποια όχι. Συνεπώς δεν μπορούσα να το ρισκάρω. Χρειάζομαι όλα μου τα εργαλεία να δουλεύουν όπως παλιά. Με τα μισά δεν γίνεται δουλειά. Πράγματι όμως θα το σκεπτόμουν πάρα πολύ σοβαρά να αγοράσω μία σύγχρονη έκδοση 32μπιτων windows, ΑΝ και μόνον αν ήταν δυνατή η αξιοποίηση όλης της μνήμης που έχω στο σύστημα. Αυτό κατ' επέκταση θα μου πρόσφερε ποιοτικότερο real time responce το οποίο είναι απαραίτητο στη μουσική. Πιστεύω ότι, υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος είναι δέσμιος των Windows XP για τους ίδιους ή παραπλήσιους λόγους με μένα.
Sarandis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 στο bios στις βλεπει κανονικα; αν κανεις μια αναζητηση στο google "4 gb installed (2 usable)" θα πηξεις.για μενα το καλυτερο ειναι να κανεις ενα update το bios εφοσον ειναι δυνατο
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Αν και εξαφανίστηκε το παιδί,αν είχε κάρτα γραφικών με 2GB τότε είχε σύνολο ήδη 4GB πριν βάλει την νέα 2GB μνήμη. Πρέπει να καταλάβεις τη σημαίνει 32bit σε ένα δυαδικό σύστημα 32bit, 2^32=4,294,967,295 bits αυτά είναι τα όρια αυτού του κόσμου απλά δεν μπορεί να δει περισσότερα. Εσύ έχει κάρτα γραφικών 512MB οπότε βλέπεις 3.5GB άλλος που έχει 1GB κάρτα γραφικών θα βλέπει 3GB και πάει λέγοντας. (Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον δεν φταίνε τα Windows.) Για αυτό το λόγο δεν μπορείς να γράψεις και αρχεία πάνω από 4GB σε ένα usb που είναι φορμαρισμένο σε παλαιότερα συστήματα από το NTFS επειδή είναι 32bit το προηγούμενο(fat32). Τα ξέρω καλά με τους δυαδικούς, άλλο είναι που δεν έχω καταλάβει (ίσως). Λέμε λοιπόν ότι, μια κάρτα γραφικών όπως η δική μου έχει δική της μνήμη (την έχω δει) 512 MB. Δική της μνήμη ! Γιατί την έχει όμως , αφού όπως λες θα χρησιμοποιηθεί τελικά αντίστοιχη μνήμη από αυτήν του συστήματος ; Το βλέπεις να στέκει ;
TheELF Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Πράγματι όμως θα το σκεπτόμουν πάρα πολύ σοβαρά να αγοράσω μία σύγχρονη έκδοση 32μπιτων windows, ΑΝ και μόνον αν ήταν δυνατή η αξιοποίηση όλης της μνήμης που έχω στο σύστημα. Αυτό κατ' επέκταση θα μου πρόσφερε ποιοτικότερο real time responce το οποίο είναι απαραίτητο στη μουσική. Πιστεύω ότι, υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος είναι δέσμιος των Windows XP για τους ίδιους ή παραπλήσιους λόγους με μένα. Τελικά μας δουλεύεις έτσι; οξύμωρων είναι το "σύγχρονη έκδοση 32μπιτων" έχουμε φτάσει στα 64bit και πάμε ευθέως προς τα 128bit(αμφιβάλω αν πωλούνται ακόμα pc με 32bit επεξεργαστές) Τα ξέρω καλά με τους δυαδικούς, άλλο είναι που δεν έχω καταλάβει (ίσως). Λέμε λοιπόν ότι, μια κάρτα γραφικών όπως η δική μου έχει δική της μνήμη (την έχω δει) 512 MB. Δική της μνήμη ! Γιατί την έχει όμως , αφού όπως λες θα χρησιμοποιηθεί τελικά αντίστοιχη μνήμη από αυτήν του συστήματος ; Το βλέπεις να στέκει ; Διεύθυνση λέμε διεύθυνση,ή μνήμη της κάρτας γραφικών χρησιμοποιήτε για την κάρτα γραφικών,ή διευθύνσεις δεν φτάνουν,σύνολο έχουμε πει πόσες φορές,4GB ΣΥΝΟΛΟ ,είναι σαν να σε ρωτάω γιατί δεν μπορώ να βάλω 12 νότες σε μία οκτάβα;ε επειδή το όριο είναι 8 σε αυτό το σύστημα δεν πάει παραπάνω όσες νότες και να σου περισσεύουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 32bit Linux δούλεψα 1-2 φορές μόνο. Πάντα έβλεπαν 3.5 GB μνήμης από τα 8 , όπως ακριβώς και τα XP. άρα ότι γίνεται στα Windows γίνεται και στο Linux, φαντάζομαι ότι και αυτό είναι αξιολύπητο λειτουργικό σύστημα Δοκίμασα στο μηχάνημα ενός φίλου μου , ο οποίος είχε 64bit windows να εγκαταστήσω μουσικό λογισμικό 32 bit. Κάποια προγράμματα δούλευαν όπως πρώτα και κάποια όχι. δυστυχώς έχω μαύρα μεσάνυχτα από μουσικό λογισμικό, προσωπικά πάντως ότι 32bit εφαρμογή έχω χρησιμοποιήσει σε Vista & 7 64it έπαιζε άψογα... Τα ξέρω καλά με τους δυαδικούς, άλλο είναι που δεν έχω καταλάβει (ίσως). Λέμε λοιπόν ότι, μια κάρτα γραφικών όπως η δική μου έχει δική της μνήμη (την έχω δει) 512 MB. Δική της μνήμη ! Γιατί την έχει όμως , αφού όπως λες θα χρησιμοποιηθεί τελικά αντίστοιχη μνήμη από αυτήν του συστήματος ; Το βλέπεις να στέκει ; δεν είπε κανείς ότι η κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί/δεσμεύει τη RAM, απλά το σύστημα δεν μπορεί να διαβάσει την extra ποσότητα της RAM και αυτό τη βλέπουμε μειωμένη...
antonl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Τα ξέρω καλά με τους δυαδικούς, άλλο είναι που δεν έχω καταλάβει (ίσως). Λέμε λοιπόν ότι, μια κάρτα γραφικών όπως η δική μου έχει δική της μνήμη (την έχω δει) 512 MB. Δική της μνήμη ! Γιατί την έχει όμως , αφού όπως λες θα χρησιμοποιηθεί τελικά αντίστοιχη μνήμη από αυτήν του συστήματος ; Το βλέπεις να στέκει ; Αυτό που λένε τα παιδιά είναι πως το 32bit OS μπορεί να δει ως 4GB μνήμης. Τώρα αν θ ανήκει στη μνήμη συστήματος, κάρτας ή του πληκτρολογίου, δεν το ενδιαφέρει. Και γενικά (τουλάχιστον από default) βλέπει όλες τις άλλες και «συμπληρώνει» το περίσσεμα απ την system RAM.
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν κατάλαβα τι εννοείτε. Αν είχα επί παραδείγματι 3,5 GB μνήμης, το 32μπιτο λειτουργικό σύστημα θα μου έλεγε ότι βλέπει και τα 3,5 GB, ενώ στη πράξη θα έβλεπε 4 αφού υπάρχουν και τα 512 ΜΒ της κάρτας γραφικών. Δεν το είχα πιάσει έτσι στο μυαλό μου. Ίσως θα μπορούσαν τα ακριβοπληρωμένα windows να το έλεγαν αυτό ΞΕΚΑΘΑΡΑ όταν ζητάμε πληροφορίες για το σύστημα. Προφανώς λοιπόν ο φίλος μας που έθεσε πρώτος το πρόβλημα , είχε εξ' αρχής ο άνθρωπος 2 GB μνήμης όπως μας είπε. Δεν έκανε κανένα λάθος. Να που καμιά φορά πρέπει να το ψάχνει κανείς το πράγμα μέχρι ΑΗΔΙΑΣ , μήπως και βγάλει άκρη. Κατά συνέπεια όταν χρησιμοποιείς 64bit λειτουργικό έχεις την άνεση να βάλεις όχι μόνο μπόλικη μνήμη αλλά κι ότι κάρτα γραφικών γουστάρεις...... Βέβαια αυτό δεν ισχύει για μένα (κι ευτυχώς που το κατάλαβα) , τουλάχιστον όσο θα είμαι δέσμιος των 32 bit για τα μουσικά προγράμματα. Φανταστείτε να έβαζα μια κάρτα γραφικών σαν του παιδιού που έθεσε το πρόβλημα και να έβλεπα στα windows διαθέσιμη μνήμη 2 GB ! Δεν θα μπορούσα να κάνω μουσική. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν να κατανοήσω αυτήν την πικρή ιστορία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 sorry αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετό warning από μητρικές και ram για τα 64bit και πως με τα 32bit δεν πρόκειται να φαίνονται όλα... και σε 32bit linux αν έκανες το ίδιο θα έβλεπες τα ίδια αποτελέσματα με τα 32bit windows...
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 sorry αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετό warning από μητρικές και ram για τα 64bit και πως με τα 32bit δεν πρόκειται να φαίνονται όλα... και σε 32bit linux αν έκανες το ίδιο θα έβλεπες τα ίδια αποτελέσματα με τα 32bit windows... Πράγματι το έκανα και πράγματι ήταν ίδια τα αποτελέσματα, πλην όμως .... το Linux ήταν και είναι δωρεάν ! Κατά συνέπεια οι υποχρεώσεις του απέναντί μου να κατανοήσω κάποια πράγματα που αφορούν στο λειτουργικό είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με αυτές των windows ,τα οποία πλήρωσα.
antonl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Btw τελικά βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα του OP: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/varioushardware/6317-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%83-geil-b-dragon-2gb-ddr2-800/ :Ρ
tmjuju Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 fanisatt, η MS το γράφει στις προδιαγραφές για το λειτουργικό – υποστήριξη μνήμης κ.ο.κ. Άρα απλά δε διάβασες πριν τα αγοράσεις τα 32bit. Εντωμεταξύ ποια προγράμματα μουσικής δε σου παίζουν σε 64bit???
fanisatt Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 fanisatt, η MS το γράφει στις προδιαγραφές για το λειτουργικό – υποστήριξη μνήμης κ.ο.κ. Άρα απλά δε διάβασες πριν τα αγοράσεις τα 32bit. Εντωμεταξύ ποια προγράμματα μουσικής δε σου παίζουν σε 64bit??? Θα έπρεπε κάθε φορά που μπαίνουμε στο control panel / system να μας δίνει όλες τις πληροφορίες. Ας έλεγε τουλάχιστον ότι μπορείς να προσθέσεις μέχρι τόση μνήμη. Κι αφού δεν το έκαναν στην αρχή, ας το έκαναν μετά μιας και έχουμε κατεβάσει χιλιάδες updates......Προφανώς κι άλλα παιδιά όπως αυτό που ανέφερε το πρόβλημα την πάτησαν έτσι. Κι εγώ προσωπικά όταν έστησα το νέο PC διάλεξα τυχαία μια κάρτα γραφικών NVIDIA με 512 MB μνήμης. Υπήρχαν άλλες με περισσότερη μνήμη , αλλά δεν τις προτίμησα λόγω ΚΟΣΤΟΥΣ. Ευτυχώς! Η πλάκα είναι ότι, ο πωλητής στο μαγαζί εκείνο (διόλου άγνωστο....) προσπαθούσε να με πείσει ότι η μεγαλύτερη μνήμη στη κάρτα γραφικών θα έδινε περισσότερη ανάσα στο σύστημα ......παρά το γεγονός ότι του είχα πει πως θα περάσω τα XP. Που να ήξερα και που να ήξερε ;; Σε ότι αφορά τη μουσική ,όπως ήδη είπα έκανα ότι έκανα σε άλλον υπολογιστή κι έτσι δεν είχα πολύ χρόνο. Παρατήρησα βέβαια ότι το CUBASE δούλευε κανονικά (αν και δεν έψαξα τα πάντα), πλην όμως κάποια VST instruments δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Απ' εκεί και πέρα δεν ψάχτηκα άλλο και κάθισα στ' αυγά μου. Έτσι κι αλλιώς μια χαρά είναι με τα XP τα οποία χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο για μουσική. Όλες οι άλλες δουλειές πλέον γίνονται με LINUX. Ακόμη και κάποια αγαπημένα παιγνίδια (free από το gametop) τα τρέχω στο Linux με εξομοιωτή (wine). Τα 8 στα 10 παιγνίδια από αυτά παίζονται άψογα. Δεν με κρατάνε με τίποτε τα windows αγαπητέ μου φίλε. Είναι τόσο όμορφα και ελεύθερα στο Linux που έχω πλέον πάρει τις αποφάσεις μου.
tmjuju Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Το τι έκδοση είναι το λένε τα windows με ένα δεξί κλικ properties στο my computer. Τεσπα, βρήκες το δρόμο σου στο Linux! Jack + brutefir κάνουν θαύματα! Πες μου ποιο vst παρατήρησες να έχει πρόβλημα – και φυσικά κατέβασε την πιο πρόσφατη έκδοση του.
fanisatt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Το τι έκδοση είναι το λένε τα windows με ένα δεξί κλικ properties στο my computer. Τεσπα, βρήκες το δρόμο σου στο Linux! Jack + brutefir κάνουν θαύματα! Πες μου ποιο vst παρατήρησες να έχει πρόβλημα – και φυσικά κατέβασε την πιο πρόσφατη έκδοση του. Δεν θυμάμαι καθόλου. Είχα ένα DVD μαζί μου με αρκετά VST (κάποια free και κάποια DEMO εμπορικών). Πλάκωσα να δοκιμάζω ,κάπου είδα παραφωνίες - φοβήθηκα και τέλος. Οπωσδήποτε πρέπει να το ψάξω καλύτερα το πράγμα, διότι, αν τελικά μπορώ να δουλέψω τα μουσικά σε περιβάλλον 64bit χωρίς να έχω προβλήματα, (αποδέχομαι ένα ποσοστό 5%-10% αλλά όχι παραπάνω), τότε θα το σκεφθώ σοβαρά για αγορά windows 64bit. Στο Linux κάνω τα πάντα εκτός από το να φτιάχνω μουσική. Έχω 2 κάρτες ήχου. Δυστυχώς το Linux δεν βλέπει την "καλή" που έχω ειδικά για μουσική παραγωγή (Waveterminal 192).Βλέπει την άλλη. To JACK το γνωρίζω και το χρησιμοποιώ αλλά το brutefir δεν το ξέρω. Τι είναι αυτό αδερφέ ;
p3nny58 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό δεν ισχύει ! Δεν έχει καμμία δουλειά η μνήμη της κάρτας γραφικών με αυτήν που φοράει η motherboard και την οποία εκμεταλλεύονται τα windows. Ίσως κάποιες φορές το σύστημα να διαθέτει μνήμη υπέρ της κάρτας γραφικών , αλλά αυτό είναι άσχετο με αυτό που λες. Ψάξτο κι αλλού για να πεισθείς. Κατά τη γνώμη μου, είτε υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ των μνημών που έχεις , είτε κάτι δεν "αρέσει" στη motherboard, είτε έχουμε καμμένη μνήμη , είτε πρόβλημα στη μητρική. Αφαίρεσε εναλλάξ μία - μία τις μνήμες σου. Άλλαξέ τους θέσεις. Πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κάποια καμμένη και ότι κάθονται καλά στη μητρική. Διάβασε το εγχειρίδιο της μητρικής σου. Τι ταχύτητες σηκώνει και μέχρι πόσα GB κατά περίπτωση. Είχα μια παλιά Gigabyte η οποία αν έβαζες μνήμη DDR2 333 ΜΗΖ σήκωνε μέχρι 3 GB συνολικά, αλλά αν έβαζες μνήμες των 400 MHZ , τότε σήκωνε μέχρι 2 GB !!!!! +1 σωστος!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.