Προς το περιεχόμενο

Αγορά PSU για να κρατήσει 7 χρόνια στο νερό.

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το SEASONIC M12 500W. Δεν φαντάζεστε πόσο ευχαριστημένη είμαι.. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είναι ποιοτικότατο με ντυμένα καλώδια και noise-less FAN, με αμέτρητα καλώδια και ζει χωρίς UPS από το 2007. Το είχα αγοράσει 100€ back then, και έχω ακόμα την απόδειξη.

Τώρα είμαι με Q6600 και μια 6870, και ξαναλέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Σε λίγο όμως, θα κάνω Crossfire και θα πάρω και ένα Sandy Bridge, τα πάντα θα τα κλοκάρω στο ταβάνι. Τα PC συνήθως τρώνε με full load 300W, υπολόγισα ότι η αναβάθμιση μου με full load θα ξεπερνάει τα 500W..

Τώρα δεν το έχω ανάγκη, αλλά με τη προϋπόθεση της αναβάθμισής μου θα την κάνω την αγορά σε λίγο καιρό. Με αφορμή την αναβάθμιση ενός φίλου, σκέφτηκα να του πουλήσω 73€ το SEASONIC μου και να αγοράσω ένα νέο βαρβάτο PSU για να μείνει ΚΑΙΡΟ.

Τώρα εγώ ήμουν κολλημένη με SEASONIC και άντε κάνα PC Power&Cooling, αλλά δεν φέρνουμε τέτοια Ελλαδιστάν. Είμαι έτοιμη να αγοράσω το:

Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin AX CMPSU-750AXEU Active-PFC Retail

611cf2c154af40301275d137eb23a2bc_medium.png

Τα χρήματα φτάνουν τα 200€ (άντε κόβω 73€ από την πώληση και πιάνω τα 126€). Αναρωτιέμαι, αξίζει; Υπάρχει και το

HX750W (τα παρελκόμενα του) π.χ το οποίο είναι στα 155€ (και με τη πώληση πιάνω 82€ έξοδο).

Περιπτώσεις;

1. Now its the chance, go for it μιας και θα κρατήσει και σίγουρα θα το έχεις ανάγκη με την αναβάθμιση.
  2. Πάρε το HX750, και μη πέσεις θύμα του marketing. Δεν θα έχεις ΚΑΜΙΑ διαφορά, πέρα από κάνα καλωδιάκι.
  3. Μην κάνεις ΚΑΝ την αγορά. Την παλεύει το PSU σου.
  4. Μείνε έτσι όπως είσαι τώρα, και κάνε την αγορά του PSU όταν με το καλό κάνεις CF/αναβάθμιση CPU. (Τότε όμως δε θα μπορώ να σκοτώσω το PSU με τόσο καλή τιμή και οι τιμές τους δεν πέφτουν για να αξίζει να περιμένω frown.png)

Χλιδή είναι η γνώμη σας, απλά είναι αρκετά τα λεφτά (τα διπλάσια απ'όσα είχα δώσει πριν 3 χρόνια), και έχω ανάγκη λίγο assurance μπας και κάνω πατατα αγορά.

Ευχαριστώ ε.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει να έχει αποσπώμενα καλώδια..

Coolermaster GX750W.Σκυλί μαύρο και αθόρυβο..

Αν σε ενδιαφέρει να έχει αποσπώμενα απο αυτά που λές θα πήγαινα στο HX750W , είχα το 1000αρι και είναι απίστευτα τροφοδοτικά.Δεν αξίζει να πας στο ΑΧ για αυτά που θες...

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό παίζει μεγάλη σημασία και αυτο το εμαθα στη πορεία. Αρχικα εβαζα οτι να ναι τροφοδοτικό και καιγόταν το pc μετα απο 1-2 χρονια. Κατι 200watt τροφοδοτικά κινεζιες...

Τωρα που εχω καποια της προκοπης δεν εχουν παθει τιποτα τα pc. εδω και χρονια και δεν κλεινουν ποτε σχεδον.

Και επαληθευομαι.. προσφατα ενας μπάρμπας ,ο μπαρμπα Γιώργος οταν εφτιαχνε υπολογιστή πήρε ενα κουτι με 20 ευρώ που ειχε μεσα τροφοδοτικό! Φυσικα του εχει καει ο δισκος μετα απο 5 μηνες σχεδον(smart προβληματα , κολάει) αλλα λεει αφου δουλευει μια χαρα ειναι.Αλλα οταν του ελεγα οτι πρεπει να βαλει κατι καλυτερο μου ελεγε οχι δε παθαινει τιποτα ,αυτο θα παρω.

Coolermaster για τροφοδοτικο δε θα επερνα.Μπορει τωρα να ειναι καλα αλλα απο οσο ξερω δεν ειναι τοσο καλά και ασφαλή...

CORSAIR παρε ενα απο τα 2 μια χαρα είναι. Ισως να παρεις το HX δεν νομιζω πως αξιζει τη διαφορά. Εκτος αν το βαλεις και θες να το κοιτάς και να φτιαχνεσε! Εγω παντως μπορει να ψαξω πολυ και να παρω απο τα καλυτερα εξαρτηματα αλλα μετα απο 1-2 μηνες ουτε που θυμαμαι τι ειχα βαλει..

Τροφοδοτικο και εγω seasonic πρεπει να εχω modular:)

Δημοσ.

Βρε Πάρη μου είσαι λίγο offtopic. Ξέρω πολλά πράγματα από PSU πόσο μάλλον τα βασικά, γνώμες ζητάω.

Τα CoolerMaster δεν είναι τόσο καλά, βέβαια συγκεκριμένα σε αυτό που προτείνεις bloodrage η Enhance electronis (αυτή που της τα φτιάχνει) έχει κάνει πολύ καλύτερη δουλειά. Όπως και νά'χει όμως, δε πάω σε CM, ούτε σε non-modular.

Αν δε πάω για Seasonic και PC P&C, τα Corsair είναι αμέσως μετά.

Το καλύτερο μακράν είναι το Seasonic X750 Gold, αλλά αυτό από Amazon κιόλας φτάνει τα 210€. Αξίζει λέτε να τα σκάσω τόσο γερά; Διαφορετικά είμαι in between HX και AX των Corsair.

Vote?

Δημοσ.

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έχεις πρόβλημα με το HX750 της Corsair. 7 Χρόνια εγγύηση για ένα κορυφαίο τροφοδοτικό. Μην το βλέπεις σαν την φθηνή - όχι και τόσο καλή - επιλογή, γιατί δεν είναι έτσι.

Δημοσ.

Γιατί δεν πηγαίνεις στη σειρά TX; Για δες π.χ. αυτό: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=12571&cat=17

Είναι:

1. Corsair. Για να σου ικανοποιηθεί το κόλλημα με τη συγκεκριμένη μάρκα

2. Rated στα 850 Watts. Επαρκή για ένα αρκετά ενεργοβόρο μηχάνημα. Και τώρα και μετά από αναβάθμιση σε Sandy Bridge + 6870 Crossfire

3. Στα 128.71€. Σε βλέπω ότι το ψειρίζεις αρκετά με την τιμή, άρα μάλλον δεν τα φυσάς τόσο πολύ για να δώσεις αβλεπεί 170 και 200€

4. 5 χρόνια εγγύηση, που είναι πιο ρεαλιστικός στόχος για να κρατήσεις το ίδιο τροφοδοτικό σε ένα gaming σύστημα που θα «κουράζει» το τροφοδοτικό και τα ενεργά του στοιχεία

Τα δυο γιουροσέντς μου...

Edit - Σόρυ, τώρα πρόσεξα αυτό:

Όπως και νά'χει όμως, δε πάω σε CM, ούτε σε non-modular.
Δημοσ.

Go for it girl...

Η πρώτη γνώμη είναι συνήθως η σωστή. Το AX είναι φανταστικό Psu με απόδοση από 82 σε 10% load εως και 91 Link. Δεν ξέρω αν αυτό από μόνο του δικαιολογεί την τιμή του, σίγουρα όμως προσφέρει στον κάτοχο την σιγουριά που χρειάζεται για να κάνει την δουλειά του αποτελεσματικότερα (ή το Gaming, no matter).

Προσωπικά έχω ένα Heroichi 385w και ποτέ δεν με απογοήτευσε, σε συνδυασμό με ένα φθηνό αλλά καλό ups.

Αφού ξέρεις από psu τότε αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που αγοράζεις και γιατί. Υπάρχουν και άλλες ποιοτικές λύσεις εκεί έξω πέρα από αυτές που ήδη ανέφερες.

Τα enermax και τα Antec είναι και αυτά πολύ καλα. Έχε υπόψιν πως τα modular θεωρητικά έχουν κάποιες παραπάνω απώλειες από τα nonMod.

Δημοσ.

Βρε Πάρη μου είσαι λίγο offtopic. Ξέρω πολλά πράγματα από PSU πόσο μάλλον τα βασικά, γνώμες ζητάω.

Τα CoolerMaster δεν είναι τόσο καλά, βέβαια συγκεκριμένα σε αυτό που προτείνεις bloodrage η Enhance electronis (αυτή που της τα φτιάχνει) έχει κάνει πολύ καλύτερη δουλειά. Όπως και νά'χει όμως, δε πάω σε CM, ούτε σε non-modular.

Αν δε πάω για Seasonic και PC P&C, τα Corsair είναι αμέσως μετά.

Το καλύτερο μακράν είναι το Seasonic X750 Gold, αλλά αυτό από Amazon κιόλας φτάνει τα 210€. Αξίζει λέτε να τα σκάσω τόσο γερά; Διαφορετικά είμαι in between HX και AX των Corsair.

Vote?

Δεν τα ελεγα για εσενα αλλα γενικά καποιες φορες καλο ειναι να επαναλαμβανονται καποια πραγματα για κοσμο που διαβαζει τυχαία. Εξαλλου για να το ψαχνεις τοσο πολύ σημαινει πως θα εχεις ασχοληθεί.

Εγω παντως αν ειχα χρηματα θα πηγαινα σε Enermax.

Αν εισαι παλι αναμεσα σε αυτα και με τα δυο κανεις την δουλεια σου.Σκεψου πρακτικά εαν θα δεις διαφορά(καμια μαλλον) και αποφασισε.

Παντως τα corsair εχουν λιγο πιο θορυβο στον ανεμιστηρα νομιζω σε σχεση με τα enermax k seasonic

Δημοσ.

Τι απώλειες ρε συ kadaka80; Ποιος στα λέει αυτά..

Pars, αν ΕΣΥ (especially) για κάποιο λόγο μου έλεγες πάρε το SS 750w Gold, θα το παρήγγειλα από Αγγλία αμέσως. Εφόσον όμως όλοι αμφιταλαντευόμαστε, το μόνο που δε θέλω είναι να πετάξω τα λεφτά μου και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν το φυσάω ή όχι.

Όσο για το θέμα του HX με AX, αν λάβουμε υπόψιν πως και τα 2 εγγυούνται 7 χρόνια ζωής, στο μόνο που θα διαφέρουν θα είναι το ότι το AX είναι Fully Modular και ο αριθμός των είσοδων του (ε και τα 35 ευρώ). Δεν φτάνουν για 6 HDD (ναι έχω 6), και τα γνωστά περιφερειακά οι εισόδοι του HX; (είναι και στο που καταλήγουν βέβαια)

200007969.jpg

Corsair_AX750W.jpg

Δημοσ.

Παντως τα corsair εχουν λιγο πιο θορυβο στον ανεμιστηρα νομιζω σε σχεση με τα enermax k seasonic

Όσο μεγαλύτερο efficiency τόσο λιγότερη θερμότητα και άρα και θόρυβος.

Μπορεί ένα μοντέλο να χαρακτηρίζεται " αθόρυβο " μόνο επειδή το fan του υποπεριστρέφεται ,επιτρέποντας να αναπτύσσονται στο εσωτερικό του psu υψηλότερες θερμοκρασίες (με επιπτώσεις και στην μακροβιότητα ).

Link, Link κ.τ.λ

Γνώμη μου είναι πως η επίπτωση σε μια ποιοτική υλοποίηση δεν είναι σημαντική, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πως κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.

Δημοσ.

Pars, αν ΕΣΥ (especially) για κάποιο λόγο μου έλεγες πάρε το SS 750w Gold, θα το παρήγγειλα από Αγγλία αμέσως. Εφόσον όμως όλοι αμφιταλαντευόμαστε, το μόνο που δε θέλω είναι να πετάξω τα λεφτά μου και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν το φυσάω ή όχι.

Όσο για το θέμα του HX με AX, αν λάβουμε υπόψιν πως και τα 2 εγγυούνται 7 χρόνια ζωής, στο μόνο που θα διαφέρουν θα είναι το ότι το AX είναι Fully Modular και ο αριθμός των είσοδων του (ε και τα 35 ευρώ). Δεν φτάνουν για 6 HDD (ναι έχω 6), και τα γνωστά περιφερειακά οι εισόδοι του HX; (είναι και στο που καταλήγουν βέβαια)

200007969.jpg

Corsair_AX750W.jpg

ΤΟ HX εχει 12 sata λέει. Και παραπάνω να βαλεις δεν παθαίνει κάτι αλλα ειναι υπερβολή, βαλε διπλο psu lol.

Απο οτι φαινεται και με τα δυο κανεις τη δουλειά σου...

Η πιο σημαντική διαφορά μαλλον ειναι οτι εχει λιγότερες απωλειες,δλδ κατα τη μετατροπή του ρευματος χανεται λιγότερη ενέργεια.(θερμότητα). Ετσι δεν ξερω αν θεωρητικά βγάλεις τα χρήματα (35 ευρω) στο λογαριασμό της δεη σε 7 χρόνια :P.

Αν δεν εχεις τίποτα αλλο να κανεις τα 35 ευρώ πηγαινε για το AX ,αν κ δε νομιζω να καταλάβεις διαφορά!

Όσο μεγαλύτερο efficiency τόσο λιγότερη θερμότητα και άρα και θόρυβος.

Μπορεί ένα μοντέλο να χαρακτηρίζεται " αθόρυβο " μόνο επειδή το fan του υποπεριστρέφεται ,επιτρέποντας να αναπτύσσονται στο εσωτερικό του psu υψηλότερες θερμοκρασίες (με επιπτώσεις και στην μακροβιότητα ).

Στην περιπτωση των Enermax ομως δεν νομίζω πως ισχύει κατι τετοιο μιας και ειναι πολυ προσεγμένα!

Link, Link κ.τ.λ

Γνώμη μου είναι πως η επίπτωση σε μια ποιοτική υλοποίηση δεν είναι σημαντική, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε πως κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.

Δημοσ.

@kadaka80 Απ' ότι κατάλαβα μιλάμε για disadvantages του τύπου μη στραβώσει κάποιο pin ή φύγει τίποτα καταλάθος. fgstongue.gif Ακόμη και τα resistances που αναφέρει το άρθρο (απ'ότι κατάλαβα σαν να προσθέτεις εικονικά 2 μέτρα regular wire), δεν είναι τίποτα μπροστά στο air-flow και την τάξη του case. Μόνο αν κάποιος ψάχνει κάτι οικονομικό θα του πρότεινα non-modular, και αυτό θα έκανες και εσύ ότι και να παραθέτεις. happy.gif

Νομίζω πως πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου Πάρη.

Δημοσ.
Αγορά PSU για να κρατήσει 7 χρόνια στο νερό

στο νερό για 7 χρόνια..? πώωωω δλδ θέλουμε αδιάβροχο ντιπ για ντιπ? :rolleyes:

το HX από μένα, το semi modular δεν είναι μειονέκτημα, αφού έχει τα βασικά καλώδια και ίσα ίσα που για τα fully modular έχουν ακουστεί προβληματάκια με τις μητρικές και για αυτό τελευταία όλοι στρέφονται προς τα semi

οπότε για μένα είναι no brainer, το ΗΧ εκτός αν υπάρχει κάποια άλλη διαφορά που σε απασχολεί (τις συνδέσεις κοίτα να είναι αρκετές γιατί στο μέλλον θα χρειαστείς περισσότερα)

αν είσαι από αυτούς που το ψάχνουν πολύ το πράγμα πριν αγοράσουν πάντως τότε έχω να προτείνω να ψάξεις στα καταστήματα πλαίσιο για stock κομμάτια psu μήπως βρεις κανα πρώην ακριβό pcp&c που έμεινε στο ράφι και πιθανόν να είναι και σε τιμές 50% - 25% της αρχικής, για κάποιο λόγο στην ιστοσελίδα τους δεν φαίνεται το πραγματικό stock τους

δεν ξέρω αν θα βρεις τπτ ειδικά μετα τα παλιά δεκεμβριανά (στη στουρνάρη είχανε πράμα τότε), εσύ αποφασίζεις αν αξίζει το ψάξιμο, μην με κυνηγάς μετά

τώρα το νούμερο που υπολόγισες για full load πιθανόν να είναι υπερβολικό (σύμφωνα με πραγματικές δοκιμές που έχω υπόψιν μου)

αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πας σε psu ισχυρότερο από το 500άρι, για λόγους απόδοσης, ασφαλείας, και για το μέλλον, εξάλλου το psu είναι το μόνο κομμάτι που μπορεί να βλάψει τα υπόλοιπα αν πάθει κάτι όπως ξέρεις, οπότε το παλιό ss δώστο

από μοντέλα, εταιρείες, το χεις και μπράβο, κι εγώ ss και pcp&c έχω βάλει στα pc μου και τα υπόλοιπα τα προσπερνώ συνήθως (με εξαίρεση ένα ακριβό galaxy που έχω στο server και αξίζει)

αλλά αφού λες πως σταμάτησαν να φέρνουν ss / pcp&c οι %^%@#*οι έμποροι (όντως στο skroutz δεν βλέπω τπτ) η επόμενη επιλογή είναι corsair

έξω πάντως έχουν καλή φήμη και τα χρησιμοποιούν πάρα πολλοί power user από παλιά και ειδικά σε αυτήν την κατηγορία δεν νομίζω πως θα έχεις κανένα πρόβλημα ποιότητας

αυτά, απλά αν το πάρεις κοίτα μη το συνδέσεις σε simulated sine wave ups έτσι, αν είναι active pfc εννούνται αυτά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...