PETROS13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Από 30 Μαρτίου η γενική απογραφή του πληθυσμού της χώρας Από τις 30 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η γενική απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών της χώρας, ενώ θα έχει προηγηθεί -από 1 έως 28 Φεβρουαρίου- η γενική απογραφή των κτιρίων. Στόχος της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς την 29η Μαρτίου, είναι να καταγραφούν όλα τα άτομα που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλ. στον τόπο της συνήθους διαμονής τους. Θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους, η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και η καταγραφή των χαρακτηριστικών και ανέσεων όλων των κατοικιών της χώρας. Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού σε συνεργασία με τον απογραφέα, που και αυτός θα είναι εντεταλμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ, θα συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης, ενώ το περιεχόμενο των ερωτηματολογίων θα είναι εμπιστευτικό και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς. Αντικείμενο της γενικής απογραφής κτιρίων, που θα έχει ημερομηνία αναφοράς τη 15η Ιανουαρίου, είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και σε άλλα χαρακτηριστικά τους. Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των κτιρίων θα κληθούν να συνεργαστούν με τον εντεταλμένο και εκπαιδευμένο άτομο της ΕΛΣΤΑΤ για τη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, με τη μέθοδο της συνέντευξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, γενικός στόχος των απογραφών αυτών, είναι η συγκέντρωση πρόσφατων στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού, για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους, καθώς και για τον οικοδομικό πλούτο της χώρας. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι απαραίτητα για: • τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, • την περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου ότι αποτελούν τη μόνη στατιστική εργασία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραγωγής στατιστικών στοιχείων σε μικρή γεωγραφική ενότητα και μέχρι το επίπεδο οικοδομικού- απογραφικού τετραγώνου, • τη ρύθμιση ποικίλων διοικητικών και νομικών θεμάτων, όπως η κατανομή κρατικών επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ, η ρύθμιση εκλογικών θεμάτων κ.λπ., • την εφαρμογή και υλοποίηση ακαδημαϊκών και λοιπών ερευνητικών προγραμμάτων, • τη διάχυση και επέκταση της στατιστικής πληροφόρησης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού τα στοιχεία που προκύπτουν ενδιαφέρουν άμεσα κάθε πολίτη, • τη δημιουργία του βασικού πλαισίου αναφοράς για τη διενέργεια των περισσοτέρων στατιστικών ερευνών και εργασιών. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231076277
katerina_a_86 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Εμένα πάντως αν δεν με απογράψει ο σπύρος δεν απογράφομαι. http://www.youtube.com/watch?v=h27aafZg-rQ ως δουλειά λέει?
bluesattack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Αμα με πετυχουν σπιτι εχει καλως (και τυχει να εχω χαμηλωσει τη μουσικη ).Μπορει να μην αποτελει αντιδραση , αλλα απο την αλλη χαμογελαω οταν σκεφτομαι ποσο καιρος επρεπε να περασει για να μαθουμε τον αριθμο των δημοσιων υπαλληλων πχ ''τη χάραξη οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο'' :lol:
Vintage Jewel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Γαμω το φελεκι μου εν ετη 2011 και ακομα περνανε απο σπιτια? Γτ δεν γινεται ηλεκτρονικα?!?!?
bluesattack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Αλλά κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τον λόγο της απογραφής και τον ρόλο σου σε αυτή. Αν δεν μπορούμε να δείξουμε την ελάχιστη κοινωνική ευθύνη να την αράξουμε στο σπίτι μας (δύσκολοοοοοοο), νομίζω ότι χάνουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κριτική και να διεκδικούμε πράγματα. http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/01/2011&id=246562 Μια που στην τελευταια απογραφη δωσαμε παρων μπορουμε να ασκουμε κριτικη.
bluesattack Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Αλλά κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τον λόγο της απογραφής και τον ρόλο σου σε αυτή. Αν δεν μπορούμε να δείξουμε την ελάχιστη κοινωνική ευθύνη να την αράξουμε στο σπίτι μας (δύσκολοοοοοοο), νομίζω ότι χάνουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κριτική και να διεκδικούμε πράγματα. http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=31/01/2011&id=246562 Μια που στην τελευταια απογραφη δωσαμε παρων νομιζω μπορουμε να ασκουμε κριτικη...
poedeer7 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 παιδια ειτε απογραφουμε ειτε οχι γραμμενους μας εχουν.Καλα αυτα που λενε για κοινωνικη πολιτικη,αναπτυξη και πρασινα αλογα ενω μας ριχνουν στην ανεργια και μειωνουν μισθους και συνταξεις ειναι για γελια.Οπως σωστα λεει και ο αποπανω και που μας μετρησανε στη τελευταια τι καταλαβαμε?ενα ενα καταργουν ολα τα δικαιωματα που κατακτηθηκαν επι δεκαετιες. Α και αυτα τα λεω επειδη τη τελευταια φορα με μετρησαν αλλιως δε θα ειχα δικαιωμα!
kage Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 αυτοι ζουν οσα και να κοψουν...αυτοι που δεν μπορουν να ζουν δεν βλεπω να αντιδρανε ποτε...και αν το κανουν παλι τον ψηφο τους σε αυτο που τους βολευει τον ριχνουν... ---------------------------------- φανταστειτε τωρα ποσους αλλοδαπους δεν θα καταγραψουν που μενουν μονο βραδια στα γνωστα ξενοδοχεια διαμερισματα και αν θα περασει η ΕΛΣτΑΤ απο κεντρο αθηνας για απογραφη... http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE εχουν τελειωσει οι αιτησεις... -------------------- http://www.capital.gr/News.asp?id=1124228 (εδω γραφει σε τι αποσκοπουν) (απογραφη κτιριων?!!?να τους βρουν τα ερημα τα παιδια των 100ε αυτα που θα επρεπε να ειχαν βρει οι αντιστοιχες υπηρεσιες της πολεοδομιας+σδοε!!) βγαλανε 500χιλ δημοσιους υπαλληλους εκτος αστυνομιας και στρατου και παλι θεωρουν οτι εχουν ελειψεις στο προσωπικο!
kfyros Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Να σου πω,σοβαρός τρόπος αντίδρασης είναι το Σαββατιάτικο περικύκλωμα της Βουλής,σε περιμένουμε.Και ό,τι προκύψει. Αυτό εννοείς ; http://hdynamhtoypolith.blogspot.com Κοίτα μόνο μην πας το Σάββατο γιατί θα είσαι μόνος σου. Το αλλάξανε για τις 20 Φεβρουαρίου. Αλλά και πάλι μόνο και μόνο που διάβασα τις ανακοινώσεις του event , καταλαβαίνω τη γελοιότητα του πράγματος. Έχει και προτεινόμενα συνθήματα : :lol: Θ) Προτεινόμενα συνθήματα (αν σας εκφράζουν μάθετέ τα για να είμαστε όλοι μια φωνή 1. Ξεφτίλες!!! Αλήτες!!! Κυβερνήτες!!! Προδότες!!! Αλήτες!!! Κυβερνήτες!!! Κλέφτες!!! Αλήτες!!! Κυβερνήτες!!! Ντροπή σας!!! Αλήτες!!! Κυβερνήτες!!! 2. Λαέ!!! Δυνατά!!! με Τσαμπουκά!!! Λαέ!!! Μπορείς!!! να Αναστηθείς!!! Λαέ!!! Θυμήσου!!! την Ψυχή σου!!! 3. Πολιτικοί Φυλακή!!! Πολιτικοί στο Κελί!!! Πολιτικοί στο Σκαμνί!!! 4. Φέρτε!!! Πίσω!!! τα Λεφτά!!! Φέρτε!!! Πίσω!!! τα Όνειρα!!! Φέρτε!!! Πίσω!!! τα Ιδανικά!!! 5. Μακριά!!! Τα μέτρα!!! Απ’ τη φτωχιά!!! Μακριά!!! Τα μέτρα!!! Απ’ τη νέα γενιά!!! Μακριά!!! Τα μέτρα!!! Απ’ τα γερατιά!!! 6. Ο λαός!!! Απαιτεί !!! Σεβασμό!!! Ο λαός!!! Απαιτεί !!! Πολιτισμό!!! Ο λαός!!! Απαιτεί !!! Δυναμισμό!!! 7. Η Ελλάδα!!! Δεν Πουλιέται!!! Η Ελλάδα!!! Δεν Φοβάται!!! Η Ελλάδα!!! Δεν Κοιμάται!!! 8. Δημοκρατία!!! Ισον!!! Ελευθερία!!! Δημοκρατία!!! Ισον!!! Αξιοκρατία!!! Δημοκρατία!!! Ισον!!! Ισονομία!!! :lol: Και υπογράφει και κάποιος Άρης Κοραής χωρίς άλλα στοιχεία! Ως προς τους μετανάστες είναι άσχετο αυτό που λες. Ας τους απογράψουν αυτούς αφού δεν έχουν στοιχεία. Φαντάζομαι ότι θα απογραφούν 1 εκατομύριο "Παλαιστίνιοι" στην Ελλάδα (αγνώστων λοιπών στοιχείων) που ζητούν πολιτικό άσυλο. Περισσότεροι κι από αυτούς που είναι στην Παλαιστίνη :-D
tarantules Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Ε ναι, γιατι οπως ειναι γνωστος κανενας ελληνας δεν κλεβει, ουτε βιαζει και ουτε σκοτωνει. hide your kids hide your wives... Το θέμα δεν είναι αν ο Έλληνας κλέβει ,βιάζει ή σκοτώνει.Φυσικά και υπάρχουν και τέτοιοι.Όπως αντίστοιχα υπάρχουν και και πολύ νομοταγείς αλλοδαποί.Το θέμα είναι το ποσοστό των Ελλήνων που εγκληματεί σε σχέση με το ποσοστό των αλλοδαπών (νόμιμων ή παράνομων) που εγκληματούν που είναι η νύχτα με τη μέρα. Οπότε πριν πετάξεις την όποια εξυπνάδα σου πάνε ρίξε μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία να καταλάβεις τι σου γίνεται γιατί προφανώς δεν έχεις πάρει πρέφα τι γίνεται γύρω σου. http://www.e-grammes.gr/article.php?id=1710 http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/10/2009.html
freedubus Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Και υπογράφει και κάποιος Άρης Κοραής χωρίς άλλα στοιχεία! Άρης Παπάρης.
Critter Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Η απογραφή σίγουρα θα μπορούσε να γίνετε ηλεκτρονικα και να ρωτούσαν ότι ήθελαν. Αντικίνητρα για αυτούς που δεν θα απαντούσαν, θα ήταν εύκολο να υπάρξουν. Απο την άλλη είναι προφανές οτι δεν γίνεται ηλεκτρονικά διοτι οι γέροι και οι τεχνοφοβικές ομάδες θα είχαν πρόβλημα. Προφανώς δεν θεωρώ οτι η απογραφή είναι λόγος αντίδρασης σε αυτα που συμβαίνουν αλλα απο την αλλη (ασχετα δλδ με την απογραφη) δεν μπορω να διαβάζω οτι πρεπει να νιώθω και τυχερός που δεν είμαι κάτοικος Αφρικής. Εδω γεννηθήκαμε, εδω μεγαλώσαμε και με βάση τα Ελληνικά δεδομένα θα κρίνουμε την κοινωνική ευημερία μας, το δίκαιο και το άδικο. Μου θυμίζει τους γονείς μου όταν μου λένε "Εμείς μεγαλώσαμε με τρανζιστοράκι και χωρίς ρεύμα"...Ε!ρε φίλε, αλλο 1950, άλλο 2011, άλλο Ευρώπη, άλλο Αφρική. Δηλαδη μέχρι να γίνουμε Αφρική πρέπει απλα να λέμε "Τυχεροι ειμαστε" και να κάνουμε μώκο; Απαράδεκτα πράγματα να ακούγονται απο νέους ανθρώπους.
35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Αυτό εννοείς ; http://hdynamhtoypolith.blogspot.com Κοίτα μόνο μην πας το Σάββατο γιατί θα είσαι μόνος σου. Το αλλάξανε για τις 20 Φεβρουαρίου. Αλλά και πάλι μόνο και μόνο που διάβασα τις ανακοινώσεις του event , καταλαβαίνω τη γελοιότητα του πράγματος. Έχει και προτεινόμενα συνθήματα : :lol: :lol: Και υπογράφει και κάποιος Άρης Κοραής χωρίς άλλα στοιχεία! Καλά λες,δεν έδωσα και πολυ βάση στο chainmail που μούρθε,δίκιο έχεις κι εσύ και όλοι από κάτω... Θα πάω μόνος μου.(lol). Επιτέλους βλέπω κόσμο να σκέφτεται,έπρεπε να χτυπήσω εγκεφαλικό για να δω κάποιον ακόμα να αμφισβητεί την παπαγαλάκειον έφραση "Ελλάς,η ευνομούμενη πολιτεία",θυμίζει και σύντομο ανέκδοτο. Προς στιγμήν θεώρησα ότι μπήκα σε χρονικό παράδοξο...
FilipposMD Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Προφανώς δεν θεωρώ οτι η απογραφή είναι λόγος αντίδρασης σε αυτα που συμβαίνουν αλλα απο την αλλη (ασχετα δλδ με την απογραφη) δεν μπορω να διαβάζω οτι πρεπει να νιώθω και τυχερός που δεν είμαι κάτοικος Αφρικής. Εδω γεννηθήκαμε, εδω μεγαλώσαμε και με βάση τα Ελληνικά δεδομένα θα κρίνουμε την κοινωνική ευημερία μας, το δίκαιο και το άδικο. Μου θυμίζει τους γονείς μου όταν μου λένε "Εμείς μεγαλώσαμε με τρανζιστοράκι και χωρίς ρεύμα"...Ε!ρε φίλε, αλλο 1950, άλλο 2011, άλλο Ευρώπη, άλλο Αφρική. Δηλαδη μέχρι να γίνουμε Αφρική πρέπει απλα να λέμε "Τυχεροι ειμαστε" και να κάνουμε μώκο; Απαράδεκτα πράγματα να ακούγονται απο νέους ανθρώπους. Επειδή εγώ το είπα αυτό, να εξηγήσω γιατί το είπα. Έχουν εκφραστεί στο παρόν θέμα μερικά άτομα που γελάνε με την αναφορά της λέξης "σχεδιασμός" όταν μιλάμε για Ελλάδα. "Τι καταλάβαμε που μας απέγραψαν", "πού τον είδες τον σχεδιασμό", "για τους φόρους γίνεται και δεν τους νοιάζει καμιά κοινωνική πολιτική" κτλ. Αυτή η ισοπέδωση μου τη δίνει, γιατί, πρώτον, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεύτερον είναι εντελώς αντιπαραγωγική. Γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Γιατί, αν ήταν έτσι, δε θα ήμασταν στο νο25 ή 35 στις κατατάξεις του ΟΗΕ και όλες τις άλλες αντίστοιχες κατατάξεις, αλλά στο νούμερο 135. Προφανώς τα μάτια μας θα πρέπει να είναι στην Ευρώπη και σε αυτές τις χώρες πρέπει να προσπαθούμε να μοιάσουμε. Εξάλλου, απ' τη στιγμή που ανήκουμε στην Ε.Ε., μας επιβάλλεται σχεδόν να τους μοιάσουμε. Σε σύγκριση με τη Σουηδία, ο σχεδιασμός μας είναι για γέλια. Αλλά είμαστε αιώνες μπροστά από τον σχεδιασμό των μισών χωρών της γης, στις οποίες ζει πολύ πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Γιατί είναι αντιπαραγωγική; Γιατί, από τη στιγμή που θέλουμε να μοιάσουμε στις προηγμένες χώρες, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα που κάνουν αυτές. Αν λόγω της ισοπεδωτικής αντίληψης "δεν λειτουργεί τίποτα" για τη χώρα που ζούμε δεν απογραφόμαστε, δεν πληρώνουμε φόρους και διόδια, σπάμε τα γήπεδα, δεν ανακυκλώνουμε, δεν μαζεύουμε τα σκατά του σκύλου μας, δεν τηρούμε την απαγόρευση του καπνίσματος, δεν παίρνουμε το δίπλωμα οδήγησης με τον νόμιμο τρόπο, δεν πρόκειται ποτέ να πάμε προς τα πάνω. Αντίθετα, θα πάμε προς τα κάτω. Άρα, δεν λέω να κάνουμε μώκο, ακριβώς το αντίθετο. Λέω να κάνουμε αυτό που είναι καλό για την κοινωνία μας. Τελευταίο: ΄Εχω την τύχη να έχω ταξιδέψει σε μερικά μέρη. Έχω νιώσει ντροπή για την κωλοχώρα μου, όταν περπατούσα σε πεντακάθαρα πεζοδρόμια και με εξυπηρετούσαν ευγενέστατοι και ικανοί δημόσιοι υπάλληλοι. Έχω νιώσει και βασιλιάς όμως, όταν είδα παιδάκια να μαζεύουν καραμέλες μέσα από τη λάσπη γιατί είναι το καλύτερο γλυκό που έχουν φάει ποτέ και να πίνουν μολυσμένο νερό, όταν είδα πόλη των 200.000 να έχει 5 ανειδίκευτους γιατρούς όλους κι όλους (και να είναι η προνομιούχα της περιοχής) και διαφορα άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Πίστεψέ με, το να παλεύουμε για να βελτιωθούμε είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Αλλά δεν πρέπει να νομίζουμε ότι δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Γιατί όποιος το πιστεύει αυτό, μπορεί εύκολα να διαλύσει και αυτά που ήδη θεωρούμε δεδομένα. Εγώ λοιπόν, απ'όταν είδα τι σημαίνει δυστυχία, νιώθω τυχερός γι' αυτά που έχω. Αυτό δεν μου στερεί την επιθυμία και το κίνητρο για βελτίωση. Ίσα ίσα θα έλεγα.
35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή εγώ το είπα αυτό, να εξηγήσω γιατί το είπα. Έχουν εκφραστεί στο παρόν θέμα μερικά άτομα που γελάνε με την αναφορά της λέξης "σχεδιασμός" όταν μιλάμε για Ελλάδα. "Τι καταλάβαμε που μας απέγραψαν", "πού τον είδες τον σχεδιασμό", "για τους φόρους γίνεται και δεν τους νοιάζει καμιά κοινωνική πολιτική" κτλ. Αυτή η ισοπέδωση μου τη δίνει, γιατί, πρώτον, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεύτερον είναι εντελώς αντιπαραγωγική.Είναι το ξεχείλισμα της πικρίας που διακατέχει τους μη κατέχοντες. Γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Γιατί, αν ήταν έτσι, δε θα ήμασταν στο νο25 ή 35 στις κατατάξεις του ΟΗΕ και όλες τις άλλες αντίστοιχες κατατάξεις, αλλά στο νούμερο 135. Προφανώς τα μάτια μας θα πρέπει να είναι στην Ευρώπη και σε αυτές τις χώρες πρέπει να προσπαθούμε να μοιάσουμε. Εξάλλου, απ' τη στιγμή που ανήκουμε στην Ε.Ε., μας επιβάλλεται σχεδόν να τους μοιάσουμε. Σε σύγκριση με τη Σουηδία, ο σχεδιασμός μας είναι για γέλια. Αλλά είμαστε αιώνες μπροστά από τον σχεδιασμό των μισών χωρών της γης, στις οποίες ζει πολύ πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι νούμερα και μάλιστα φτιαγμένα. Σαν αυτά που χρησιμοποίησε ο κινέζος να μας χώσει στας Ευρώπας. Συμφωνώ τα μάτια μας πρέπει νάναι στην Ευρώπη,να μοιάσουμε όμως στους Ευρωπαίους;Κάτι λάθος καταλαβαίνω εδώ. Να μοιάσουμε σ΄αυτούς που μας έφεραν πολιτικό μπάχαλο πάνω από 60 χρόνια;Τους δυνάστες της κατοχής;Τους καθοδηγητές του εμφύλιου;Αυτούς που μας έστειλαν υποβρύχια που έγερναν;Ή τραίνα που δεν χώραγαν στις ράγες και σαπίζουν στις αποθήκες;Που υπερτιμολόγισαν τις προμήθειες σε αρκετά έργα,βάζοντας υπεραξία τις μίζες,διαφθείροντας έτσι ολάκερη γεννιάΕντάξει,δώσανε και βραβείο ότι πάμε καλά... Γιατί είναι αντιπαραγωγική; Γιατί, από τη στιγμή που θέλουμε να μοιάσουμε στις προηγμένες χώρες, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα που κάνουν αυτές. Αν λόγω της ισοπεδωτικής αντίληψης "δεν λειτουργεί τίποτα" για τη χώρα που ζούμε δεν απογραφόμαστε, δεν πληρώνουμε φόρους και διόδια, σπάμε τα γήπεδα, δεν ανακυκλώνουμε, δεν μαζεύουμε τα σκατά του σκύλου μας, δεν τηρούμε την απαγόρευση του καπνίσματος, δεν παίρνουμε το δίπλωμα οδήγησης με τον νόμιμο τρόπο, δεν πρόκειται ποτέ να πάμε προς τα πάνω. Αντίθετα, θα πάμε προς τα κάτω. Άρα, δεν λέω να κάνουμε μώκο, ακριβώς το αντίθετο. Λέω να κάνουμε αυτό που είναι καλό για την κοινωνία μας. Κοίτα,πληρωνόμαστε σε δραχμές και ξοδεύουμε σε ευρώ,έχεις κάνει ποτε οικογενειακό προϋπολογισμό;Δηλαδή να βάλεις κάτω τα έσοδα και να κοιτάξεις να ταιριάξεις τα έξοδα για να τη βγάλεις;Μάλλον όχι,είτε έχεις πολλά,είτε σου δίνουν πολλά με πληρωμένα όλα τα υπόλοιπα,υπήρχε και ένα τραγουδάκι "είμαι ένα μικρό παιδακι κι έβγαλα και τραγουδάκι....ο μπαμπάς έχει για μένα και ο μήνας 31" Δεν πληρώνω διόδια στην Κορίνθου-Πατρών γιατί δεν είναι αυτοκινητόδρομος κι αυτό το κάνω από παρακαμπτήριες,μην τυχόν και δώσω το κακό παράδειγμα του τσαμπουκά που μεριάζει τις μπάρες.Αλλά μετά απ' αυτά που είδα (για τις συμβάσεις,τα σχόλια των κυβερνώντων+των παπαγαλακίων τους,τον τρόπο χρηματοδότησης κλπ),αναθεωρώ σιγά-σιγά την ήπια μορφή αντίδρασης και θ' αρχίσω να υιοθετώ "άλλες" μορφές διαμαρτυρίας. Στην Αττική Οδό όμως,όσες φορές χρειάστηκε να τη χρησιμοποιήσω,πλήρωσα για να πάω γρήγορα.Δεν πλήρωσα το δρόμο,αυτόν τον έχω χιλιοπληρώσει,είτε από ανταποδοτικά τέλη είτε μέσω έμμεσης φορολογίας,βλ τέλη κυκλοφορίας,πλήρωσα για τον χρόνο που μου επιδαψίλευσε η χρήση της=ανεκτίμητος! Δεν έχω σκύλο,προσπαθώ να αποφεύγω τα σκατά που αφήνουν οι άλλοι σκύλοι,δεν καπνίζω και δεν επιτρέπω να καπνίζουν σπίτι μου ή στο μαγαζί μου,δίπλωμα πήρα με τη μία και μάλιστα επαγγελματικό Γ! (είχες γεννηθεί όταν δουλεύανε όλα χωρίς "λάδι"; ). Μάθε ότι η δικιά μου γεννιά πιάστηκε κορόϊδο,γιατί αυτά που εσύ τάχεις για εικόνισμα,σε μας ήταν καθημερινότητα,είχαν μπει στο DNA μας,δεν διανοούνταν στο λεωφορείο να μη σηκωθεί νεολαίος για να κάτσει γέρος,ήταν τρόπος ζωής ο σεβασμός στους μεγαλύτερους,ακόμα και σ' αυτούς που ήταν κοντά στο alz και εκεί πάνω βρήκαν πάτημα οι λαμογιώτατοι και μας ευτέλισαν την κοινωνική αξιοπρέπεια... ..γιατί μη μου πεις ότι δεν είναι ξεφτίλα το πετσόκομα των συντάξεων ή η προμήθεια φαρμάκωμν με ληγμένες πατέντες ή πλασέμπο[μοιάζει με πασατέμπο]. Τελευταίο: ΄Εχω την τύχη να έχω ταξιδέψει σε μερικά μέρη. Έχω νιώσει ντροπή για την κωλοχώρα μου, όταν περπατούσα σε πεντακάθαρα πεζοδρόμια και με εξυπηρετούσαν ευγενέστατοι και ικανοί δημόσιοι υπάλληλοι. Έχω νιώσει και βασιλιάς όμως, όταν είδα παιδάκια να μαζεύουν καραμέλες μέσα από τη λάσπη γιατί είναι το καλύτερο γλυκό που έχουν φάει ποτέ και να πίνουν μολυσμένο νερό, όταν είδα πόλη των 200.000 να έχει 5 ανειδίκευτους γιατρούς όλους κι όλους (και να είναι η προνομιούχα της περιοχής) και διαφορα άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Πίστεψέ με, το να παλεύουμε για να βελτιωθούμε είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Αλλά δεν πρέπει να νομίζουμε ότι δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Γιατί όποιος το πιστεύει αυτό, μπορεί εύκολα να διαλύσει και αυτά που ήδη θεωρούμε δεδομένα.Εγώ λοιπόν, απ'όταν είδα τι σημαίνει δυστυχία, νιώθω τυχερός γι' αυτά που έχω. Αυτό δεν μου στερεί την επιθυμία και το κίνητρο για βελτίωση. Ίσα ίσα θα έλεγα. Σε λιγάκι τα δάκρυα,περίμενε,θα δουλέψει η λισοζύμη να μου φτιάξει κεφάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα