Προς το περιεχόμενο

[SOLVED] Απορία με RAM...Ξανά!!!

Papman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω καθόλου!

Από τα screenshots παρακάτω, βλέπετε πως έχω 2GB RAM (1bg x 2) στα 800Mhz. Δεν μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει τρόπος να πάει το τρέχων bandwitch στα 400 MHZ από τα 333.

Έχω προσπαθήσει να δω τι γίνεται μέσα από το bios και μου φαίνεται πως η μνήμη δεν τρέχει πάνω από τα 667.Δεν ξέρω πως και αν αλλάζει η ταχύτητα από το bios.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο που αφιερώσατε!

post-168048-0-53198100-1296342885_thumb.png

post-168048-0-14739200-1296342886_thumb.png

post-168048-0-80216600-1296342886_thumb.png

Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις; Μπορεί η μητρική να μην πάει πάνω απο 667 ^_^

Edit: Ανέβασε την καρτέλα Mainboard, εκεί φαίνεται το μοντέλο.

Άσχετο: Τον ίδιο επεξεργαστή έχουμε... Τραβάει καλά B) Και έχει μακριά το ταβάνι :mrgreen:

Δημοσ.

Ποια μητρική έχεις; Μπορεί η μητρική να μην πάει πάνω απο 667 ^_^

Με συγχωρείς..η μητρική μου είναι αυτή και νομίζω πως υποστηρίζει τέτοιες ταχύτητες.

Φίλε νομίζω το βρήκα το πρόβλημα. Το γράφει μάλιστα στο λινκ που σου έδωσα...Τι χαζός που είμαι...

Support for DDR2 800/667 MHz memory modules

(Because of chipset limitations, to avoid the system being unable to start or the memory being incorrectly detected, if only one memory module is to be installed, we suggest that you install it on the DDR2_1 or DDR2_3 socket; to install two memory modules, we suggest that you install them on the DDR2_1 and DDR2_3 sockets (when the DDR2_2 or DDR2_4 socket is populated with a DDR2 800 MHz memory module, the memory speed will be downgraded to 667 MHz).

(Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.)

Με συγχωρείτε για την αναστάτωση...

Νίκο να σε ρωτήσω..η μητρική αυτή δεν είναι για πολλά πολλά σε θέμα o/c e? με στοκ ψύξη και με το πρόβλημα που είχα με τα fsb της μνήμης έφτασα μέχρι 2,1 από 1,8 Ghz..αν θέλεις pm με γιατι ενδιαφέρομαι..

Δημοσ.

Πόσα module μνήμης έχεις; Άμα είναι 2 είναι στις θέσεις 1 και 3?

Μια χαρά, δοκίμασε και καλή τύχη B)

Edit15: Στο insomnia δεν αναστατωνόμαστε χαχαχα... Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Νίκο έκανα αυτό που είπες.Οι μνήμες ήταν στις θέσεις 2 και 4. τις έβαλα λοιπόν στις θέσεις 1 και 3 αλλά ο υπολογιστής δεν bottάρει.

Δοκίμασα να βάλω την μία στην θέση 1 και την άλλα στην θέση 4 και δούλεψαν κανονικά, αλλά ήταν πάλι downgraded στα 667Mhz.

Έβαλα και την μία μόνο στην θέση 1 και πάλι δεν δούλεψε.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι θέμα bios,και χρειάζομαι bios update(που φοβάμαι λίγο να το κάνω).Το νέο stable bios release αναφέρει "increased ddr compatibility". Αυτό πρέπει να κάνω?

Ορίστε τι αναφέρει για τις μνήμες και τους περιορισμούς του chipset στο site της μητρικής.(Κάτω από την καρτέλα specifications:memory) και στην σελίδα 16 του Αγγλικού manual.

Σας Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!(Θα ήθελα πραγματικά να βρω λύση στο πρόβλημά μου)

Μητρική:GIGABYTE GA-EG43M-S2H (rev. 1.0)

Δημοσ.

Παράξενο :/ Κάνε ένα update στο bios, και κάτι στραβά να πάει έχεις dual, δεν την καις... Το F6 βάλε, το 7 ακόμα beta είναι... Δες όμως πρώτα μην έχεις ήδη το καινούργιο.

Τότε θα πρέπει να είναι οκ αλλιώς μου φαίνεται παράξενο :/

Αλλιώτικα βάλε στις θέσεις που τρέχουν με 667 και κάνε λίγο OC στον επεξεργαστή, έτσι θα ανεβούν μαζί του και οι μνήμες, ανέβασε δηλαδή το FSB μέχρι να πάνε οι μνήμες στα 800 περίπου. Αντέχει ο επεξεργαστής μην ανησυχείς.

Edit: Δοκίμασε να τις βάλεις 1-3 και να κάνεις ένα clearcmos. Όταν είναι στο 1-4 βλέπει και τα 2 GB?

Δημοσ.

Παράξενο :/ Κάνε ένα update στο bios, και κάτι στραβά να πάει έχεις dual, δεν την καις... Το F6 βάλε, το 7 ακόμα beta είναι... Δες όμως πρώτα μην έχεις ήδη το καινούργιο.

Τότε θα πρέπει να είναι οκ αλλιώς μου φαίνεται παράξενο :/

Αλλιώτικα βάλε στις θέσεις που τρέχουν με 667 και κάνε λίγο OC στον επεξεργαστή, έτσι θα ανεβούν μαζί του και οι μνήμες, ανέβασε δηλαδή το FSB μέχρι να πάνε οι μνήμες στα 800 περίπου. Αντέχει ο επεξεργαστής μην ανησυχείς.

Edit: Δοκίμασε να τις βάλεις 1-3 και να κάνεις ένα clearcmos. Όταν είναι στο 1-4 βλέπει και τα 2 GB?

Οταν είναι στις θέσεις 1-4 βλέπει και τα 2GB, ναι! έχω βγάλει την μπαταρία αλλα θα το ξανακάνω με τις θέσεις 1-3 να είναι πιασμένες.σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς!θα απαντήσω με νεοτερα!

Έβγαλα την μπαταρία ενώ οι μνήμες ηταν στις θέσεις 1-3, αλλά κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις μόνος του χωρίς να μπουτάρει.Θα κάνω bios update t;ote..

Δημοσ.

Το πρόβλημα μου λύθηκε Νίκο! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σου!

Έκανα bios update στην σταθερή έκδοση f6 έχοντας τις μνήμες στις θέσεις 1-4. Αφού ολοκληρώθηκαν όλα καλά, τις έβαλα σε θέση 1-3. Έτσι τώρα τρέχουν στις κανονικές συχνότητες 800Mhz και παίζω με oc. Το stepping του δικού μου είναι μαπέξ (L2 vs M0 που είναι το δικό σου), αλλά δεν βαριέσαι!! έχω βάλει 333 mhz σαν εσένα με πολλαπλασιαστή 6!Δεν νομίζω να ανέβω πολυ παραπάνω, έχω γνώση της στοκατζίδικης ψυχτρας μου!!

Ευχαριστώ και πάλι!!

Δημοσ.

Μια χαρά τότε, καλή τύχη με το OC.

Κοίτα μην πάνε πολύ πάνω οι μνήμες απο τα 800 βασικά και μην ανησυχείς, έχει και ο δικός σου επεξεργαστής χώρο για OC, όλοι έχουν grin.png Θερμοκρασίες τσέκαρε με το speedfan-hwmonitor ενώ τρέχεις OCCT για κανένα μισάωρο ή παραπάνω. Για κάθε προσπάθεια OC για max θερμοκρασία τώρα που έχει και κρύο πες κανένα 60ρι για να είσαι σταθερός και το καλοκαίρι. Αλλά τα 2.5 τα έχεις και εσύ σταθερά, εμένα δεν κατάλαβε τίποτα εκεί άρα ούτε και εσένα λογικά, παραπάνω υπάρχει το θέμα fear.png.

Y.Γ Βάλε θερμοκρασία κλεισίματος του pc στα 80-90 που να είσαι και καλυμμένος αλλά και πάλι κλείνει μόνο του αμα δει ζόρια mrgreen.png

Μπορείς να ανοίξεις νέο θέμα και στο OverClocking να δεις περισσότερες απόψεις, έχει κίνηση εκεί grin.png Όλο και κάτι θα πει κανένας happy.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...