Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

35αποντε, έχεις ταξιδέψει ποτέ στην Ασία; Στην Αφρική; Στη Λατινική Αμερική; Γενικά, έχεις μιλήσει με κάποιον από αυτά τα μέρη; Έχεις δει έστω ένα ντοκιμαντέρ; Επιδίωξέ το, θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική.

Δεν πρέπει να είσαι απλά ευχαριστημένος, πρέπει να είσαι πανευτυχής που ζεις καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους στη γη. Αλλά ταυτόχρονα καλά κάνεις και κόπτεσαι για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα, είναι απολύτως λογικό και όλοι θα έπρεπε να το κάνουμε. Ε, ψάξε λίγο μια που είσαι από τους τυχερούς του κόσμου και έχεις ίντερνετ, και δες ποιες χώρες έχουν τα καλύτερα στατιστικά στοιχεία από απογραφές. Είναι ακριβώς οι χώρες που βρίσκονται από πάνω μας και όχι από κάτω μας.

Edit: μια που το έφερε η κουβέντα, υπάρχει μια ωραία αναλογία, που θεωρεί ότι η γη είναι ένα χωριό με 100 κατοίκους. Μεταξύ άλλων που αναφέρονται, λέει τα εξής, βασισμένα σε στατιστικά δεδομένα από όλο τον κόσμο:

82 would be able to read and write

18 would not

1 would have a college education

83 would have access to safe drinking water

17 would use unimproved water

53 would live on less than 2USD per day

50 would live in poverty

76 would have electricity

24 would not

17 would be active internet users

1 would own a computer

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι δεν έχω πάει στους προορισμούς που λες,τα ταξίδια μου περιορίζονται στην Ευρώπη.Μια φορά πήγα μέχρι τα σύνορα με το Magic Bus για Ινδία,αλλά γύρισα πίσω,φοβήθηκα.

Στατιστικά;Γιατί θες να με κάνεις να γελάσω;Ποιός τα φτιάχνει αυτά και για ποιό λόγο;Έχει σχέση η συνδρομή της εταιρείας που μας έβαλε στην ΕΟΚ με το Ευρωπαϊκό ανέκδοτο "Greek Satistics;"

Συγκαταλέγομαι στους τυχερούς του κόσμου που έχω Ιντερνέτ;

Ή εγώ χάζεψα ή το alzheimer με έχει κατακυριεύσει,αδυνατώ πάντως να χωνέψω ότι ζω σε ευνομούμενη Πολιτεία.

Λυπάμαι.

Γιατί του χαλάτε την επανάσταση του καναπέ;

Είσαι άπαιχτος.

Δημοσ.

Μήπως είμαστε σε διαφορετική χώρα;

Μήπως σε διαφορετικό χωρόχρονο;

Σοβαρά τώρα,πιστεύεις όσα γράφεις;Ζω σε μια από τις πιό οργανωμένες κοινωνίες του πλανήτη;

MD,αγαπητέ μου φίλε,με κάνεις να νοιώθω τελείως μα τελείως ηλίθιος που συνδιαλέγομαι μαζί σου.

Την κοινωία την φτιάχνεις εσύ κι εγώ.Αν εσύ έχεις το σκεπτικό που έχεις τώρα (αφήνουμε στην άκρη τον τρόπο σκέψης της κρατικής μηχανής) δικαίως είμαστε εδώ που είμαστε.

Καλό καφέ.

Δημοσ.

Την κοινωνία την φτιάχνεις εσύ κι εγώ.Αν εσύ έχεις το σκεπτικό που έχεις τώρα (αφήνουμε στην άκρη τον τρόπο σκέψης της κρατικής μηχανής) δικαίως είμαστε εδώ που είμαστε.

Καλό καφέ.

Καλά,θάρθω στο Πευκοχώρι να τον πιούμε παρέα,θα φέρω και κανα δίσκο μαζί.

Δημοσ.

Ήταν προφανές ότι δεν έχεις πάει, γιατί τότε δε θα αμφισβητούσες ότι ανήκουμε στους τυχερούς. Στο συνιστώ πάντως και το λέω ειλικρινά. Δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι, ελπίζω κάποτε να καταλάβεις πόσο προνομιούχος είσαι. Κατά τα άλλα, καλή απογραφή σε όλους.

Δημοσ.

Στους λαθρομετανάστες θα κάνουν απογραφή που μπαίνουν κατά χιλιάδες από τα τρύπια σύνορα και δεν ξέρουμε πόσα εκατομμύρια είναι; Η δική μας η απογραφή τους μάρανε.Σε λίγο δεν θα χρειάζεται καν απογραφή.Θα είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα....

Δημοσ.

Στους λαθρομετανάστες θα κάνουν απογραφή που μπαίνουν κατά χιλιάδες από τα τρύπια σύνορα και δεν ξέρουμε πόσα εκατομμύρια είναι; Η δική μας η απογραφή τους μάρανε.Σε λίγο δεν θα χρειάζεται καν απογραφή.Θα είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα....

Σε ποσο λιγο? Σε λιγο ειχα ακουσει θα εχουμε πολεμο με την τουρκια. Το 90 ηταν η πρωτη φορα. Ακομα περιμενω.

Φυσικα οπως ειπα και στο αλλο thread, ο λαθρομεταναστης φταιει οταν εγω δεν πληρωνω την εφορια, δεν υπακουω στους νομους, παιρνω φακελακι, εχω πειραγμενο ταξιμετρο, δεν κοβω αποδειξη.

Δημοσ.

καπου διαβασα θα ρωτανε περισσοτερα πραγματα αυτη τη φορα

(παραθετω:Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας. )

πρεπει σε ολα να απαντησουμε η δεν ειναι υποχρεωτικο?

Δημοσ.

Απο οτι θυμαμαι απο το 2001 δεν ειναι και κατι τρομερο. Και να λειπει καποιος φανταζομαι θα τον απογραψει η οικογενεια του.

Παντος καλα που υπαρχουν και οι μεταναστες, μπας και βγουμε πανω απο 11εκ σαν λαος, χωρις αυτους το βλεπω να περναμε τα 10εκ δυσκολα.

Δημοσ.

Σε ποσο λιγο? Σε λιγο ειχα ακουσει θα εχουμε πολεμο με την τουρκια. Το 90 ηταν η πρωτη φορα. Ακομα περιμενω.

Φυσικα οπως ειπα και στο αλλο thread, ο λαθρομεταναστης φταιει οταν εγω δεν πληρωνω την εφορια, δεν υπακουω στους νομους, παιρνω φακελακι, εχω πειραγμενο ταξιμετρο, δεν κοβω αποδειξη.

Όταν πας και αγοράζεις από αυτόν CD,τσάντες,γυαλιά,ρούχα και πολλά άλλα προφανώς και δεν πληρώνεις την εφορία.Όταν μπαίνει στο σπίτι σου και σε κλέβει,βιάζει μάλον κάποιος φταίει.Πάνε δες κανένα αστυνομικό δελτίο και μετά τα ξαναλέμε

Δημοσ.

Εγω παντως δε θα ειμαι στην απογραφη γιατι ηδη μεταναστευσα στο εξωτερικο, οπως και μερικοι ακομα φιλοι μου :D Χαιρετισμους στους δημοσιους υπαλληλους που θα σας απογραφουν, μου λειψανε ομολογω οι Ελληνες δημ υπαλληλοι (και πολλα αλλα αυτης της χωρας για τα οποια "αυτοεξοριζονται συνηδητοποιημενα" πολλοι συνομιλικοι μου).

Δημοσ.

Τι απογραφή ρε εν έτη 2011, στην εποχή του Ηρώδη ζούμε?

Δηλαδή το κράτος δεν μπορεί να ενημερώνει τα αρχεία του από τα ληξιαρχεία, τις εφορίες τα κτηματολόγια κτλ?

Δημοσ.

Τι απογραφή ρε εν έτη 2011, στην εποχή του Ηρώδη ζούμε?

Δηλαδή το κράτος δεν μπορεί να ενημερώνει τα αρχεία του από τα ληξιαρχεία, τις εφορίες τα κτηματολόγια κτλ?

Όχι. Όλες οι πολιτισμένες χώρες κάνουν απογραφές και έρευνες νοικοκυριών. Και πολύ πιο αναλυτικές από την Ελλάδα μάλιστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...