Προς το περιεχόμενο

Βελονισμός. Do or don't?

turnthepage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας! Εδώ και μερικές μέρες προσπαθώ να βρώ στοιχεία για το αν ο βελονισμός είναι κάτι με το οποίο αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.Έχω κάποιο πρόβλημα με τη μέση μου και η κλασσική ιατρική δεν μπορεί να βοηθήσει.Ακούγεται ότι ο βελονισμός μπορεί να λύσει τέτοια θέματα όπως και στην διακοπή του καπνίσματος , την απώλεια κιλών και άλλα.Είμαι όμως πολύ επιφυλακτική οπότε αν κάποιος το έχει δοκιμάσει ή έχει ακούσει κάτι απο γνωστό του θα με βοηθούσε πολύ αν το μοιραζόταν μαζί μου.Ευχαριστώ

Δημοσ.

ο βελονισμός σαφέστατα αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς, αρκεί να βρεις καλο βελονιστή. Ή αλλιώς, ο βελονισμός είναι καλός, οι βελονιστές δεν είναι καλοί (οι περισσότεροι, στην Ελλάδα).

Δημοσ.

Ο βελονισμός δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερος από το placebo. Με λίγα λόγια, η επιστήμη δεν τον θεωρεί αποτελεσματικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να σε βοηθήσει. Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων γίνεται καλά με placebo, επειδή δηλαδή απλώς νομίζει ότι κάποιος ασχολείται μαζί του και τον θεραπεύει. Προσοχή, δεν μιλάω για ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα. Κανονικότατους, "φυσιολογικούς" ανθρώπους αν εξετάσεις, θα βρεις ότι ένα ποσοστό γίνεται καλά επειδή απλώς πηγαίνει στον γιατρο/βελονιστή/ομοιοπαθητικό/υπνωτιστή/μάγο/παππά. Δεν ξέρουμε πώς και γιατί, αλλά ξέρουμε ότι συμβαίνει. Επομένως, αν δοκίμασες την κλασική ιατρική και δεν σε βοηθάει, σκέψου και τη λύση του βελονιστή. Απλώς μη νομίζεις ότι αξίζει τα λεφτά που θα πάρει και ότι κάνει επιστήμη.

Καλή τύχη με το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

Φίλος μου που έκανε βελονισμό για να κόψει το κάπνισμα τα κατάφερε για μερικούς μήνες, το ξανάρχισε όμως μετά. Α, να σημειώσω ότι είχε ΤΑ ΝΕΥΡΑ εκείνη την περίοδο!

Δημοσ.

η μανα μου αν κ ειχε κανει στο πρλθον χωρις αποτελεσμα

....αυτες τις ημερες παει καλα..

3 εβδμαδες χωρις τσιγαρο ..

υποψιαζομουν πλασημπο κατασταση αλλα λεει οτι τις πρωτες ημερες

ενιωσε διαφορετικα λογω του βελονισμου στην περιοχη εκει..

παντως αν το κοψει μονιμα μονο το οικονομικο να σκεφτεις..

[γιατι ειναι πολυ μεγαλη για να αναστραφει η κατασταση στα πνευμονια της]..

Δημοσ.

Καμιά φυσικοθεραπεία δε παίζει;

Δυστυχώς οι γιατροί που ρώτησα είπαν οτι δεν θα με βοηθούσε καθόλου.

Γνωρίζω αυτό που λένε ότι ο βελονισμός βοηθάει μόνο ως placebo αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε μένα καθώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να με βοηθήσει. Γι' αυτό ψάχνω για κάποιες θετικές εμπειρίες μήπως αρχίσω και το πιστεύω! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...