professor chaos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Το σκέφτομαι για φέτος.Έχετε κάποια εμπειρία,καμια συμβουλή τπτ?Καναν γνωστό ίσως?
professor chaos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Εργασία ως τί; ο,τιδήποτε.Δε με απασχολεί αυτό.Αρκεί να μπορώ να καλύψω τις καθημερινές μου βασικές ανάγκες
Tenshi Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2011 Συνήθως προσφέρεται νερό-τροφή-στέγη για την σεζόν (ας πούμε ένα 6μηνο).Αν δηλαδή το τρίπτυχο καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες,θα δουλέψεις και τσάμπα; Σε γενικές γραμμές ξέχνα το 8ωρο και την πενθήμερη εργασία.Ρεπό δέν υφίσταται
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 εχει σχετικα καλα λεφτα γιατι αυτοι που μενουν στα νησια και ασχολουνται με τον τουρισμο την βγαζουν ολο το χρονο με τους μισθους των 6-8 μηνων που θα δουλεψουν... το θεμα ειναι οτι μπορει να χρειαστει να δουλεψεις ειτε πολλες ωρες η πολλες μερες (1 ρεπο το μηνα) η και τα 2...
professor chaos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 πχ σε ταξιδιωτικό γραφείο σε κάποιο νησί,υποδοχή σε κανά ξενοδοχείο ακόμα και σερβιτοριλίκι ξερωγω.Δν εχω ξαναδουλέψει σε καφε μπαρ και γιαυτό δεν το λέω πρώτο
bluesattack Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Και γνωστο να εχει καποιος , τετοιες εποχες να ''κλεισουν'' ανθρωπο απο το χειμωνα για το καλοκαιρι, χλωμο το κοβω...
professor chaos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Και γνωστο να εχει καποιος , τετοιες εποχες να ''κλεισουν'' ανθρωπο απο το χειμωνα για το καλοκαιρι, χλωμο το κοβω... ε βολιδοσκοπώ!μου είπαν ότι κλείνουν νωρίς το προσωπικό και μετά ψάχνουν εξτρα άτομα.άμα ήξερε κανείς να μας πεί πως γίνονται αυτές οι δουλειές...Μέσω γνωστών μόνο,να παω να κάνω ντου στο νησί ,να κοιτάω στο Kariera κ το skywalker η που αλλού ασ πούμε...
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 αυτο που λες... καλα κανεις και ψαχνεις απο τωρα...
ioanna_b Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Έχοντας μια μικρή έστω εμπειρία στο ξενοδοχειακό κλάδο σε νησί, έχω να πω τα εξής: 8ώρο δεν υπάρχει. Συνήθως υπολογίζουν από 9ωρο κ πάνω (όχι απαραίτητα συνεχόμενο). Ρεπό στα περισσότερα ξενοδοχεία τουλάχιστον δεν παίζει, ιδίως αν πρόκειται για μικρής δυναμικότητας μιας που θ’ απασχολεί έναν υπάλληλο σε κάθε βάρδια ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να ''παίξει΄΄ και σε άλλα πόστα.(βλ. υποδοχή-σέρβις).Άντε να είναι 1-2 όπως είπε και ο tr3quart1sta. Για το είδος κ το φόρτο εργασίας(ιδίως τους 2 μήνες Ιούλιο-Αύγουστο)και για τον κάθε περίεργο πελάτη(έλληνα κυρίως..), στανταράκι θα σιχτιρίσεις κ θα μονολογήσεις ότι αξίζεις περισσότερα! Κατά μέσο όρο, οι αποδοχές κυμαίνονται : 1000 ευρώ 9 -10ώρο(μου έχουν πει και για 10-12ωρο σπαστό!@#$) , 7ήμερο για 5-6 μήνες.Δεν το λες και τρελή ευκαιρία. Τα ρεπό δεν τα πληρώνουν όλοι. Εκεί είναι που πρέπει να προσπαθήσεις να διαπραγματευτείς, όπως επίσης και για τα έξοδα μετακίνησης. Σίγουρα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και μπορείς να πετύχεις το κάτι καλύτερο. Σημειώνουμε ότι μπορεί να ξοδεύεις μεν λιγότερα χρήματα αλλά σε κάποια πράγματα η ζωή στο νησί είναι πιο ακριβή(πχ αγορά προσωπικών ειδών, καύσιμα ~αν πας με το αυτοκίνητό σου~ πονάει αυτο..) Τα χρήματα που θα αποταμιεύσεις σίγουρα δεν αρκούν για το χειμώνα, ας μην γελιόμαστε. Πάνε αυτές οι εποχές.. Μην ξεχνάς, από τον Οκτώβριο πάλι άνεργη θα είσαι, θα ξεκινήσεις πάλι από το μηδέν, οπότε ότι μάζεψες, ατμός..σο τρου.Θα έχεις το ταμείο, βέβαια. Παρόλα αυτά, με την υπάρχουσα εργασιακή κατάσταση ,εξακολουθώ να πιστευω ότι μπορείς να κερδίσεις κάτι δεδομένου ότι: τρίπτυχο που είναι εξασφαλισμένο + τιπς καλύπτεις σημαντικό μέρος των καθημερινών εξόδων =>μισθός περισσότερες πιθανότητες να μείνει σχεδόν άθικτος.(ο καθένας υπολογίζει τι υποχρεώσεις έχει κ τι του μένει στο τέλος). Στα συν είναι ότι άν είσαι άτομο κοινωνικό, σου αρέσουν οι αλλαγές, λές όχι στους 4 τοίχους ενός γραφείου 2χ2,η καλοκαιρινή εργασία σε νησί είναι σο ματσ γουιν, σο ματσ! Το ειδυλλιακό αυτό σκηνικό δεν ισχύει πάντα..το λέω και από τραγική προσωπική εμπειρία. Όλα είναι και θέμα τύχης, όπως σε κάθε εργασιακό (ή μή) περιβάλλον. Οι αγγελίες τώρα είναι στα peak τους. Μια ματιά πχ στο skywalker θα σε πείσει. Τα ξενοδοχεία φροντίζουν από νωρίς για το προσωπικό. Να φανταστείς από το σεπτέμβριο έβλεπα αγγελίες για τη φετινή σεζόν. Εν κατακλείδι, εφόσον δεν έχεις βρει τπτ άλλο, και θέλεις να το δοκιμάσεις, βλέπεις, αξιολογείς, ρισκάρεις, πράττεις και κάνοντας ένα καλό προγραμματισμό, θα σου μείνει κ κάτι στην άκρη.Έδω που έχουμε φτάσει, δεν σου/μας μένει κ τπτ άλλο.. Αυτά, μέσα στις άκρες.Ελπίζω να σε βοήθησα.
professor chaos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 α Αυτά, μέσα στις άκρες.Ελπίζω να σε βοήθησα. Τι καλή που είσαι που ασχολήθηκες!Ευχαριστώ πάρα πολύ...Έχω ακούσει ότι σου καλύπτουν διαμονή και μαμ.Ισχύει?Αν υποθέσουμε ότι εγώ πάω εκεί με 0 κομπόδεμα θα τη βγάλω απο το μισ8ό εξαρχής?Επίσης μήπως έχεισ κανα συγκεκριμένο να προτείνεις?
ioanna_b Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Ναι ισχύει. Και σε καφε-μπαρ / εστιατόρια κατά γενική ομολογία. Η ποιότητα αυτών που σου προσφέρουν είναι πολύ σχετικό. Μην ξεχνάς ότι δεν είσαι κ στο σπίτι σου. Έχω παραδείγματα να παραθέσω και από τις 2 πλευρές του νομίσματος. Ξανά λέω εξαρτάται που θα πέσεις , πόσο διαλλακτική είσαι και δεν είναι όλα ονειρικά όπως μπορεί να φαντάζεσαι. Απλή λογική : πως θα πας έτσι χωρίς κομπόδεμα? Τον πρώτο μήνα πως θα την βγάλεις? Πας κάπου που δεν έχεις ιδέα τι θα αντιμετωπίσεις , υποθέσεις κάνεις.Ήξερα κοπέλα που ήρθε έτσι, χύμα από όλες τις απόψεις. Οκ. (εννοείται ότι δεν την πάλεψε κ την έκανε. έξτρα τιπ: ψάξε το μέρος που θα πας, ιδίως από θέμα μετακινήσεων, αποστάσεων κτλ) . Προσωπικά, όσο και να μην βγαίνεις, κάτι έξτρα θα προκύψει, μπορεί κάτι να συμβεί, να έχεις ένα μικρό δίκτυ ασφαλείας. Αυτό θα το κρίνεις εσύ. Μην ξεχνάς ότι μπορεί τα έξοδα μετακίνησης να τα επιβαρυνθείς(πιθανότατα). Επαναλαμβάνω ότι οι αποδοχές που είπα είναι μια πολύ γενική ιδέα, έτσι? Αν εννοείς από πού να ξεκινήσεις να ψάχνεις: skywalker –εγγύηση-, καριέρα, χρυσή ευκαιρία κ γενικά ο γοογλης είναι ο καλύτερός μας φίλος. Υπάρχουν και ιστοσελίδες αποκλειστικά για εποχικά-τουριστικά επαγγέλματα για Ελλάδα και για εξωτερικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.