Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση "λουτρό ή ντους" και "Τουαλέτα ή WC" θα βοηθήσει την κυβέρνηση να φτιάξει ένα σχέδιο δράσης και ανάπτυξης για την περιοχή μου ή να απαντήσω στην τύχη;

Πλάκα κάνεις? Δεν τα ρωτάνε αυτά??

UK πάντως οι ερωτήσεις είναι λίγες :

-δουλειά

-εθνικότητα

-Επίπεδο Μόρφωσης

Για την τουαλέτα μου δεν με ρώτησαν είναι η αλήθεια!

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

UK πάντως οι ερωτήσεις είναι λίγες :

-δουλειά

-εθνικότητα

-Επίπεδο Μόρφωσης

κάτσε να μας πει ο φίλιπας που και γιατί κάνουν λάθος οι Άγγλοι

η Ελλάδα έχει περισσότερες ερωτήσεις γιατί στοχεύει μεγάλα πράγματα,έχει υψηλούς στόχους και μεγαλα σχέδια,όχι σαν το UK.

Απο εμένα κρίνετε εάν αλλάξει ο τόπος μου,μισό να μετρήσω τα τετραγωνικά της κουζίνας για να βοηθήσω την κυβέρνηση ώστε φτιαχτούν νέες θέσεις εργασίας

Δημοσ.

Η ύπαρξη ηλεκτρικών συσκευών, μπάνιου κτλ, μπορεί να μας φαίνεται γελοία ερώτηση, αλλά δεν είναι. Πρώτον, γιατί δεν έχουν όλοι στην Ελλάδα. Υπάρχουν περιοχές που το μπάνιο μέσα στο σπίτι και η αποχέτευση δεν είναι αυτονόητα. Η απογραφή θα βοηθήσει να εντοπίσουμε αυτές τις περιοχές και να κάνουμε κάτι, γιατί η έλλειψη κατάλληλων υποδομών προδιαθέτει για συγκεκριμένα νοσήματα.

Η TV, το ίντερνετ και τα σχετικά είναι παραδοσιακοί κοινωνικοοικονομικοί δείκτες. Το να δεις πχ ότι στη Θράκη έχουν 30% λιγότερες τηλεοράσεις από την Κρήτη, σημαίνει αντίστοιχη διαφορά και στο οικονομικό επίπεδο. Επομένως ναι, έχουν σημασία οι απαντήσεις και το να πάει κάποιος για καφέ, να δείξει τα παπάρια του στον συμβασιούχο που θα έρθει να τον απογράψει ή να απαντάει μπουρούχες είναι μεγαλειώδης επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας.

Δημοσ.

Η ύπαρξη ηλεκτρικών συσκευών, μπάνιου κτλ, μπορεί να μας φαίνεται γελοία ερώτηση, αλλά δεν είναι. Πρώτον, γιατί δεν έχουν όλοι στην Ελλάδα. Υπάρχουν περιοχές που το μπάνιο μέσα στο σπίτι και η αποχέτευση δεν είναι αυτονόητα. Η απογραφή θα βοηθήσει να εντοπίσουμε αυτές τις περιοχές και να κάνουμε κάτι, γιατί η έλλειψη κατάλληλων υποδομών προδιαθέτει για συγκεκριμένα νοσήματα.

Η TV, το ίντερνετ και τα σχετικά είναι παραδοσιακοί κοινωνικοοικονομικοί δείκτες. Το να δεις πχ ότι στη Θράκη έχουν 30% λιγότερες τηλεοράσεις από την Κρήτη, σημαίνει αντίστοιχη διαφορά και στο οικονομικό επίπεδο. Επομένως ναι, έχουν σημασία οι απαντήσεις και το να πάει κάποιος για καφέ, να δείξει τα παπάρια του στον συμβασιούχο που θα έρθει να τον απογράψει ή να απαντάει μπουρούχες είναι μεγαλειώδης επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας.

Ίσως στην Ελλάδα να έχει σημασία ως ένα βαθμό. Εδώ κοιτάνε την φορολογική σου και ξέρουν πραγματικά πόσα βγάζεις. Το γεγονός ότι πρέπει να βάλεις το στάβλο σου ή τη σκηνή σου όμως, μου φαίνεται υπερβολικό.

Όσο για τις υποδομές έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες. Αν δεν είναι τότε πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να πράξει. Η απογραφή γίνεται για στατιστικούς λόγους και για να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του κράτους. Ωστόσο απλά σαν οδηγός, δεν χρειάζονται τόσες πολλές λεπτομέρειες κατ'εμέ.

Δημοσ.

Ίσως στην Ελλάδα να έχει σημασία ως ένα βαθμό. Εδώ κοιτάνε την φορολογική σου και ξέρουν πραγματικά πόσα βγάζεις. Το γεγονός ότι πρέπει να βάλεις το στάβλο σου ή τη σκηνή σου όμως, μου φαίνεται υπερβολικό.

Όσο για τις υποδομές έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητες. Αν δεν είναι τότε πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να πράξει. Η απογραφή γίνεται για στατιστικούς λόγους και για να βοηθήσει στην αναδιοργάνωση του κράτους. Ωστόσο απλά σαν οδηγός, δεν χρειάζονται τόσες πολλές λεπτομέρειες κατ'εμέ.

dora_explorer, δεν έχει νόημα να συγκρίνεται το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ελλάδα σε τέτοια ζητήματα. Σκέψου ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καν κτηματολόγιο. Δηλαδή δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει η γη! Μέχρι φέτος δεν ξέραμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι! Μιλάμε για τέτοιο έλλειμμα βασικών γνώσεων. Αν φέτος βρούμε ότι το 99,93% έχει πλήρες μπάνιο, την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει η σχετική ερώτηση.

Από εκεί και πέρα, ειλικρινά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις. Και σου λέω εγώ ότι είναι φορολογικοί οι λόγοι των ερωτήσεων και είναι παραμύθια τα περί στατιστικών. Ποιό θα ήταν το κακό σε αυτό; Ότι θα εντοπιστούν απατεώνες που δεν δηλώνουν ιδιοκτησία και δεν πληρώνουν φόρους, ενώ στην πραγματικότητα έχουν σπίτια και αυτοκίνητα; Πραγματικά τραγικό για τη χώρα αυτό, ε; Όχι ότι το ελληνικό κράτος έχει τις δυνατότητες να κάνει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν ήθελε, αλλά για να γίνεται κουβέντα το λέω...

Edit: Γενικά έχουμε την τάση να νομίζουμε ότι όλοι είναι στην ίδια φάση μ'εμάς. Σου λέει, τι ανοησίες είναι αυτές για στάβλους, σκηνές και μπάνια; Για σκεφτείτε τους μετανάστες που δουλεύουν σε χωράφια, τους Τσιγγάνους, τους πρόσφυγες...

Δημοσ.

dora_explorer, δεν έχει νόημα να συγκρίνεται το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ελλάδα σε τέτοια ζητήματα. Σκέψου ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καν κτηματολόγιο. Δηλαδή δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει η γη! Μέχρι φέτος δεν ξέραμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι! Μιλάμε για τέτοιο έλλειμμα βασικών γνώσεων. Αν φέτος βρούμε ότι το 99,93% έχει πλήρες μπάνιο, την επόμενη φορά δεν θα υπάρχει η σχετική ερώτηση.

Από εκεί και πέρα, ειλικρινά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις. Και σου λέω εγώ ότι είναι φορολογικοί οι λόγοι των ερωτήσεων και είναι παραμύθια τα περί στατιστικών. Ποιό θα ήταν το κακό σε αυτό; Ότι θα εντοπιστούν απατεώνες που δεν δηλώνουν ιδιοκτησία και δεν πληρώνουν φόρους, ενώ στην πραγματικότητα έχουν σπίτια και αυτοκίνητα; Πραγματικά τραγικό για τη χώρα αυτό, ε; Όχι ότι το ελληνικό κράτος έχει τις δυνατότητες να κάνει κάτι τέτοιο, ακόμα και αν ήθελε, αλλά για να γίνεται κουβέντα το λέω...

Δε θεωρώ ότι είναι λάθος που γίνεται. Το θεωρώ αναγκαίο. Απλά πιστεύω ότι εφόσων γίνεται κάθε 10 χρόνια, θα έπρεπε να είναι απλά σαν οδηγός και να οργανωθεί το κράτος σε άλλα επίπεδα(ναι ξέρω ότι μιλάω τρελά τώρα, αλλά είπα να το πω!).

Και για αυτό σοκαρίστηκα με μερικές από τις ερωτήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εκεί και πέρα, ειλικρινά δεν κατανοώ τις αντιδράσεις.

Κακο (μνημονιακο )timing.Eιμαι σιγουρος οτι τις κατανοεις τις αντιδρασεις.Αλλο καποιος που ολα πανε καλα στην ζωη του , καριερα, οικογενεια, βλεπει το ποτηρι μισογεματο , και αλλο αυτος που τον τρωει η ανασφαλεια, η ανεργεια , τα προβληματα.Τωρα ποσο ορεξη εχει ο δευτερος να μιλαει για το αν εχει wc , σταβλο, αν ανακυκλωνει τα σκουπιδια του κλπ (και ας ειναι '5 λεπτα' υποθεση).Με το ζορι να πετανε ολοι την σκουφια τους για την απογραφη ? Η να πρεπει να νιωσουν αυτη την ..μεγιστη κοινωνικη ευθυνη ? Η ευθυνη των πολιτικων απεναντι σε εμας ?

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Δε θεωρώ ότι είναι λάθος που γίνεται. Το θεωρώ αναγκαίο. Απλά πιστεύω ότι εφόσων γίνεται κάθε 10 χρόνια, θα έπρεπε να είναι απλά σαν οδηγός και να οργανωθεί το κράτος σε άλλα επίπεδα(ναι ξέρω ότι μιλάω τρελά τώρα, αλλά είπα να το πω!).

Και για αυτό σοκαρίστηκα με μερικές από τις ερωτήσεις.

Τι εννοείς απλά σαν οδηγός; Πώς θα είναι οδηγός αν δε δίνει αρκετές πληροφορίες;

Παρεμπιπτόντως, για την απογραφή στην Αγγλία λέει το εξής::

Tracking societal changes is an integral part of the census. Censuses between 1951 and 1991 asked whether people had an outside WC. In 2001 the question focused on inside facilities. At the time, the answer to this question was used to measure deprivation, but when the 2001 results were published, it became obvious that the housing stock in England and Wales was well serviced in the bathroom area.

Δεν είμαστε εμείς οι περίεργοι.

bluesattack, σύμφωνοι για το timing και όσα λες. Κι εγώ λέω ότι το κράτος μας είναι για τα μπάζα. Αλλά κοντά στον νου κι η γνώση. Δηλαδή δεν μπορεί να αντιδρούμε σε όλα, ακόμα και στα σωστά. Η ισοπέδωση είναι εξίσου κακή με την τυφλή "εμπιστοσύνη" που δείχναμε τόσα χρόνια στο κράτος ότι θα την βρει την άκρη. Φυσικά, φταίει πολύ και η Στατιστική Υπηρεσία. Δεν μπορεί σε όλες τις χώρες να εξηγούν γιατί ρωτάνε την κάθε ερώτηση (έστω και ως FAQ στο ίντερνετ) κι εμείς εδώ να αφήνουμε τις αμφιβολίες να αιωρούνται.

Δημοσ.

Να τα αγαπάτε τα απογραφάκια και να τους ανοίγετε την πόρτα. φτωχά παιδιά είμαστε :)

Πέρα από την πλάκα υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ ΟΑΕΔ και ΕΛΣΤΑΤ γιατι ο ΟΑΕΔ ειχε βγαλει ανακοίνωση οτι αναστέλλονται τα επιδόματα και διακόπτονται οι κάρτες για τους απογραφείς και όλοι οι άνεργοι έβριζαν εκατέρωθεν και αρνούνταν να πάνε στην απογραφή.

Σήμερα μετά από έντονες πιέσεις το απόγευμα η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε δελτίο τύπου του υφυπουργού που λέει οτι θα το ρυθμίσει ουτως ώστε να μην κόψουν για 2 βδομαδες απασχόληση κάρτες χρόνων η επιδόματα.

Δημοσ.

Πέρα από την πλάκα υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ ΟΑΕΔ και ΕΛΣΤΑΤ γιατι ο ΟΑΕΔ ειχε βγαλει ανακοίνωση οτι αναστέλλονται τα επιδόματα και διακόπτονται οι κάρτες για τους απογραφείς και όλοι οι άνεργοι έβριζαν εκατέρωθεν και αρνούνταν να πάνε στην απογραφή.

Σήμερα μετά από έντονες πιέσεις το απόγευμα η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε δελτίο τύπου του υφυπουργού που λέει οτι θα το ρυθμίσει ουτως ώστε να μην κόψουν για 2 βδομαδες απασχόληση κάρτες χρόνων η επιδόματα.

Αααα...μαλιστα.Τουλαχιστον τωρα με την απογραφη θα μπουν τα πραγματα σε μια σειρα.. ^_^

Δημοσ.

Pantelwolf, για πες καμιά εμπειρία. Πώς σε αντιμετωπίζει ο κόσμος; Θυμάμαι το 2001 που θέλαμε να κεράσουμε τον απογραφέα μας καφέ και δεν άντεχε να φάει ή να πιει άλλο, γιατί όλοι του έδιναν να φάει και πιει. Υποθέτω ότι τώρα δεν είναι τόσο φιλικοί, ε;

Δημοσ.

Ημουν στους καθυστερημένους (pun intended) που έχασαν την πρώτη προθεσμία και δήλωσα εκεί που είχαν έλλειψη, και μας ειδοποίησαν και πήγαμε σήμερα. Αύριο πρωί θα παραλάβω και θα ξεκινήσω.

Είμαι εντεταλμένος σε "περίεργη" περιοχή, στη μοναδική συνοικία μεταναστών στον Πειραιά(κυρίως πάκηδες), στην Παλιά Κοκκινιά.

Σκέφτομαι οτι δε θα μου ανοίγουν από φόβο. Όμως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, δε ζητάμε ταυτότητες ή νομιμότητα. Απλά στατιστική καταγραφή. Πόσοι, από που, πόσο καιρό, και το όνομα, όλα ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ. Αν τα βρώ σκούρα θα ζητήσω διερμηνέα να τους μιλήσει αυτός για να ανοίξουν. Βέβαια αν μπω σε σπίτι με 20 άτομα μέσα, ΧΑΡΑ ΜΟΥ. 1,3€ το κεφάλι είναι.

Αύριο εμπειρίες.

35ποντος, σκέφτηκα να φτιάξω προγραμματάκι να το έχω να τελειώσω μια ώρα αρχίτερα σε κάθε σπίτι, αλλά αν με πιάσουν να σώζω στοιχεία θα με διακορεύσουν. Προσωπικά δεδομένα..

Πάντως για εξάσκηση έκανα την οικογενειακή, τα έγραψα σε χαρτί και θα τα δώσω έτοιμα σε αυτόν που θα έρθει στη γειτονιά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...