Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι απογραφή ρε εν έτη 2011, στην εποχή του Ηρώδη ζούμε?

Δηλαδή το κράτος δεν μπορεί να ενημερώνει τα αρχεία του από τα ληξιαρχεία, τις εφορίες τα κτηματολόγια κτλ?

Η απογραφη περα απο το συνολο κατοικων μιας χωρας, (οι οποιοι μπορει να ειναι και νομιμοι μεταναστες, αρα να μη φαινονται ουτε σε ληξιαρχεια, ουτε σε κτηματολογια ), δινει και αλλα στατιστικα στοιχεια, πχ κατοικοι σε καθε πολη/επαρχια/νομο κλπ. Αυτο απο που μπορει να φαινεται πλην της απογραφης πχ?

Δημοσ.

Απογραφή για να δουν πόσους φόρους ακόμα θα βάλουν......και λογικά θα έχουμε αυξηθεί κιόλας σαν αριθμός....θα μας αυξήσουν και τους φόρους!!!

Κάτι που πήρε πριν το μάτι μου για τους λόγους που πρέπει να γίνει η απογραφή.....στο :"να δουν πόσοι είμαστε για να δώσουν τα ανάλογα κονδήλια κτλ κτλ " μόνο εμένα έκανε να γελάσω??Μήπως και κανένας άλλος σκέφτηκε ότι θα ήθελαν να γράψουν "να δούμε πόσοι έχουμε γίνει...μήπως μπορούμε εμείς οι λίγοι να φάμε περισσότερα...."?

Δεν μένω Ελλάδα,είμαι υπέρ της απογραφής για να οριστούμε αριθμητικά....αλλά ας το μοντερνοποιήσουν λίγο....κάτσε σπίτι λες και περιμένουμε τον Αη Βασίλη να μας φέρει τα δώρα......:-D

Δημοσ.

Όχι. Όλες οι πολιτισμένες χώρες κάνουν απογραφές και έρευνες νοικοκυριών. Και πολύ πιο αναλυτικές από την Ελλάδα μάλιστα.

Εντύπωση μου κάνει.

Για δουλειά λέει?

Δημοσ.

Πέρα από τη γκρίνια, που είναι πολύ της μόδας τελευταία: προφανώς και μέχρι τότε θα ανακοινωθεί ποιές ημερομηνίες και ώρες συγκεκριμένα θα επισκέπτονται την κάθε περιοχή οι απογραφείς. Ορισμένοι προφανώς κατάλαβαν οτι κατά την περίοδο 30/3-13/4 θα πρέπει να είναι όλη μέρα στα σπίτια τους περιμένοντας τον απογραφέα.

Δημοσ.

Όταν πας και αγοράζεις από αυτόν CD,τσάντες,γυαλιά,ρούχα και πολλά άλλα προφανώς και δεν πληρώνεις την εφορία.Όταν μπαίνει στο σπίτι σου και σε κλέβει,βιάζει μάλον κάποιος φταίει.Πάνε δες κανένα αστυνομικό δελτίο και μετά τα ξαναλέμε

Ε ναι, γιατι οπως ειναι γνωστος κανενας ελληνας δεν κλεβει, ουτε βιαζει και ουτε σκοτωνει.

hide your kids hide your wives...

Δημοσ.

Α και τώρα που το καλοσκέφτομαι.....με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα,την ώρα της απογραφής να δείτε πόσα κρούσματα για ληστείες θα χουμε καθώς μπορεί να το εκμεταλλευτούν επιτήδειοι και να παριστάνουν υπαλλήλους για να μπουν στο σπίτι.......

Το απεύχομαι πραγματικά όμως.

Δημοσ.
την ώρα της απογραφής να δείτε πόσα κρούσματα για ληστείες θα χουμε καθώς μπορεί να το εκμεταλλευτούν επιτήδειοι και να παριστάνουν υπαλλήλους για να μπουν στο σπίτι.......

Αν και το ποσοστό ηλιθιότητας δεν έχει μετρηθεί ακόμα επίσημα, όλα δείχνουν οτι είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που λές.

Δημοσ.

Αν και το ποσοστό ηλιθιότητας δεν έχει μετρηθεί ακόμα επίσημα, όλα δείχνουν οτι είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό που λές.

γιατί αν έρθει ο άλλος ντυμένος αστυνομικός με άλλη μια κοπέλα για απογραφή και καλά , θα το καταλάβει κανείς για πιο λόγο είναι? ταυτότητα μπορεί να είναι πλαστή!

Λένε και για απογραφή σπιτιών να δουν τι ανέσεις έχει ο καθένας σπίτι του... αυτό πάει για φόρους μάλλον.

Δημοσ.

Αστυνομικός???Α θα χει και τέτοια?Εγώ στην προηγούμενη απογραφή δεν ήμουν Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό που ήρθαν να μας απογράψουν...2 κοπελίτσες ήταν μόνες τους.....

Δημοσ.

Έλα απλό είναι, δεν μπορούν να πάρουν τους αριθμούς από την προηγούμενη απογραφή, μετά να πάρουν τα στοιχεία του ληξιαρχείου από εκείνη την μέρα έως σήμερα και να κάνουν τις πράξεις;

Τι πιο απλό, ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ(Τσάκωνας) :P

Δημοσ.

Δε νομίζω να μπλεχτεί η αστυνομία. Το 2001 εμένα με είχε απογράψει ένας συμφοιτητής μου που είχε πάρει τη δουλειά για χαρτζιλίκι.

Ως προς τις "ανέσεις για να βάλουν φόρους", πάντα στις απογραφές ρωτούσαν αν έχεις ψυγείο, τηλεόραση κτλ. ή περίπου πόσο ετήσιο εισόδημα έχεις. Επίσης, για να διασφαλιστεί η ανωνυμία, οι στατιστικές υπηρεσίες κάνουν διάφορα κολπάκια. Π.χ. ανταλλάσσουν αυτόματα κάποιες απαντήσεις σου με κάποιου άλλου αντίστοιχης ηλικίας, φύλου κτλ, ώστε να μην μπορεί να συσχετισθεί η απάντησή σου με το όνομά σου. Εκτός π.χ. αν είσαι ο μόνος Τογκολέζος στην Κατερίνη, οπότε αν βγει πίνακας με το μέσο εισόδημα των Τογκολέζων στην Κατερίνη, μάλλον θα καρφωθείς.

Έλα απλό είναι, δεν μπορούν να πάρουν τους αριθμούς από την προηγούμενη απογραφή, μετά να πάρουν τα στοιχεία του ληξιαρχείου από εκείνη την μέρα έως σήμερα και να κάνουν τις πράξεις;

Τι πιο απλό, ΤΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟ(Τσάκωνας) :P

Αυτό που λες γίνεται και στο site της ΕΣΥΕ υπάρχουν πίνακες με ετήσιες εκτιμήσεις για τον πληθυσμό της χώρας. Δεν μπορείς να ξέρεις όμως ακριβώς πόσοι μετανάστευσαν ή πόσοι μετακόμισαν σε άλλη πόλη, γι' αυτό και κάθε 10 χρόνια τους μετράς, ώστε να έχεις επικαιροποιημένα στοιχεία. Αλλιώς θα είχαμε απογραφή κάθε χρόνο...

Δημοσ.

Η απογραφη περα απο το συνολο κατοικων μιας χωρας, (οι οποιοι μπορει να ειναι και νομιμοι μεταναστες, αρα να μη φαινονται ουτε σε ληξιαρχεια, ουτε σε κτηματολογια ), δινει και αλλα στατιστικα στοιχεια, πχ κατοικοι σε καθε πολη/επαρχια/νομο κλπ. Αυτο απο που μπορει να φαινεται πλην της απογραφης πχ?

Δηλαδή σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν φαίνεται η μόνιμη κατοικία μου, η δουλειά που κάνω και πόσα χωράφια και πόσα πρόβατα έχω?

Δεν έχω πρόβλημα με την απογραφή χαλαρώστε, φιλοσοφικής φύσεως απορία είναι γιατί να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες-έξοδα και αν θα μπορούσαν τα στοιχεία να τα έχουν και αλλιώς.

Ως προς τους μετανάστες είναι άσχετο αυτό που λες. Ας τους απογράψουν αυτούς αφού δεν έχουν στοιχεία.

Για δουλειά λέει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...