35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 35pontos, είσαι λάθος (στα περισσότερα). Μάστωρ είναι μόνο ο κώλος της κατσίκας.Α κι ο πάπας.* *Έχεις ακούσει την έκφραση που λένε "έπιασε το πάπα απ' τ'@@;" Απλά ελπίζω να είσαι μικρός σε ηλικία για να αλλάξεις μυαλά στη συνέχεια. Άστο,με στενοχωρείς τώρα.Βάλε 6 του δημοτικού,6 του εξαταξίου (αν και μέχρις εδώ θα νόγαγες των πόσων φθινόπωρων είμαι),βάλε μια τριετία την ανώτερη (ναι ρε,τότε παίρνανε πτυχία με το που τελειώνανε σπουδές,ρε τους χαζούς...),βάλε μια τριετία γεμάτη φανταρλίκι,πρόσθεσε και 30 χρόνια ένσημα και ...έπεσες μέσα.Στο λάκκο. Μεγάλε τον έσκισες το Κάλχα,οξυγονοκολλητής στο τρίποδο της Πυθείας,αδρεφάκι μου. Προς τι η ειρωνία;Να σου απαντήσω,αν και θάπρεπε να με πληρώσεις γι αυτό,τζάμπα μόνο η μάνα του πατέρα το δίνει,αλλά και τότε του ψυρίζει τη κωλότσεπη... Όλοι έχουν να πουν κάτι,συμφωνώντας ή διαφωνώντας,ο καθ' εις εφ΄ων ετάχθη,τεκμηριώνοντας τις απόψεις τους κατα το δοκούν.Ο δε γιατρός έφαγε πάνω από μισό μεροκάματο προσπαθώντας να μου γεμίσει τη γκλάβα,αδειάζοντας τη δικιά του. Κι έρχεσαι να μας πεις ότι είμαστε λάθος στα περισότερα,έτσι στο ξεκούδουνο. Πόσα καντάρια #$%& κουβαλάς....Δεν λέω τι γιατί στη τσίλια μ' έχουνε,απορώ μάλιστα πόσο κράτησα "ζωντανός" ακόμη. Μάθε τσογλαν (τώρα πρέπει να μάθετε και Τούρκικα,τσογλαν θα πει παιδί) ότι αν μαμούσα την εποχή που μου σηκωνότανε,θάσουν γυιός μου (μπρρρρ),μπορεί δε νάχα και εγγόνι από σένα.Τόσο μικρός είμαι. Τα πήρα.
antonl Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Με την βοήθεια των παιδιών όμως που δεν είναι στην Πετρομαγούλα αλλά στην Αθήνα? Πιστεύω κι εγώ ότι αυτό κάποια στιγμή θα το δούμε να γίνεται εν τέλει όπως είπε και κάποιος παραπάνω. [...] Δεν είπα πως έχουν παιδιά. Απ τη στιγμή που δε θεωρείται δεδομένο το internet (και η ικανότητα στοιχειώδους χρήσης του) για όλους τους πολίτες, νομίζω πως δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Κάποτε ίσως αλλά όχι ακόμα.
bluesattack Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Σε αλλες χωρες .. http://www.grreporter.info/gr/Ksekinese_e_on-line_apographe_tou_plethusmou_tes_Boulgarias/2426
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 O 35άποντος που είναι μεγάλο αλάνι, να κάτσει σπίτι για την απογραφή και να κάνει στο παιδί που θα έρθει ένα καφέ. Άντε.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Παντως λογικα η Ελλαδα πρεπει να εχει φτασει τα 12 εκατομμυρια.Εαν ημουν Ελλαδα στην απογραφη θα καθομουν να με απογραψουν.Ουτε στην απογραφη του 2001 με ειχαν συμπεριλαβει στον πληθυσμο της Ελλαδας.Παλι ελειπα γμτ
FilipposMD Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Εντάξει, να διαφωνούμε και να συζητάμε, αλλά θα με τρελάνετε ρε παιδιά! Είπα εγώ ποτέ να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάστασή μας, να αράξουμε και να μην κάνουμε τίποτα; Εγώ απλώς ανέφερα ότι δεν είμαστε τελείως άχρηστη ως χώρα, όταν τέθηκε τέτοιο ζήτημα στην κουβέντα. Υπάρχουν πολύ χειρότερα. Ίσα ίσα, εξαρχής μπήκα στη συζήτηση γιατί λέω να κάνουμε κάτι για να βελτιωθούμε. Κι αυτό το κάτι είναι στην περίπτωση αυτή ένα ελάχιστο πράγμα, να απογραφούμε. @ Critter Η δουλειά μου είναι στην προληπτική ιατρική και την επιδημιολογία. Χωρίς στατιστικά, δεν πάμε πουθενά σ'αυτόν τον χώρο. Έχω βρεθεί άπειρες φορές στη θέση να μιλάω με ξένους "συναδέλφους" και να λέω "εμείς δεν έχουμε δεδομένα γι' αυτό το πολύ βασικό θέμα" ή να διαπιστώνω ότι είμαστε τελευταίοι στον ΟΟΣΑ ή στην Ε.Ε. Άσε που ένας βασικός λόγος της οικονομικής αθλιότητας που βιώνουμε είναι η παντελής απουσία καταγραφής των οικονομικών δεδομένων στην υγεία (άρα και ελέγχου), γιατί "σιγά μην κάτσω να συμπληρώνω χαρτιά με τα έξοδα του νοσοκομείου". Αλλά επιτέλους, ας καταλάβουμε ότι παρά την αθλιότητά μας σε πολλά πράγματα, τα τελευταία 60 χρόνια από τριτοκοσμικοί γίναμε Ευρωπαίοι. Οριακά μεν, αλλά Ευρωπαίοι. Ας πατήσουμε σε αυτό για να πάμε μπροστά. Όποιος λέει ότι όλα είναι σκατά, κάνει λάθος. Πολλά είναι σκατά, αλλά είναι και μερικά καλά και πρέπει να μην τα χάσουμε. Επί της ουσίας, τι έχουμε κερδίσει από τις απογραφές; Οι πολιτικοί, που θα συμφωνήσω ότι έχουν κάνει τεράστια λάθη, ότι ήταν ανεύθυνοι και διεφθαρμένοι τις τελευταίες δεκαετίες κτλ, δεν παίρνουν τις αποφάσεις έτσι στην ψύχρα. Θα μιλήσω με παράδειγμα από τον χώρο που ξέρω. Έστω ότι ένας υπουργός υγείας αναλαμβάνει και θέλει να βάλει προτεραιότητες. Τι κανει; Μιλάει με καθηγητές, με ιατρικούς συλλόγους, με συλλόγους ασθενών, με επιστήμονες που του παραδίδουν εκθέσεις. Όλοι αυτοί του παραθέτουν στοιχεία, επιστημονικές εργασίες και επιχειρήματα, για να προωθήσουν τις απόψεις τους. Προφανώς ο υπουργός υπολογίζει το πολιτικό κόστος, τα συμφέροντά του, τις μίζες του, αλλά αναγκαστικά υπολογίζει και αυτά που του λένε. Ε, όλα αυτά που του λένε βασίζονται σε στατιστικά που συνήθως έχουν ως παρονομαστή δεδομένα από τις απογραφές. Επίσης, οι ερευνες γίνονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού. Αν δεν μπορείς να βγάλεις ένα αξιόπιστο δείγμα, το συμπέρασμά σου θα είναι λάθος και θα πεις ότι χρειαζόμαστε περισσότερους αξονικούς, θα τους αγοράσουμε διπλοπληρώνοντάς τους και τελικά θα μένουν αχρησιμοποίητοι. Ο λόγος που έχουμε 30 νοσοκομεία στην Αθήνα και 1 στην Κομοτηνή είναι γιατί έχουμε κάνει απογραφή και ξέρουμε ότι στην Αθήνα μένουν 4 μύρια και στην Κομοτηνή 50 χιλιάδες. Για όσους τα θεωρούν πολύπλοκες ανοησίες όλα αυτά, θα πω τον πιο απλό λόγο. Η Ε.Ε. δίνει κονδύλια σε κάθε χώρα, ως ένα βαθμό ανάλογα με τον πληθυσμό της (και την οικονομική της κατάσταση βέβαια). Πρόσφατα άκουσα δήλωση υπουργού που λέει ότι μέχρι το 2014, από το ΕΣΠΑ προβλέπεται να διατεθούν 20 δις ευρώ στη χώρα. 20 δις δια 11 εκατομμύρια πληθυσμό, μας κάνει 1800 ευρώ ανά άτομο. Αν πας για καφέ και δεν απογραφείς, μόλις κόστισες στη χώρα ένα διχιλιαράκι για την πλάκα σου. Πώς σου φαίνεται; @35pontos Με κάθε ειλικρίνεια, όταν έλεγα ότι έχω ταξιδέψει, δεν είχα καμία διάθεση ειρωνείας. Είχα όντως τύχη να μου προκύψουν ταξίδια για εκπαιδευτικούς ή επαγγελματικούς λόγους και στη διάρκειά τους έμαθα πολλά. Έτσι απλά, δεν ειρωνεύομαι κανέναν. Επίσης, λες ότι εσύ δε θες να απογραφείς. Για να το λες αυτό, δύο τινά συμβαίνουν. Ή το θεωρείς σωστό, οπότε λογικά ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν το έκαναν και άλλοι, ή το θεωρείς λάθος και απλά δε σε ενδιαφέρει. Αν το θεωρείς σωστό, μπορείς να μου πεις πώς θα συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας μας ή ελλιπής απογραφή; (Νομίζω ότι η βελτίωση της κατάστασης είναι κάτι που σε απασχολεί). Αν πάλι το βρίσκεις λάθος, αλλά αδιαφορείς, μήπως σε έπεισα για τη χρησιμότητά της (πες ναι, πες ναι!);
35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 O 35άποντος που είναι μεγάλο αλάνι, να κάτσει σπίτι για την απογραφή και να κάνει στο παιδί που θα έρθει ένα καφέ. Άντε. Εκχωρείς δηλαδή τα δικαιώματα του καφέ που σου έταξα στα μέρη σου (κάάάποτε θάρθω να δω την αδρεφούλα μου),αντί πινακίου; Ου να μου χαθείς.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί είναι αντιπαραγωγική; Γιατί, από τη στιγμή που θέλουμε να μοιάσουμε στις προηγμένες χώρες, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα που κάνουν αυτές. Αν λόγω της ισοπεδωτικής αντίληψης "δεν λειτουργεί τίποτα" για τη χώρα που ζούμε δεν απογραφόμαστε, δεν πληρώνουμε φόρους και διόδια, σπάμε τα γήπεδα, δεν ανακυκλώνουμε, δεν μαζεύουμε τα σκατά του σκύλου μας, δεν τηρούμε την απαγόρευση του καπνίσματος, δεν παίρνουμε το δίπλωμα οδήγησης με τον νόμιμο τρόπο, δεν πρόκειται ποτέ να πάμε προς τα πάνω. Αντίθετα, θα πάμε προς τα κάτω. Άρα, δεν λέω να κάνουμε μώκο, ακριβώς το αντίθετο. Λέω να κάνουμε αυτό που είναι καλό για την κοινωνία μας. Τελευταίο: ΄Εχω την τύχη να έχω ταξιδέψει σε μερικά μέρη. Έχω νιώσει ντροπή για την κωλοχώρα μου, όταν περπατούσα σε πεντακάθαρα πεζοδρόμια και με εξυπηρετούσαν ευγενέστατοι και ικανοί δημόσιοι υπάλληλοι. Έχω νιώσει και βασιλιάς όμως, όταν είδα παιδάκια να μαζεύουν καραμέλες μέσα από τη λάσπη γιατί είναι το καλύτερο γλυκό που έχουν φάει ποτέ και να πίνουν μολυσμένο νερό, όταν είδα πόλη των 200.000 να έχει 5 ανειδίκευτους γιατρούς όλους κι όλους (και να είναι η προνομιούχα της περιοχής) και διαφορα άλλα που δεν χρειάζεται να αναφέρω. Πίστεψέ με, το να παλεύουμε για να βελτιωθούμε είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Αλλά δεν πρέπει να νομίζουμε ότι δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Γιατί όποιος το πιστεύει αυτό, μπορεί εύκολα να διαλύσει και αυτά που ήδη θεωρούμε δεδομένα. Εγώ λοιπόν, απ'όταν είδα τι σημαίνει δυστυχία, νιώθω τυχερός γι' αυτά που έχω. Αυτό δεν μου στερεί την επιθυμία και το κίνητρο για βελτίωση. Ίσα ίσα θα έλεγα. Πολυ ωραιο αυτο που γραφεις.Μου αρεσει η τοποθετηση.Αλλο η αυστηρη κ στοχευμενη κριτικη στην Ελλαδα κ αλλο η νοοτροπια του ωχαδερφισμου κ του τιποτα ποτε δεν θα φτιαξει στην Ελλαδα.Συνυπογραφω στα λεγομενα σου Επισης μια κριτικη για την απογραφη στην Ελλαδα.Απο οτι γνωριζω ΔΕΝ υπαρχει ερωτηση που αφορα στον εθνικο αυτοπροσδιορισμο των απογραφεντων.Πχ τυπου ''Σε ποιο εθνικο γρουπ ανηκετε'' κτλ ,ωστε να παρουμε μια ιδεα για τον αληθινο αριθμο των εθνικων μειονοτητων της Ελλαδας
just122 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Άστο,με στενοχωρείς τώρα.Βάλε 6 του δημοτικού,6 του εξαταξίου (αν και μέχρις εδώ θα νόγαγες των πόσων φθινόπωρων είμαι),βάλε μια τριετία την ανώτερη (ναι ρε,τότε παίρνανε πτυχία με το που τελειώνανε σπουδές,ρε τους χαζούς...),βάλε μια τριετία γεμάτη φανταρλίκι,πρόσθεσε και 30 χρόνια ένσημα και ...έπεσες μέσα.Στο λάκκο. Άρα δυστυχώς δεν θα αλλάξεις μυαλά. Κρίμα (ειλικρινά). Μια ζωή παράπονο και το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις για να πάμε από το 1 στο 1,1 δεν το κάνεις. (Γιατί πολυ απλά έχεις παράπονο επειδή είμαστε στο 1). Καλή συνέχεια.
35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Εντάξει, να διαφωνούμε και να συζητάμε, αλλά θα με τρελάνετε ρε παιδιά! Είπα εγώ ποτέ να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάστασή μας, να αράξουμε και να μην κάνουμε τίποτα; Εγώ απλώς ανέφερα ότι δεν είμαστε τελείως άχρηστη ως χώρα, όταν τέθηκε τέτοιο ζήτημα στην κουβέντα. Υπάρχουν πολύ χειρότερα. Ίσα ίσα, εξαρχής μπήκα στη συζήτηση γιατί λέω να κάνουμε κάτι για να βελτιωθούμε. Κι αυτό το κάτι είναι στην περίπτωση αυτή ένα ελάχιστο πράγμα, να απογραφούμε. Άφησες να διαφαίνεται (τρανς δηλαδή κάτι σαν τα aero των 7even) "ένα εσανς". Αλλά επιτέλους, ας καταλάβουμε ότι παρά την αθλιότητά μας σε πολλά πράγματα, τα τελευταία 60 χρόνια από τριτοκοσμικοί γίναμε Ευρωπαίοι. Οριακά μεν, αλλά Ευρωπαίοι. Ας πατήσουμε σε αυτό για να πάμε μπροστά. Όποιος λέει ότι όλα είναι σκατά, κάνει λάθος. Πολλά είναι σκατά, αλλά είναι και μερικά καλά και πρέπει να μην τα χάσουμε. Επί της ουσίας, τι έχουμε κερδίσει από τις απογραφές; Οι πολιτικοί, που θα συμφωνήσω ότι έχουν κάνει τεράστια λάθη, ότι ήταν ανεύθυνοι και διεφθαρμένοι τις τελευταίες δεκαετίες κτλ, δεν παίρνουν τις αποφάσεις έτσι στην ψύχρα. Θα μιλήσω με παράδειγμα από τον χώρο που ξέρω. Έστω ότι ένας υπουργός υγείας αναλαμβάνει και θέλει να βάλει προτεραιότητες. Τι κανει; Μιλάει με καθηγητές, με ιατρικούς συλλόγους, με συλλόγους ασθενών, με επιστήμονες που του παραδίδουν εκθέσεις. Όλοι αυτοί του παραθέτουν στοιχεία, επιστημονικές εργασίες και επιχειρήματα, για να προωθήσουν τις απόψεις τους. Προφανώς ο υπουργός υπολογίζει το πολιτικό κόστος, τα συμφέροντά του, τις μίζες του, αλλά αναγκαστικά υπολογίζει και αυτά που του λένε. Ε, όλα αυτά που του λένε βασίζονται σε στατιστικά που συνήθως έχουν ως παρονομαστή δεδομένα από τις απογραφές. Επίσης, οι ερευνες γίνονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού. Αν δεν μπορείς να βγάλεις ένα αξιόπιστο δείγμα, το συμπέρασμά σου θα είναι λάθος και θα πεις ότι χρειαζόμαστε περισσότερους αξονικούς, θα τους αγοράσουμε διπλοπληρώνοντάς τους και τελικά θα μένουν αχρησιμοποίητοι. Ο λόγος που έχουμε 30 νοσοκομεία στην Αθήνα και 1 στην Κομοτηνή είναι γιατί έχουμε κάνει απογραφή και ξέρουμε ότι στην Αθήνα μένουν 4 μύρια και στην Κομοτηνή 50 χιλιάδες. Για όσους τα θεωρούν πολύπλοκες ανοησίες όλα αυτά, θα πω τον πιο απλό λόγο. Η Ε.Ε. δίνει κονδύλια σε κάθε χώρα, ως ένα βαθμό ανάλογα με τον πληθυσμό της (και την οικονομική της κατάσταση βέβαια). Πρόσφατα άκουσα δήλωση υπουργού που λέει ότι μέχρι το 2014, από το ΕΣΠΑ προβλέπεται να διατεθούν 20 δις ευρώ στη χώρα. 20 δις δια 11 εκατομμύρια πληθυσμό, μας κάνει 1800 ευρώ ανά άτομο. Αν πας για καφέ και δεν απογραφείς, μόλις κόστισες στη χώρα ένα διχιλιαράκι για την πλάκα σου. Πώς σου φαίνεται; Ξεκινάς με ένα μεγάλο λάθος,ας είσαι μια γεννιά πίσω μου,εν τούτοις κάνεις τα ίδια λάθη με μας:Παθιάζεσαι με την ιδανική κοινωνία.Μακάρι να ήμασταν όλοι όπως σκέφτεσαι και οι στατιστικές να μην ανήκαν στα κατα συνθήκη ψεύδη,αλλά να αντιπροσώπευαν πραγματικά τις μύχιες προσδοκίες μας... ..Αλλά πήγαμε μέσα σε μια διετία 60 χρόνια πίσω,όσα κάναμε να φτάσουμε λίγο πριν πέσουμε κατακόρυφα. Δεν είμαστε Ελλάδα πια,υπάρχει ταμπελάκι του ηγέτη μας σε διεθνή συνάντηση που χαρακτήριζε τη χώρα μας Τρόϊκα,δεν το ψάχνω τώρα,βασίσου σ΄ αυτά που σου λέω,όπως και γω στις στατιστικές που μου δίνεις. Δεν μας ψάχνουν αγαπητέ μου για να μας μετρήσουν,ξέρουν πόσοι είμαστε.Μας ψάχνουν να δουν πόσο ακόμα αντέχουμε,πόσος χώρος υπάρχει να μπούνε κι άλλοι μέσα μας,πόσα περίσσεψαν απ' το κλύσμα που μας έχουν κάνει ως τώρα,ούτως ώστε να κάνουν χώρο και γι άλλα. Είσαι ρομαντικός όταν νομίζεις ότι θέλουν το καλό μας,με κάνεις μάλιστα να αμφισβητώ τη νοημοσύνη σου.Εκτός αν είσαι ερευνητής,οπότε ή είσαι κλειδωμένος ή τα σωματίδια του αντικειμένουν της έρευνάς σου σ' έχουν επηρεάσει. ΕΟΚ,κονδύλια;Γιατρέ,πρόσεχε,αρχίζεις τα ανέκδοτα πάλι και θα με ακούσεις να σου λέω για τη νεράιδα των δοντιών,παρέα με τη κόρη του χάρου+τον Αη Βασίλη (Τέρυ Πράτσετ,Δισκόκοσμος,ένα απ' όλα...) Μπέρδεψέ τους,είναι η μόνη άμυνα. @35pontosΜε κάθε ειλικρίνεια, όταν έλεγα ότι έχω ταξιδέψει, δεν είχα καμία διάθεση ειρωνείας. Είχα όντως τύχη να μου προκύψουν ταξίδια για εκπαιδευτικούς ή επαγγελματικούς λόγους και στη διάρκειά τους έμαθα πολλά. Έτσι απλά, δεν ειρωνεύομαι κανέναν. Επίσης, λες ότι εσύ δε θες να απογραφείς. Για να το λες αυτό, δύο τινά συμβαίνουν. Ή το θεωρείς σωστό, οπότε λογικά ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν το έκαναν και άλλοι, ή το θεωρείς λάθος και απλά δε σε ενδιαφέρει. Αν το θεωρείς σωστό, μπορείς να μου πεις πώς θα συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας μας ή ελλιπής απογραφή; (Νομίζω ότι η βελτίωση της κατάστασης είναι κάτι που σε απασχολεί). Αν πάλι το βρίσκεις λάθος, αλλά αδιαφορείς, μήπως σε έπεισα για τη χρησιμότητά της (πες ναι, πες ναι!); Δεν είναι εύκολο γέρικο μουλάρι ν' αλλάξει περπατησιά,συνεπώς δεν μπορείς ούτε κατα διάνοια να με πείσεις,προτιμώ να παραμείνω ένα μηδενικό,παρά να γίνω ένα νούμερο.Ακόμα.
Physics_Rulez Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Εκχωρείς δηλαδή τα δικαιώματα του καφέ που σου έταξα στα μέρη σου (κάάάποτε θάρθω να δω την αδρεφούλα μου),αντί πινακίου; Ου να μου χαθείς. Ούτε για αστείο
just122 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 υπάρχει ταμπελάκι του ηγέτη μας σε διεθνή συνάντηση που χαρακτήριζε τη χώρα μας Τρόϊκα [Όχι πως κάνει μεγάλη διαφορά αλλά έτσι για την ιστορία. (Από ένα τυχαίο site, google it) Το ταμπελάκι μπροστά στον ΓΑΠ λέει «TROIKA» όχι λόγω της δικής μας τρόικα αλλά επειδή... στον ΟΑΣΕ υπάρχει όργανο που ονομάζεται "TROIKA". Το όργανο αυτό απαρτίζεται από τον προηγούμενο Πρόεδρο του οργανισμού (δηλ. τον Παπανδρέου μιας και η Ελλάδα είχε το 2009 την Προεδρεία) τον τωρινό (δηλ. τον Ναζαρμπάγιεφ του Καζακστάν) και τον επόμενο (δηλ. την Πρόεδρο της Λιθουανίας που θα έχει την Προεδρεία το 2011).]
FilipposMD Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δεν μας ψάχνουν αγαπητέ μου για να μας μετρήσουν,ξέρουν πόσοι είμαστε.Μας ψάχνουν να δουν πόσο ακόμα αντέχουμε,πόσος χώρος υπάρχει να μπούνε κι άλλοι μέσα μας,πόσα περίσσεψαν απ' το κλύσμα που μας έχουν κάνει ως τώρα,ούτως ώστε να κάνουν χώρο και γι άλλα. Ποιες ερωτήσεις ακριβώς το μετράνε αυτό; Καλά τα λες και γλαφυρά, αλλά επί της ουσίας τι σημαίνει αυτό που μόλις έγραψες; Είσαι ρομαντικός όταν νομίζεις ότι θέλουν το καλό μας,με κάνεις μάλιστα να αμφισβητώ τη νοημοσύνη σου.Εκτός αν είσαι ερευνητής,οπότε ή είσαι κλειδωμένος ή τα σωματίδια του αντικειμένουν της έρευνάς σου σ' έχουν επηρεάσει. Κανείς δεν είναι ανιδιοτελής, χαίρω πολύ. Ο πολιτικός θέλει ψήφους για να ξαναβγεί. Αν ο πολιτικός ξέρει ότι οι νεφροπαθείς είναι πολλοί ή ότι στο Μεσολόγγι υπάρχουν πολλά παιδιά προσχολικής ηλικίας ή ότι στην Κρήτη έχει πολλούς άνεργους πτυχιούχους, μπορεί να πάρει τις αποφάσεις που θα ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες, για να τον ξαναψηφίσουν οι "ευεργετηθέντες". Όσο ποταπά κι αν είναι τα κίνητρά του, δε με νοιάζει, αρκεί να κάνει τη δουλειά. Αν πάλι δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει, απλώς θα κάνει ό,τι λέει η μειοψηφία που φωνάζει. Τι μας συμφέρει περισσότερο ως πολίτες; ΕΟΚ,κονδύλια;Γιατρέ,πρόσεχε,αρχίζεις τα ανέκδοτα πάλι και θα με ακούσεις να σου λέω για τη νεράιδα των δοντιών,παρέα με τη κόρη του χάρου+τον Αη Βασίλη (Τέρυ Πράτσετ,Δισκόκοσμος,ένα απ' όλα...) ΕΣΠΑ δεν υπάρχει δηλαδή; Μην μου πεις ότι τα τρώνε και τα μοιράζουν όπως θέλουν. Συμφωνούμε. Αλλά προτιμώ να τρώνε 10 δις και να περισσεύουν 10 για κανά έργο, παρά να τρώνε 10 και να περισσεύουν 5. Αυτά από μένα, όποιος πείστηκε πείστηκε. Καλό βράδυ σε όλους!
35apontos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Αυτά από μένα, όποιος πείστηκε πείστηκε. Καλό βράδυ σε όλους! Εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους όσους συγχρωτίστηκαν με τις απόψεις μου και να επισημάνω ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.
leftermann Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Μπέρδεψέ τους,είναι η μόνη άμυνα. απόρριψέ τους, θα το έλεγα εγώ, είναι το πρώτο βήμα προς τον πόλεμο εναντίον τους. Την φοβούνται την απόρριψη, γιατί είναι πιό κοντά στην εναντίωση. Κατατά, +.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα