Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει, απλά πες οτι κάνεις πλάκα τώρα.

Στην περίπτωση που μιλάς σοβαρά να σου πώ οτι τα δεδομένα σου είναι τόσο ασφαλή από τον υπάλληλο όσο είναι και τα δεδομένα της εφορίας, του ΙΚΑ, του ΟΤΕ, του Κτηματολογίου και του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Επίσης για τέτοια κατάχρηση το πρόστιμο φτάνει τις 200 χιλιαδες €, δε θυμάμαι αν προβλέπει φυλάκιση.

Η εμπιστεύεσαι το κράτος η δεν το εμπιστεύεσαι σε τίποτα, πας σε άλλη χώρα και ησυχάζεις.

Δεν το εμπιστευομαι σε τιποτα ναι. Για το αν πας σε αλλη χωρα ειναι αλλο θεμα.

Όταν παράδειγμα μηχανογραφηθεί η απογραφή εσύ μπορείς να ξέρεις ότι κάποιος δεν θα την εκμεταλλευτεί με οποιοδήποτε τρόπο;

Ξέρεις με τι πρωτόκολλα ασφαλείας πχ διασφαλίζει ο εκάστοτε φορέας τα δεδομένα αυτά σε servers;

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντάξει, απλά πες οτι κάνεις πλάκα τώρα.

Στην περίπτωση που μιλάς σοβαρά να σου πώ οτι τα δεδομένα σου είναι τόσο ασφαλή από τον υπάλληλο όσο είναι και τα δεδομένα της εφορίας, του ΙΚΑ, του ΟΤΕ, του Κτηματολογίου και του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Επίσης για τέτοια κατάχρηση το πρόστιμο φτάνει τις 200 χιλιαδες €, δε θυμάμαι αν προβλέπει φυλάκιση.

Η εμπιστεύεσαι το κράτος η δεν το εμπιστεύεσαι σε τίποτα, πας σε άλλη χώρα και ησυχάζεις.

Το διαζευκτικό θέλει τόνο.

Εμπιστεύεσαι το κράτος; :shock:

Μα φυσικά. Καλές και οι θεωρίες συνωμοσίας και ενδεχομένως γραφικές, αλλά μη φτάνουμε και στο άκρο να λέμε ότι εμπιστευόμαστε το κράτος. Τεσπά, μάλλον δεν πρέπει να το προχωρήσουμε γιατί θα γίνει πολιτικό το θέμα.

Να ρωτήσω κάτι; Που έπρεπε να είχα ψάξει για να δω την "αγγελία" για ζήτηση απογραφέων;

Και κάτι άλλο. Έχει κανένας πρόχειρο αυτόν το νόμο 3832/2010; edit, κάτι βρήκα:

Δημοσ.

ναι φυσικα και θελει τονο ηταν αμελεια, και τωρα που το βλεπω σε ολο το ποστ εχω βαλει τονους εκτος απο κει

Στη σελίδα της ΕΛΣΤΑΤ κάτω δεξιά εκεί που λέει απογραφες και αιτησεις.

Δημοσ.

Το διαζευκτικό θέλει τόνο.

Να ρωτήσω κάτι; Που έπρεπε να είχα ψάξει για να δω την "αγγελία" για ζήτηση απογραφέων;

Και κάτι άλλο. Έχει κανένας πρόχειρο αυτόν το νόμο 3832/2010; edit, κάτι βρήκα:

Είχα δει την αγγελία στο εβδομαδιαίο ένθετο για την εργασία της εφημερίδας Έθνος αν θυμάμαι καλά ( επιφυλάσσομαι για το όνομα της αγγελίας ). Και όχι μόνο εκεί απλά αυτό θυμάμαι τώρα.

• Moderators
Δημοσ.

Τι λεει ρε παιδια, εδω θα ρθουνε ποτε? Μεχρι ποια ημερομηνια ειναι η απογραφη?

Δημοσ.

Επειδή δουλεύω σαν απογραφέας, όπως και το 2001, θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα.

Καταρχην δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά αν θες να είσαι τυπικός. Έχει πολύ τρέξιμο, ώρες ορθοστασίας, και όταν γυρνάς σπίτι πρέπει να κάθεσαι να συμπληρώνεις ότι δεν σου απάντησε το ένα διαμέρισμα αλλά το απάντησε το άλλο (περίοδος κτίσης του κτηρίου, θέρμανση κ.λ.π.). Μιλάμε για 8 ώρες στο δρόμο και άλλες 2:30 γράψιμο στο σπίτι!

Το ερωτηματολόγιο είναι απαράδεκτο. Είναι πολύ μεγάλο και σε μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να πάρει και 35 λεπτά. Σε 8 ώρες δουλειάς είναι αδύνατο να βγάλεις πάνω από 20 σπίτια, ενώ έχεις 150 υπ'ευθύνη σου!

Το χειρότερο όλων είναι να μην ανοίγει ο κόσμος την πόρτα του για να απογραφεί. Αν θέλετε να ξέρετε, για μένα μακάρι να μην άνοιγε κανένας και να έβγαζα τα πιο εύκολα 250€ σε μια μέρα! Δυστυχώς η φετινή απογραφή θα οδηγηθεί σε φιάσκο, αν κρίνω ότι το 20% δεν μου ανοίγουν. Και δεν απογράφω στη Μύκονο που είναι άδεια αυτή την εποχή!

Αν θέλετε να έχετε μια σύγκριση με την απογραφή του 2001, τότε είχα κάνει 45 σπίτια σε 12 ώρες, ενώ τώρα 107 σε 40 ώρες...

Δημοσ.

Σχεδον ολοι οι απογραφεις τα 2/3 του ερωτηματολογιου τα γεμιζουν στην τυχη με δικα τους ευρηματα καθως πολλοι αρνουνται να δωσουν στοιχεια.Μεχρι και τις ερωτησεις για τις σπουδες γεμιζουν με δικες τους απαντησεις.Εχω δει απογραφεις να συμπληρωνουν ολα τα φυλλα με ο,τι να'ναι στοιχεια ακομα και με ονοματα αλλα αντι αλλων.Ωραια αποτελεσματα θα βγαλει η απογραφη λοιπον.

Επισης αρκετοι κανουν τηλεφωνικα (!!) την απογραφη.Πολλοι απογραφεις που βρισκουν αδεια σπιτια για να μην χασουν τα χρηματα βαζουν και παλι ο,τι να'ναι στοιχεια.Επισης πολλοι απο τις/τους τομεαρχες εχουν μπει με "μεσο" και ειναι τοσο αχρηστοι που δεν μπορουν να κατατοπισουν τους απογραφεις σε αποριες τους.

Το περιεργο βεβαια θα ηταν να μην συνεβαιναν ολα τα παραπανω.

Δημοσ.

Σχεδον ολοι οι απογραφεις τα 2/3 του ερωτηματολογιου τα γεμιζουν στην τυχη με δικα τους ευρηματα καθως πολλοι αρνουνται να δωσουν στοιχεια.Μεχρι και τις ερωτησεις για τις σπουδες γεμιζουν με δικες τους απαντησεις.Εχω δει απογραφεις να συμπληρωνουν ολα τα φυλλα με ο,τι να'ναι στοιχεια ακομα και με ονοματα αλλα αντι αλλων.Ωραια αποτελεσματα θα βγαλει η απογραφη λοιπον.

Επισης αρκετοι κανουν τηλεφωνικα (!!) την απογραφη.Πολλοι απογραφεις που βρισκουν αδεια σπιτια για να μην χασουν τα χρηματα βαζουν και παλι ο,τι να'ναι στοιχεια.Επισης πολλοι απο τις/τους τομεαρχες εχουν μπει με "μεσο" και ειναι τοσο αχρηστοι που δεν μπορουν να κατατοπισουν τους απογραφεις σε αποριες τους.

Το περιεργο βεβαια θα ηταν να μην συνεβαιναν ολα τα παραπανω.

Χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα που σίγουρα θα υπάρχουν, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς προκύπτει η τόσο εκτεταμένη γνώση σου για το τι κάνουν "σχεδόν όλοι" και με τόσες λεπτομέρειες;

Δημοσ.

Εγω ξερω 3-4 απογραφείς πολύς κοσμος (το ειδα και με τα ματια μου) μολις μπει ο απογραφεας χωνει μπινελικια , κανει ρητορικες ή οχι ερωτησεις τι νοημα εχει αυτο που ρωτάνε και καποιοι δεν απαντανε σε τιποτα για το σπιτι...(μονοκατοικιες).Με το που μπαινεις λενε δεν προκειται να σου πουμε τιποτα για το σπιτι...

Δημοσ.

Τώρα μου θύμησες πολλά.

Εργασίες σε σχολές, ομάδες αίματος στο στρατό κλπ

Στην απογραφή πάντως εγώ ότι να είναι απάντησα σε όλα για ιδεολογικούς λόγους και όχι λόγο φόβου περί προσωπικών δεδομένων.

Έχω ξεπεράσει τέτοιους φόβους από καιρό.

Εγώ έχω μπει σε φάση σταρχι^%^%&δόπουλου. Κοινός δε μας χε&^%&ζουν με την απογραφή. Δεν είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω ούτε από το καναπέ μου στο ελάχιστο.

Δημοσ.

Χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα που σίγουρα θα υπάρχουν, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς προκύπτει η τόσο εκτεταμένη γνώση σου για το τι κάνουν "σχεδόν όλοι" και με τόσες λεπτομέρειες;

Σου ειχα ξαναπει οτι μ'ενδιαφερε ο τροπος της συλλογης των πληροφοριων και ειδικοτερα καποια ερωτηματα.9 ατομα ειναι απογραφεις που γνωριζω προσωπικα και 3 τομεαρχες (με μεσο οι τελευταιοι).Παρα το οτι τους εχουν απαγορεψει ρητα να δωσουν τα στοιχεια οπως ειναι φυσικο οταν γνωριζεις αυτα τα ατομα θα σου δωσουν πολλες πληροφοριες και με εμενα αυτο εχει γινει.

Χθες μαλιστα τους ενημερωσαν οτι θα πληρωθουν (αν πληρωθουν βεβαια διοτι ερχεται σταση πληρωμων και επισημα πλεον) μετα το περας του καλοκαιριου.

Δημοσ.

Επειδή δουλεύω σαν απογραφέας, όπως και το 2001, θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα.

Καταρχην δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά αν θες να είσαι τυπικός. Έχει πολύ τρέξιμο, ώρες ορθοστασίας, και όταν γυρνάς σπίτι πρέπει να κάθεσαι να συμπληρώνεις ότι δεν σου απάντησε το ένα διαμέρισμα αλλά το απάντησε το άλλο (περίοδος κτίσης του κτηρίου, θέρμανση κ.λ.π.). Μιλάμε για 8 ώρες στο δρόμο και άλλες 2:30 γράψιμο στο σπίτι!

Το ερωτηματολόγιο είναι απαράδεκτο. Είναι πολύ μεγάλο και σε μια τετραμελή οικογένεια μπορεί να πάρει και 35 λεπτά. Σε 8 ώρες δουλειάς είναι αδύνατο να βγάλεις πάνω από 20 σπίτια, ενώ έχεις 150 υπ'ευθύνη σου!

Το χειρότερο όλων είναι να μην ανοίγει ο κόσμος την πόρτα του για να απογραφεί. Αν θέλετε να ξέρετε, για μένα μακάρι να μην άνοιγε κανένας και να έβγαζα τα πιο εύκολα 250€ σε μια μέρα! Δυστυχώς η φετινή απογραφή θα οδηγηθεί σε φιάσκο, αν κρίνω ότι το 20% δεν μου ανοίγουν. Και δεν απογράφω στη Μύκονο που είναι άδεια αυτή την εποχή!

Αν θέλετε να έχετε μια σύγκριση με την απογραφή του 2001, τότε είχα κάνει 45 σπίτια σε 12 ώρες, ενώ τώρα 107 σε 40 ώρες...

Δηλαδή υπάρχουν 3 περιπτώσεις

1.Ήσουν άνεργος τότε,είσαι και τώρα

2.Είσαι φοιτητής επι μια 10ετία

3.Ήσουν τόσο καλός που σε ξαναπήραν

αν και είχες "προσληφθεί" το 2001 σε ξαναπήραν ενώ έμειναν έξω άνθρωποι που δεν είχαν ξαναπάει και αυτή θα ήταν η 1η φορά,δλδ τα τσέπωσες 2 φορές

Αλλά κλαίγεσαι ταυτόχρονα επειδή είναι "δύσκολα"

Αξιοκρατικά πάντα

Δημοσ.

Δηλαδή υπάρχουν 3 περιπτώσεις

1.Ήσουν άνεργος τότε,είσαι και τώρα

2.Είσαι φοιτητής επι μια 10ετία

3.Ήσουν τόσο καλός που σε ξαναπήραν

αν και είχες "προσληφθεί" το 2001 σε ξαναπήραν ενώ έμειναν έξω άνθρωποι που δεν είχαν ξαναπάει και αυτή θα ήταν η 1η φορά,δλδ τα τσέπωσες 2 φορές

Αλλά κλαίγεσαι ταυτόχρονα επειδή είναι "δύσκολα"

Αξιοκρατικά πάντα

Έλληνα, σταμάτα να είσαι κουτοπόνηρος. Όπως και τότε, έτσι και τώρα είχε βγει πρόσκληση όσοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν. Πως λες να μαζεύουν 100.000 κόσμο? Τους πέρνουν έναν-έναν τηλέφωνο? :D

Δεύτερον δεν "προσλήφθηκα". Για την ακρίβεια δεν έχω υπογράψει κανενός είδους σύμβαση, όπως και τότε. Μια τζίφρα σε μια κατάσταση απογραφέων έχω βάλει μόνο.

Τρίτον είμαι και γαμw τους απογραφείς! :mrgreen:

Φυσίκα και παίζει ρόλο η εμπειρία (που δεν παίζει άλλωστε?), εγώ δεν χρειαζόμουν ούτε 10 λεπτά για να καταλάβω το ερωτηματολόγιο και φυσικά και προηγούμουν σε σχέση με κάποιον που δεν έχει ξανακάνει απογραφή.

Όσο για το αν τα τσέπωσα, ρώτησε τον εαυτό σου αν θα δούλευε 11 ωρες την ημέρα για 450€.

Α, και δεν κλαίγομαι. Κάτι τυπάκια σαν και σένα να μην συναντούσα στην απογραφή, και θα είχα ήδη τελειώσει.

Τα περαστικά μου...

Δημοσ.

Νόμιζα ότι έπαιρναν ανέργους και φοιτητές για να τους βοηθήσουν οικονομικά,ναι με πολλή δουλειά αλλά έχει ένα κάποιο κοκό για την τσέπη,άλλωστε θεωρητικά δεν έχουν εισόδημα ούτε εργασία,πράγμα που σημαίνει ότι δεν έπρεπε να πηγαίνουν τα ίδια άτομα,εσύ πήγες δις.

Οπότε Έλληνα έχεις το κράτος που σου αξίζει,μέσο,λαδιά και γλύψιμο,σε όλα,ακόμα και στα ψίχουλα

Πως αισθάνθηκες που έσκυψες δις;Πόνεσε;

Περήφανος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...