FilipposMD Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Mου ειπαν ξεκαθαρα οτι δεν θα ανακοινωσουν συγκεντρωτικο ποσοστο ανεργιας.Η ερωτηση αν εργαζεται ή ψαχνει για δουλεια ειναι κατευθειαν απο το μαντειο των Δελφων.Κανω μια απλη ερωτηση: Αν απαντησει ενας πτυχιουχος Πολιτικος Μηχανικος του Πολυτεχνειου οτι ψαχνει για δουλεια θα τον ενταξουν στους ανεργους? Θα σου απαντησω εγω: ΟΧΙ. Αυτη την απαντηση μου εδωσαν.Επομενως προκειται για ενα στημενο καρναβαλι που μονο στοχο εχει την εκ νεου παραπληροφορηση του πολιτη απο το Κρατος το οποιο εκ του πονηρου αποκρυπτει βασικα στοιχεια της κοινωνικο-οικονομικης πολιτικης και ερχεται μετα υποκριτικα να μιλησει για κοινωνικο και οικονομικο σχεδιασμο ενω εντεχνως παρουσιαζει ενα πλασματικο νουμερο ανεργιας. Αν θες παρε και εσυ τηλ και κανε την ιδια ερωτηση που τους εκανα και εγω. Τονίζω ότι η ανεργία, το εργατικό δυναμικό κτλ δεν είναι η ειδικότητά μου, οπότε αυτό που θα πω είναι εκτίμηση, με βάση την όποια εμπειρία έχω από άλλα στατιστικά δεδομένα. Το ότι δεν θα ανακοινώσουν ποσοστό ανεργίας ενδεχομένως να σχετίζεται με τον (στατιστικό) ορισμό της ανεργίας. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ, ενδεχομένως να μην αναφέρεσσαι ως άνεργος. Ο τρόπος που είναι φτιαγμένη η ερώτηση μου φαίνεται ότι έχει ως στόχο την καταγραφή του διαθέσιμου εργατικού δυναμικου (labour force), δηλαδή των ατόμων που θέλουν να δουλέψουν. Επίσης, από την απογραφή μπορεί να βγει το ποσοστό απασχόλησης, δηλαδή πόσοι όντως δουλεύουν. Αυτού του είδους τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε διάφορες χώρες και θυμάμαι ότι κάποτε, σε ένα μάθημα κοινωνικής πολιτικής, ο καθηγητής τους έδινε μεγάλη αξία. Αν θυμάμαι καλά, μάλιστα, η Ελλάδα είχε μικρό σχετικά ποσοστό ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν και αυτό ήταν σημάδι κακής οικονομίας (προ κρίσης). Το ποσοστό ανεργίας είναι κάτι λίγο διαφορετικό και αφορά τους εγγεγραμμένους άνεργους, που σε όλες τις χώρες είναι λιγότεροι από τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και δεν βρίσκουν (π.χ. νοικοκυρές που θα δούλευαν, αν έβρισκαν). Το συμπέρασμά μου; Αν θες να δεις την πραγματική εικόνα της απασχόλησης στην Ελλάδα, μπορείς να το κάνεις μέσα από τα στοιχεία των απογραφών. Το ποσοστό ανεργίας δείχνει την αύξηση και τη μείωση της ανεργίας, αλλά όχι απαραίτητα τις πραγματικές της διαστάσεις. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν θα ανακοινώσει ποσοστό ανεργίας γιατί θα ήταν μεθοδολογικά λανθασμένο. Η ανεργία βγαίνει από τα αρχεία του ΟΑΕΔ. Θα ανακοινώσει όμως τα δεδομένα για την απασχόληση και μπορεί οποιοσδήποτε να τα δει και να τα προβάλλει. Το να μην έχουμε στοιχεία απασχόλησης θα διευκολύνει τον κάθε πολιτικάντη να μιλάει με τα ποσοστά που τον βολέυουν μόνο. Άρα, είναι ακόμα πιο σημαντικό να αποκτήσουμε αυτά τα δεδομένα. Αυτά.
fearwhatnow Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Τονίζω ότι η ανεργία, το εργατικό δυναμικό κτλ δεν είναι η ειδικότητά μου, οπότε αυτό που θα πω είναι εκτίμηση, με βάση την όποια εμπειρία έχω από άλλα στατιστικά δεδομένα. Το ότι δεν θα ανακοινώσουν ποσοστό ανεργίας ενδεχομένως να σχετίζεται με τον (στατιστικό) ορισμό της ανεργίας. Για παράδειγμα, αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ, ενδεχομένως να μην αναφέρεσσαι ως άνεργος. Ο τρόπος που είναι φτιαγμένη η ερώτηση μου φαίνεται ότι έχει ως στόχο την καταγραφή του διαθέσιμου εργατικού δυναμικου (labour force), δηλαδή των ατόμων που θέλουν να δουλέψουν. Επίσης, από την απογραφή μπορεί να βγει το ποσοστό απασχόλησης, δηλαδή πόσοι όντως δουλεύουν. Αυτού του είδους τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε διάφορες χώρες και θυμάμαι ότι κάποτε, σε ένα μάθημα κοινωνικής πολιτικής, ο καθηγητής τους έδινε μεγάλη αξία. Αν θυμάμαι καλά, μάλιστα, η Ελλάδα είχε μικρό σχετικά ποσοστό ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν και αυτό ήταν σημάδι κακής οικονομίας (προ κρίσης). Το ποσοστό ανεργίας είναι κάτι λίγο διαφορετικό και αφορά τους εγγεγραμμένους άνεργους, που σε όλες τις χώρες είναι λιγότεροι από τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και δεν βρίσκουν (π.χ. νοικοκυρές που θα δούλευαν, αν έβρισκαν). Το συμπέρασμά μου; Αν θες να δεις την πραγματική εικόνα της απασχόλησης στην Ελλάδα, μπορείς να το κάνεις μέσα από τα στοιχεία των απογραφών. Το ποσοστό ανεργίας δείχνει την αύξηση και τη μείωση της ανεργίας, αλλά όχι απαραίτητα τις πραγματικές της διαστάσεις. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν θα ανακοινώσει ποσοστό ανεργίας γιατί θα ήταν μεθοδολογικά λανθασμένο. Η ανεργία βγαίνει από τα αρχεία του ΟΑΕΔ. Θα ανακοινώσει όμως τα δεδομένα για την απασχόληση και μπορεί οποιοσδήποτε να τα δει και να τα προβάλλει. Το να μην έχουμε στοιχεία απασχόλησης θα διευκολύνει τον κάθε πολιτικάντη να μιλάει με τα ποσοστά που τον βολέυουν μόνο. Άρα, είναι ακόμα πιο σημαντικό να αποκτήσουμε αυτά τα δεδομένα. Αυτά. Καλα πως ειναι δυνατον η ανεργια να βγαινει απο τον ΟΑΕΔ οταν τα 3/4 των επαγγελματων δεν μπορουν να ενταχθουν στον ΟΑΕΔ??ΣΕ καμια αλλη χωρα δεν γινεται αυτο και δοξα τω θεω εχω εμπειρια απο αρκετες.Αν ενας Κτηνιατρος δουλευε π.χ απο τα 25-30 του σε μια κλινικη και μετα απολυθηκε δεν ειναι ανεργος??Κατα το ελληνικο κρατος δεν ειναι διοτι απαγορευεται η εγγραφη του στον ΟΑΕΔ.Συμφωνα με την απογραφη και παλι δεν θεωρειται ανεργος διοτι εντεχνως και με διαταγη του Υπουργειου Εργασιας δεν θελουν να παρουσιασουν στοιχεια πραγματικης ανεργιας. Που ειναι το μεθοδολογικο λαθος?Ερωτηση: "Εχετε πτυχιο?" Απαντηση: "ΝΑΙ". Ερωτηση: "Εργαζεστε τωρα?" Απαντηση: "ΟΧΙ". Επομενως εχουμε ατομα που ειναι ΑΝΕΡΓΟ. Συμφωνα με την εταιρια απογραφης και το Ελληνικο Κρατος δεν ειναι ανεργο αυτο το ατομο.Αν εχει πτυχιο νομικης, ειναι δικηγορος, αν εχει πτυχιο μηχανικου,μηχανικος και παει λεγοντας.Αυτα ειναι γελοιοτητες και δεν συμβαινουν ουτε στο Τατζικισταν.
dark_raider Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Και μέσα στο χαμό ο άκυρος. Μόλις απογράφηκααααααααααα
marantonis Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Που κολλαει το "θα κατσετε μεσα"; Εμενα στο σπιτι μου ηρθαν.
35apontos Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 "Θα κάτσετε μέσα" (με αφορά η επίκλησή σου στον τίτλο) είναι μία γενικευμένη ερώτηση και περιλαμβάνει όλη τη συγκατάθεση που μπορεί να πρεσβεύει η λέξη "θα κάτσετε".
gnsX Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Καλα πως ειναι δυνατον η ανεργια να βγαινει απο τον ΟΑΕΔ οταν τα 3/4 των επαγγελματων δεν μπορουν να ενταχθουν στον ΟΑΕΔ??ΣΕ καμια αλλη χωρα δεν γινεται αυτο και δοξα τω θεω εχω εμπειρια απο αρκετες.Αν ενας Κτηνιατρος δουλευε π.χ απο τα 25-30 του σε μια κλινικη και μετα απολυθηκε δεν ειναι ανεργος??Κατα το ελληνικο κρατος δεν ειναι διοτι απαγορευεται η εγγραφη του στον ΟΑΕΔ.Συμφωνα με την απογραφη και παλι δεν θεωρειται ανεργος διοτι εντεχνως και με διαταγη του Υπουργειου Εργασιας δεν θελουν να παρουσιασουν στοιχεια πραγματικης ανεργιας. Που ειναι το μεθοδολογικο λαθος?Ερωτηση: "Εχετε πτυχιο?" Απαντηση: "ΝΑΙ". Ερωτηση: "Εργαζεστε τωρα?" Απαντηση: "ΟΧΙ". Επομενως εχουμε ατομα που ειναι ΑΝΕΡΓΟ. Συμφωνα με την εταιρια απογραφης και το Ελληνικο Κρατος δεν ειναι ανεργο αυτο το ατομο.Αν εχει πτυχιο νομικης, ειναι δικηγορος, αν εχει πτυχιο μηχανικου,μηχανικος και παει λεγοντας.Αυτα ειναι γελοιοτητες και δεν συμβαινουν ουτε στο Τατζικισταν. Έλα τώρα κάθεσαι και απαντάς,εχθρέ του κράτους και ανεύθυνε πολίτη που δεν θες να απογραφείς. Άνεργοι για το κράτος επίσης δεν θεωρούνται 1.Οι φοιτητές/σπουδαστές,ακόμα και οι ανενεργοί,δλδ παράτησες την σχολή αλλά δεν πήρες διαγραφή απο αυτή,και 45 να είσαι,να δουλεύεις ως τα 44 και να απολυθείς δεν μπορείς να πας ΟΑΕΔ 2.Οι φαντάροι 3.Τα περισσότερα επαγγέλματα όπως ανέφερες,οι μηχανικοί το 1000 το 6μηνο το δίνουν εάν θέλουν να έχουν ασφάλιση δουλευουν δεν δουλεύουν,δεν είναι άνεργοι ελληνικές πατέντες για να μένουν χαμηλά τα ποσοστά ανεργίας και ο άλλος μας λέει για απογραφές και σχέδια,ωραία απαντώ λοιπόν,έχω WC,ελπίζω να βοήθησα το κράτος στο σπίτι μου δεν μπαίνει κανείς τους
fearwhatnow Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 ^^ Ετσι ειναι.Και στο τελος ειμαι εγω ο συνωμοσιολογος που δεν επιθυμω να απογραφω και να συμμετασχω στην επιθεωρηση συνωμοσιας που εχει στηθει απο το 1975.Ρωταω συγκεκριμενα πραγματα τους υπευθυνους και απαντησεις δεν δινουν.Οταν εκανα την παραπανω ερωτηση στην εταιρια απογραφης, στην αλλη ακρη της γραμμης υπηρξε παυση 15 δευτερολεπτων.Φυσικα αν βγουν τα στοιχεια οπως πρεπει θα βγει ενα ωραιο νουμερακι 45% ανεργια και σε ενα τετοιο ενδεχομενο μπορει να φανταστει καποιος τι θα συνεβαινε σε ολους τους τομεις.Διοτι αλλιως κινουνται οι αγορες με νουμερα 14% και αλλιως με 45%.
gnsX Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δεν ξέρω αν θα σε σοκάρω με αυτό που θα πω, αλλά τα στοιχεία της απογραφής θα είναι ανοικτά προς μελέτη και σε εσένα! Και σε εμένα βέβαια και σε όποιον έχει πρόσβαση στο www.statistics.gr. Τα δεδομένα των απογραφών δημοσιεύονται και είναι διαθέσιμα σε όλους. Κι αν θες κάτι πιο ειδικό, στέλνεις αίτημα στην ΕΛΣΤΑΤ και σου τα δίνουν (το έχω κάνει). Οπότε, η Τρόικα απλώς θα δει αυτά που μπορείς να δεις κι εσύ. Μεγάλη αποκάλυψη... Τελικά μας σόκαρες,το σημαντικότερο στατιστικό που βγαίνει απο την απογραφή δεν θα είναι ανοικτό προς μελέτη και σε εμένα και σε εσένα και σε όποιον έχει πρόσβαση στο www.statistics.gr,πρέπει να μαγειρευτεί πρώτα και να ανακοινωθεί απο αυτούς για να μην κάτσει βαρύ
FilipposMD Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Τελικά μας σόκαρες,το σημαντικότερο στατιστικό που βγαίνει απο την απογραφή δεν θα είναι ανοικτό προς μελέτη και σε εμένα και σε εσένα και σε όποιον έχει πρόσβαση στο www.statistics.gr,πρέπει να μαγειρευτεί πρώτα και να ανακοινωθεί απο αυτούς για να μην κάτσει βαρύ Λοιπόν, τώρα είχα λίγο χρόνο να το ψάξω και βρληκα τα εξής: Τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα βγαίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες της Eurostat, που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Γίνονται δηλαδή τριμηνιαίες έρευνες σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού άνω των 15 ετών, όπου τους ρωτάνε ακριβώς την ερώτηση που υπάρχει και στην απογραφή. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, ισχύουν τα εξής (από το site της ΕΛΣΤΑΤ): Απασχολούμενοι είναι τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω τα οποία την εβδομάδα αναφοράς είτε εργάστηκαν έστω και μία ώρα με σκοπό την αμοιβή ή το κέρδος, είτε εργάστηκαν –χωρίς αμοιβή– στην οικογενειακή επιχείρηση, είτε δεν εργάστηκαν αλλά είχαν μια εργασία ή επιχείρηση από την οποία απουσίαζαν προσωρινά (λόγω ασθένειας, άδειας, κλπ.).Άνεργοι είναι τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών που ήταν χωρίς εργασία την εβδομάδα αναφοράς (δηλαδή δεν θεωρούνται απασχολούμενοι σύμφωνα με τον προηγούμενο ορισμό), ήταν άμεσα διαθέσιμοι για εργασία και είτε αναζητούσαν ενεργά εργασία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες είτε είχαν βρει μια εργασία που θα αναλάβουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Άρα η προηγούμενη υπόθεσή μου ήταν λάθος. Ως άνεργοι κααγράφονται όλοι αυτοί που θα έπρεπε να καταγράφονται. Καμία σχέση με ΟΑΕΔ. Το ποσοστό που βγαίνει έτσι ήταν στο τέλος του 2010 14,2%. Σύμφωνα με αυτά, από την απογραφή του 2011 θα μπορεί να εξαχθεί το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. Με αυτό ως δεδομένο, είναι περίεργη η απάντηση που σου έδωσαν. Θα το ψάξω λίγο να δω τι ισχύει (πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ο υπάλληλος να μην είχε ιδέα για αυτό που ρώτησες). Η απορία μου όμως μ'εσάς που δεν θέλετε να απογραφείτε είναι η εξής: έστω ότι θα τα μαγειρέψουν τα στοιχεία της ανεργίας. Τι από τα δύο είναι προτιμότερο (μεταξύ των δύο κακών); Η κυβέρνηση να ξέρει το πραγματικό ποσοστό ανεργίας και να το λαμβάνει υπόψη όταν σκεφτεται τι φόρους θα βάλει και από πού θα κόψει παροχές, αλλά να μην το λέει για να μην ανέβουν τα επιτόκια δανεισμού ή να μην ξέρει κανείς πόση είναι η πραγματική ανεργία; Αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να μην ξέρει κανείς, καλώς κάνετε και δεν θέλετε να απογραφείτε. Εκτός αν δεν σας νοιάζει τι είναι προτιμότερο για την ελληνική κοινωνία, οπότε είστε όντως κοινωνικά ανεύθυνοι. Α, και η ανεργία δεν είναι το σημαντικότερο στατιστικό που βγαίνει από την απογραφή, ασχέτως αν είναι αυτό που πουλάει περισσότερο.
fearwhatnow Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 ^^ Αν εξαχθει ποσοστο ανεργιας απο την απογραφη θα ειναι μαγειρεμενο οπως ακριβως αφησε να εννοηθει ο υπαλληλος με τον οποιο μιλησα.Γιατι θα ειναι μαγειρεμενο το εξηγησα με το παραδειγμα κτηνιατρων,μηχανικων,δικηγορων και λοιπων επαγγελματικων ομαδων που δεν τους θεωρουν ανεργους ο,τι και αν γινει.Ξαναλεω, στο Βελγιο κατα την απογραφη λες 3 λεξεις ->Αριθμο κατοικουντων-Επαγγελμα-Ηλικιες.Εδω ειμαστε και παλι πρωτοποροι με καζανακια και τετραγωνικα κουζινας.. Γιατι δεν μπαινει το ερωτημα: Ειστε ανεργος? ΝΑΙ ή ΟΧΙ και να βγαλουν το αποτελεσμα.Φυσικα δεν μπαινει διοτι την επομενη μερα θα κινδυνεψει η "δημοκρατια" τους.
green gordon Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 FilipposMD πιστευεις πραγματικα οτι η κυβερνηση νοιαζεται ε?
Pantelwolf Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δεν ισχύει οτι στον ΟΑΕΔ δε γραφονται οι φοιτητες που εχασαν τη δουλεια τους..
FilipposMD Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Αυτό που λες τώρα δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο. 1. Ο υπάλληλος που απαντάει στα τηλέφωνα, σιγά μην ξέρει ότι θα μαγειρευτούν τα στοιχεία, για να ατο αφήσει και να εννοηθεί! 2. Σου έγραψα τον ορισμό του ανέργου που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με αυτόν, αν δηλώσεις ότι ψάχνεις για δουλειά και δεν βρίσκεις, ΕΙΣΑΙ άνεργος. Τα παραδείγματα που έφερες πριν για φοιτητές, μηχανικούς, κτηνιάτρους κτλ. δεν ισχύουν. Άλλο το αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας και άλλο το αν περιλαμβάνονται στα ποσοστά των ανέργων. Το ποσοστό ανεργίας τους έχει όλους αυτούς μέσα. 3. Δεν είμαστε πρωτοπόροι. Πίσω είμαστε. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, παραθέτοντας κείμενο της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, σε όλες τις χώρες ρωτούσαν τα μπάνια και τις κουζίνες. Σε όσες το ποσοστό έφτασε πρακτικά το 100%, καταργήθηκε η ερώτηση. Εμείς, με βάση το 2001, δεν είμαστε έτοιμοι να την καταργήσουμε. 4. Επίσης, τι σχέση έχει το νούμερο της ανεργίας με τη δημοκρατία και όλα αυτά που λες; Ο κόσμος που πεινάει, δυσκολεύεται ή καλοπερνάει, περιμένει ένα νούμερο για να επαναστατήσει; Τόσα χρόνια που το χρέος ήταν πάνω από 100% του ΑΕΠ, ασχολήθηκε κανείς; Αν πέφτει ο μισθός, δεν νοιάζεται κανείς για τα νούμερα. Αν όμως δεν πέφτει, το πρόβλημα είναι πραγματικό είτε πει ο υπουργός ότι η ανεργία είναι 10% είτε πει ότι είναι 20%. Και κανείς δεν μου απαντάει τι όφελος θα προκύψει από την μη απογραφή ή την ελλιπή απογραφή. Περιμένω. FilipposMD πιστευεις πραγματικα οτι η κυβερνηση νοιαζεται ε? Δεν είπα κάτι τέτοιο. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αποδείξει την αχρηστία τους επί χρόνια. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνο η κυβέρνηση ούτε μόνο η 300 της Βουλής. Και το προς τα πού πάει η χώρα δεν καθορίζεται μόνο από αυτούς. Χέστε την κυβέρνηση λοιπόν. Υπάρχουν επιστήμονες που εκπονούν διδακτορικά και εργασίες πάνω σε χιλιάδες θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Για τις κύριες αιτίες θανάτου, τις πιο συχνές αρρώστιες, τις ανάγκες για υποδομές ίντερνετ, για ναυτιλιακές υπηρεσίες, για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, για τη ρύπναση του περιβάλλοντος και χίλια δυο άλλα. Υπάρχουν επιχειρηματίες και εταιρείες που νοιάζονται για τα ίδια αυτά θέματα, προκειμένου να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο. Χέστε τις κυβερνήσεις. Η Ελλάδα, ό,τι κατάφερε τις τελευταίες δεκαετίες (αρκετά, αν και πολύ λιγότερα από όσα θα μπορούσε) το κατάφερε χάρη σε τέτοιου είδους προσπάθειες και πάρα την δράση των κυβερνήσεων. Όλοι αυτοί όμως, για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, χρειάζονται δεδομένα για την πραγματικότητα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και η απογραφή θα τους τα δώσει. Τόσο απλά. Θες η Forthnet να βάλει γρήγορο adsl στο μέρος που μένουν οι πιο πολλοί νέοι με πρόσβαση ίντερνετ στη χώρα ή θες να το βάλει πρώτα στο χωριό του διευθύνοντα συμβούλου; Εγώ λέω ότι είναι καλύτερα να το βάλει εκεί που το χρειάζονται περισσότερο, αλλα για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να ξέρουμε πού χρειάζεται. Σκέψου ότι είναι σαν να λέμε ότι αφού η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τη ζωή και την ασφάλειά μας και δεν βάζει τα προβλεπόμενα πρόστιμα (ή τα βάζει για εισπρακτικούς λόγους) δε θα σεβόμαστε πια τα κόκκινα φανάρια. Ωραία, αλλά θα πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλο.
KilliK Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 αρα τα στοιχεια αυτα θα ειναι διαθεσιμα στον οποιοδηποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα