gmch Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Θα ήθελα, για μια ακόμα φορά την βοήθεια σας. Έχω στην κατοχή μου ένα μαγαζί ~30 τμ και ήθελα να το εκμεταλλευτώ. Μια σκέψη είναι να το κάνω πάρκινγκ. Το ενοίκιο θα είναι βέβαια μικρό αλλά σταθερό και νοικιάζεται εύκολα. Δεύτερη σκέψη είναι να το νοικιάσω ως κατάστημα αλλά το βλέπω χλωμό μιας και δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση στην περιοχή. Η τρίτη λύση είναι να το ανοίξω ιχθυοπωλείο. Μεγάλη γραφειοκρατία και ίσως δαπανηρή διαδικασία αλλά αρκετά καλό κέρδος στην συνέχεια. Το μαγαζί είναι γωνιακό σε πρώτο παράλληλο κεντρικού δρόμου στο Γαλάτσι με παρόμοιο κατάστημα (όχι ιδιόκτητο) σε απόσταση 200+ μέτρα. Και ρωτάω τώρα εγώ : 1) Αγοράζεται ψάρια και πόσο συχνά? 2) Από που αγοράζετε ψάρια (λαϊκή, S.M., συνοικιακό ιχθυοπωλείο κλπ) ? 3) Γιατί αγοράζεται από το παραπάνω σημείο ψάρια (τιμή, ποικιλία, ποιότητα κλπ) ? Όλων οι σκέψεις και απαντήσεις καλοδεχούμενες
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Πως σου ηρθε το ιχθυοπωλειο? Θελω να πω, ξερεις την δουλεια ή σκοπευεις να την μαθεις στην πορεια? Διοτι δεν ξερω τι ακριβως παιζει με τις τιμες χονδρικης/λιανικης, τι κερδος εχει και τι ζημια σε περιπτωση που δεν πιασει, εξοπλισμο κλπ. Απο κει και περα, εγω θα επαιρνα μια καρεκλα και θα καθομουν απεναντι απο το ιχθυοπωλειο που ηδη υπαρχει, για να εχω μια εικονα του τι γινεται απο πλευρας αγοραστικου κοινου. Ταυτοχρονα θα πρεπει να ελεγξεις και την "κινηση" εξω απο το μαγαζι που σκοπευεις να ανοιξεις. Επισης δεν ξερω αν εργαζεσαι τωρα και που, αλλα εχε στο μυαλο σου πως θελει πολυ κυνηγι, ιδιαιτερα στις αρχες. Εγω παντως με βαση την γενικη εικονα της αγορας και ΧΩΡΙΣ να ξερω τι γινεται με τα ιχθυοπωλεια συγκεκριμενα, θα επελεγα την λυση Νο2 ως πιο ασφαλη. @Sly γιατι ρε συ, ενα αμαξι παιρνει ανετα και στο Γαλατσι η κατασταση δεν αντεχεται με το θεμα του parking.
paylidis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 μη μπλεξεις με επιχειριση τετοια εποχή... θα κλαίς το κεφαλαιο σου... αμα ειναι 30τμ και μακροστενο μεχρι κ 3 αυτοκίνητα θα μπορουν να χωρεσουν, μεγαλη υποθεση για κεντρο αθηνας (έστω γαλατσι οπως λες...)
Moderators stormrain Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 μεγαλη υποθεση για κεντρο αθηνας (έστω ειδικα γαλατσι οπως λες...) Fixed (ελληνικα)
gmch Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 30 τ.μ.; Τι θα παρκάρουν, πατίνια; Άνετα 1 αυτοκίνητο + μοτο Πως σου ηρθε το ιχθυοπωλειο? Θελω να πω, ξερεις την δουλεια ή σκοπευεις να την μαθεις στην πορεια? Διοτι δεν ξερω τι ακριβως παιζει με τις τιμες χονδρικης/λιανικης, τι κερδος εχει και τι ζημια σε περιπτωση που δεν πιασει, εξοπλισμο κλπ. Απο κει και περα, εγω θα επαιρνα μια καρεκλα και θα καθομουν απεναντι απο το ιχθυοπωλειο που ηδη υπαρχει, για να εχω μια εικονα του τι γινεται απο πλευρας αγοραστικου κοινου. Ταυτοχρονα θα πρεπει να ελεγξεις και την "κινηση" εξω απο το μαγαζι που σκοπευεις να ανοιξεις. Επισης δεν ξερω αν εργαζεσαι τωρα και που, αλλα εχε στο μυαλο σου πως θελει πολυ κυνηγι, ιδιαιτερα στις αρχες. Εγω παντως με βαση την γενικη εικονα της αγορας και ΧΩΡΙΣ να ξερω τι γινεται με τα ιχθυοπωλεια συγκεκριμενα, θα επελεγα την λυση Νο2 ως πιο ασφαλη. @Sly γιατι ρε συ, ενα αμαξι παιρνει ανετα και στο Γαλατσι η κατασταση δεν αντεχεται με το θεμα του parking. Ο εξοπλισμός, εκτός από την μηχανή για πάγο, δεν κοστίζει αρκετά. Σύνολο υπολογίζω για εξοπλισμό διαμόρφωση μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από 10-15 χιλιάρικα. Την δουλειά δεν την έχω ξανακάνει. Μόνο ως παρατηρητής, όπως είπες, και γνώσεις από καθαρίσματα, τεμαχίσματα, και ποικιλίες ειδών. Πελατεία : κόσμος κυκλοφορεί (9 οικοδομικά τετράγωνα και είναι ορατό από τον κεντρικό δρόμο) + υπάρχει αρκετός κόσμος από γειτονικό μαγαζί. Το μεγάλο θέμα είναι στο ότι εργάζομαι. Αλλά......αλλά.... μη μπλεξεις με επιχειριση τετοια εποχή... θα κλαίς το κεφαλαιο σου... αμα ειναι 30τμ και μακροστενο μεχρι κ 3 αυτοκίνητα θα μπορουν να χωρεσουν, μεγαλη υποθεση για κεντρο αθηνας (έστω γαλατσι οπως λες...) [/quote Όχι και τρία αυτοκίνητα. Άμα έπαιρνε τρία δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Στα τρία ερωτήματα που έθεσες αρχικά: 1)Ναι 2)Λαϊκή 3)Καλύτερες τιμές, εφάμιλη ποιότητα και ποικιλία με το ιχθυοπωλείο από όπου αγόραζα παλαιόταρα (σε άλλη περιοχή από αυτή που ζω), καλύτερες τιμές-ποικιλία-ποιότητα από τα δύο συνοικιακά στην περιοχή που ζω. Από τα τρία που σκέφτεσαι, το πάρκινγκ μου ακούγεται πιο δελεαστικό, χωρίς όμως να ξέρω τη δουλειά του ιχθυοπωλείου καθόλου (περιθώρια κέρδους κτλ.)
gmch Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Στα τρία ερωτήματα που έθεσες αρχικά: 1)Ναι 2)Λαϊκή 3)Καλύτερες τιμές, εφάμιλη ποιότητα και ποικιλία με το ιχθυοπωλείο από όπου αγόραζα παλαιόταρα (σε άλλη περιοχή από αυτή που ζω), καλύτερες τιμές-ποικιλία-ποιότητα από τα δύο συνοικιακά στην περιοχή που ζω. Από τα τρία που σκέφτεσαι, το πάρκινγκ μου ακούγεται πιο δελεαστικό, χωρίς όμως να ξέρω τη δουλειά του ιχθυοπωλείου καθόλου (περιθώρια κέρδους κτλ.) Και πόσο συχνά αγοράζεις ?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Πλέον, μία φορά την εβδομάδα (όχι μόνο για οικονομικούς λόγους όμως).
leftermann Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 1. ναι, μια φορά την εβδομάδα συνήθως. Κάποιες εβδομάδες δεν αγοράζω καθόλου, γιατί πάμε και κάνα ψαρεματάκι. 2. τον χειμώνα από λαϊκή 99%. Το καλοκαίρι στις διακοπές μου από ιχθυοπωλείο 99%. Το καλοκαίρι αγοράζω συχνότερα από 1 φορά την εβδομάδα, ίσως και 3 και 4. 3. έχω βρει έμπιστο λαϊκατζή στο σπίτι και έμπιστο ιχθυοπώλη στις διακοπές. Ψωνίζω πάντα από αυτούς, γιατί έχουν και την ποικιλία που θέλω, και την ποιότητα, και πλέον δεν μου δίνουν ότι νάναι γιατί είμαι σταθερός πελάτης. Σε φάση που μου λένε πχ "άσε την τσιπούρα, δεν είναι καλή, πάρε σαρδέλα φρέσκια σήμερα", κι ας έχουν μικρότερο κέρδος. Αν έβρισκα ιχθυοπωλείο τέτοιο στο σπίτι, δεν θα είχα πρόβλημα να ψωνίζω από εκεί. Ίσα ίσα θα με βόλεβε, γιατί θα ψώνιζα όποτε ήθελα, ενώ τώρα είμαι αναγκασμένος να αγοράζω κάθε τρίτη που είναι η λαϊκή στην γειτονιά. Επίσης, ξέρω αρκετούς που δεν αγοράζουν από λαϊκή γιατί γενικά δεν εμπιστευονται τους λαϊκατζήδες. Προτιμούν το ιχθυοπωλείο και ας είναι ακριβότερο.
Mvpgr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 1) Σπανιότατα αγοράζω ψάρι και αυτό συνήθως κατεψυγμένο από το SM 2) SM 3) Δεν αγοράζω όχι γιατί δε μ'αρέσει (λατρεύω το ψάρι), αλλά θεωρώ ότι είναι πανάκριβο και χαμηλής ποιότητας αυτό που βρίσκουμε στην Αθήνα. Θυμάμαι μια φορά πριν μερικά χρόνια είχαμε πάρει ψάρια από τη λαϊκή και μόλις τα ρίξαμε στο τηγάνι άρχισε το σπίτι να βρωμάει πετρέλαιο! Το καλοκαίρι βουτάμε με το ψαροτούφεκο και τρώμε κάνα φρέσκο θαλασσινό...
Haldol Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 1. Προσωπικά δεν αγαπώ πολύ το ψάρι, οπότε όχι και τόσο συχνά. 2. Όταν παίρνω, παίρνω από... ψαρά. 3. Ξέρω ότι είναι φρέσκα (το πρωί τα έβγαλε ο άνθρωπος) και είναι της περιοχής, που όσο να 'ναι γνωρίζω πόσο καθαρή είναι η θάλασσα. Parking για μένα. Το ψάρι θα μπει στα είδη πολυτελείας όπως πάμε. Parking όμως σ' αυτές τις περιοχές πάντα θα χρειάζεσαι.
kage Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 απο παρκινγκ να υποθεσω 1 αυτοκ.250ε το μηνα +1 μηχανη 100ε? ξερεις απο ψαρια? οκ αγοραζεις απο ιχθυοσκαλλα.θα ξυπνας καθε πρωι 5 να πηγαινεις περαμα? την βρομα την αντεχεις? μπορεις να αγοραζεις απο ψαραδες ή ειναι παρανομο?
leftermann Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 τόσο ακριβό είναι το πάρκιν εκεί κάτου;
gmch Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2011 απο παρκινγκ να υποθεσω 1 αυτοκ.250ε το μηνα +1 μηχανη 100ε? ξερεις απο ψαρια? οκ αγοραζεις απο ιχθυοσκαλλα.θα ξυπνας καθε πρωι 5 να πηγαινεις περαμα? την βρομα την αντεχεις? μπορεις να αγοραζεις απο ψαραδες ή ειναι παρανομο? Πολλά λες. Σα πάρκινγκ άντε να το νοικιάσεις 150-180 το μήνα. Δεν πάει παραπάνω. Από ψάρια κάτι κατέχω, όχι βέβαια να κάνω και φιλετάρισμα αλλά πιστεύω ότι όλα μαθαίνονται. Σε πρώτη φάση αγορά μόνο από ιχθυόσκαλα (5 η ώρα είναι αργά. Απ΄όσο έχω μάθει στις 3 πάνε τα καλά εστιατόρια, 4 τα μαγαζιά 5 οι λαικατζίδες και μετά οι πλανόδιοι. Η κάθε ώρα αντιστοιχεί και σε ανάλογη ποιότητα.) Καλύτερα η βρώμα παρά να σου κάθεται στο σβέρκο σου ο κάθε μαλάκας. Σε δεύτερη φάση υπολογίζω να φέρνω ψάρια από κάποιο νησί.(Δεν νομίζω να είναι παράνομο αν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.