Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ε ναι ,γιατι να μην μας μετρησουν , δεν ειναι δα κατι κακο

στην τελικη για τον πληθυσμο της χωρας μας μιλαμε , οχι για γκαλοπ για το τι σαμπουαν παιρνουμε στο σπιτι

Δημοσ.

Η απογραφή δεν γίνεται για πλάκα. Είναι βασικό να γνωρίζεις πόσοι άνθρωποι ζούνε πού, τι επάγγελμα κάνουν και χίλια δυο άλλα πράγματα που ρωτάνε στην απογραφή και στις έρευνες της στατιστικής υπηρεσίας. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να σχεδιάσεις καμιά πολιτική, γιατί δεν ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες και πού πρέπει να δώσεις προτεραιότητα. Αν εσύ βρίσκεις τόσο δύσκολο να κάτσεις 3 ώρες στο σπίτι σου, τι να σου πω, πρόστιμο δε θα φας, αν αυτό σε νοιάζει. Αλλά κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τον λόγο της απογραφής και τον ρόλο σου σε αυτή. Αν δεν μπορούμε να δείξουμε την ελάχιστη κοινωνική ευθύνη να την αράξουμε στο σπίτι μας (δύσκολοοοοοοο), νομίζω ότι χάνουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κριτική και να διεκδικούμε πράγματα.

Δημοσ.

Η απογραφή δεν γίνεται για πλάκα. Είναι βασικό να γνωρίζεις πόσοι άνθρωποι ζούνε πού, τι επάγγελμα κάνουν και χίλια δυο άλλα πράγματα που ρωτάνε στην απογραφή και στις έρευνες της στατιστικής υπηρεσίας. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να σχεδιάσεις καμιά πολιτική, γιατί δεν ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες και πού πρέπει να δώσεις προτεραιότητα. Αν εσύ βρίσκεις τόσο δύσκολο να κάτσεις 3 ώρες στο σπίτι σου, τι να σου πω, πρόστιμο δε θα φας, αν αυτό σε νοιάζει. Αλλά κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τον λόγο της απογραφής και τον ρόλο σου σε αυτή. Αν δεν μπορούμε να δείξουμε την ελάχιστη κοινωνική ευθύνη να την αράξουμε στο σπίτι μας (δύσκολοοοοοοο), νομίζω ότι χάνουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κριτική και να διεκδικούμε πράγματα.

Και που με απόγραψαν όλες τις προγούμενες φορές,κέρδισα κάτι απ' τη σχεδιασμένη πολιτική τους;Ή έχεις την εντύπωση ότι παίζω κάποιο ρόλο στα δρώμενα,είτε λαμβάνεται σοβαρά η άποψή μου;

Κοινωνική ευθύνη η συναίνεση;Από πότε;

Η διεκδίκηση των πραγμάτων θα γίνει διαφορετικά,όχι πάντως απ' το καναπέ μου περιμένοντας να με απογράψουν.Αυτόν το ρόλο στον χαρίζω.

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνεις να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου.

Δημοσ.

Ε εντάξει, γινόμαστε αντιδραστικοί χωρίς λόγο θεωρώ...ο άνθρωπος λέει ότι για να παρέχει υπηρεσίες το κράτος ή ο δήμος, πρέπει να ξέρει για πόσο κόσμο να τις παρέχει (πχ όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών). Δεν είναι σοβαρός τρόπος αντίδρασης αυτός, μόνος σου το είπες, υπάρχουν άλλοι, πιο ορθοί.

Δημοσ.

Ε εντάξει, γινόμαστε αντιδραστικοί χωρίς λόγο θεωρώ...ο άνθρωπος λέει ότι για να παρέχει υπηρεσίες το κράτος ή ο δήμος, πρέπει να ξέρει για πόσο κόσμο να τις παρέχει (πχ όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών). Δεν είναι σοβαρός τρόπος αντίδρασης αυτός, μόνος σου το είπες, υπάρχουν άλλοι, πιο ορθοί.

Έχεις ακόμα εμπιστοσύνη,σχεδόν σε ζηλεύω.Αν ήμουν δε ακόμα και στην ηλικία σου,σχεδόν θα σε μιμούμαν (lol).

Παρέχουν υπηρεσίες;Σε ποιά χώρα;

Μετράνε το κόσμο;Ποιούς;Στα υπόγεια της Πιπίνου μήπως;Αγορακρίτου;

Να σου πω,σοβαρός τρόπος αντίδρασης είναι το Σαββατιάτικο περικύκλωμα της Βουλής,σε περιμένουμε.Και ό,τι προκύψει.

Δημοσ.

Η απογραφή χρησιμεύει:

Στον καθορισμό των εκλογικών περιφερειών, ώστε να εκπροσωπείται κάθε περιοχή με αναλογικό τρόπο στη βουλή, στα δημοτικά συμβούλια κτλ.

Στην κατανομή των κονδυλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό.

Στον σχεδιασμό των συγκοινωνιών και των ΜΜΜ.

Στη γνώση της ηλικιακής κατανομής του πληθυσμού, ώστε να σχεδιάζεται πού και πότε θα χτιστούν σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κτλ.

Στην καταγραφή του εργατικού δυναμικού, των ανέργων, των πτυχιούχων, ώστε να μπορεί να σχεδιαστεί μια στοιχειώδης εργασιακή, ασφαλιστική και εκπαιδευτική πολιτική.

Μπορώ να γράψω άλλα 50 πράγματα που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σου και τη δική μου. Εσύ θες να κάνεις την επανάστασή σου στην απογραφή. Δικαίωμά σου, όπως είπα, πρόστιμο δεν προβλέπεται.

Αύριο όμως, όταν η Ε.Ε. θα μας δώσει λιγότερα λεφτά, γιατί "δεν είμαστε 12 εκατομμύρια, αλλά 11,5" ή όταν καταργήσουν το λεωφορείο της γειτονιάς σου, έλα εδώ να γράψεις τη διαμαρτυρία σου.

Όσο για το τι κέρδισες από τη σχεδιασμένη πολιτική τους, κέρδισες το ότι ζεις σε μια από τις 30-40 πιο πλούσιες και οργανωμένες χώρες στον πλανήτη. Μπορούμε να καταργήσουμε την απογραφή τελείως και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της υποσαχάριας Αφρικής. Και τέλος πάντων, αν έχεις έναν βλάκα που σε οδηγεί, δεν του σβήνεις και το φως για να μην βλέπει πού πάει! Με αναμμένο φως, έχεις μια ελπίδα να μην πέσεις στον γκρεμό.

Δημοσ.

Η απογραφή χρησιμεύει:

Στον καθορισμό των εκλογικών περιφερειών, ώστε να εκπροσωπείται κάθε περιοχή με αναλογικό τρόπο στη βουλή, στα δημοτικά συμβούλια κτλ.

Στην κατανομή των κονδυλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό.

Στον σχεδιασμό των συγκοινωνιών και των ΜΜΜ.

Στη γνώση της ηλικιακής κατανομής του πληθυσμού, ώστε να σχεδιάζεται πού και πότε θα χτιστούν σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κτλ.

Στην καταγραφή του εργατικού δυναμικού, των ανέργων, των πτυχιούχων, ώστε να μπορεί να σχεδιαστεί μια στοιχειώδης εργασιακή, ασφαλιστική και εκπαιδευτική πολιτική.

Μπορώ να γράψω άλλα 50 πράγματα που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σου και τη δική μου. Εσύ θες να κάνεις την επανάστασή σου στην απογραφή. Δικαίωμά σου, όπως είπα, πρόστιμο δεν προβλέπεται.

Αύριο όμως, όταν η Ε.Ε. θα μας δώσει λιγότερα λεφτά, γιατί "δεν είμαστε 12 εκατομμύρια, αλλά 11,5" ή όταν καταργήσουν το λεωφορείο της γειτονιάς σου, έλα εδώ να γράψεις τη διαμαρτυρία σου.

Όσο για το τι κέρδισες από τη σχεδιασμένη πολιτική τους, κέρδισες το ότι ζεις σε μια από τις 30-40 πιο πλούσιες και οργανωμένες χώρες στον πλανήτη. Μπορούμε να καταργήσουμε την απογραφή τελείως και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της υποσαχάριας Αφρικής. Και τέλος πάντων, αν έχεις έναν βλάκα που σε οδηγεί, δεν του σβήνεις και το φως για να μην βλέπει πού πάει! Με αναμμένο φως, έχεις μια ελπίδα να μην πέσεις στον γκρεμό.

Μήπως είμαστε σε διαφορετική χώρα;

Μήπως σε διαφορετικό χωρόχρονο;

Σοβαρά τώρα,πιστεύεις όσα γράφεις;Ζω σε μια από τις πιό οργανωμένες κοινωνίες του πλανήτη;

MD,αγαπητέ μου φίλε,με κάνεις να νοιώθω τελείως μα τελείως ηλίθιος που συνδιαλέγομαι μαζί σου.

Δημοσ.

"The United Nation Development Programme (UNDP) released its 2009 Human Development Report, and ranked 182 countries in terms of the quality of life of their citizens, or the UN Human Development Index (HDI). The criteria included life expectancy, literacy rates, school enrollment, and the country's economy".

1# Norway

2# Australia

3# Iceland

4# Canada

5# Ireland

6# Netherlands

7# Sweden

8# France

9# Switzerland

10# Japan

.

.

.

.

25# Greece

Το ότι έχουμε τα νεύρα μας επειδή σε σχέση με τα κορυφαία κράτη του κόσμου

είμαστε πολύ πίσω, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να λέμε και ό,τι θέλουμε.

Ούτε νερό από το πηγάδι με τον κουβά πας να φέρεις 4 φορές την μέρα 35άποντε,

ούτε το παιδί σου κάνει 20 χιλιόμετρα την μέρα για να πάει "σχολείο",

ούτε ομάδες με "επαναστάτες" κάνουν έφοδο στο χωριό σου και σου βιάζουν την γυναίκα,

ούτε πεθαίνεις από ελονοσία/δίψα/πείνα κτλ.

Είσαι πολύ λάθος στο θέμα αυτό.

Κάνεις σαν παιδάκι που τα 'χει πάρει επειδή η μαμά δεν του παίρνει το παιχνίδι που θέλει.

Τα 'χεις με το κράτος και δεν αναγνωρίζεις μια θετική κίνηση, ό,τι και να κάνει σου φαίνεται λάθος.

Ο γιατρός μια χαρά τα λέει. Το παράδειγμα με τον βλάκα και το φως ήταν εξαιρετικό.

Δημοσ.

Δεν μπορεί να γίνει on-line η απογραφή;

Το ΑΜΚΑ για ποιον λόγο υπάρχει; Για να έρχονται και να μας ρωτάνε τι ηλικία έχουμε;

Η εφορία δεν έχει αρχείο με όλες τις κατοικίες; Πρέπει να έρθει πάλι κάποιος στο σπίτι και να μας ρωτάει;

Δημοσ.

"The United Nation Development Programme (UNDP) released its 2009 Human Development Report, and ranked 182 countries in terms of the quality of life of their citizens, or the UN Human Development Index (HDI). The criteria included life expectancy, literacy rates, school enrollment, and the country's economy".

1# Norway

2# Australia

3# Iceland

4# Canada

5# Ireland

6# Netherlands

7# Sweden

8# France

9# Switzerland

10# Japan

.

.

.

.

25# Greece

Το ότι έχουμε τα νεύρα μας επειδή σε σχέση με τα κορυφαία κράτη του κόσμου

είμαστε πολύ πίσω, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να λέμε και ό,τι θέλουμε.

Ούτε νερό από το πηγάδι με τον κουβά πας να φέρεις 4 φορές την μέρα 35άποντε,

ούτε το παιδί σου κάνει 20 χιλιόμετρα την μέρα για να πάει "σχολείο",

ούτε ομάδες με "επαναστάτες" κάνουν έφοδο στο χωριό σου και σου βιάζουν την γυναίκα,

ούτε πεθαίνεις από ελονοσία/δίψα/πείνα κτλ.

Είσαι πολύ λάθος στο θέμα αυτό.

Κάνεις σαν παιδάκι που τα 'χει πάρει επειδή η μαμά δεν του παίρνει το παιχνίδι που θέλει.

Τα 'χεις με το κράτος και δεν αναγνωρίζεις μια θετική κίνηση, ό,τι και να κάνει σου φαίνεται λάθος.

Ο γιατρός μια χαρά τα λέει. Το παράδειγμα με τον βλάκα και το φως ήταν εξαιρετικό.

Έχετε "φύγει".

Δηλαδή το ότι δεν με πυροβολάνε κάθε τρεις και λίγο και δεν φοράω τσίγκινο σωβρακάκι να μη μου τη φορέσουνε στο δρόμο,αυτό με κάνει ευτυχή που ζω στην 25η ευνομούμενη χώρα,σύμφωνα με την αμφίβολη παράθεσή σου;Και ποιός την έφτιαξε αυτή τη σφυγμομέτρηση;Ήρθε να δει τα τεκταινόμενα εδώ;Πέρασε απ' τη Πατησίων να κάνει slalom στα λαθρεμπορεύματα;Είδε τα κλειδωμένα μαγαζιά;Πόνεσε απ' το ψαλίδι των microσυντάξεων;Διάβασε το πόρισμα της ανακριτικής σε σχέση με τη Μiezens;άκουσε τον σεμνό+ηθικό πως κορόϊδεψε το δημόσιο για να μην αποδώσει φόρο για αγοραπωλησία μισού εκατομυρίου και χωρίς πόθεν,μόνο έσχες;Κοίταξε τους ξυπόλητους πως μπήκαν στη βουλή και φύγαν με δις;

Κάνω σαν παιδάκι που τάχω πάρει γιατί η μαμά δεν μου δίνει το παιχνίδι;Μα αγαπητέ μου θα πρέπει να με ξέρεις πολύ καλά για να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.Είσαι μάντης.lol

Δεν σώζεστε.Με τίποτα πια.

Φροντίστε μόνο να μη βρεθείτε κόντρα στη λαίλαπα που ζυγώνει,μπορεί να χτυπήσετε...

Δημοσ.

αν θες να διαμαρτηρηθείς πήγαινε στις διαδηλώσεις και σπάστα όλα. Το να μην συμμετέχεις στην απογραφή για λόγους αντίδρασης, δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα...

Δημοσ.

αν θες να διαμαρτηρηθείς πήγαινε στις διαδηλώσεις και σπάστα όλα. Το να μην συμμετέχεις στην απογραφή για λόγους αντίδρασης, δε νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα...

Καλύτερα τώρα.

Σκόπιμα τονίζω ορισμένα σημεία και υποβιβάζω κάποια άλλα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...